Термальна вода для обличчя - корисні властивості для шкіри і правила використання

У літню спеку, коли немає можливості освіжитися, можна скористатися термальною водою для шкіри обличчя. Це засіб додасть обличчю здоровий бадьорий вигляд. Таку диво-водицю можна придбати в будь-якому магазині косметики або зробити самостійно.

Види термальної води

Сьогодні відомо кілька видів термальної води, яку можна використовувати в якості косметичного засобу:

  • Ізотонічна. Має нейтральний рН-баланс. Кількість мінералів і солей в неї таке ж, як і в шкірі. М'яко заспокоює, освіжає. Ідеальний варіант для нормального і сухого типу дерми.
  • Гідрокарбонатна натрієва гіпертонічна. Містить велику кількість мінералів, особливо багата натрієм. Підходить для жирної або комбінованої шкіри. Це засіб підсушує прищики, нормалізує роботу сальних залоз.
  • З вмістом селену. Цей мінерал запобігає старінню, захищаючи шкіру від шкідливого впливу радикалів. Це відмінний варіант для чутливої шкіри. Така вода буде незамінна для захисту від сонячних променів.
  • Сірчиста. З великим вмістом сірки. Має специфічний запах. Незамінна для захисту від сонячних променів, після епіляції.
  • Слабомінералізована або гіпотонічна. Кількість мінералів менше, ніж 1 г/л. Добре знімає подразнення і лущення, що відмінно підходить для сухої шкіри.
  • З ефірними оліями рослинними екстрактами. Залежно від штучно доданих компонентів змінюються властивості такої б'юті-води.

Користь

Косметична термальна вода незамінна в літній час, коли шкіра страждає від спеки і сухості. Вона освіжає і оздоровлює, а також дарує масу позитивних відчуттів. Володарки сухого типу дерми відзначають зволожуючі властивості, жирного типу – нормалізацію виділення шкірного сала після регулярного використання. В результаті ви отримаєте:

  • здоровий колір обличчя;
  • свіжий вигляд;
  • стійкий макіяж.
Пам'ятайте, що термальна вода – це не панацея від акне, акне, інших проблем.

Вона не позбавить вас від серйозних проблем зі шкірою, зате здатна поліпшити її загальний стан. Між тим користь термальної води для особи неоціненна. Даний засіб слід використовувати в комплексі з кремами, масками і тоніками, підібраними під ваш тип шкірного покриву.

Як використовувати

Термальна вода дуже проста у використанні. Флакон з цим засобом можна покласти в сумочку, щоб скористатися в будь-який момент. Для цього потрібно розпорошити засіб на невеликій відстані від особи. Не переживайте за декоративну косметику, вона залишиться на місці: величезний плюс кошти в тому, що його можна наносити зверху на макіяж. Більш ефективним нанесенням стане розпорошення перед використанням крему або маски. Можна застосовувати після епіляції.

Топ-5

Популярними марками засобами, які сьогодні можна зустріти на ринку краси, є Урьяж, Віші, Avene, Либридерм, Кора. Користувачі їм присудили неофіційне звання «Краща термальна вода для обличчя»:

Назва

Тип шкіри

Властивості

Ціна

Uriage (ізотонічна)

Для всіх

Заспокоює, зволожує, захищає від негативного впливу зовнішнього середовища.

580 рублів за 300 мл

Vichy Eau Thermale

Чутлива

Завдяки 15 мінерам у складі вона заспокоює, нормалізує кислотно-лужний баланс.

690 рублів за 300 мл

Avene

Чутлива

Знімає подразнення, почервоніння, висипання, у т. ч. викликані алергічною реакцією. Освіжає, тонізує.

640 рублів за 300 мл

Librederm

Для всіх

Освіжає і зволожує. Знімає відчуття сухості.

250 рублів за 125 мл

Кора Бретань

Для всіх

Дарує відчуття зволоження і комфорту. Шкіра стає оксамитовою на дотик.

260 рублів за 125 мл

Домашня термальна вода

Приготувати термальну воду можна в домашніх умовах. Ви можете надати їй ті властивості, які вам необхідні за допомогою таких інгредієнтів, як ефірні масла або мед. Тримати засіб власного приготування краще в порожній пляшці з розпилювачем, наприклад, від використаної раніше покупної води для особи. Ось кілька рецептів засоби:

  • Для сухої шкіри. Візьміть склянку хорошою мінеральної води, наприклад Єсентуки, дочекайтеся виходу газу. Додайте одну чайну ложку меду і добре перемішайте. Розпилюйте засіб перед нанесенням макіяжу, перед сном.
  • Для шкіри з віковими змінами. Вам буде потрібно один стакан мінералки хорошої якості без газу і п'ять крапель ефірного масла троянди. Змішайте компоненти. Перед використанням збовтайте флакон.
  • Для жирного та комбінованого типу. Додайте в один стакан мінералки без газу півсклянки процідженого відвару м'яти і три краплі ефірного масла чайного дерева. Такий засіб освіжить протягом дня і подсушит прищики.

Відео

Термальна вода для обличчя

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!