Силікагель для котячого туалету - властивості і рейтинг кращих виробників

Все більше власників кішок відкривають для себе новий силикагелевый наповнювач для котячого туалету. Продукт відрізняється рядом переваг, але при цьому його застосування укладає в собі ризики, уникнути яких допоможе ознайомлення з особливостями складу гранул.

Силикагелевый наповнювач і його склад

Гранули Силікагелю це висушений гель (твердий гідрофільний сорбент), який формується з перенасичених розчинів кремнієвих кислот (діоксид кремнію). В результаті у речовини з'являється відмінна вбирає здатність, і при цьому продукт в ході використання не перетворюється у в'язку субстанцію. Важливою перевагою Силікагелю порівняно з деревним або бетонитовым наповнювачами є здатність продукту надійно замикати неприємні запахи.

Гранули Силікагелю мають велику площу поверхні, що складається з активних центрів, що володіють вираженою здатністю утворювати зв'язки з різними речовинами, з якими приходять в зіткнення. Утримуюча здатність гранул долговременна. Насипаний в лоток силікагель можна оновлювати раз в 2-4 тижні.

Переваги і недоліки

Силикагелевый наповнювач – відносно новий продукт на ринку, тому його характеристики викликають питання. Як і будь-який товар, Силікагель для котячого туалету має як ряд переваг, так і недоліків. Докладна інформація про це представлена в таблиці:

Плюси

Мінуси

Майже моментально вбирає рідину (відмінна вбираність)

Силікагель не рекомендований до використання для кошенят, так як при попаданні всередину може увібрати всю вологу і спровокувати закупорку і отруєння. Цей же фактор, але в набагато меншій мірі стосується дорослих кішок

Не прилипає до тварини – не розноситься по квартирі

При зіткненні екскрементів тварини з продуктом може послышаться шипіння – результат хімічної реакції

Під впливом вологи не перетворюється в «кашу»

Хрускіт при тиску лап на гранули

Гіпоалергенний антибактеріальний продукт з унікальною технологією і чистої формулою

 

При закапуванні сухих кульок лапами відсутня пил, запах не застоюється в приміщенні, залишається свіжість

 

Відрізняється економічністю, завдяки тому, що оновлювати вміст сорбирующего лотка можна раз в 14-30 днів (або термін буде рідше)

 

Дуже добре вбирає і утримує в собі неприємні запахи

 

Різновиди силікагелю

Всі види силікагелю відрізняються за розміром гранул і кольором. Виділяють індикаторні та природні види. До перших належать ті, які при намоканні змінюють відтінок – на червоний або синій. Це відбувається за рахунок додавання до гранулам солей металів. Самим безпечним вважається білий наповнювач – в ньому мінімальну кількість добавок, тому деякі виробники запевняють, що він безпечний навіть при ковтанні.

За розміром гранул виділяють: великі, середні і дрібні. Останній менше шарудить, але довго вбирає. По комфорту для господарів і вихованців найкращий з великими гранулами, які швидко вбирають рідину, не прилипають до лап тварини.

Рейтинг кращих гелевих наповнювачів для котячого туалету

Власники домашніх тварин склали рейтинг кращих силикагелевых наповнювачів для котячого туалету, які продаються в зоомагазинах або інтернет-магазинах. У ньому виявилися:

Виробник, найменування

Переваги

Ціна, рублів

Fresh Step Crystals

Одного пакету вистачає на 20-30 днів для однієї кішки або на два місяці для кошеняти. Наповнювач безпечний, екологічний, замикає всередині неприємні запахи. Вихованець швидко звикає до блакитним кристалам.

400 за 1,8 кг

N1 Crystals

Гігієнічний наповнювач з рожевими кристалами володіє бактерицидними властивостями, перешкоджає розвитку мікробів, очищений від пилу, економічний. Гранули одного розміру, швидко вбирають вологу, не прилипають до лапок і шерсті тварини.

1890 за 30 л

Cat Step

Біло-сині гранули без ароматизатора швидко вбирають вологу, знищують неприємні запахи. Не прилипають до лап вихованця, не токсичні при ковтанні, не викликають алергії, прості у використанні.

495 за 3,8 л

СиСиКэт

При поглинанні рідини стає жовтим, що зручно при зміні наповнювача, максимально повно вбирає вологу і запахи, нешкідливий для кішки і екології, перешкоджає розмноженню хвороботворних організмів

375 за 1,7 кг

Сніжок

Проводиться з силікон цеолітів – однорідних біло-кремових гранул, які зберігають свою структуру при намоканні, швидко і ефективно поглинають запахи, воду. Не руйнується при використанні, не вимагає частої заміни, недорогий, великий обсяг, підійде вибагливим кішкам

245 за 4 л

Барсик Crystals

Високоякісний гігієнічний і екологічний наповнювач з додаванням силікагелю (до 20%), швидко вбирає рідину, утримує запахи, не вимагає щоденного догляду за котячим туалетом. Гранули безпечні, загоюють тріщини на лапках.

154 за 4,5 л

Сибірська кішка

Дуже економічні прозорі гранули, володіють високими дезодорують властивостями, утримують вологу і запахи всередині

390 за 4 л

Як правильно використовувати силікагель для кішок

Щоб вибрати правильний наповнювач, потрібно звернути увагу на колір (краще білий) і розмір гранул (краще великі). Чим менше пилу на дні мішку, тим краще. Рекомендації щодо використання засобу:

  1. Насипати в каструлю шар товщиною не менше 3,5 див.
  2. Після того як кішка сходила в туалет, треба видалити кал. Решту масу порошку перемішують хоча б раз на добу. Так волога, що потрапила на нижній шар, переміститься вгору, разом з наповнювачем висохне.
  3. Потрібно міняти наповнювач щотижня повністю.

Відео

Силикагелевый наповнювач для котів: вибираємо наповнювач для котячого туалету

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!