Ламінування волосся для випрямлення та відновлення

Ні що так не перетворює довгі пасма, як укладання, сприяє їх вирівнюю і блиску. Проте зачіска тримається недовго, і на наступний день знову доводиться витрачати багато часу на догляд за волоссям. Процедура ламінування надовго допоможе жінці вирішити цю проблему.

Що таке ламінування волосся

На волосся наноситься спеціальний розчин, в складі якого містяться протеїни і вітаміни. Ламіновані волосся стають блискучими і здоровими. Плівка, яка покриває волосяні стрижні, захищає їх від негативного впливу, покращує структуру. Дана процедура додає об'єм, допомагає позбутися від посічених кінчиків, робить слухняним кучері. Професійне ламінування волосся біоламінування по японській техніці проводиться в салоні. Існують і народні рецепти, які дозволяють повторити процедуру в домашніх умовах.

Що дає ламінування волосся

Якщо судити з відгуків жінок, які пройшли процедуру, то не завжди досягається потрібний ефект ламінування волосся. Якщо процесом займається не професіонал, то можна домогтися абсолютно протилежного результату. Коли процедура проходить правильно, а фахівець знаходить до кожної клієнтки індивідуальний підхід, то ламінація допомагає:

  1. Зміцнити коріння. Нанесений склад зробить пасма товстими і міцними, після чого навіть домашня укладання буде виглядати чарівно.
  2. Додати об'єм. Відразу після проведення процедури можна буде переконатися, наскільки шевелюра стала пишною і слухняною. Зачісці додалося 15% обсягу без додавання косметичних засобів.
  3. Позбавити від ламкості і посічених кінчиків. З часом після застосування агресивних косметичних засобів, лусочки на волосках розшаровуються, що призводить до ламкості і візуальної недоглянутості. Нанесена плівка виправить ситуацію і оздоровить пасма.

Мінуси

Негативні сторони процедури теж є. Мінуси ламінування волосся при використанні неякісного складу:

  • довго сушаться пасма після миття;
  • ефект швидко змивається;
  • потрібна дорога косметика для догляду;
  • невідомий результат;
  • постійно потрібне оновлення;
  • завивка тримається не довго;
  • не можна забарвити волосся;
  • короткий результат від 1 до 4 тижнів.

Ламінування волосся в домашніх умовах

Вирівняти пасма, витративши мінімальну кількість грошових коштів, можна, якщо зробити желатинові ламінування будинку. Достоїнство такого способу – доступність, адже желатин продається в будь-якому продуктовому магазині. Тривалість процедури займе не більше однієї години. Желатин містить природний колаген, який є білковим з'єднанням. Він обволікає поверхню волоска, утворюючи плівку, що захищає його від навколишнього середовища. Домашнє ламінування волосся зволожує і живить пасма життєвою силою, зробить їх більш об'ємними і товщі.

Желатином

Самостійно заламінувати пасма, щоб виглядати шикарно, можна вдома. Однак слід знати, що желатин для волосся іноді викликає алергію, тому необхідно перевіряти маски для ламінації на індивідуальну непереносимість. Також потрібна уважність і точне дотримання рекомендаціями, щоб уникнути розчарувань від першого експерименту. Покрокове приготування маски і її нанесення:

  1. Пропорції маски на коротку стрижку: 1 ст. л. желатину, 3 ст. л. теплої води, половина ложки бальзаму. Додатково потрібна шапочка для душа (поліетиленова).
  2. Желатиновий порошок помістіть в скляну посуд, і повільно заливайте тонкою цівкою води. Другою рукою інтенсивно помішуйте суміш, щоб уникнути утворення грудок. Потім масу збийте вінчиком і залиште під кришкою до охолодження.
  3. Другий етап процедури: помийте голову з шампунем. Потім в охолоджену масу додайте бальзам і все перемішайте до утворення піни.
  4. Нанесіть маску за допомогою пензля на вологі (не мокрі!) і не розчесані прядки. Коріння не обробляються, тому від них треба відступити сантиметра на два. Желатинову маску наносите тонким шаром на пасма по всій довжині.
  5. Для посиленого ефекту необхідно надіти поліетиленову шапочку, а зверху обмотати голову рушником.
  6. Через 40 хвилин масу можна змивати. Для цього краще використовувати трав'яний відвар з ромашки, кропиви, кореня лопуха.

Засоби для ламінування волосся

Провідні косметичні бренди рекламують свої препарати для ламінації. До складу цих продуктів входять, як правило, протеїни сої та пшениці, вітаміни, кератин, екстракти різних рослин та інші активні речовини. Склад підбирається для кожного типу волосся індивідуально. Можна самостійно заламінувати прядки, якщо перше, що попалося на очі засіб купити в інтернет-магазині. Однак не факт, що воно підійде і не завдасть шкоди. У салоні засіб для ламінування волосся підбирає професіонал, тому відповідальність за якість процедури лягає на нього.

Фарба

Якщо судити з відгуків клієнток, то кращі засоби, що мають ефект ламінування, це фарби. Фірма Естель, що належать російському виробнику, випустила нову лінійку продукції за демократичною ціною для домашнього використання. Крім безаммиачного барвника, фарби Estel Celebrity містять ефект глянцювання. Ще одна продукція, яка не містить аміак – крем-фарба Syoss Gloss Sensation, яка теж дає схожий результат. Італійська компанія пропонує барвник нового покоління FRAMESI з лінійки ECLECTIC для кольорового ламінування.

Склад

У салоні процедура виконується якісними препаратами. Одним з кращих вважається японський Lebel. Це гелевидний речовина містить масло виноградних кісточок, протеїни, пептиди шовку. Склад, крім краси, робить лікувальну дію на волосся. Відмінний результат дає американський продукт Paul Mitchell. До його складу входять екстракти хмелю і ромашки, протеїни пшениці. Цим засобом можна проводити процедуру на кучеряві локони, забарвлені або висушені. Популярні засоби для ламінування:

  • Hair Company;
  • Dikson;
  • Matrix PRO+;
  • Barex;
  • Constant Delight.

Ламінування волосся в салоні

Щоб процедура пройшла з користю і без негативних наслідків, бажано знати, як вибрати свій варіант з численних пропозицій, адже ламінування волосся в салоні має кілька видів:

  1. Класичне. Пасма покривають захисною плівкою. Вхідні до складу компоненти допомагають в лікуванні, відновлюючи структуру волосяних стрижнів.
  2. Біоламінування. Огортає тонкою плівкою волоски. Приставка «біо» вказує на вміст у складі лише натуральних компонентів.
  3. Глазурування. Крім відновлення, фарбує волосся. Засобами для глазурування є полустойкие безаміачні фарби.
  4. Кератирование. Повертає до життя ослаблені, тьмяні, тонкі волосся. Кератин проникає глибоко, відновлюючи кутикулу і кортекс.

Процедура

Ламінація на пасма середньої довжини проводиться від однієї години до двох. Спочатку майстер очищає голову спеціальним шампунем, потім завдає регенеруючу засіб, що заповнює проміжки між виявленими лусочками волосяного стрижня. Наступний етап процедури ламінування волосся – це зігріваючий ковпак, який надягається на голову клієнтки, щоб допомогти поживним речовинам проникнути вглиб волосків.

Через 15 хвилин на голову наносять масла і бустер, які відновлюють структуру зсередини. Остання фаза – холодна, при якій на 5 хвилин накладається засіб, що закриває лусочки. Після цього наноситься безпосередньо сам ламінат, дія якого спрямована на вирівнювання структури. Прядки миттєво набувають шовковистість і блиск. Далі проводиться миття та сушіння голови.

Ціна

Послуга ламінування коштує по-різному. Можна знайти перукарню, в якій зроблять її за 900 рублів, а в сусідньому салоні процедура обійдеться в 3500 рублів. Такий розбіг ціни залежить від якості використовуваних матеріалів, професіоналізму майстрів, маркетингової політики підприємства. Середня вартість ламінування в московському регіоні варіюється від 1000 до 5000 рублів. Якщо заламінувати одну чубок, то послуга обійдеться від 250 до 500 рублів.

Ламінування волосся - фото до і після

Краса жінки залежить від стану її пасм. Навіть самі довгі локони не стануть гордістю, якщо вони тьмяні, посічені, недоглянуті. Щоб досягти потрібного ефекту, необхідно періодично звертатися послуг професіоналів. Перегляньте наші фото до і після ламінування волосся. Можливо, ефект від такого догляду допоможе вам прийняти рішення на користь проведення цієї процедури.

Відео

Як робиться ламінування волосся в салоні

Відгуки

Ірина, 37 роківПрофесійна ламінація – процедура не дешева, тому довго вивчала по інтернету, як ламінувати волосся в домашніх умовах. Основний плюс: недороге вирівнювання кучерявих локонів. Після застосування желатину мої тонкі волосся перетворилися в жорстку клоччя, яку ледве зачесала. Піду краще в перукарню на кератиновое випрямлення.
Карина. 20 роківНачитавшись позитивних відгуків, замовила по фото в каталозі інтернет-магазину набір для ламінування Матрикс Про плюс. Ціна не маленька – 3400 рублів. Протипоказань до використання немає. Відразу після проведення процедури вдома була задоволена – волосся мали вигляд, ніби вийшла з салону. Проте через 2 тижні вони повернулися до початкового стану.
Аліна, 26 роківВже кілька років роблю маску з ефектом ламінування на основі касторової олії. Волосся у мене завжди в ідеальному стані, причому, не витрачаю на це багато грошей – я знаю, як треба правильно за ними доглядати. Салонні послуги і різні спа процедури коштують дорого, та й не завжди ефективні. Народні засоби по дії нічим не поступаються.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!