Кориця від мурах: засіб для боротьби з комахами

Частою проблемою, з якою стикаються мешканці приватних будинків або квартир, це поява мурах. Вони псують продукти, на садовій ділянці утворюють мурашники, що призводить до загибелі чагарників і дерев. Природа захистила мурах від знищення – яйця матка відкладає, не з'являється зовні, але за допомогою кориці можна з нею впоратися.

Застосування кориці від мурах

Дістатися до мурашиних колоній всередині будинку непросто, але треба поспостерігати, звідки виповзають комахи і визначити положення мурашника. Кориця від мурашок в квартирі – це безпечний для господарів і домашніх тварин, але недовговічний метод знищення докучливих членистоногих. До того ж, використання ароматною спеції – дешевий варіант порятунку свого будинку від проблеми.

Механізм роботи кориці проти мурах заснований на тому, що вони не переносять сильні запахи. У спеції дуже приємний яскраво виражений східний аромат, тому комахи тікають подалі від нього. Якщо по квартирі розкласти палички або порошок кориці, то від шкідників можна позбутися надовго. Але після вивітрювання і втрати запаху пряністю комахи можуть повернутися.

У приміщенні

Частіше виявити мурах і навіть цілі колонії можна на кухні. Їх приваблює вода і залишки їжі, які можна використовувати за прямим призначенням. На жаль, навіть якщо приміщення чисте, комахи можуть там оселитися, тому для їх виявлення потрібно подивитися маршрут їх руху. Різкий запах відлякує мурах, обпікає тіло, тому варто розкласти порошок або палички кориці на місці їх руху.

Спеція може застосовуватися в якості профілактики – її розсипають по шафок, обробляють щілини і важкодоступні місця. Етапи обробки приміщення:

  • знайти доріжки або гнізда комах;
  • ретельно обробити місця пересування корицевий порошком, не шкодуючи його кількість;
  • якщо виявлено гніздо, засипати туди ароматну приправу;
  • затулити всі щілини цілими паличками кориці або проштовхнути частини спеції всередину як можна глибше (за допомогою сірників);
  • через 3-4 дні комахи зникнуть;
  • краще купити цілу паличку і самостійно стовкти її в ступці або перемолоти в кавомолці;
  • додатково можна обробити місця пересування мурах оцтовим розчином (змішати рівні частини води і 9%-го оцту);
  • для профілактики слідкуйте за чистотою кухні, всі продукти зберігайте всередині герметичного посуду.

В саду

Трохи складніше, ніж у квартирі, позбутися від мурашок в саду, на дачі або городі. Самі комахи не приносять шкоди рослинам, але при їх безпосередньому впливі розмножується попелиця, яка призводить до загибелі смородини, груші, малини, яблунь. Особливо схильні її зараження молоді кущі. Звичайний метод розсипання кориці по доріжках і в гніздах комах тут не згодиться, бо на вулиці за рахунок повітря аромат швидко вивітрюється.

Для знищення шкідників є радикальний метод обробки. Для цього необхідно змішати коричнева порошок з великою кількістю цукру і води, вилити на мурашник. Для посилення ефекту можна додатково насипати насіння петрушки і розкидати цитрусові кірки. За рахунок бродіння розчину і сильних ароматів спецій мурахи покинуть насиджене місце і будуть шукати нові ділянки для проживання.

Застосовувати корицю на садовій ділянці, в якому живе велика колонія, практично марно – тут не впоратися без хімічних препаратів. Якщо ж колонія невелика, то можна засипати пряність у грунт біля мурашника і грядки після застосування отруйних препаратів. Нові групи комах не проникнуть з-за сильного специфічного запаху прянощі. Ще один варіант – додавати коричнева порошок в окріп і поливати цим розчином мурашники.

В бані

Через сильну вологості, високої температури і застосування моху або іншого матеріалу між колодами в лазні часто заводяться мурахи. Впоратися з ними буде простіше, якщо застосувати перевірену спецію з сильним ароматом. Для цього потрібно розсипати порошок по периметру приміщення, а сухі палички проштовхнути в щілини. Якщо ви протопите лазню колодою, посипаним спецією, то аромат кориці розкриється по всьому об'єму приміщення, навіть в самі важкодоступні куточки. Це призведе до того, що комахи будуть змушені покинути насиджені місця.

Відео

Вдалі нотатки. Захист від мурах

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!