Лікування волосся мезотерапією

Здоров'я волосся безпосередньо впливає на їх зовнішній вигляд – вони будуть привабливими або тьмяним і недоглянутими. Щоб зберегти пасма волосся у хорошому стані, можна вдатися до самим різним процедурам, зробивши їх в салоні або будинку. Серед таких методів відновлення здорового виду зачіски виділяється мезотерапія для волосся. Чи знаєте ви, що це за процедура? Інструкції нижче розкажуть про її ефекті, види і способи проведення будинку.

Що таке мезотерапія

Суть цієї процедури полягає у введенні під шкіру ін'єкцій спеціально розроблених препаратів, корисних для волосяних цибулин. Крім того, часто використовується поєднання кількох ліків, тобто мезококтейли. Ефект полягає в постачанні волосяних цибулин поживними речовинами, які надходять безпосередньо до коріння. Перевага процедури в тому, що коктейль можна підібрати для кожного пацієнта.

Показання проведення мезотерапії

Серед основних проблем, коли показане застосування мезотерапії для волосся, виділяються наступні:

  • дифузне порідіння після вагітності і лактації;
  • часткове випадання;
  • облисіння в похилому віці;
  • рання поява сивини;
  • негативні наслідки хімічної завивки, фарбування або нарощування;
  • порушення діяльності сальних залоз, тобто себорея;
  • ламкість і перетин кінчиків;
  • лупа;
  • алопеція;
  • спадкове облисіння;
  • постійний свербіж шкіри голови;
  • естетичне недосконалість.

Протипоказання і побічні ефекти

У деяких випадках можливе ускладнення у вигляді синців в місцях, куди робилися ін'єкції, але все проходить через тиждень. Крім того, відзначаються деякі ситуації, коли мезотерапія може заподіяти шкоду. До них відносяться:

  • період вагітності та годування груддю;
  • захворювання онкології;
  • підвищена чутливість до болю (краще підійде безынъекционный спосіб або з знеболенням);
  • період місячних;
  • запальні інфекції на шкірі волосистої частини голови;
  • простудні захворювання;
  • індивідуальна непереносимість;
  • цукровий діабет;
  • епілепсія;
  • ниркова недостатність;
  • проблеми з судинами.

Професійні процедури для волосся

Процедура мезотерапії для зміцнення волосся частіше проводиться в косметичних салонах. Способи при цьому діляться на аллопатический і гомеопатичний. Для обох використовується ручна методика введення голки шприцом або ж автоматична за допомогою пістолета з аплікатором. Перед сеансом фахівець може дізнатися подробиці про ваше здоров'я і навіть провести тест на алергію. Потім він обробляє місце ін'єкції розчином спирту або хлоргексидином, після чого приступає до уколів. Тривалість процедури приблизно 40 хвилин. Весь цей час ви лежите на кушетці або сидите в кріслі.

Аллопатическая

До складу препаратів для алопатичної мезотерапії входять як синтезовані в лабораторії компоненти, так і натуральні – ліполітікі, вітаміни і судинорозширювальні. Перша речовина частіше входить у антицелюлітні ліки, наприклад, «Мезостабил». В препаратах для волосся можна виявити гіалуронову кислоту, але є і кисневі коктейлі для мезотерапії. Щоб розширити судини, препарати включають речовина міноксидил. Алопатичні кошти використовуються більш екстрених ситуаціях і складаються з:

  • гіалуронової кислоти лабораторного походження;
  • рослинних екстрактів;
  • органічних кислот (гліколева, виноградна);
  • тварин екстрактів (еластин, колаген);
  • вітамінів В, Н, А, Е;
  • мікроелементів (нікель, цинк, магній, кобальт, кремній).

Гомеопатична

Другий вид мезотерапії використовується рідше внаслідок низької концентрації препаратів, що застосовуються. З іншого боку, гомеопатія хороша тим, що дає більш тривалий ефект, який поступово наростає після процедури. Склад використовуваних засобів при цьому складніше, ніж при аллопатическом лікуванні вони засновані на рослинних речовин і не включають різні олії, тваринні або хімічні витяжки. Крім того, препарати не приводять до залежності і алергії.

Мезотерапія шкіри голови в домашніх умовах

Для проведення процедури будинку вам доведеться обзавестися спеціальним апаратом – мезороллером. Це валик, поверхня якого повністю покрита тонкими голками. Краще, щоб вони були з хірургічної сталі. Для зручності використання прилад має ручку. Техніка процедури виглядає так:

  1. Помістіть мезороллер на 15 хвилин в спиртовий розчин.
  2. Звичним способом вимийте голову, висушіть.
  3. Дезінфікувати шкіру голови.
  4. Нанесіть на шкіру активна речовина чи рідину з ампули.
  5. Проводите мезороллером по волоссю м'яко та акуратно, щоб вони не виривалися і не плуталися. Рухайтеся від лоба до потилиці.
  6. Промийте прилад водою, а для шкіри голови зробіть живильну маску. Після її змивання не сушіть волосся феном.

Препарати для мезотерапії волосся

Проведення процедури для волосся будинку вимагає не тільки мезороллера, але і препаратів, які будуть наноситися на шкіру. Серед них виділяються кілька популярних:

  1. Haircare. Препарат від компанії «Мартинекс». До складу входять вітаміни, глутамін, гліцин, цистеїн, вітаміни групи В. Застосовується при сухих або ламких волоссі, надмірному випаданні, ранньому посивінні, себорейному дерматиті. Середня витрата на одну процедуру – 4-5 мл, тобто флакон.
  2. «Мезолакс». Препарат заснований на великій кількості вітамінів, амінокислот, коферментів, цитокінів і антиоксидантів. Показаний при облисінні у чоловіків або жінок, при недостатній густоті волосся. Косметологія використовує препарат і як профілактичний засіб для живлення волосяних цибулин.
  3. «Мезолайн». Крім гіалуронової кислоти включає коензим, пептид міді і комплекс чинників зростання. Коктейль використовується при зневодненні або коли волосся випадає від стресу.

Голки для мезотерапії

У мезороллера можуть бути різні голки. Перша довжина – 0,3 мм. Починають з неї, а вже потім переходять на більш довгі, тобто 0,5 мм. Останні можна використовувати для мезотерапії волосся кожен день. Переходити на щотижневі процедури потрібно при довжині голки в 1 мм. Це загальні рекомендації – в кожному випадку потрібно спостерігати за станом шкіри. Крім того, мезороллер є індивідуальним предметом – його може використовувати тільки один чоловік.

Вартість

Ціна кожної процедури варіюється в межах 1500-4000 р. у залежності від використовуваних препаратів. Курс лікування при цьому не обмежується одним відвідуванням – частіше він складається з 8-10 сеансів, тому і вартість буде вище. В цьому плані домашня процедура має переваги, адже доведеться витратити близько 1 тис. р. на мезороллер і приблизно 1-2 тис. грн. на ліки, що значно зменшує витрати.

Відео про проведення мезотерапії

Часто впоратися з проблемами волосся складно за допомогою звичайних шампунів або бальзамів. Знаючи це, косметичні салони пропонують своїм клієнтам інші способи для відновлення блиску і еластичності пасм. Якщо вас цікавить, як провести мезотерапію самостійно або як це роблять фахівці, то подивитеся корисні відеоролики з докладним описом процедури.

Професійна процедура

Мезотерапія для волосся

Мезотерапія в домашніх умовах

Мезотерапія для волосся домашніх умовах

Ефективність мезотерапії проти випадіння волосся

Мезотерапія для росту волосся. Ефективна вона?

Фото до і після процедури

Мезотерапія застосовується при будь-якому типі волосся, будь то жирні або сухі. Процедура вирішує проблеми облисіння за рахунок активізації роботи волосяних цибулин, але для ефективності необхідний цілий комплекс сеансів. Тоді результат буде видно неозброєним поглядом. Щоб переконатися, що ви не даремно витрачаєте значну кількість грошових коштів, зверніть увагу на фотографії, на яких видно різниця до і після процедури.

Відгуки про мезотерапії

Христина, 38 років При фарбуванні у салоні краси мій майстер помітив, що волосся помітно порідшали, і порадив мезотерапію. Я ходжу в цей салон вже 2 роки, тому думку фахівців довіряю. Наступного разу прийшла вже на цю процедуру. Мені сподобалося: волосся стали м'якими і слухняними, а зачіска просто розкішною. Можу порадити!
Марія, 28 років Процедура просто відмінна. Мені говорили, що буде трохи боляче, а на ділі ніяких подібних відчуттів не було, тому я залишилася в повному захваті. Посічені кінчики більше не турбують, а самі волосся стали більш густим і блискучим. Єдина складність – потрібно чимала кількість грошей, а взагалі рекомендую мезотерапію всім.
Лілія, 32 роки Подруга вмовила мене спробувати, кожен день набридала мені своїми захоплення. У підсумку я зважилася, але, на жаль, залишилася незадоволена результатом. Волосся як були тонкими і слабкими, так і залишилися, зупинити випадання не вдалося. Спробувала зробити процедуру вдома з допомогою мезороллера. Результат трохи краще, ніж у салоні, і грошей витратила менше.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!