Масло зародків пшениці для волосся - механізм дії, склад і спосіб застосування

Для ламкого, сухих і неживих волосся масло зародків (паростків) пшениці – справжній порятунок. Причому недороге і доступне. У витяжці пшеничних паростків міститься весь спектр корисних компонентів, які є в зерні. Різні способи застосування речовини допоможуть відновити волосяну структуру, поліпшити стан зачіски.

Склад і властивості масла зародків пшениці

Висока біологічна і харчова цінність – не єдина особливість масла паростків пшениці. Ця речовина має унікальний біохімічний склад, який включає:

  • амінокислоти, які не синтезує організм людини (триптофан, лейцин, валін, ізолейцин) – відповідають за пружність, міцність, зупиняє випадання волосся;

  • полі - і мононенасичені жирні кислоти (Омега-3, Омега-3, Омега-9) – покращують гнучкість пасм наповнюють цибулини киснем, усувають свербіж, лущення, посилюють ріст;

  • вітаміни групи A, B, E, D – зміцнюють, захищають, надають блиск, товщину, стимулюють кровообіг, будять сплячі фолікули, покращують стан кінчиків;

  • алантоїн – пригнічує ріст бактерій, регулює виділення шкірного сала, усуває зайву жирність волосяного покриву;

  • сквален – стимулює вироблення колагену і еластину;

  • октакозанол – зміцнює, відновлює структуру сухих і ламких пасом;

  • різні мікро - і макроелементи (включаючи кальцій, залізо, фосфор, цинк, йод, тощо)

Способи застосування

Масло пшеничних зародків для волосся можна застосовувати різними способами, у залежності від того, для чого воно використовується. Речовина корисно в чистому вигляді і як компонент домашніх масок. У першому випадку за допомогою екстракту роблять масаж, засіб втирають у коріння.

Масаж шкіри голови

Цей метод використовується для зміцнення, відновлення ушкоджень, проти випадіння. Як проводити процедуру:

  • Для зміцнення. Капніть трохи екстракту на кінчики пальців. Обережними коловими рухами від скронь до центру голови, починайте масажувати шкіру. Продовжуйте процедуру протягом 10-20 хвилин. Застосовуйте таким способом масло паростків пшениці для волосся, схильних до сухості. Виконуйте масаж регулярно перед миттям голови. Після процедури ретельно промийте волосся.

  • Проти випадіння. Попередньо речовину потрібно трохи підігріти на водяній бані. Потім плавними хвилеподібними рухами втирайте його в шкіру голови протягом 20 хвилин. Повторюйте масаж через день, щоб був результат. Після маніпуляції обов'язково мийте голову.

Втирання в корені

Не рекомендується застосовувати цей спосіб на волосся, схильного до жирності. Крім того, не втирайте пшеничне масло в чистому вигляді – воно занадто густе – розбавляйте в рівному співвідношенні з іншими рослинними витяжками (наприклад, оливковою або касторовою). Нанесіть склад спочатку на коріння, потім розподіліть по всій довжині. Замотайте голову плівкою, залиште на 40 хвилин. Після закінчення цього часу змийте масло з волосся.

Маски

Різні інгредієнти в масках з маслом зародків пшениці дозволяють використовувати їх для всіх типів волосся. Кращі рецепти для найпоширеніших проблем нижче.

Від випадіння

На одну столову ложку екстракту пшеничних паростків візьміть кілька крапель кедрового ефіру, витяжки апельсина і евкаліпта. Компоненти потрібно ретельно змішати. Готова маска наноситься на коріння і по всій довжині, через 20 хвилин змивається з шампунем.

Проти посічених кінчиків

Змішайте 6 столових ложок основного компонента з 3 чайними ложками рідкого меду, попередньо підігрітого на водяній бані. Густо змастіть готовим складом кінчики, залиште суміш на 1-1,5 години, потім ретельно промийте пасма. Повторювати процедуру можна через день.

Від лупи

Щоб позбутися лупи, приготуйте маску за таким рецептом: заваріть 2 столових ложки сухої календули окропом, залиште на півгодини, потім зцідіть. З декількох листя алое відіжміть сік, додайте в відвар. Потім змішайте рідина з 2 столовими ложками олії пшеничних паростків. Готову маску наносять і витримують на голові 50 хвилин.

Для прискорення зростання

Наступна маска показує хороший результат вже після декількох застосувань. Щоб її правильно приготувати, потрібно підігрівати рідкі компоненти на водяній бані, ретельно змішати всі складові. Інгредієнти:

  • основний компонент – 1 столова ложка;

  • рицинова олія – 1 ст. ложка;

  • цибулина середнього розміру;

  • одне куряче яйце (жовток і білок).

Слідкуйте, щоб у готовій суміші не було грудочок. Коли досягнете однорідної консистенції, нанесіть масу на волосся, приділяючи особливу увагу кореням. Зачекайте 40 хвилин, потім змивайте. Для більшої ефективності можна додати до складу 2 столових ложки гірчичного порошку.

Для жирного волосся

Щоб маска не сприяла ще більшому виділенню шкірного сала, в неї додають компоненти підсушуючі. Повний рецепт:

  • лимон – 1 штука;

  • масло зародків пшениці для волосся – 2 столових ложки;

  • спирт (можна замінити горілкою) – 1 столова ложка;

  • натуральний йогурт або кефір 1% – 2 столових ложки.

З цитруса видавити лимонний сік. Масло підігрійте на водяній бані. Всі інгредієнти змішайте, розподіліть по волоссю. Витримайте 30 хвилин, потім змивайте з дитячим або органічним шампунем.

Для пошкоджених

Глибоке відновлення структури пошкодженого локонів і загальне зміцнення – такий ефект домашньої маски з екстрактом лопуха. Рецепт:

  1. Взяти по 1 столовій ложки олії зародків пшениці, апельсина і кедра.

  2. Підігріти на водяній бані, постійно перемішуючи.

  3. Додати до складу 1 столову ложку екстракту лопуха.

  4. Вимити голову, нанести масу на вологі волосся.

  5. Замотати пакетом (підійде поліетиленова плівка) і рушником (або надіти шапочку).

  6. Почекати 40 хвилин.

  7. Змити з шампунем.

Відео

Маска з маслом зародків пшениці для волосся
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!