Ефективні таблетки від бліх або кліщів - огляд препаратів, час і принцип дії, ціни

Якщо у чотириногого друга несподівано для заводчика завелися блохи, необхідно терміново придбати таблетки від кліщів для собак, наприклад, Бравекто або інший препарат, а використовувати строго по інструкції на упаковці. Такі пігулки захистять вихованця не тільки від свербіння і подразнення шкіри, але і від внутрішнього зараження. Вибираючи ефективні препарати від кліщів для собак, потрібно попередньо заручитися підтримкою ветеринара. Асортимент такого роду «фармакологічної продукції» широкий, так що без ефективного лікування домашнє тварина не залишиться.

Що таке таблетки від кліщів для собак

Це продуктивне позбавлення домашніх вихованців від патогенних мікроорганізмів, при якому дія активних компонентів таблеток спрямоване на знищення патогенної флори, запобігання розповсюдження продуктів інтоксикації паразитів у крові. Лікувати таким способом можна не тільки дорослих собак, але і цуценят. Випускаються смачні таблетки з різними ароматами, зовні замасковані під порційний собачий корм. Таке безпечне лікування дає позитивний результат, при цьому ризик розвитку побічних явищ у вигляді алергії або протипоказань мінімальний.

Мінуси і плюси

Перш ніж купувати таблетки від бліх та кліщів для собак, потрібно не тільки уважно прочитати детальну інструкцію, але і вивчити всі переваги такого призначення. Наприклад, багато власників собак роблять вибір на користь використання нашийників, які відлякують своїм запахом шкідливих бліх. Щоб зрозуміти користь смачних жувальних таблеток від бліх і кліщів, потрібно згадати, що приймати їх слід перорально.

Після вживання вихованцем таблетки її активні компоненти проникають в шлунок, а потім в кров і розповсюджуються по системному кровотоку. При укусах кліщів або ураженні блохами загальної інтоксикації не відбувається. Такий шкідник п'є вже заражену ліками кров, після чого незабаром гине. Перевагою є не тільки загибель бліх, але і той факт, що продукти життєдіяльності паразитів і їх токсини проникають у кров, не отруюють організм.

Купуючи ефективні засоби від кліщів для собак, важливо пам'ятати і про суттєві недоліки такого консервативного лікування. Основні мінуси прийому жувальних таблеток після зараження блохами наступні:

  • медичні протипоказання по відношенню до новонароджених цуценят;
  • індивідуальна непереносимість тваринам організмом синтетичних компонентів;
  • ризик лікарської взаємодії при комплексній терапії;
  • неправильно підібрані дози, загроза передозування;
  • ймовірність відсутності позитивної динаміки при лікуванні собак.

Ефективні таблетки від бліх або кліщів

Перш ніж замовити ефективне ліки для здоров'я вихованця, потрібно індивідуально проконсультуватися з ветеринаром і грамотно вибрати лікарський препарат. Дозування для домашніх улюбленців теж важлива, а визначається переважно за вагою тварини, постраждалого від нашестя бліх. В іншому випадку можна тільки погіршити здоров'я свого чотириногого друга. Сучасними фахівцями рекомендується застосовувати наступні препарати всередину.

Bravecto

Це комбінований препарат виробництва Австрія або Нідерланди, який випускається у формі жувальних таблеток по 1 шт. в блістері. Призначається собакам для профілактики і лікування афаниптероза, алергічного дерматиту. Таблетки Бравекто показано приймати повним курсом, а за необхідності через 12 тижнів повторити інтенсивну терапію.

Принцип дії

Активний компонент – флураланер, який ідеально підходить для будь-яких порід. Головне – дотримуватися добові дози, інакше в організмі тварини виникають симптоми інтоксикації. Принцип дії наступний: активний компонент Бравекто надходить у кров, справляє системний вплив на мікроби. Після укусу блохами алергічного походження шкідник отримує порцію ліків і гине. Тварина може гуляти, а паразити будуть вмирати на шерсті вихованця.

Інструкція по застосуванню

Це ефективний засіб від небезпечних захворювань інфекційної природи, яке можна вільно купити в інтернет-магазині. Відгуки ветеринарів позитивні, блохи і кліщі гинуть вже на самому початку курсу. Вік собак не обмежується, а залежить добова доза Бравекто від ваги тварини. Ось як користуватися таблетками, враховуючи компоненти препарату:

  • 2-4,5 кг – доза 112,5 мг;
  • 4,5-10 кг – доза 250 мг;
  • 10-20кг – доза 500 мг;
  • 20-40кг – доза 1 г;
  • 40-56кг – доза 1, 4 р.

Побічні ефекти і протипоказання

Завдяки небезпечних речовин синтетичного походження, таблетки від кліщів, бліх для собак можуть погіршити загальний стан домашньої тварини. Серед побічних явищ не виключені блювання, діарея, підвищене слиновиділення, відсутність апетиту. Використовувати таблетки Бравекто не рекомендується домашнім тваринам менше 2 кг вагою, що годують собак.

Фронтлайн Нексгард

Це таблетки французького виробника, які фасуються по 1 шт. в блістери. Нексгард діє швидко. Активний компонент – афоксоланер, проникає в кров, для бліх і кліщів є токсичною речовиною. Для посилення бажаного ефекту можна використовувати спрей або краплі на холку. Сам по собі медикамент не є токсичним, тому шкоди хворому тварині не доставляє. Побочны явища виникають дуже рідко, але є протипоказання. Наприклад, годують собак та цуценят таке ліки краще не давати, для інших собак добова доза представлена нижче:

  • 4 кг – 11,3 мг;
  • до 10 кг – 28,3 мг;
  • до 25 кг – 68 мг;
  • до 50 кг – 136 мг;
  • більше 50 кг – індивідуально.

Препарат Комфортис

Це ефективні таблетки виробництва Англія, які фасуються в блістери по 6 штук. Ліки однаково підходить для великої і дрібної породи собак, додавати засіб дозволене в їжу або інше ласощі тварини. Комахи гинуть уже через 2 години після прийому разової дози, але запропонований курс потрібно пройти до кінця. Лікарі тільки за додаткову обробку тварин, щоб прискорити процес одужання, позбавлення від патогенної флори.

Спиносад – активний компонент, який потрапляє в кров і отруює кліщів. Собака буде спокійно переносити таке лікування, ризик повторного зараження мінімальний. Пероральне застосування препаратів дозволяє купати собаку, здійснювати прогулянки, не побоюючись ризиків зараження. Таке офіційне лікування за необхідності можна повторити через пару тижнів, але прийомом таблеток краще не обмежуватися. Застосовувати вагітним такі пігулки проти кліщів не заборонено, а от цуценятам краще вибрати ефективність Фронтлайн.

Як вибрати потрібний засіб

Після зараження пироплазмозом потрібно вчасно почати лікування. Купати собаку безглуздо, оскільки кліщі виводяться виключно сильнодіючими препаратами. Ефективне лікування піроплазмозу доповнюється прийомом таблеток, використанням зовнішніх засобів, які відлякують паразитів. Офіційну схему інтенсивної терапії визначає ветеринар, при виборі ліків для пса оперує наступними правилами:

  1. Склад. Для успішного лікування іксодових, підшкірних кліщів потрібно задіяти таблетки з щадним хімічним складом, але руйнівним впливом на патогенних мікроорганізмів. При використанні пероральних засобів прийом корму непомітно перетворюється на ефективне лікування.
  2. Смак. Ліки повинні мати приємний смак і аромат, інакше пес відмовиться добровільно його приймати. Кількість повторних обробок і поновлення інтенсивної терапії не виключено через пару місяців після завершення першого курсу.
  3. Вага тварини. Це стосується більше маленьких порід, яким неправильні дози таблеток можуть тільки нашкодити. Собакам масою менше 2 кг потрібно підбирати дозу індивідуально, скоротивши тим самим ризик інтоксикації. В іншому разі не виключені побічні явища у вигляді неприємних реакцій травлення собаки.
  4. Профілактика. Окремі препарати можна використовувати в сезон кліщів, щоб уберегти вихованця від вкрай небажаного зараження іксодовими, підшкірними кліщами. У каталогах ветеринарних аптек обов'язково є безпечні профілактичні засоби.

Ціна

Вартість такого роду таблеток для собак відрізняється в залежності від виробника. Ціни продукції вітчизняного ринку на порядок нижче, тоді як розцінки французької продукції доступні далеко не всім заводчиків собак. Нижче представлена таблиця, яка допомагає власникам домашніх тварин оцінити свої фінансові можливості при виборі таблеток проти кліщів.

Назва препарату

Ціна, рублів

Комфортис

500

Бравекто

1 600

Фронтлайн Нексгард

7 00

Відео

Захист від кліщів засобом Бравекто

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!