Масло ши для волосся - корисні властивості і способи використання в домашніх умовах

Тверде масло, що отримується з африканського дерева ши, називають білим золотом Африки за його унікальні властивості. Продукт робить м'якою, еластичною шкіру, але частіше використовується для відновлення структури волосся, поліпшення їх стану. Масло каріте, як його ще називають, додають в шампуні, кондиціонери, бальзами, а з ним роблять маски.

Властивості

Якщо регулярно застосовувати масло каріте для волосся, можна позбутися багатьох проблем, оскільки засіб чинить на пасма такий вплив:

  1. Зміцнення волосяних цибулин.
  2. Оздоровлення пасом по всій довжині.
  3. Насичення волосяних фолікул киснем завдяки входить до складу сквалену.
  4. Пом'якшення і заспокоєння шкіри голови.
  5. Запуск, відновлення клітинного метаболізму завдяки каротину.
  6. Лікування захворювань дерматологічного характеру – себореї, грибка, екземи.
  7. Зволоження пасм, забезпечення захисту від шкідливого впливу навколишнього середовища. За це відповідають входять до складу ши токофероли і каротиноїди.
  8. Додання волоссю додаткового об'єму та блиску.
  9. Стимуляція росту.
  10. Відновлення структури пошкодженого та позбавлених сили пасм завдяки вітаміну E.
  11. Запобігання розсічення кінчиків.
  12. Усунення ламкості.

Як використовувати масло ши для волосся

Каріте володіє не тільки багатьма корисними властивостями, але і чудовим горіховим ароматом з легкими нотками кокоса
. Завдяки цим якостям засіб активно використовують у косметології. Способи застосування масла:
  1. Нанесення в чистому вигляді. Для цього ши потрібно розтопити на паровій бані і розподілити по всій довжині волосся, приділяючи особливу увагу кореням і кінчиків. Посилити ефект каріте можна, роблячи одночасно з нанесенням масаж голови. Потім необхідно укутати поліетиленом і махровим рушником для створення зігріваючого ефекту. Витримують олія не менше 2 годин, оскільки нерозбавлене засіб погано всмоктується, після чого змивають шампунем. Таким способом ши краще не використовувати на волоссі жирного та комбінованого типу.
  2. Як додатковий компонент у складі шампунів, бальзамів, кондиціонерів і емульсій. Ши покращує їх властивості, підвищує ефективність. Треба додати невелику кількість розтопленого масла в косметичний засіб, змішати до однорідної консистенції, нанести масажними рухами на волосся. Залишити на 5 хвилин, змити звичайним способом.
  3. Можна робити маски для волосся з маслом ши. Цей метод застосовується найчастіше. Існує багато рецептів масок: для різного типу волосся, з різними властивостями і додатковими компонентами. Готуються склади, що наносяться і витримуються згідно рецептурі.

Маски з маслом ши

Ефект маски з маслом каріте залежить від корисних властивостей входять до складу інгредієнтів. Наносити засіб слід не частіше 1-2 разів на тиждень, курс для повного відновлення пасм – 10-15 процедур, але результат буде помітний вже після 5-6 застосування маски. Визначайте, який склад використовувати, виходячи з наявних проблем з волоссям.

Для сухих і пошкоджених волосся

Відновлююча маска для пересушених пасм, пошкоджених після фарбування, допоможе повернути їм пружність, силу, здоровий зовнішній вигляд, зробить гладкими:

  1. Змішайте по 40 г олії – оливкової і ши. Для посилення ефекту можна додати 2-3 капсули (в залежності від довжини пасом) вітамінів Аевіт.
  2. Трохи підігрійте суміш, розподіліть по прикореневій зоні і всій довжині волосся, утеплите голову.
  3. Витримайте 1-2 години, змийте шампунем.

Від посічених кінчиків

Поживна маска для волосся з маслом ши проти розсічення кінчиків запаює волоски, роблячи їх гладкими, рівними. Згідно з відгуками користувачів результат її застосування буде помітний вже після 3-4 нанесень. Рецепт такий:

  1. Візьміть 1 яєчний жовток, додайте 2 ст. л. ефірного масла мигдалю і стільки ж каріте (якщо потрібно – розтопіть його). Перемішайте компоненти до однорідної консистенції.
  2. Нанесіть суміш на кінчики, залиште на ніч.
  3. Якщо волосяні стрижні сильно пошкоджені, то розподіліть склад по всій довжині. Тоді витримувати маску слід 3,5 години.
  4. Помийте голову звичайним способом.

Для зростання

Стимулювати ріст волосся допомагає маска з додаванням червоного пекучого перцю, який розганяє кров, змушуючи «прокинутися» волосяні цибулини
. Рецепт такий:
  1. Трохи підігрійте 4 ч. л. масла каріте, додайте 2 яєчних жовтка (кімнатної температури), 3 ч. л. рідкого меду і 1 ч. л. червоного перцю (меленого). Ретельно перемішайте.
  2. Нанесіть суміш на корені, залиште на 25 хвилин.
  3. Помийте голову звичайним способом.

Для зміцнення

Розмарин у складі зміцнює маски підсилює властивості масла ши, сприяючи припинення випадання волосся, роблячи їх сильними, міцними, еластичними. Рецепт:

  1. Розтопіть 3 ст. л. масла каріте на паровій бані, додайте 3 краплі розмарину і 2 ст. л. касторки. Розмішайте до однорідності.
  2. Нанесіть суміш на корені масажними рухами розподіліть за допомогою дерев'яної гребінця з рідкими зубцями. Витримайте 3,5 години.
  3. Помийте голову шампунем.

Від лупи

Завдяки вмісту великої кількості поживних речовин, амінокислот, масло ши надає лікувальну дію на шкіру голови, усуваючи лупа. Рецепт маски:

  1. Збийте за допомогою міксера 1 яйце до утворення піни.
  2. Розтопіть 1 ч. л. масла каріте, додайте його і 4 краплі м'ятного ефіру в яйце. Розмішайте.
  3. Нанесіть на чисті вологі волосся, залиште на півгодини.
  4. Помийте голову звичним способом.

Протипоказання

Масло ши давно зарекомендувало себе з хорошого боку, але є ряд протипоказань, при яких не можна користуватися містять його косметичними засобами:

  1. Вагітність, дитячий вік, оскільки дія речовини не тестувалося на цієї категорії людей.
  2. Алергія на натуральний латекс, що міститься в каріте.
  3. Жирний тип волосся, оскільки ши може посилити цю проблему.

Відео

Використання Олії ШИ (каріте) для росту волосся. Масла для догляду за пошкодженим волоссям

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!