Як наносити шелак правильно в домашніх умовах. Покрокова інструкція як наносити шелак на нігті з відео

Покриття даним складом допомагає зберегти привабливий і доглянутий манікюр набагато довше, ніж під час користування звичайним лаком. Практичне, зручне і стійке засіб давно вже оцінили по достоїнству багато дівчат, адже його можна нанести самостійно без дорогих послуг салону краси.

Як правильно наносити шелак

Перш ніж зрозуміти, як робити шелак, варто розібратися в особливостях даного покриття. Засіб являє собою винахід американської компанії, головні компоненти якого – це звичайний лак для нігтів і гель. Фарбувальна речовина здатна триматися до чотирьох-шести тижнів, а після вимагає зняття і оновлення. Завдяки стійкості значно спрощується догляд за руками, тому що за допомогою складу наносити кольорове покриття на нігті потрібно набагато рідше.

У покритті цією речовиною немає нічого складного, адже процедура практично ідентична з фарбуванням звичайним лаком, тільки в даному випадку слід дотримуватися правил безпеки під час користування електричними приладами. Зняття проводиться спеціальною рідиною, яка не травмує нігтьову пластину так, як спилювання. Діапазон колірної палітри суперустойчивого покриття дозволяє підібрати будь-яку забарвлення для манікюру. Особливістю матеріалу є те, що сушити його треба в УФ-лампі.

Як зробити шелак будинку

Багатьох дівчат цікавить, як зробити шелак в домашніх умовах? Це не так складно, якщо придбати всі необхідні інструменти і матеріали для фарбування. Нанести тільки гель-лак буде неправильно, вам знадобиться також база і фінішне покриття. Ще однією умовою є придбання УФ-лампи або LED-сушіння. Перше пристрій коштує дешевше, але воно сушить довше, ніж другий апарат. Якщо ви будете робити манікюр тільки собі, а не працювати на потік клієнтів, то можна купити звичайну УФ-лампу. Додатковими інструментами є:

  • пилка для додання форми натуральним нігтям;
  • баф, який призначений для шліфовки і поліровки;
  • спеціальна рідина для зняття шелаку;
  • знежирювачах;
  • апельсинова паличка манікюрна;
  • спеціальні смужки, якщо розраховуєте робити френч не від руки.

Нанесення шелаку в домашніх умовах покроково

Перед тим як наносити шелак, слід ретельно продумати дизайн – від форми до вибору кольору основного покриття. Потрібно пам'ятати, що всі елементи декору у вигляді блискіток, страз, піску наносяться на кольоровий шар тільки перед фінішним закріплювачі, розпис можна робити на основі або на шелаку. Обов'язково враховуйте те, що акрилові фарби розтікаються на глянці, тому їх потрібно робити густішим і не зловживати водою. Покривати ніготь закріплювачем слід за абсолютно висохлого малюнку. Процедура нанесення складу не завдає стільки шкоди, скільки покриття гелем або акрилом.

Отже, після приготування всього необхідного для здійснення манікюру гель-лаком слід зрозуміти, як нанести шелак поетапно:

  1. Насамперед потрібно підготувати нігті: обробити поверхню, надаючи форму, позбавляючись від кутикули.
  2. Після вже можна нанести кольоровий шар і закріпити гель-лак.

Підготовча технологія нанесення шелаку в домашніх умовах

Підготувати нігті до покриття шелаком зможе навіть та дівчина, яка не знайома з особливостями манікюрного мистецтва. Ось покрокова інструкція. як наносити шелак:

  1. Спочатку слід провести видалення старого лаку ацетоном, якщо нігті раніше були нафарбовані. Якщо попередня фарбування проводилася шелаком, то на нігтьову пластину наноситься розчин-ремувер. Невелика кількість рідини ллється на ватний диск, а після їм нігті обробляються. Для зручності майстри в салонах надягають на пальці своєрідні прищіпки.
  2. Далі треба приступити до видалення кутикули, яку акуратно відсунути апельсиновою паличкою.
  3. Наступна маніпуляція – це підпилювання нігтя, надання йому відповідної форми.
  4. Потім – вирівнювання поверхні нігтьової пластини бафом. Рухи повинні бути від кутикули до вільного краю.
  5. Приступивши до завершительную етапу підготовки, не забудьте знежирити нігтьову пластину, щоб базове покриття міцно зміцнювало ніготь і гель.

Як фарбувати нігті шелаком в домашніх умовах

Перед безпосереднім нанесенням речовини немає необхідності занадто ретельно шліфувати нігтьову пластину, як у випадку з нарощуванням. Після підготовчого етапу настає черга основи, яку слід мазати не товстим шаром. Для успішної процедури потрібно зрозуміти, як правильно робити шелак, в цьому допоможе починаючому майстрові поетапний урок:

  1. Базу наносите тоненькою плівкою, а після просушуйте в лампі, дотримуючись інструкції. Липка основа допоможе краще зчепити головний матеріал з нігтем. Від бази залежить, скільки часу буде триматися шелак.
  2. Коли основу підсушили, саме час наносити кольоровий гель-лак. Якщо не впевнені, як робити шелак, постарайтеся, щоб барвник не потрапив на кутикулу і боки пальців. Якщо проявите неакуратність, то гель-лак почне сколюватися і відставати від нігтя.
  3. Важливо знати: наносити не більше двох шарів засоби, кожен з яких ретельно просушуйте, дотримуючись інструкції. Якщо вирішите завдати більше двох шарів, то нігті будуть занадто товстими, що зіпсує всю естетику, а покриття швидко потріскається.

Варто відзначити, що багато хто зараз віддають перевагу матовому ефекту на нігтях. Ви можете використовувати як готовий гель-лак Блюскай, так і зробити бажаний ефект самостійно в домашніх умовах. Глянсове покриття перетворюється у матове за допомогою спеціальних топів або завдяки вмілому використанню парових бань. Кожна охоча зможе навчитися секретів нейл-арту, якщо у неї буде під рукою поетапне керівництво.

Як закріпити покриття шелаком в домашніх умовах

Після якісної підготовки нігтьової пластини, нанесення основи і самого гель-лаку настає черга закріплювача. Захисний шар надає нігтям блиск, роблячи манікюр більш стійким до відколів, подряпин, стирання. Наносити закріплювач слід один раз, висушуючи у лампі по інструкції (від двох хвилин до 4-х). Існують фінішні кошти, які надають нігтя ультра-глянець. Процедура нанесення проста, нагадує використання звичайної фінішної рідини.

Дізнайтеся, як правильно вибратистерилізатор для інструментів.

Відео: послідовність нанесення шелаку в домашніх умовах

Гель лак (шелак) в домашніх умовах. Покрокова інструкція

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!