Звідки беруться клопи в квартирі. Як позбутися від домашніх та постільних клопів самостійно

Крихітні, нешкідливі на вигляд побутові комахи можуть стати причиною цього лиха всередині стін однієї квартири. Ці паразити дуже плідні, розмноження і поширення відбувається швидко. Для успішної боротьби з домашніми кровоссальними шкідниками потрібно знати, звідки вони беруться.

Чому заводяться клопи

Клопи є паразитами, які харчуються кров'ю. Наявність їжі – головна умова їх поширення в приміщенні. Паразити кусають теплокровних істот: людей і домашніх тварин. Всередині будинку або квартири жуки можуть перебувати в затишних місцях, де їм зручно ховатися. Часто квартирні шкідники проживають всередині меблів, в просторі за батареями, книгах, одязі або різних щілинах. Такі локації дозволяють їм уникати сонячного світла і впливу прибирання, вільно пересуватися.

Як переносяться клопи

Комахи мають невеликий розмір, тому часто бувають непримітні на одязі та інших предметах. Вони можуть потрапити у ваш будинок або квартиру з вулиці, з сусідніх приміщень. Факторами, чому заводяться клопи, можуть стати:

  • покупка нового постільної білизни на ринкових прилавках;
  • отримання посилки з речами з інших країн;
  • ще одна причина, звідки вони беруться – перебування в готелях: жучки селяться всередині валіз і на речах;
  • придбання нової меблів, техніки;
  • відвідування вашого дому людьми, чиї оселі заражені цими жуками.

Звідки беруться клопи в будинку за містом

У природі комахи-паразити можуть існувати під деревною корою або землею. Заміські будинки часто розташовуються там, де знаходиться колонія комах, від чого заводяться клопи в оселі. Крім цього, принести їх всередину житлового приміщення можуть тварини, які виходять гуляти. Якщо ви любите перебувати на свіжому повітрі в лісі або на своїй ділянці, клопи можуть взятися на вашого взуття або одягу, яка забезпечує їм надійне укриття – паразита практично неможливо виявити відразу. Шкідник може і сам перейти всередину будинку господаря з вулиці, шукаючи їжу.

Як клопи потрапляють в квартиру з вулиці

Рух паразитів можливо не тільки за приватним, але і багатоквартирних будинків. Є кілька шляхів, звідки комахи можуть взятися всередині квартири:

  • з підвалу;
  • через отвори вентиляції;
  • по стінах, які виходять на вулицю (якщо стоїть тепла погода);
  • через стінні щілини;
  • по стояках труб;
  • на одязі людини або шерсті тварини.

Як поширюються клопи у багатоквартирному будинку

Найпоширенішим місцем, звідки беруться клопи в багатоповерхових будівлях, є сусіди. Паразит може тривати деякий час площа одного житла, харчуючись кров'ю людей і тварин, що населяють приміщення. Проте з часом домашні комахи-паразити відчувають дефіцит їжі. У цьому випадку меблеві жуки-шкідники переповзають в сусідню оселю, щоб знайти їжу. Взятися там комаха-паразит може з людиною, твариною чи крізь невеликі, ледь помітні щілини, отвори для вимикачів.

Як з'являються клопи в новій меблів

Існують диванні і ліжко клопи, які кусають людей, поки вони сплять. Однак багато хто вважають, що комахи можуть заселяти старі меблі. Причиною, звідки беруться постільні клопи в квартирі, може стати і тільки що придбаний диван, ліжко або крісло. На меблі жучки-паразити потрапляють на меблевій фабриці, оскільки там створюються гарні, комфортні умови для їх проживання: комахи харчуються кров'ю птахів, мишей і бездомних кішок. Перед покупкою ретельно перевіряйте меблі на наявність диванних шкідників. Шукати комах потрібно наступними діями:

  • перегляньте всі шви і щілини нового дивана або ліжка;
  • зверніть увагу на наявність чорних точок, неприємного запаху на диванному покритті;
  • постарайтеся максимально розкласти меблі, щоб ретельно досліджувати на предмет комах.

Звідки з'являються клопи після дезінсекції

Як не дивно, навіть проведена ретельна професійна дезінсекція не може гарантувати повного позбавлення від шкідників. Першою причиною, з-за чого з'являються клопи після обробки, є їх яйця. Отрута, застосована усередині приміщення, вб'є дорослих особин, але гніздо з молодняком може вціліти. Тоді через короткий проміжок часу жучки-паразити потурбують вас знову. Панацеєю вважаються отруйні препарати, що мають пролонговану дію.

Причини появи клопів в квартирі через деякий час після обробки:

  • Меблеві комахи-паразити беруться від сусідів, які провели дезінсекцію неефективними препаратами. Жучки просто розбіжаться в інші житла, відчувши, звідки береться загроза їх життю.
  • Знову заповзуть до вас із сусіднього приміщення, де не проводилися заходи щодо їх мору. Доречно, здійснюючи дезінсекцію, просити сусідів обробляти житло не народними методами, а за допомогою професіоналів.
  • Ви самі приносьте їх на одязі, книгах або інших предметах, де шкідники можуть жити, з-за чого з'являються клоповьи колонії знову.

Дізнайтеся, як позбутися мишей в квартирі.

Відео: причини появи постільних клопів їх усунення

Як з'являються клопи та дії при виявленні Martin-York.ru

Ознайомтеся з іншими способами,як позбутися від клопів.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!