Вправи для тонкої талії і плоского живота

Тонка талія завжди вважалася красивою, а враховуючи, що організм, відкладаючи жир, насамперед робить це в районі живота і боків, підтримання гарної форми – справа нелегка. Раніше, щоб виглядати ефектно, жінки і дівчата носили туго затягнуті корсети, використання яких негативно позначалося на здоров'ї. Зараз існують вправи для тонкої талії. Метод не такий радикальний, як корсет, але вимагає чимало зусиль і серйозної мотивації.

Від чого залежить тонкість талії

По ряду факторів фігура залежить від типу статури і спадковості. Гиперстеникам (ширококостным людям) досягти хороших результатів буде набагато складніше, ніж астеніків (не схильним до повноти). Зробити тонку талію складно буде тим, у кого маленька відстань між ребрами і тазової кісткою. Гормональний фон також грає не останню роль. При надлишку в крові естрогену (жіночого статевого гормону) фігура стає більш жіночною, а талія тонша. При його нестачі спостерігається протилежний ефект.

Тонка талія – величина відносна. Головне, щоб вона була пропорційна. Для жінок із звичайним статурою, нормальний об'єм талії визначається шляхом вирахування 100 см росту. Тобто при висоті 175 см в нормі у дівчини він повинен бути 75 див. Природно, ці цифри лише орієнтовними, але по них можна зрозуміти, що мучити себе дієтами, прагнучи до талії 60 см, не варто, оскільки ваш тип передбачає інші параметри. Ви можете ще одним способом отримати пропорції тіла – вирахувати 70% від розміру стегон. Щоб мати струнку талію:

  • Худніть комплексно, використовуючи весь організм.
  • Швидко отримати бажаний результат допоможе виняток мучного, солодкого, алкоголю.
  • Дієта і спорт допоможуть добитися тонкої талії, вони ефективні тільки разом.
  • Націльте на вправи для спалювання жиру. Якщо його немає, то силові тренування збільшать обсяг талії.

Правила виконання вправ

Об'єм талії безпосередньо залежить від кількості присутнього у ній жиру, який забирається за допомогою тренувань. Не варто думати, що при накоченому пресі ситуація покращиться. Збільшення навантаження на м'язи сприяє зростання їх обсягу, а значить, і талії. Найкращі рішення – качати м'язи після того, як приберете жировий прошарок, або об'єднати силові і кардіовправи в одне тренування.

Спрямовані на спалювання жиру, а не на нарощування маси, кардіотренування допомагають розтягнути серцевий м'яз, покращують циркуляцію крові, підвищують витривалість, нормалізують дихання. До вправ для талії відноситься хула-хуп, танці з залученням м'язів живота. Сконцентруйтеся на тих видах, які задіють косі м'язи преса, стабілізатори кори. Не варто приділяти багато часу нахилам в бік: вони можуть зробити талію товщі. Ці поради допоможуть вам при виконанні вправ:

  • Якщо немає можливості відвідувати спортзал з професійним тренером, займайтеся вправами вдома.
  • Запорукою успіху є регулярність. При нестачі часу або сил, знижуйте рівень навантаження, зменшити кількість виконуваних вправ для тонкої талії, щоб поліпшити якість.
  • Заміряйте до початку занять обсяг талії, щоб контролювати свої досягнення.
  • Чітко дотримуйтесь інструкції, виконуйте тренування сумлінно, не поспішаючи, щоб відчути, як працює кожна м'яз живота. Тоді результат не змусить себе чекати, а талія швидше стане стрункою.
  • Чим більше шар жиру на боках і животі, тим складніше буде робити вправи. З часом заняття будуть даватися легше, а жир піде.
  • Тренуйтеся в добре провітреному приміщенні.
  • Не затримуйте дихання під час тренування.
  • Займатися слід на голодний шлунок або через 2 години після їжі.
  • Щоб м'язи не хворіли – розтягуйтеся кожен раз після комплексу.
  • Стимулюйте себе мотиваційними відео, фотографіями з бажаним результатом.

Як зробити тонку талію за тиждень: ефективні вправи

Іноді буває ситуації, коли несподівано приходить запрошення на відповідальне захід, і необхідно зробити тонку талію за тиждень. Навіть у цьому випадку є вихід, але краще такого не допускати. Метод не суворий, як може здатися спочатку, але різке схуднення – в будь-якому випадку стрес для організму. Протягом всього часу потрібно слідувати трьом правилам:

  • Зробити розвантажувальний день, вживаючи на вибір: фрукти, гречку або кефір.
  • Весь час дотримуватися суворої дієти, повністю відмовившись від мучного, жирного, смаженого, солодкого, кави, соусів промислового виробництва. Прийом їжі повинен бути кожні 3-4 години, не вечеряючи після 6-ї вечора. В раціон потрібно включати овочеві нежирні супи, слабкий зелений чай, свіжі овочі, відварну курячу грудку, по два яблука щоденно, знежирений сир.
  • Виконувати спеціальні вправи для тонкої талії.

Тривалість тренування повинна бути більше 60 хвилин. Це час обумовлено процесом спалювання жирів, який починається після 40 хвилин занять, а це – головна мета. Перші 20 хвилин будуть приділено крутіння педалей на велотренажері, чотири хвилини на 1-2 швидкості, потім ще чотири на 3-4. Перерви не робляться, дихання повинне бути рівним. Після нетривалої перерви приступайте безпосередньо до вправ по тренуванню м'язів живота.

  • Лежачи на спині, покладіть руки за голову. Ноги поставте на ступні, зігнувши в колінах. Повільно піднімайте корпус, поки лопатки не відірвуться від статі, стегна при цьому повинні бути нерухомими. Затримавшись у верхній точці, повільно опуститеся.
  • Не встаючи, покладіть руки на коліна. Повільно піднімайтеся, витягаючи руки вперед. Встати потрібно тільки за рахунок м'язів живота. Затримавшись нагорі, повільно опускайтеся.
  • Не встаючи, сцепите руки за головою, зігніть ноги в колінах, а потім поверніть у бік до дотику з підлогою, спина при цьому повинна бути рівною. Поверніться у вихідне положення. Повторіть вправу в іншу сторону.

Виконувати весь комплекс необхідно в два підходи. У перший день по 10 разів, збільшуючи кількість щодня на два. Після виконання вправ бажано вдатися до масажам, обгортання, нанесення антицелюлітного крему, залежно від уподобань. Закінчивши процедуру і прийняття душу, випийте чашку трав'яного чаю. При серйозному ставленні до цього методу, ви зможете за тиждень скинути 2-4 см в талії.

Тонка талія, плоский живіт: кращі вправи c фото

Для підтримки тонкої талії займатися потрібно не менше чотирьох разів на тиждень. Завдяки кільком вправам, на кожне з яких буде йти близько хвилини, й хвилині на відпочинок між ними, м'язи будуть в тонусі, а жир не встигне розпочатися. На початковому етапі необхідно два підходи. З часом кількість можете збільшити до чотирьох, а час між вправами скоротити до 30 секунд.

  • Ляжте і поставте ноги на підлогу, зігнувши в колінах. Торкнувшись руками скронь, піднімайте лопатки, притягуючись під час виконання вправи корпусом до колін.

  • Встаньте в планку, спираючись на пальці ніг і долоні. Руки повинні бути під плечима, спина пряма. Зробіть крок», переставивши по черзі ліву руку, ногу, а потім призначте праві кінцівки. Поверніться у вихідне положення, повторивши дію в іншу сторону.

  • У положенні сидячи, зігнуті ноги поставте стопами на підлогу, руками зіпріться дещо позаду. Роблячи вправу, підніміть ноги, поки ікри не будуть паралельними підлозі, руки складіть у замок на грудях і почніть робити повороти корпусу в обидві сторони.

  • Лежачи на спині, покладіть руки за голову. Її разом з плечима відірвіть від килимка. Ноги підніміть вгору і тримайте під прямим кутом до корпусу, по черзі опускаючи до паралелі з підлогою.

  • Лежачи на спині, покладіть руки за голову, зігнуті ноги поставте стопами на підлогу. Піднімаючи голову і лопатки, дістаньте лівою рукою правої ноги, а потім виконайте вправу навпаки.

  • У положенні сидячи зігнуті ноги поставте стопами на підлозі, руки позаду. Нахиливши корпус назад, витягайте вперед праву ногу. Після повернення у вихідне положення, повторіть вправу з іншою ногою.

  • Ляжте на лівий бік, ліву руку покладіть на підлогу, а праву – за голову. Спираючись на руку, потрібно одночасно підняти праву ногу і корпус. Повернувшись, виконайте вправу в іншу сторону.

  • Лежачи на животі, тримайте ноги на ширині плечей, а руки витягнуті перед собою. Одночасно піднімайте ноги і груди.

Відео

Комплексів вправ, завдяки яким талію можливо зробити тонше, чимало. При незначних відмінностях виконання, у підсумку вони все призведуть до того, що ви не впізнаєте себе в дзеркалі. Звідти буде дивитися людина з міцним пресом, підтягнутим тілом і стрункими формами. Необхідно тільки не відступати від графіка занять і виконувати всі рухи.

Для більш наочного прикладу подивіться відео нижче, де в комплекс зібрані вправи для створення тонкої талії, зміцнення м'язів черевного преса і формування плоского живота. Регулярне виконання цих нескладних вправ поліпшить кровообіг, роботу серця, органів дихання, травлення, буде сприяти підвищенню впевненості в собі.

Комплекс "СУПЕР ТАЛІЯ" / Як прибрати живіт / Abs workout

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!