Зволоження обличчя в домашніх умовах - огляд кращих косметичних засобів і народних рецептів, прийом вітамінів

Краса і здоров'я шкіри обличчя багато в чому залежить від якісного зволоження. Цьому процесу важливо приділяти час і зусилля. У противному разі з'являються заломи, зморшки, лущення, покрив перестає бути еластичним і гладким. Щоб зробити шкіру зволоженою, використовують спеціальні креми, маски, лосьйони, препарати, косметичні процедури, народні засоби. З їх допомогою можна домогтися нормалізації обмінних процесів, наситити епідерміс киснем, поживними речовинами, уникнути відчуття стягнутості, сухості.

Коли потрібно зволожувати обличчя

Рідина потрібна шкірі, оскільки вона вимиває шкідливі речовини (шлаки, токсини), сприяє нормальному диханню клітин, продовжує молодість. Надходження води в недостатній кількості уповільнює метаболізм на клітинному рівні. Для досягнення потрібного результату зволожуючі процедури необхідно робити регулярно. Піклуватися про шкіру слід починати вже після досягнення 20 років, коли знижується природне зволоження і захисні функції епідермісу. Спеціальні процедури потрібні в наступних випадках:

  • коли шкіра стає стягнутою, сухий;
  • при появі лущення на певних ділянках особи;
  • при постійному використанні тональних кремів і пудри;
  • якщо псується колір обличчя;
  • коли на обличчі утворюються зморшки;
  • при сухому типі шкіри.

Основні заходи для зволоження особи

Глибока турбота про шкіру особи можлива лише при комплексному підході. Використовуючи навіть самі високоефективні засоби, неможливо домогтися гарних результатів, якщо не приділяти увагу харчування та інших факторів, що впливає на стан епідермісу. Може знадобитися консультація лікаря-дерматолога або алерголога, оскільки захворювання (харчові алергічні реакції, нейродерміт, дерматит та інші патології) формують схильність до сухості, запалень і лущення. Необхідно приділити увагу таким явищам, що грає важливу роль у забезпеченні здоров'я шкіри:

  • Питний режим. Недолік рідини викликає зневоднення, яке відображається не тільки стан організму, але і на зовнішньому вигляді особи. Викликане цим фактором згущення крові, відсутність правильного виведення шкідливих речовин, знижена працездатність виробляються ферментів позначається на нестачі колагену і гіалуронової кислоти в клітинах, що відповідають за еластичність шкіри і її молодість.
  • Раціон харчування. Неправильна робота кишечника, затримка в організмі продуктів розпаду відбивається на зовнішньому вигляді епідермісу. Шкіра стає нерівною, покривається вуграми, почервоніннями. Важливо скорегувати меню, збагатити його мінерально-вітамінним комплексом. З раціону рекомендується усунути фаст-фуд, жирні, смажені, копчені страви. В їжу не слід додавати велику кількість спецій. Раціон наповнюють свіжими овочами, фруктами, злаками, зеленню і кисломолочними продуктами.
  • Використання косметичних засобів. При досягненні певного віку (після 20 років) рекомендується регулярно присвячувати час турботі про свою особу. При цьому застосовуються спеціальні засоби (мазі, ефірні олії, гіалуронова кислота), процедури (мезотерапія, біоревіталізація), народні рецепти (настойки, відвари).

Косметологічне зволоження особи

Спеціальні засоби повинні не тільки наповнювати покрив вологою, але і впливати на здатність шкіри за допомогою формування природничих жирових виділень контролювати втрату рідини. Для цього потрібно нормалізація ліпідного обміну і зміцнення захисних функцій клітин. При сильної схильності до сухості звичайних косметичних засобів може бути мало. У цьому випадку косметологи призначають цілий курс індивідуально підібраних процедур. З метою підтримання водного балансу шкіри використовуються:

  • маски і креми на основі штучних рослинних компонентів, з додаванням гігроскопічних елементів;
  • ефірні масла, що створюють захисну плівку;
  • аптечні препарати, що усувають патологічні процеси, які заважають підтримання водного балансу;
  • апаратні процедури (ін'єкції з гіалуронової кислотою, пептидами, фотобиомодуляция, лазерне омолодження, червоне випромінювання), які зволожують дерму на клітинному рівні, глибоко проникаючи у внутрішні шари.

Промислові креми для зволоження особи

Ті, хто стикався з необхідністю зволожувати епідерміс, не раз задавалися питанням, якими косметичними засобами краще користуватися. Виробники випускають креми на основі різних речовин. Як правило, в них міститься 5 типів речовин: плівкоутворювачі, зволожуючі елементи, ліпідні речовини, эмоленты, консерванти. Щоб добитися максимального ефекту, необхідно враховувати склад кремів. За принципом дії зволожуючі засоби поділяють на такі:

  • очищаючі;
  • гіпоалергенні;
  • матуючі;
  • поживні;
  • з SPF захистом;
  • підтягуючі.

Креми на основі пептидів, які складаються з ланцюгів амінокислот, проникають в поверхневий шар епідермісу, нормалізують водний баланс, підсилюють регенерацію клітин, сприяють омолодженню особи. Такі креми вважаються високоефективними в зволоженні. Крім того, кошти з вхідними в склад пептидами сприяють природного вироблення колагену, що позитивно позначається на стані дерми.

Ще один ефективний зволожувач – гліцерин, що видобувається з натуральних джерел. Це природна речовина здатна витягати воду з зовнішнього середовища (за умови підвищеної вологості повітря). Кошти на основі гліцерину відмінно стабілізують клітинні мембрани. Зволоження особи під впливом таких кремів здійснюється за короткий термін.

Сечовина, яку використовують навіть у виробництві дитячих кремів, відмінно зв'язує вологу, живить шкіру. Її якості допомагають іншим компонентам легко проникати глибоко в шари епідермісу. Корисною властивістю кремів з сечовиною вважається те, що вони мають отшелушивающим ефектом. До складу таких засобів може включатися і гіалуронова кислота, яка не тільки збирає вологу із зовнішнього середовища, але і запобігає її втрату.

Глибоке зволоження шкіри обличчя в домашніх умовах можливо з допомогою засобів, до складу яких входять колаген, ланолін, гідролат, стерини, морська сіль, піроглутамат натрію, еластин, риб'ячий жир, нуклеїнова і молочна кислоти. Вони підтримують осмотичний баланс. Багато косметологи при сильній сухості дерми рекомендують використовувати оклюзійні креми, які заважають наявної волозі випаровуватися. Ці засоби містять вазелін, мінеральні масла, віск, пектини.

Народні засоби для зволоження шкіри обличчя

Крім перерахованих способів догляду, можна застосовувати народні рецепти, перевірені роками. Такі способи зволоження відрізняються не тільки безпекою, але і високою результативністю. Щоб уникнути алергічних реакцій, перед використанням рекомендується нанести приготоване засіб на невелику ділянку шкіри. Якщо після 20 хвилин не спостерігається почервоніння або свербіж, засіб можна застосовувати.

Маски

Для приготування зволожуючих засобів активно використовуються натуральні масла. Один з ефективних рецептів передбачає приготування маски на основі мигдальної олії. Для цього 20 мл цього інгредієнта змішують з розігрітим натуральним медом і жовтком. Ретельно перемішавши, суміш, її наносять на обличчя і залишають на 20 хвилин, після чого змивають теплою водою.

Зволоження сухої шкіри обличчя в домашніх умовах можна виробляти за допомогою овочів. З цим завданням впорається звичайний кабачок. Необхідно взяти один овоч, натерти його через дрібну тертку, додати оливкову олію. Отриману масу рівним шаром укладають на тканину і покривають нею особа. Користуватися таким рецептом можна раз в 3-4 дня. Суміш не тільки зволожує дерму, але і бореться зі зморшками, нерівностями.

Щоб шкіра стала гладкою, зволоженою, світлою і гладкою, можна приготувати такий засіб: у чашечці змішується 30 мл сметани, сік апельсина і лимона. Кисломолочної масою змащується особа. Змивати необхідно, коли маска повністю висохне. Цим засобом можна користуватися один раз в тиждень. Цінність маски в тому, що вона усуває заломи, пігментні плями, робить шкіру еластичною, уповільнює процес старіння.

Креми

Зволоження особи можна проводити за допомогою домашніх засобів на основі какао. Для цього 20 г цього компонента необхідно з'єднати з кількома краплями олії сандалового дерева і ампулою ретинолу. Наноситься крем масажними рухами. Можна використовувати в якості основи під денний макіяж. Крем робить шкіру свіжою і шовковистою, усуває лущення, бореться зі зневодненням.

В якості нічного крему використовується засіб з масел. У сотейнику на водяній бані прогрівається масло жожоба, вливається масло какао і оливкове. Можна додавати подрібнені вівсяні пластівці. Крем ретельно збивається з допомогою міксера, накладається на всю ніч, вранці змивається водою або тоніком для вмивання. Це домашнє засіб підвищує м'язовий тонус і еластичність шкіри, усуває лущення і сухість, надає пружність.

Креми готуються і на основі харчових продуктів. Можна взяти свіжовичавлений сік моркви або огірка, додати сирий жовток. В окремій мисці з'єднати віск і гліцерин. З'єднати обидві маси, додати рослинне масло (можна використовувати оливкову) і дитячий крем. Перед використанням крем слід збити міксером. Наносити на шкіру обличчя ввечері перед відходом до сну.

Інші зволожуючі засоби для обличчя

Для догляду за шкірою використовуються не тільки креми, маски, лосьйони, мазі. Застосовуються вітаміни для зволоження шкіри зсередини, аплікації. Зволоження може проводитися за допомогою настоїв і відварів із лікувальних трав. Наприклад, можна поєднати в рівних пропорціях листя м'яти, мати-й-мачухи, квітки ромашки, плоди шипшини, залийте їх літром окропу і залишити настоюватися на 40-60 хвилин. Засобом змащується шкіра 2 рази в день.

Відмінним ефектом відрізняється щоденне використання кубиків льоду. Можна заморожувати не тільки звичайну воду, але і трав'яні настої, фруктові соки. Перед заморожуванням у воду можна додати сік алое, ягід, відвар петрушки. Процедуру можна проводити вранці та ввечері щоденно. Для зволоження використовується алое віра. Цей інгредієнт бореться з дегідратацією на клітинному рівні. З його додаванням робляться лосьйони, настоянки, вода для зволоження шкіри обличчя.

Принципи зволоження шкіри обличчя різних типів

Який би не був тип шкіри, існує ряд загальних правил, яких слід дотримуватися для підтримання водного балансу і щоденного догляду. Це стосується як сухого і нормального епідермісу, так і жирного та комбінованого. При цьому важливо не забувати, що дотримуючись рекомендації час від часу, буде складно домогтися результатів. Необхідно виконувати ці правила постійно.

  1. Важливо приділяти увагу очищенню покриву. Для цього використовують лосьйони, тоніки.
  2. При недостатній вологості атмосфери можна користуватися термальною водою. Деякі косметологи рекомендують протирати обличчя льодом або талою водою.
  3. Зволожуючим ефектом володіють аплікації на основі ефірних олій або готових засобів.
  4. Перед виходом на вулицю, особливо в літні місяці, необхідно наносити на шкірний покрив крем, що захищає від ультрафіолетових променів.
  5. При жирному типі шкіри рекомендується користуватися засобами, до складу яких входить вітамін Е. Якщо шкіра суха, крему повинні містити вітаміни А і С.
  6. Умиватися слід прохолодною водою.

Відео

Малишева Про Зволоження Шкіри. Зволоження Та Догляд. Огляд

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!