Маска для густоти волосся в домашніх умовах - кращі народні засоби з желатином, цибулею і ефірними маслами

Багато жінок мріють про пишну зачіску, але з генетикою щастить далеко не всім. Зробити волосся густим, якщо вони від природи тонкі і рідкісні, не вийде при всьому бажанні, але відновити за допомогою масок пошкоджені і ослаблені пасма цілком можливо. Дізнайтеся кращі домашні рецепти для того, щоб повернути втрачений об'єм волоссю, і поради по догляду за нею.

Правила використання масок

Ці загальні рекомендації, які б маски для росту і густоти волосся ви не використовували. Ознайомтеся з порадами по нанесенню, часу впливу й іншими особливостями застосування засобів:

  • використовуйте склади на злегка вологе волосся;
  • втирайте речовина в корені м'якими масажними рухами, але не перестарайтеся, щоб не дратувати шкіру голови;
  • розподіляйте маску за допомогою гребінця;
  • щоб засіб добре вбралося, після нанесення замотайте голову целофановим пакетом або надягніть купальну шапочку, зверху обов'язково – рушник;
  • час витримування засобів – не менше півгодини (якщо в рецепті не зазначено інше);
  • якщо серед складових є олії, суспензію змити шампунем, якщо немає – звичайною теплою водою (або трав'яним відваром).

Живильні маски для обсягу і густоти волосся в домашніх умовах

Нижченаведені склади здатні відновити волосся, повернути їм силу, здоров'я, зробити більш пишними, але кошти потрібно використовувати обережно, вибираючи ті, які підходять для конкретно вашого типу. Так, поживні компоненти корисні для сухого волосся, але можуть нашкодити жирним. Маски для обсягу і густоти волосся класифікують за типом впливу:

  • Для харчування. Сполуки, що містять повний комплекс вітамінів, готуються на основі олій або трав. Надають блиск, покращують структуру волосся. Їх не можна використовувати щодня, інакше стан зачіски тільки погіршиться. Крім того, змішаного і жирного типу волосся після них покладається глибоке очищення спеціалізованими шампунями.
  • Розігріваючі. Впливають на фолікули, посилюють кровообіг шкіри голови, тим самим прискорюючи ріст волосся. Підходять для чоловіків і жінок. Застосовуються для профілактики або лікування алопеції (облисіння). Так само, як попередній вигляд, їх можна використовувати часто, залишати надовго, щоб не травмувати шкіру голови.
  • Для відновлення. Ці маски використовуються для зміцнення, додаткового живлення пошкоджених пасм. Вони роблять волосся м'яким, здоровими, блискучими, усувають сухі, посічені кінчики. Зачіска набуває пишність.
  • Доглядають. Ці засоби застосовують раз на тиждень для догляду за здоровим волоссям нормального типу, але часто піддаються впливу високої температури (фени, праски) та іншим негативним чинникам навколишнього середовища. Лікувальні маски збільшують густину, полегшують розчісування.
  • Проти випадіння. Такі засоби, приготовлені в домашніх умовах, використовують після відновлення волосся. Вони зміцнюють, збільшують густину і обсяг, завдяки поживним компонентів.

Репейная

Ця домашня маска для густоти волосся готується в цілях прискорення зростання. Вона глибоко проникає в фолікули, живить і зміцнює, сприяє поліпшенню структури волосся. Список інгредієнтів:

  • реп'яхова олія – 2 ст. ложки;
  • один яєчний жовток.

Щоб маска була корисною, надала густоту, її необхідно правильно приготувати і використовувати. Дотримуйтесь такий простий інструкції:

  1. Трохи розігрійте перший інгредієнт.
  2. В окремій ємності добре збийте жовток.
  3. Змішайте отриману суспензію з маслом до отримання однорідної консистенції.
  4. Надіньте рукавички.
  5. Нанесіть масу руками на голову.
  6. Втирайте засіб масажними рухами в шкіру голови, розподіліть гребенем.
  7. Витримайте до години.
  8. Змивайте теплою водою з шампунем (добре промивайте, має бути відчуття абсолютної чистоти).
  9. Повторюйте процедуру раз на тиждень.

З маслом і лимонним соком

Ця маска для густого волосся в домашніх умовах дуже ефективна, підходить навіть для жирного типу. Сприяє живленню, очищенню, надає блиск. Склад засоби:

  • кокосове і масло жожоба (можна замінити на реп'яхову або касторова) – по 40 г (2 столові + 1 ч. ложка);
  • сік лимона – 5 г (1 ч. ложка);
  • ефір м'яти – 4 краплі;
  • коньяк – 1 ч. ложка.

Всі інгредієнти ретельно змішують, акуратно наносять по всій довжині. Залишають на одну годину (не забудьте для кращого ефекту замотати голову поліетиленовою плівкою). Змивають обов'язково з шампунем, кілька разів, тому що масло не вийде прибрати з пасом відразу. Застосовуйте засіб чотири рази на місяць.

Медово-масляна

Дуже швидка, але ефективна маска. Вона легко готується і видається експрес-варіантом порівняно з іншими рецептами. Потрібно змішати всі інгредієнти, нанести на голову на 10 хвилин і змити шампунем. Список компонентів:

  • масло авокадо – 4 ч. ложки;
  • оливкова олія – 4 ч. ложки;
  • збитий яєчний білок;
  • рідкий мед – 4 ч. ложки.

Гірчична

Надає найкращий ефект для густоти, завдяки посиленню росту волосся. Готується на основі гірчичного порошку, речовина у вигляді соусу для масок не підходить. Список всіх інгредієнтів:

  • гірчичний порошок – 2 ст. ложки;
  • рослинна олія (підійде будь-який, включаючи соняшникова) – 2 ст. ложки;
  • один збитий яєчний жовток;
  • цукровий пісок – 2 ч. ложки (для першого разу можна використовувати 1, оскільки цей компонент посилює пекучі властивості гірчиці).

Всі тверді компоненти змішують в одній ємності. Масло трохи підігрівають, потім додають до масі. Готову суміш наносять тільки на коріння і втирають масажними рухами. Витримують на голові до півгодини, але при дискомфорті змивають раніше (холодної або ледве теплою водою). Частота повтору процедури залежить від типу волосся:

  • жирний – 1 раз на 5 днів;
  • нормальний/змішаний – 1 раз в тиждень;
  • сухий – 1 раз в 10 днів.

З перцем

Так само, як гірчиця, перець активізує процеси росту волосся, робить їх густим і блискучим, але може і сушити, тому маски на основі цього компонента додають пом'якшуючі елементи. Рецепт засоби:

  • мелений перець – 1 ст. ложка;
  • мед (рідкий або підігрітий) – 4 ст. ложки.

З'єднайте компоненти і нанесіть на волосся, втираючи суміш в коріння. Залиште на півгодини, не більше. Якщо раніше почнеться сильне печіння, змивайте. При цьому можна використовувати тільки холодну або ледь теплу воду. Повторювати процедуру дозволяється до двох разів на тиждень, але не частіше. Волосся стануть помітно довші приблизно через місяць після регулярного використання маски.

З коньяком

Розігрівають властивостями володіє коньяк, а щоб спирт не висушив волосся, в таку маску додають мед і яйце. Повний рецепт засоби проти випадіння та для густоти в домашніх умовах:

  1. Збийте жовток одного яйця.
  2. Перемішайте з 1 ст. ложкою коньяку.
  3. Додайте 1 ч. ложку меду.
  4. Нанесіть на голову, залиште на годину.
  5. Змийте водою з розмарином (щоб прибрати запах алкоголю).

Дріжджова

Така маска живить і зміцнює волосся, відновлює їх структуру. Її дуже легко зробити в домашніх умовах, просто дотримуйтесь інструкції:

  1. Столову ложку сушеної ромашки, кропиви або лопуха залийте склянкою окропу.
  2. Дайте настоятися 15-20 хвилин.
  3. До відвару додайте столову ложку дріжджів.
  4. Залиште на 30 хвилин.
  5. Додайте ст. ложку реп'яхової олії, трохи арганової або жожоба, збитий жовток.
  6. Перемішайте суміш до отримання однорідної консистенції.
  7. Втирайте масу в коріння, а потім розподіліть по всій довжині.
  8. Змивайте через годину після нанесення.
  9. Повторюйте процедуру два рази в тиждень протягом місяця.

Вітамінна

Самі корисні вітаміни для волосся – це В6 і В12, вони продаються у вигляді ампул в аптеках. В домашніх масках поєднуються з маслами, ефірами, трав'яними відварами. Для пошкодженого волосся, в цілях підвищення їх густоти, підійде такий рецепт:

  1. Візьміть по три ампули В6 і В12.
  2. Додайте збитий жовток і 1 ст. ложку бальзаму.
  3. Нанесіть на голову, залиште на годину.
  4. Змивайте звичайним способом.
  5. Повторюйте раз на тиждень до досягнення бажаного результату.

Желатинова

Природний компонент, який насичує волосся протеїном і покриває їх захисною плівкою, надаючи блиск і утолщая – це желатин. Щоб зробити за допомогою нього зачіску пишніше, приготуйте таку маску:

  1. Залийте столову ложку желатину 3 ст. ложками води.
  2. Перемішайте, накрийте кришкою, дайте настоятися масі 20 хвилин.
  3. Желатин повинен повністю розчинитися – якщо цього не сталося, злегка прогрійте суміш на водяній бані.
  4. Додайте 1 ст. ложку бальзаму.
  5. Нанесіть маску тільки на кінчики (не втирайте в корені і шкіру!).
  6. Замотайте голову пакетом і рушником, прогрійте феном кілька хвилин.
  7. Залиште до 40 хвилин.
  8. Змийте засіб холодною водою (не використовуйте гарячу, інакше желатин не вымоется).
  9. Повторюйте процедуру один раз в тиждень.

Цибульна з медом

Єдиний недолік цибулі – його запах. В іншому він ідеальний для волосся: зміцнює, надає блиск і густоту. Рецепт маски з ним дуже простий:

  • цибулина – 1 шт.;
  • мед – 1 ч. ложка.

Цибулю натріть на тертці, змішайте з медом. Консистенція повинна вийти однорідна. Нанесіть маску на коріння, потім розподіліть по всій довжині. Витримайте засіб на голові до однієї години. Змивайте звичайним способом, з шампунем. Можете використовувати воду з розмарином або лимонним соком. Для досягнення результату повторюйте кілька разів на тиждень.

Кефірна

У складі цієї маски два дуже корисних для волосся компонента: кефір і касторове масло. Перший інгредієнт зміцнює, живить, очищає. Другий полегшує укладання зачіски, робить волосся блискучими і густими. В домашніх умовах засіб готується так:

  1. Візьміть півсклянки кефіру.
  2. Розігрійте рідина на водяній бані до кімнатної температури.
  3. Зніміть з вогню.
  4. Додайте столову ложку касторової олії. Перемішайте.
  5. Втирайте готову масу в корені. Не забудьте обмотати голову пакетом або плівкою і утеплити рушником.
  6. Залиште до півгодини.
  7. Змийте шампунем.

З ефірними маслами

В домашні маски, креми і бальзами часто додають різні ефіри. Вони не тільки збільшують густину волосся, але надають блиск і насичують вітамінами. Рецепт кошти, прискорює ріст:

  • іланг-іланг – 3 краплі;
  • масло жожоба – 4 ст. ложки;
  • половинка лимона;
  • коньяк – 1 ч. ложка.

Масло жожоба підігрійте на водяній бані і зніміть з вогню. З лимона вичавити сік, додайте його до засобу. Потім з'єднайте інші компоненти і перемішайте. Нанесіть масу по всій довжині, включаючи коріння і кінчики. Розподіліть рівномірно (використовуйте гребінь) і залиште засіб на голові на дві години. Змити шампунем. Повторюйте процедуру раз в сім днів до досягнення необхідного результату.

З корицею

Цей засіб працює так само, як маска з перцем або гірчицею – стимулює кровообіг, активізує відростання волосся, тим самим збільшуючи їх густину. Агресивна дія кориці пом'якшують маслом і медом. Повний рецепт маски для густоти волосся в домашніх умовах:

  • оливкову олію – 5 ст. ложок;
  • мед – 1/3 склянки;
  • порошок кориці – 1 ч. ложка;
  • товчена гвоздика – 1 ч. ложка;
  • гострий перець – 1 / 3 ч. ложки.

Оливкову олію змішують з медом і підігрівають на водяній бані. Потім додають інші інгредієнти (вони повинні повністю розчинитися). Масу наносять на корені та обережно втирають у шкіру. Утеплюють голову пакетом і рушником, залишають на 40 хвилин (якщо відчувається сильне печіння, змивають раніше). Повторювати процедуру можна не частіше, ніж раз на тиждень.

Нічні маски для густоти волосся в домашніх умовах

Протипоказано залишати на ніч маски, стимулюють ріст волосся – з перцем, імбиром або гірчицею в складі. Зате можна використовувати такі живильні засоби:

  • містять масла, естери, вітаміни;
  • зміцнюючі засоби на основі меду;
  • ті, які містять м'які розігріваючі компоненти – наприклад, кава.

Поради по догляду за волоссям

Волосся потрібно всіляко берегти і за ними доглядати. Жодна маска для густоти волосся в домашніх умовах не принесе ефекту, якщо не прислухатися до елементарних рекомендацій по догляду за ними:

  • Як можна частіше розчісуватися – вранці, перед сном, перед купанням. Використовувати для цієї процедури дерев'яні гребені або вироби з натуральної щетини. Регулярно промивати гребінця, після чого ретельно їх висушувати.
  • Налагодити своє харчування: воно повинно включати всі корисні вітаміни та мінерали. Зміцнення відбувається ще й завдяки внутрішнім резервам організму. Якщо ви постійно сидите на дієтах, не дивуйтеся, що обсяг зачіски втрачається, а нігті ламаються і кришаться.
  • Не можна мити голову щодня глибоко очищає шампунями – вони змивають природну захисну плівку з волосся і залишають їх сухими, млявими. Якщо ви володарка жирного типу та процедури раз на два дні для вас – не варіант, підберіть спеціальні м'які засоби (може знадобитися консультація з лікарем-трихологом).
  • Не можна віджимати волосся після миття, лягати спати з мокрою головою.
  • Як можна рідше використовувати засоби для укладання, фен, плойку або прасування (краще замініть на термобігуді, вони більш щадящи).

Відео

Маски для густоти волосся. РЕЦЕПТИ домашніх масок для густоти волосся

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!