4 прості маски для волосся в домашніх умовах

Густе і шовковисте волосся – подарунок природи. Протягом життя вони вимагають ретельної турботи, особливо якщо довгі пасма. Забезпечити якісний догляд цілком реально самостійно. Необов'язково відвідувати салони краси, ось 4 прості маски для волосся в домашніх умовах, які зроблять їх доглянутими і здоровими.

Зволожуюча з оливковою олією і медом

Одні з найпоширеніших компонентів, які входять до складу численних косметичних засобів. Мед містить близько 400 цінних речовин). Продукт насичує шкіру голови, волосяні цибулини і кожен волосок вітаміни (групи В, каротин, фолієва кислота), мінералами (калієм, кальцієм, натрієм, магнієм), органічними кислотами (глюконової, винної, щавлевої, молочної), природними смолами, ферментами. Оливкова масло, багате вітаміном Е, живить, відновлює волосяну структуру.

Інгредієнти:

  • оливкова олія – 2 ст. ложки;
  • мед – 1 ст. ложка.

Рецепт:

Кількість кожного компоненту залежить від довжини і густоти волосся. Оливкову олію підігрівають на водяній бані до температури приємною тіла. Додають мед, чекають, коли він розтане (умова для натуральних густих сортів). Змішують інгредієнти до однорідної маси.

Спосіб застосування:

  1. Нанести на волосся по всій довжині.
  2. Зав'язати волосся в пучок.
  3. Надіти утеплюючий ковпак.
  4. Тримати маску від 20 до 60 хвилин.
  5. Змити теплою водою з невеликою кількістю шампуню.

Для зростання

Маска з гірчичним порошком стимулює кровопостачання волосяних цибулин. Коріння отримують більше кисню і поживних речовин. Гірчична маска для росту волосся в домашніх умовах оздоровлює пасма, покращуючи їхню структуру. Якщо робити 1-2 маски з гірчицею, то за місяць довжина збільшиться на 4-6 сантиметрів. Крім інтенсивного росту, волосся здобуває блиск, шовковистість, завдяки вітамінів (А, Д, Е, групи В), мінералами (калію, магнію, цинку, заліза, кальцію), ферментів, антиоксидантів, білків.

Інгредієнти:

  • гірчичний порошок – 2 ст. ложки;
  • вода – 2 ст. ложки;
  • сирий жовток курячого яйця – 1 штука;
  • рослинна олія (оливкова, рицинова, реп'яхову) – 1 ст. ложка.

Рецепт:

Гірчичний порошок розводять гарячою водою, ретельно змішують до стану кашки. В злегка охолоджену суміш додають рослинне масло і яєчний жовток, знову перемішують. Повинна вийти однорідна маса консистенції сметани, щоб не текла.

Спосіб застосування:

  1. Розподілити суміш по шкірі голови (гірчичну маску втирати категорично заборонено).
  2. Заколоти довгі пасма, прибрати під ковпак (в процесі його можна зняти, якщо сильно пече).
  3. Витримати 10-30 хвилин (при сильному печінні маску змивають негайно, а наступного разу зменшують кількість гірчиці).
  4. Змити водою кімнатної температури з шампунем.

Яєчна від випадіння

Волосся на 80% складаються з білка, 15% води, 5% ліпідів. Виходячи з цього, для повноцінного відновлення структури волосяного покриву необхідний більшою мірою білок і амінокислоти. Найбільш ефективні маски для росту волосся, зміцнення, харчування, зволоження – це яєчні з додаванням рослинних олій, розігріваючих компонентів (імбир, гірчиця, перець, цибуля, часник, хрін, кориця).

Інгредієнти:

  • куряче яйце – 1 штука;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • імбир – 1 / 3 ч. ложки.

Рецепт:

Пропорції вказані для волосся до плечей, в залежності від довжини кількість кожного інгредієнта збільшують. Куряче яйце збивають виделкою, щоб з'єднати білок з жовтком. Додають рослинне масло, ретельно змішують складові. В останню чергу додають подрібнений імбир.

Спосіб застосування:

  1. Нанести маску на прикореневу зону, а потім розподілити по всій довжині.
  2. Зібрати волосся в пучок, надіти утеплюючий ковпак (пакет з целофану або харчову плівку).
  3. Витримати складу від 30 до 60 хвилин.
  4. Змивати яєчну маску потрібно водою кімнатної температури. Від гарячої води білок згортається, його дуже складно прибрати з пасом.

Кефірна для харчування

Цінні поживні речовини кисломолочного продукту приносять користь не тільки зсередини, але і зовні, проникаючи через шкіру голови у волосяні фолікули. Відсоток жирності напою вибирають відповідно до типу волосся. Кефір з натурального молока містить вітаміни, мікроелементи, білки, амінокислоти, ферменти, антиоксиданти, биокультуры – все, що необхідно для здоров'я волосяного покриву.

Інгредієнти:

  • кефір – ½ склянки;
  • дріжджі – 20 грам;
  • мед – 1 ч. ложка.

Рецепт:

Кефір 0% жирності (для жирного типу волосся) або 2,5% (для сухого типу) підігрівають на водяній бані до кімнатної температури. Дріжджі подрібнюють, всипають в кисломолочний продукт. У теплу суміш додають мед. Всі компоненти ретельно перемішують до отримання однорідної маси.

Спосіб застосування:

  1. Розподілити маску від коренів до кінчиків.
  2. Утеплити волосся.
  3. Протримати 1-2 години.
  4. Змити водою з додаванням шампуню.

Відео

DIY ДОМАШНІ МАСКИ ДЛЯ ВОЛОССЯ ✨ ЯК ВІДНОВИТИ ВОЛОССЯ В ДОМАШНІХ УМОВАХ?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!