Плойка для завивки волосся - як вибрати за матеріалом виготовлення, функцій, виробникам і цінами

Багато дівчата обожнюють робити локони, адже вони надають образу жіночності і привабливості. Щоб завиватися в домашніх умовах, знадобиться спеціальний прилад – плойка. У продажу багато видів цього інструменту для укладання, завдяки чому можна робити різні варіанти кучерів. Сучасні виробники намагаються випускати такі плойки, які б не шкодили структурі волосся. Важливо зуміти підібрати такий прилад, з яким ви зможете оформляти різні зачіски, зберігши при цьому красу.

Що таке плойка для волосся

Щипці для завивки – електричний прилад, який створює локони з рівних пасом під впливом високої температури. Плойка потрібна для накручування волосся, на відміну від прасування, який призначений для випрямлення. Виділяють кілька підвидів цього інструменту для укладання:

  • класичний з затиском;
  • конусний;
  • автоматичний;
  • гофре;
  • подвійний, потрійний;
  • спіральний.

Як вибрати плойку для завивки волосся

Ви навіть можете замовити плойку в інтернет-магазині з доставкою по пошті з Москви, Санкт-Петербурга. Головне – визначитися з моделлю. Зробити це допоможуть наступні рекомендації:

  1. Переконайтеся, що робите покупку в офіційного представника фірми-виробника. Не женіться за товарами з підозріло маленькою ціною, великий шанс отримати підробку.
  2. Зверніть увагу на якість шнура. Він повинен бути обертовим, щоб не перекручувався в процесі експлуатації. Товстий шнур практичніше, прослужить довше. Оптимальна довжина для виконання укладки – 2-3 метри.
  3. Бажано, щоб прилад для завивки волосся оснащений функцією іонізації. Вона знімає статичну напругу, забезпечує м'який вплив.
  4. Плойка для завивки волосся повинна зручно лежати в руці. Уважно вивчіть такі параметри, як вага і розмір. Якщо прилад занадто важкий і громіздкий, укладання буде зробити важко.
  5. Професійна плойка для волосся повинна бути оснащена ніжкою-підставкою. Її кладуть на будь-які поверхні, не пошкоджуючи їх.
  6. Вітається наявність функції автоматичного відключення.

Як правильно вибрати плойку для волосся

Покриття

Найважливіший критерій вибору – матеріал, який стикається з волоссям. Прилад з неякісним покриттям може серйозно зашкодити. Матеріал повинен забезпечувати щадний вплив і при цьому завивати пружні міцні локони. Яким би він не був, перед застосуванням рекомендується наносити на голову термозахист. У продажу є плойки з такими покриттями:

  1. Керамічне. Тепло по такому покриттю розподіляється рівномірно, тому з ним укладання виконується швидко. Керамічна плойка для волосся виділяє негативно заряджені частинки, які закривають лусочки. Всередині залишається волога. Завдяки такій дії пасма не пересихають, залишаються блискучими і живими.
  2. Металеве. Прилади з таким покриттям недорого коштують, з ними легко працювати, але на цьому переваги закінчуються. Метал псує волосся, виділяючи іони, що розкривають лусочки. З пір йдуть природна волога, жир. При регулярній завивці стрижнем з металевим покриттям пасма стають неслухняними, сухими, ламкими. Такі інструменти вважаються застарілими і вже рідко зустрічаються в магазинах.
  3. Тефлонове. Це покриття не дає пасмам ковзати, тому при завивці вони прогріваються рівномірно, не надто пересушуються. Недолік тефлону полягає в тому, що з часом він стирається. Інструментом з цим покриттям, залежно від частоти застосування, можна користуватися 1-3 роки.
  4. Турмалінове. Це покриття наноситься додатковим шаром зверху титанового чи керамічного. Забезпечує додатковий захист. Плойка для локонів з турмаліновим покриттям швидко нагрівається, а вплив визнано самим щадним.

Потужність

Цей параметр важливий для приладу. Стандартні щипці мають потужність 20-50 Вт, нагріваються до температури 100-230 градусів. Чим гаряче прилад, тим міцніше вийдуть кучері. Пам'ятайте, що часто завивати кучері на високій температурі шкідливо. Навіть якщо у вас плойка для волосся з високоякісним покриттям, поступово пасма можуть перетворитися в сухі, мертві. Їх стан впливає на вибір температурного режиму:

  1. Не вище 150 градусів. Вибирайте такий режим, якщо у вас тонкі і ослаблені пасма.
  2. 150-180 градусів. Температура для здорового волосся в нормальному стані.
  3. 180-220 градусів. Для здорових, але неслухняного волосся, які важко укладати.

Терморегулятор

Функція установки температури необхідна, щоб робити зачіски без шкоди. Фахівці рекомендують купувати електрощипці для завивки волосся тільки з наявністю терморегулятора – так ви зможете контролювати температуру при укладанні. Як правило, діапазон перемикання складає 60-230 градусів. Раніше терморегулятори перемикали 3-5 режимів, але на сучасних приладах гнучкі налаштування. За допомогою кнопок або коліщатка встановлюється температура нагріву з точністю до одного градуса.

Діаметр і насадки

Від товщини стрижня залежить розмір локонів, який вийде завити. У продажу є плойки діаметром від 10 до 50 мм, рідше зустрічаються моделі побільше, але вони навряд чи підійдуть для повсякденного використання. Підбираючи прилад, враховуйте тип і довжину волосся:

  1. Короткі, до плечей – не більше 20 мм.
  2. Жорсткі, середньої довжини – 20-25 мм
  3. Довгі – більше 25 мм.

Вибираючи плойку, важко зрозуміти, які в підсумку локони вийде завити з її допомогою. Приклади зачісок:

Діаметр стрижня, мм

Тип укладання

10

Дрібні кучерики, нагадують африканські

15

Маленькі кучері

Двадцять

Локони в стилі ретро

25

Голлівудські кучері, нагадують зачіску Мерилін Монро

32

Середні хвилі

40

Великі локони

45-50

Для завивання кінчиків, щоб отримати легкі хвилі

Зараз у продажу багато плойок, укомплектованих знімними насадками. Завдяки їм вибір укладок, які ви зможете зробити, суттєво розширюється. Призначення насадок в залежності від форми:

Тип насадки

Вид укладання

Кругла

Хвилі

Двох-, трехствольная

Зигзагоподібні локони

Куляста

Кучері різного розміру

Конічна

Рівні локони

Спіральна

Тільки для довгого волосся, створює кучері у формі спіралі

Щітка

Замінює фен

Квадратна, трикутна.

Для формування пружних пружних локонів

Види плойок для волосся

Всі щипці, що продаються без насадок, поділяються на кілька типів – вони крутять різні варіанти локонів. Підбирати той чи інший вид плойки потрібно з урахуванням типу та довжини волосся, бажаного результату завивки. Щипці можуть бути побутовими або професійними. Фахівці настійно рекомендують віддавати перевагу першому варіанту. Переваги професійного інструменту для укладання:

  • безліч температурних режимів;
  • висока якість виготовлення і матеріали гарантують тривалий термін служби;
  • гарне покриття стрижня (метал не використовується, тільки керамічне або турмалінове);
  • багато насадок;
  • наявність терморегулятора;
  • швидкий нагрів;
  • обертовий шнур довжиною не менше 2 м;
  • функція автоматичного відключення.

Класичні

Найбільшою популярністю користуються щипці циліндричної форми з затиском з-за універсальності і простоти використання. Підходять для завивки та випрямлення. Відрізняються діаметром і накручують класичні кучері. Оптимальна товщина стержня 20-25 мм. Прилад такого діаметру підійде для завивки волосся будь-якої довжини та структури. Для створення м'яких великих хвиль знадобиться стрижень товстіший.

Конусні

Дуже затребувані пристрою без затиску, стрижень яких звужуються від основи до верхівки. Вони комплектуються легкої термозахисного рукавичкою. Її потрібно одягати на руку, щоб притримувати накручиваемую пасмо. Конусна плойка підійде для створення кучерів будь-якої товщини з об'ємом біля самих коренів. Результат виходить більш природним, ніж з класичним приладом. Недоліком є те, що притримувати пасма руками не надто зручно, до цього треба пристосуватися. Переваг же у конусного приладу значно більше:

  • для будь-якої довжини (крім дуже короткої стрижки);
  • пасма легко знімаються;
  • укладання виконується значно швидше;
  • інструмент нагрівається рівномірно за короткий період часу;
  • немає затиску, тому на локоні не утворюються заломи.

Гофре

Плойка для завивки волосся має рифлену поверхню для створення дрібних кучерів. Як правило, укомплектована кількома насадками різного розміру. Фахівці не рекомендують використовувати гофре жінкам, у яких пошкоджені ламке волосся. Прилад діє агресивно, тому пластини повинні бути з керамічним покриттям. Окремий підвид плойок з дуже дрібним рифленням призначений для створення прикореневого об'єму.

Потрійні і подвійні

Такі прилади мають кілька паралельних циліндричних стрижнів. Вони завивають зигзагоподібні хвилі і ідеально підійдуть для укладок в стилі ретро. На подвійну навіть можна крутити кілька пасом відразу, задаючи їм різний напрямок. Особливості:

  • забезпечують надійну фіксацію;
  • завивають красиві й рівні вигини без заломів;
  • ідеальні для ретро-зачіски, голлівудських локонів;
  • у продажу можна знайти варіанти з підвісками та без;
  • покриття керамічне або турмалінове;
  • діаметр 19, 25 і 32 мм;
  • не підійдуть для короткого волосся.

Спіральні

Плойки цього типу створюють красиві прямі локони. Підходять вони тільки для довгих і середніх волосся. Діаметр спіралі впливає на розмір завитків. Пасмо потрібно вкладати у спіралеподібні отвори на стержні, завдяки чому виходить ідеально рівна і симетричний завиток чіткої форми. Підсумковий результат нагадує хімічну завивку, дуже довго тримається. Затискача приладу немає, але пасма і так добре фіксуються в борозенці. На те, великими або дрібними вийдуть локони, впливає відстань між витками. Чим густіше волосся, тим воно повинно бути більше.

Автоматичні

Плойки з рухомою поверхнею з'явилися на ринку відносно недавно. Зажим у них крутиться в обидві сторони, завдяки цьому пасмо проглаживается і одночасно завивається. Автоматичні пристрої мають керамічне або турмалінове покриття, тому не травмують пасма, впливають щадяще. Вони істотно скорочують час створення зачіски, роблять пружні міцні локони.

Автоматичний стайлер справляється навіть з дуже неслухняним і жорсткими волоссям, але не вириває їх. Як правило, у них є кілька режимів роботи. Коли пасмо пора відпускати, спрацьовує таймер. Є моделі з відкритим механізмом намотування і закритим барабаном. Перші закручують з кінчиків, а другі – від коренів. Однозначної думки дівчат з приводу того, який механізм краще, немає. Все залежить від індивідуальних переваг. Переваги автоматичної плойки:

  • створює ефект салонного укладання;
  • проста в експлуатації;
  • безпека (отримати опік від приладу такого типу практично неможливо);
  • щадяще впливає;
  • є різні режими роботи.

Щипці для завивки волосся

У продажу можна зустріти безліч різних плойок. Виробники професійних і побутових перукарських інструментів регулярно випускають нові моделі з урахуванням останніх технологій і розробок. Завдяки їх старанням у кожної дівчини вийде вибрати такий пристрій для завивки, яке забезпечить прекрасний результат, але буде дбайливо діяти на волосся.

BaByliss

Виробник випускає інструменти, які підходять і для побутового, так і для професійного застосування. BaByliss використовує останні технології та удосконалення, фахівці компанії контролюють якість на всіх етапах виробництва. Бренд існує на ринку більше 50 років. Плойки від BaByliss користуються підвищеною популярністю серед професійних перукарів, лідирують у рейтингах. Дуже затребувана така:

  • назва моделі: Мультистайлер BaByliss MS21E;
  • ціна: 2990 рублів;
  • характеристики: в комплекті насадки для великих хвиль, гофре, створення великих (32 мм) і дрібних (19 мм) локонів, випрямляч, гребінець, щітка, спіральна плойка, сумка для зберігання, килимок;
  • плюси: яскравий стильний дизайн, допомагає у створенні безлічі зачісок, швидко нагрівається і завиває;
  • мінуси: не виявлені.

Автоматичні щипці від BaByliss дуже полюбилися дівчатам, які люблять робити завивку самостійно. Нещодавно виробник випустив оновлений варіант, який можна замовити в інтернет-магазині:

  • назва моделі: BaByliss Curl Secret Digital Sensor C1500E;
  • ціна: 3667 грн.;
  • характеристики: має вбудований сенсорний датчик для автоматичного підбору режиму з урахуванням насадки (25 мм і 35 мм), три температурних режиму (190-230 градусів), 3 тимчасових відрізка для завивки (від 8 до 14 секунд, керамічне покриття, функція іонізації, вибір напрямку обертання, в комплекті термозахисний чохол, гребінець, 4 шпильки;
  • плюси: дбайливе вплив, просте застосування, можна створити як об'ємні сексуальні локони, так і пружні кучері;
  • мінуси: не виявлені.

Плойка для завивки волосся BabylissPro Perfect Curl-belts_com_ua

Bradex

Компанія Брадекс спеціалізується на виробництві побутових товарів, які роблять життя комфортніше і легше. Їхня продукція відрізняється оригінальністю, простотою застосування, цікавим дизайном, високою якістю. Лінійка товарів по догляду за волоссям поки не дуже велика, але кілька стайлеров у ній представлено. Цей підходить і для завивки, для випрямлення:

  • назва моделі: Bradex Instyler Ionic Styler Pro, KZ 0272;
  • ціна: 457 грн.;
  • характеристики: потужність 30 Вт, температура 160 і 200 градусів, нагрівається за 2-3 хвилини, керамічні пластини, дріт 2 м;
  • плюси: робить і пружні кучері, і гладкі як після ламінування волосся, підходить для щоденного застосування, зручний в експлуатації;
  • мінуси: не виявлені.

В асортименті компанії Bradex є відмінний автоматичний стайлер з барабаном для завивки локонів. Опис:

  • назва моделі: Стайлер «Престиж» з РК-дисплеєм Bradex Electric Curler with LCD – Dark Purple KZ 0232;
  • ціна: 1419 грн.;
  • характеристики: керамічний барабан, дисплей, таймер на 8, 10, 12 і 15 секунд, температура 140-230 градусів, різні напрямки обертання барабана, є автовідключення, довжина шнура 2 м, потужність 50 Вт;
  • плюси: красиво завиває, підходить для будь-якої довжини, простий у застосуванні;
  • мінуси: відсутні.

Dewal

Мета компанії – зробити професійні перукарські інструменти доступними для всіх. У своїй продукції фахівці Dewal прагнуть застосовувати кращі технології, роблять акцент на надійність, дизайн і прийнятну ціну. В асортименті бренду багато плойок, але особливою популярністю користується ця:

  • назва моделі: Dewal Curl Up 03-1932R;
  • ціна: 757 грн.;
  • характеристики: конусна, з терморегулятором, термостійкий наконечник, в комплекті рукавичка, покриття титаново-турмалінове, діаметр 19-32 мм, потужність 60 Вт, робоча температура 120-200 градусів, обертовий шнур;
  • плюси: зручна, робить акуратні дрібні і середні локони, щадне вплив;
  • мінуси: не виявлені.

Професійного перукаря не обійтися без класичної плойки з зажимом. Якщо підшукуєте таку, зверніть увагу на наступний варіант:

  • назва моделі: Dewal TitaniumT 03–25T;
  • ціна: 794 грн.;
  • характеристики: діаметр 25 мм, титаново-турмалінове покриття, потужність 65 Вт, ручка Soft Touch, електронний терморегулятор, температура 140-200 градусів;
  • плюси: зручна, безпечна, можна застосовувати в салонах і домашніх умовах, робить міцні завитки, зносостійка;
  • мінуси: не виявлені.

Класичні круглі плойки DEWAL - огляд.

Philips

Бренд виробляє безліч різних товарів. Фахівці приділяють величезну увагу продукції для краси і здоров'я. В асортименті Philips безліч інструментів для догляду за волоссям, які забезпечують дбайливе вплив і можуть застосовуватися на професійному рівні. Дуже хороші відгуки отримали наступні автоматичні щипці:

  • назва моделі: Philips Style Care BHB846/00;
  • ціна: 1107 грн.;
  • характеристики: турмалінове покриття на кераміці, класична циліндрична форма, діаметр 25 мм, температура до 200 градусів, 8 цифрових режимів роботи, подовжений на 30% корпус, наконечник, що не нагрівається, є підставка для зручності використання, функція блокування кнопок, шнур на шарнірі, автовідключення;
  • плюси: гріється за хвилину, дбайливо впливає, маленька вага;
  • мінуси: шнур закороткий, немає функції іонізації.

Для домашньої завивки компанія Philips пропонує автоматичні щипці, якими дуже просто користуватися навіть при відсутності досвіду. Опис:

  • назва моделі: Philips StyleCare Prestige BHB876/00;
  • ціна: 3700 грн.;
  • характеристики: покриття нагрівача кераміко-кератинове, повна готовність через півхвилини, використовується у вертикальному положенні, сигнал готовності і автоматична зупинка, 27 комбінацій параметрів, за три температурних і часових режиму, 3 напрямки;
  • плюси: накручує рівні красиві локони, не перепалює;
  • мінуси: немає іонізації, висока вартість.

Моє ВІДКРИТТЯ: ДИВО-ПЛОЙКА для ДОВГОГРАЮЧИХ локонів! Philips Care curlcontrol / Nina Nonsimple

Vitek

Компанія Вітьок спеціалізується на виробництві побутової техніки і користується великою популярністю через гідної якості і демократичних цін. В їх продукції поєднуються новітні технології та сучасний дизайн. Створена в 2000 році компанія завоювала багато нагород і премій. У неї великий асортимент товарів для догляду за волоссям високої якості. Дуже затребуваний такий мультистайлер:

  • назва моделі: Vitek VT-8432 CM;
  • ціна: 700 грн.;
  • характеристики: підходить для завивки та випрямлення, обертовий шнур, захист від перегріву, максимальна температура 200 градусів, потужність 50 Вт;
  • плюси: легкий, зручний;
  • мінуси: маленька довжина шнура.

Якщо ви любите робити завивку будинку самостійно, придивіться до таких щипцам. Опис:

  • назва моделі: Vitek VT-8422 BK;
  • ціна: 626 грн.;
  • характеристики: підставка, обертовий шнур довжиною 1,8 м, час нагріву півхвилини, діаметр 25 мм, є індикація включення, захист від перегріву, керамічне покриття, 5 режимів нагріву, максимальна температура 210 градусів, потужність 40 Вт;
  • плюси: дешево коштує, є іонізація, швидко гріється, щадне вплив;
  • мінуси: не виявлені.

Відео

Як зробити локони?/Плойки для волосся-порівняння/Великі локони/Кудрі/Завивка.

Відгуки

Іра 27 роківРаніше у мене була звичайна плойка, найпростіша, з металевим стержнем. Дуже палила кінчики, так і укладка трималася всього пару годин. Нещодавно купила автоматичну від BaByliss і результат просто чудовий. Локони міцні, всі однакові за розміром. Завдяки їй я стала робити завивку значно частіше, на заздрість подруг.
Яна, 35 роківЯ часто роблю укладку з локонами, мені дуже підходить такий спосіб. Спочатку використовувала класичну, а зараз освоюю конусну від Dewal, з неї зачіска виглядає натуральніше. У мого пристрою турмалінове покриття, тому погіршення якості волосся не помітила. Намагаюся не включати максимальну температуру, обходжуся середньої.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!