Як почистити кишечник в домашніх умовах без шкоди. Ефективне очищення кишечника будинку

Стан кишечника – показник здоров'я організму в цілому. Хороша робота травного тракту покращує самопочуття, сприяє високій активності і працездатності. Незбалансоване харчування, стреси призводять до утворення шлаків і каменів в кишечнику. Як почистити кишечник в домашніх умовах, поліпшити тонус організму і зміцнити імунітет? Існує кілька процедур чищення кишечника і його профілактики. Процедури прості в застосуванні, безпечні для здоров'я.

Коли краще робити очищення кишечника від шлаків?

Проводити чистку потрібно цілий рік, після перенесеної хвороби, прийому антибіотиків або тривалого лікування ліками. Необхідно зрозуміти стан свого організму. Такі ознаки є показаннями до чищення кишечника:

  • Запори і діарея.

  • Проблеми зі шкірою.

  • Часті простудні захворювання.

  • Поганий сон.

  • Дискомфорт в області кишечника.

  • Газоутворення.

Чим можна почистити кишечник будинку без клізми?

У травному тракті відбувається не тільки всмоктування поживних речовин, але і зберігається багато неперетравлених залишків їжі. Клізма – не завжди зручна процедура спорожнення. Замінюють клізму більш щадні процедури з використанням натуральних засобів, медикаментів.

Як почистити свій кишечник в домашніх умовах, використовуючи мінеральну воду? 1,5 літра мінералки підігріти, в половину теплої води додати 1,5 ложки замінника цукру, випити цей розчин. Наступні 20 хвилин обов'язково рухатися, переміщаючись по дому. Вжити залишену частину несолоної мінеральної води, продовжуючи переміщення і чекаючи спорожнення кишечника.

Активоване вугілля

Речовина вугілля усуває більшу частину хвороботворних бактерій, втягуючи і утримуючи в собі шкідливі речовини. На 1 кг маси тіла припадає 1 таблетка активованого вугілля. Приймати таблетки 2 рази на день після прийому їжі, запиваючи великою кількістю води. Протягом дня пити не менше двох літрів води.

Сольова вода

Альтернативою клізми служить вживання великої кількості сольовий води вранці натщесерце. До першого прийому їжі необхідно пити 10 склянок злегка підсоленій кип'яченої води кімнатної температури. Пів чайної ложки повареної солі розчиняють в літрі води. Процедуру не можна використовувати людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту з-за можливих ускладнень.

Рицинова олія

У касторової олії проносний ефект, його використовують для чищення тонкого, товстого кишечника до операції. За пару днів до чищення слід прибрати з раціону гостру їжу, віддаючи перевагу кисломолочним продуктам, нежирним супів, каш. Доза розраховується в пропорції 1 г на 1 кг маси тіла. Олію підігрівають і п'ють чайними ложками.

Вівсяні висівки

Висівки – перероблений продукт оболонки зерен рослин. Ефект чищення можливий із-за неповного перетравлення. Висівки виводять шлаки, шкідливі речовини, не зачіпаючи корисних бактерій. Містять багато вітамінів і мінеральних речовини, висівки гарні для дієт і здоров'я.

Продукти харчування

Перевага процедури очищення кишечника, вживаючи певний продукт харчування, в можливості застосування вдома, на робочому місці, на відпочинку, дозволяючи займатися справами, не зосереджуючись на проблемі. Очищаюча кефірна дієта передбачає відмову від прийому їжі протягом дня і вживання склянки кефіру щогодини. Кефір повинен бути кімнатної температури і нежирним. Ефект чищення помітний незабаром: шкіра здорова, повертаються сили.

Ефективні народні засоби для очищення кишечника

«Народні засоби і трави» – краща відповідь на делікатне питання: «Як почистити кишечник в домашніх умовах». Відвар трав надасть загальнозміцнюючий ефект і поверне бадьорість духу. Рослинний збір з календули і ромашки надасть протизапальну дію, покращує травлення.

Календула – рослина, відвар якої має протимікробну дію. Ромашка є рослинним проносним засобом, м'яко виводить шкідливі речовини. Відвар ромашки з календулою приймають після прийому їжі, випиваючи близько 200 мл.

Тонкого кишечника

Високий вміст клітковини в зелені не дає їй бути до кінця перевареної тонким кишечником. Частинки неперетравленої зелені (петрушки, кропу, селери) виводять шлаки, прискорюють процес переробки їжі. Вживання салатів зі свіжими овочами сприятливо позначається на виведенні відкладень.

Товстого кишечника

Шлаки допоможуть вивести ягоди шипшини. Їх попередньо варять і приймають усередину ранком одну ложку. Іншою процедурою з чищення товстої кишки є настій горобини, який п'ють до їжі по одній ложці. Очистять стінки кишечника насіння льону. В окропі залишають чайну ложку насіння. Настій насіння п'ють до сну.

Дізнайтеся, що таке дискінезія товстої кишки, як лікувати цю хворобу.

Швидка чистка кишечника препаратами

Аптека пропонує різні ліки для чищення, які відпускаються без рецепта. Лікарські засоби мають точне дозування, їх зручно брати поза будинку в порівнянні з народними засобами. Проводити процедуру чищення кишечника тільки після уважного ознайомлення з інструкцією по застосуванню, протипоказаннями побічними ефектами.

Фортрансом

Ліки застосовується до проведення досліджень на кишечнику. Домашнє використання ліки рекомендують до дієти, показаний тим, у кого спостерігається порушення прийому їжі, тривале надходження в організм отруйних речовин (куріння, алкоголь). Одноразове використання фортрансу замінює кілька клізм і лікування вугіллям.

Магнезія

Проносне ліки магнезія збільшує кишкова тиск, призводить до утворення рідини. Сильний тиск виводить наліт назовні. За кілька днів до процедури чищення відмовтеся від прийому м'ясних, рибних страв, солодких фруктів. Зручний час для процедури: ранок або вечір. 1 пакет сульфату магнію розчиняють у склянці води і п'ють. Дефекація настає через пару годин.

Як правильно очистити кишечник клізмою?

Ефективна процедура, за допомогою якого кишечник очищають в домашніх умовах. Процедура проводиться в домашній обстановці, за 2-3 дні слід зменшити кількість споживаної їжі. В аптеці потрібно купити спринцівку для клізми.

Прохолодною кип'яченою водою наповнюється спринцівка, наконечник вводять в анус на 5-6 див. Поза – стоячи на колінах з закинутою головою. Почати поступово вводити воду, після того як вода надійшла вийняти наконечник. Кілька хвилин потримайте в собі воду, повільно пересувайтеся, масажуючи живіт за годинниковою стрілкою.

Дізнайтеся більше способів,як очистити кишечник.

Відгуки

Леонід, 24 роки«Відчував дискомфорт внизу живота, був рідкий стілець, неприємний запах з рота. Зробив клізму з інтервалом у 2 дні. Всі симптоми пройшли, для закріплення результату думаю пити висівки».
Віра, 41 рік«З молодості мучуся з животом, у мене підвищений газоутворення. Читала багато літератури і вирішила почистити кишечник будинку. Спочатку сиділа на дієті близько місяця, потім пила магнезію. Не можу сказати, що все пройшло, але я стала відчувати себе легше».
Наталя, 18 років«У мене погана шкіра, з'явився наліт на зубах, білі плями на язиці. Дізналася, що всі проблеми від забрудненого кишечника. Вирішила скористатися старими народними засобами, пила відвар календули один раз в день близько місяця. Шкіра на обличчі стала краще».
Олександр, 35 років«Не дотримуюся здорового способу життя. Тому до 34 років у мене виявили камені в кишечнику, порекомендували протягом місяця більше свіжих овочів і салатів. Це корисно, але головне у мене вже близько півроку немає ніяких болів, а це дорогого коштує».
Катя, 27 років«У мене проблеми з кишечником 2 роки. Використовувала різні процедури, пила ліки, але зрозуміла, що саме головне – комплексний підхід, тому вранці – тренування, в обід п'ю ложку висівок, щовечора роблю салат зі свіжих овочів із зеленню».
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!