Застосування Гідрокортизонової мазі від зморшок на обличчі

У боротьбі з віковими змінами шкіри не обов'язково вдаватися до дорогій косметиці або складним косметичним процедурам. Багато хто використовує для цих цілей куди більш доступні за ціною аптечні препарати. Одним з таких засобів є гидрокортизоновая мазь, яку успішно застосовують не тільки для лікування дерматологічних захворювань, але і від зморшок. Розберіться, в яких випадках вона дозволяє домогтися потрібного антивікового дії і як її застосовувати.

Інструкція із застосування очної мазі гідрокортизонової від зморшок

Існує два види препаратів для зовнішнього застосування з гідрокортизоном: для шкіри та очей. Для боротьби зі зморшками більш підходящою вважається гидрокортизоновая очна мазь. Судячи з відгуків, для багатьох жінок це засіб стало бюджетної заміною ін'єкцій ботокса. Однак перед застосуванням препарату необхідно з'ясувати, у яких випадках допускається його використовувати.

Склад

Гидрокортизоновая мазь для очей – це гормональне глюкокортикостероидное засіб, активною речовиною якого є гідрокортизону ацетат. Препарат містить 1% або 2,5% діючої речовини. Допоміжними у складі засоби виступають вазелін, ланолін і рідкий парафін. Для косметичних цілей рекомендується використовувати 1% гідрокортизонову мазь.

Показання до застосування

Основний косметологічний ефект, який забезпечує гидрокортизоновая мазь від зморшок, ґрунтується на здатності препарату утримувати вологу. Після нанесення розвивається незначний місцевий набряк, за рахунок чого шкіра розгладжується, а наявні на ній складки і зморшки зникають. Засіб можна використовувати для усунення вікових змін на будь-яких ділянках особи.

Дерматологи висловлюються проти застосування гидрокортизоновых коштів не в лікувальних цілях. Як і інші гормональні препарати, вони володіють великим числом протипоказань, а також здатні викликати тяжкі побічні ефекти, тому застосовувати їх для усунення вікових дефектів шкіри слід вкрай обережно. Перед використанням слід упевнитися у відсутності таких протипоказань, як:

  • індивідуальна непереносимість;
  • виразкові, грибкові або вірусні ураження шкіри;
  • цукровий діабет;
  • ниркова недостатність;
  • тяжка форма артеріальної гіпертензії;
  • виразкові ураження ШКТ;
  • пухлинні захворювання шкіри.

Засіб заборонено застосовувати в період вагітності і грудного вигодовування, після проходження вакцинації. Безконтрольне використання препаратів на основі гідрокортизону здатне спровокувати розвиток проблем зі здоров'ям. Крім цього, при недотриманні заходів можна домогтися ефекту, повністю протилежного очікуваному: погіршення загального стану шкіри, а іноді навіть збільшення кількості і глибини зморшок.

Застосування

З-за високого ризику побічних ефектів використовувати гідрокортизонову мазь від зморшок можна тільки короткими курсами – не довше 3-5 днів. Потім необхідно зробити тривалу перерву. Застосовувати засіб слід 2 рази на день – в ранковий і вечірній час. Наносять препарат тонким шаром і обробляють їм тільки окремі проблемні ділянки шкіри. Не можна розподіляти мазь по всьому обличчю або застосовувати в складі омолоджуючих масок.

Перед першим нанесенням вкрай важливо провести тест на алергічну реакцію. Виконайте його, навіть якщо схильності до алергії ніколи не спостерігалося. Для цього нанесіть краплю засобу на обмежений ділянку шкіри, наприклад, на внутрішню частину ліктьового згину. Якщо за добу не проявиться ніяких небажаних реакцій препарат добре переноситься і може використовуватися для усунення зморшок.

З першого дня застосування необхідно уважно спостерігати за станом шкіри. При появі сухості, відчуття сухості, подразнення, набряків або висипань слід припинити використання препарату. Однак навіть при відсутності будь-яких негативних реакцій і помітному розгладженні зморшок не можна застосовувати гідрокортизонову мазь довше рекомендованого терміну.

Відгуки про мазь з гідрокортизоном

Ірина, 32 рокиМазь з гідрокортизоном допомогла мені сховати мімічну зморшку на переніссі. Користувалася тиждень, складка стала менш глибокою. Продовжую наносити препарат час від часу, щоб підтримати ефект, але побоююся побічних ефектів, тому змішую його з зволожуючим кремом. Наношу дуже рідко.
Марина, 44 рокиЗавдавала гідрокортизонову мазь від зморшок під очима, на лобі і біля рота. Ніякого дива не сталося. Ефект менш помітний, ніж у відгуках або на фото. Зовсім дрібні зморшки дійсно розглядалися, але давні складки цей препарат прибрати нездатний, принаймні, в моєму випадку.
Єлизавета, 39 роківНа дорогі крему або ботокс грошей немає, тому вирішила спробувати гідрокортизонову мазь, тим більше що побачила багато хороших відгуків. В результаті все обличчя набрякло, а на другий день вилізла дрібна висипка. Може бути це індивідуальна реакція, але нікому б не порекомендувала це засіб. Принаймні, краще спочатку спробувати на маленькій ділянці.
Юлія, 48 роківПодруга користується цинкової і гідрокортизоновою маззю, вони їй дуже добре допомагають розгладжувати шкіру обличчя і боротися зі зморшками. Я скільки не пробувала – не побачила жодного позитивного ефекту. Мабуть, це залежить тільки від особливостей шкіри – комусь підходять такі кошти, а для кого-то вони марні.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!