Як відбілити білі речі

Білосніжний наряд завжди виглядає дуже святково. Навіть проста майка такого кольору додасть образу свіжості і жіночності. Подібна одяг вимагає особливого догляду, інакше вже через деякий час може змінити свій відтінок на сірий. Щоб зрозуміти, як самостійно відбілювати речі, варто враховувати деякі особливості.


Чим відбілити білі речі в домашніх умовах

Часта носка білих речей, неправильний догляд, нерегулярні прання стають причиною того, виріб починає втрачати свою привабливість: може посіріти, пожовтіти, пофарбуватися. Старе і перевірене засіб з кип'ятінням не завжди буває оптимальним. Такий метод не підійде для синтетики або ніжних тканин. Після виварювання вони просто разлезутся. Якщо ви не уявляєте, як відбілити білу сорочку, блузку або дитяче плаття, то для цього можна підібрати більш щадні способи:

  • перекис водню;
  • нашатирний спирт;
  • марганцівку;
  • господарське мило;
  • спеціальні засоби.

Кисневі відбілювачі здатні м'яко впоратися з будь-яким типом забруднень. Вони видалять старі плями не шовковому білизна, розводи на вовняної тканини. Якщо хочете повернути одязі первозданний вигляд, то цей метод для вас. Недоліком є довгий час замочування. Сірі речі необхідно залишати в мильному розчині з відбілювачем на добу або на ніч, що не завжди зручно.


Як відбілити речі перекисом водню

Якщо ви не знаєте, як відбілити білі речі, які вимагають делікатного поводження, то використовуйте такий спосіб. Його перевага – в ефективності і швидкому результаті. Вам не потрібно буде чекати добу або замочувати білизну на ніч. Всього півгодини подарують одязі первозданний вигляд. Для цього потрібні такі компоненти:

  • перекис – 2 ст. л.;
  • тепла вода – 12 л.

Що робити:

  1. змішати компоненти;
  2. замочити білизну за 30-40 хвилин;
  3. виполоскати розчин у проточній воді, потім випрати як завжди (з порошком).

Відбілювач для білизни в домашніх умовах

Багато людей шукають, як відбілити білизну в домашніх умовах, як надати простирадлах свіжий вигляд. Існує безліч способів, які легко вирішують проблему. Довгі роки господині продовжували кип'ятити, виварювати одяг для повернення первинного відтінку. Білизна і порошок поміщали в теплу воду і залишали на вогні 40 хвилин. Кип'ятіння білизни для відбілювання підходить не всім типам тканини. Для делікатних існують більш щадні способи.


Як відбілити білизну нашатирним спиртом

Повернути сяючу білизну натуральним матеріалам дуже просто. Щоб бавовняні і лляні речі засяяли, використовуйте наступний прийом. У миску необхідно налити воду і додати нашатир і скипидар. Одяг занурити у розчин і залишити на кілька годин. Після цього треба виполоскати білизна під проточною водою і завантажити разом з пральним порошком в машинку. Метод допоможе позбутися навіть від старих плям, розлучень.


Марганцівкою

Простий марганець також може стати помічником у процесі повернення ідеальної білизни ваших речей. Для цього необхідно набрати таз з теплою водою, додати трохи речовини і прального порошку. Вода придбає легкий рожевий відтінок. Після цього речі перекладаються в тазик, миска накривається плівкою або поліетиленовим пакетом. Через годину необхідно дістати білизна і прополоскати.


Господарським милом

Простий і перевірений метод, як відбілити білі речі в домашній обстановці. Підійде для будь-яких тканин, так як абсолютно безпечний. Посеревшее постільна білизна або речі щедро натирають бруском і не чіпають 3 години. Після цього замочене біле полощуть у теплій воді. Прийом допоможе запрати пожовклі плями під пахвами, повернути білизну лифчикам. Для бавовни рекомендується використовувати 72% мило.


Як відбілити білі шкарпетки і футболки

Такі речі, як шкарпетки, футболки та бюстгальтери, завжди потрібно зберігати в чистоті, адже вони безпосередньо контактують з шкірою. Кип'ятити їх не рекомендується, тому що вони втратять привабливий вигляд. Найпростішим способом повернути білосніжний відтінок таких речей є використання борної кислоти. В таз з теплою водою додають 2 ложки розчину, потім залишають одяг на пару годин. Після цього треба сполоснути і випрати звичайним чином.


Чим відбілити білі речі з синтетики

Щоб синтетичний матеріал довше зберігав привабливість, його необхідно прати окремо від натуральних тканин. Крім того, протипоказано застосовувати хлорку. Якщо ви не знаєте, як відбілити білі штучні речі, використовуйте простий рецепт:

  • нашатир – 5 ст. л.;
  • перекис водню – 2 ст. л.;
  • вода – 10 л;
  • розчин з білого або господарського мила.

Що робити:

  1. розмішати всі компоненти у воді;
  2. опустити білизну в розчин на півгодини;
  3. ретельно прополоскати.

Як відбілити білі речі полинявшие

Якщо ви ненавмисно закинули в пральну машину білі речі і кольоровий носок або рушник, то проблеми не уникнути. Швидше за все, білизна забарвиться і прийме полинявший вигляд. Щоб повернути одязі привабливість, необхідно використовувати спеціальні серветки. Кожна з них просякнуте особливим розчином, який чудово вбирає фарбу, повертаючи речей нормальний вигляд. Щоб прибрати полинявшие розлучення, потрібно просто випрати одяг або білизну в машинці-автомат ще раз разом із серветками.


Відео: відбілювання речей в домашніх умовах

Випуск №9 Як просто відбілити речі і вивести плями в домашніх умовах! Легко і безпечно!


Відгуки

Олена, 26 роківДосвід підказує, що полинявшие речі привести в порядок дуже складно. Я і соду пробувала, і різні магазинні відбілювачі. Якщо область з плямкою невелика, то можна користуватися білим милом: добре натираешь вологе місце і залишаєш покиснуть. Мені допомагало прибрати рожевий відтінок з білої частини кофтинки.
Валерія, 28 роківКоли постільна білизна починає сіріти, я його просто кип'ячу. Самий вірний метод, як відбілити речі у домашніх умовах. Краще часто кип'ятіння не застосовувати, тому що порушується структура тканини. Білизна може стати не таким міцним і довговічним. Різке неправильний рух у сні призведе до того, що простирадло або підодіяльник порвуться.
Карина, 35 роківМені дуже подобається відбілювач від фірми Емвей або Ваніш. Миттєво розпізнають пляма, на його місці утворюється піна. Залишаєш на 15-30 хвилин, потім стираєш з звичайним порошком. Допомагає практично завжди позбутися від забруднень на білизну або складних плям на одязі. І упаковки дуже економні, вистачає надовго.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!