Як клеїти вінілові шпалери на флізеліновій основі

У магазинах продають сотні видів красивих шпалер. Великою популярністю користуються не паперові варіанти, які складні у використанні. Покупці віддають перевагу рельєфного малюнку з щільною основою. При цьому купуючи таку текстуру, потрібно знати як клеїти вінілові шпалери на флізеліновій основі. Існує декілька хитрощів, які допомагають змінити дизайн приміщення легко і швидко, важливо дотримуватися кількох правил, і тоді все вийде, навіть у новачків.

Особливості наклеювання вінілових шпалер на флізеліновій основі

В чому особливість сучасних шпалер, скільки сохнуть шпалери вінілові на флізеліновій основі? Відрізняються вони по своїй щільності, вони створюються з декількох шарів, візуально вони здаються товщі, ніж паперові. Ця характеристика дозволяє полотну не розтягуватися навіть після потрапляння на поверхню клею. Після нанесення на стіну вони не стягуються, малюнок не деформується. Деякі шпалери допускається мити, їх покриття не боїться вологи. Вага кожного рулону невеликий, і на стінах вони тримаються міцно.

Вибираючи шпалери в каталозі або в магазині, потрібно розуміти, що вінил гарячого тиснення на флізеліновій основі часто вимагає підгонки. Наприклад, фотошпалери вимагають точної стиковки, щоб малюнок вийшов гармонійним. Шпалери з тисненням купують з запасом 10-15%, тому що залишаються обрізки при створенні єдиного орнаменту. Під час придбання рекомендується переконатися, що у всіх рулонах малюнок однаковий, і немає різниці в кольорі. Вибирати шпалери краще з однієї партії.

Чи можна фарбувати вінілові шпалери на флізеліновій основі? Деякі види цих покриттів спеціально створюють для фарбування. Вони щільні, не боятися води і не деформуються від фарби. Нанесення фарби можливо до 6 разів, але вони трохи просвічують, нижній шар не повинен бути темнішим при фарбуванні, щоб вийшов бажаний результат. Використовувати для зміни кольору дозволяється тільки покриття для внутрішніх робіт, щоб не заподіяти шкоди проживають у приміщенні.

Підготовка стін

Як правильно клеїти вінілові шпалери? Починають процес з підготовки стін. Важливо прибрати попереднє покриття і вирівняти поверхню. Чим більше малюнок, тим краще вони приховують нерівності стін, тому робити ідеальними кути не обов'язково. Якщо ж планується однотонний варіант покриття або дрібний малюнок, варто приділити більше уваги станом стін.

Як клеїти вінілові шпалери на флізеліновій основі, щоб вийшло все ідеально? Необхідно пам'ятати, що шпалери просвічують. Під ними будуть видні малюнки, які є на обклеюваної поверхні. Якщо стіни різного кольору, тонким шаром наноситься штукатурка. Якщо стіни темні, теж рекомендується нанести додатковий освітлюючий шар. Така підготовка допоможе уникнути несподіванок.

Покрокова техніка виконання роботи

План поклейки шпалер:

  • Спочатку робиться вимір висоти стіни. Відрізаються смуги з припуском 5-7 див. Смуги повинні ідеально стикуватися між собою, тому відрізати їх простіше від 2-х різних рулонів по черзі. Необхідно підготувати не менше 4-х вертикальних смуг перед початком наклеювання. Іноді доречно відрізати всі потрібні смуги відразу.
  • Як правильно клеїти вінілові шпалери на флізеліновій основі? Важливо почати від вікна. Перша смуга клеїться точно вертикально, якщо буде навіть невелике зміщення, його кут надалі буде збільшуватися, тому слід уникати такого. Щоб вийшло ідеально, чертится вертикальна лінія, яка допоможе вирівняти початкову смугу.

  • Клей наноситься на поверхню стіни рівним шаром. Промащується кожен сантиметр, при цьому площу трохи більше, ніж розмір смуги. Наносити клей рекомендується валиком або пензлем тонким шаром. Додатково розміщують клей на краї шпалер, щоб стики виходили більш рівними. На все полотно додавати закріплює склад не потрібно. Після цього перша смуга прикладається до стіни, орієнтир – проведена раніше вертикальна лінія.
  • Коли шпалери на стіни, необхідно валиком або м'якою ганчіркою розгладити поверхню. Не повинно бути бульбашок, ущільнень або нерівностей. При цьому можлива легка коригування малюнка, щоб він виглядав ідеально. На стиках іноді виступає клей, його прибирають вологою губкою. Розмазувати його по поверхні шпалер заборонено.

  • Полотна клеяться встик без напуску. Зайві частини, що утворилися внизу або вгорі, обрізають. Якщо на стіні зустрічаються розетки, їх рекомендується зняти, відключити електрику, наклеїти полотно, а потім акуратно вирізати отвір для проводів і повернути конструкцію на місце. Всі маніпуляції треба робити обережно. І в останню чергу заклеюють простір біля вікна. Над віконним прорізом і під ним закріплюють невеликі шматки шпалер, які вирізають з залишків.

Відеоуроки по поклейке вінілових шпалер на флізеліновій основі

В поклейці шпалер є безліч нюансів. Наприклад, яким клеєм клеїти вінілові шпалери на флізеліновій основі, як його розбавляти і протягом якого часу використовувати? Ще виникають питання про декоруванні складних ділянок: кутів, простору за батареєю, над вікнами або дверима. Ці особливості легко розібрати з допомогою відео, де докладно показано, як вирішуються такі завдання.

Поетапний урок для початківців

Як виміряти висоту стіни, спінити клей, швидко порізати полотна і розмістити їх на стіні? Це відео розповість про маленькі хитрощі, які скоротять час створення нового інтер'єру і дозволять навіть на самоті зробити ремонт за лічені години. Робота з флізеліновимі шпалерами показана максимально докладно, і відгуки про даному уроці кажуть, що він допоміг десяткам людям впоратися з ремонтом без сторонньої допомоги.

як клеїти флізілінові шпалери ( майстер-клас )

Як правильно обклеїти стіни

Стіни в будинках і квартирах відрізняються матеріалами, рівністю і кольором. Але принцип поклейки шпалер для всіх однаковий. Докладний урок з декорування приміщення сучасними шпалерами показує, як змінити стіни в кімнаті за короткий час. На прикладі двох майстрів зрозуміло не тільки, як вибрати шпалери, розмістити першу смугу, але і як зробити ідеальні стики, акуратно вписати розетки і підігнати малюнок.

як клеїти вінілові шпалери на флізеліновій основі

Як клеїти шпалери на стелю

Обклеювання стелі вимагає особливої вправності. Розмітка виконується не як стін, так і вирівнювати малюнок виходить складніше. Тонкощі цього процесу легко освоїти, вони докладно висвітлені в відео. Користуючись порадами, вийде створити рівну поверхню над головою. Потрібно лише дотримувати прості правила, робити все поетапно і не поспішати.

поклейка флізеліну на стелю.MOV

Як поклеїти кути

Кути в кімнаті – це найскладніша ділянка для поклейки. Стіни рідко бувають строго перпендикулярними, тому в цьому районі доводиться підганяти малюнок, придумуючи безліч хитрощів. Для вирівнювання допускається напуск, але щоб зробити його ідеально, подивіться відео, де розміщена докладна інструкція. Покроковий показ допоможе уникнути помилок.

підрізка шпалер в кутах

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!