В якому віці каструють котів

Улюбленець всієї родини, кошеня, радує око, поки бігає по квартирі і грає зі своїми іграшками. Час йде, тварина росте, в його організмі відбуваються невеликі зміни і ось-ось почнеться період статевої активності, під час якого вихованець почне мітити територію.

Коли краще каструвати кота і чи варто це робити

Багато хто думає, що процедури кастрації та стерилізації краще проводити на ранніх етапах розвитку статевої системи вихованця, але це омана. Виникає питання про те, в якому віці каструвати кота, щоб уникнути можливих конфузів? Ще несформований тваринний організм може дати збої в роботі сечовидільної системи. Щоб уникнути подібних ускладнень, потрібно дотримуватися ідеального періоду, озвученого дослідниками – рік, плюс-мінус пару місяців.

Зважитися на операцію можуть власники породистих тварин, які не планують займатися їх розведенням. Причиною цього можуть стати:

  • зайва агресія тварини у весняний період (часто це абіссінська порода);
  • боязнь втрати вихованця (чи то британець або шотландська улюбленець);
  • поява різкого запаху сечі у житловому приміщенні;
  • турбота про майбутнє здоров'я дорослого вихованця (більшість з них схильні до захворювань сечостатевої системи, особливо шотландський улюбленець і британець).

Погоджуватися на таку процедуру чи ні? Це особистий вибір кожної людини, але якщо хочеться продовжити життя своєму улюбленцеві, то краще заздалегідь знати про те, коли можна каструвати кота, як підготуватися до операції, які можуть бути наслідки, ціну на майбутнє лікування. Ті, хто обіцяють зробити це недорого, не можуть гарантувати збереження життя домашнього тварини. Оптимальна ціна для однорічного вихованця – 2000 рублів в передмісті Москви.

Коли потрібно каструвати кота молодого віку

Домашній кошеня доставляє радість своїм господарям до тих пір, поки не почне мітити територію і прагнути стати дворової особиною, щоб задовольнити свої інстинкти. Така поведінка спричинена дією гормонів, що виробляються в організмі дозрілого тварини. Щоб не нашкодити улюбленцю, до кастрації не можна підпускати його до кішці. В такому випадку виникає питання про те, в якому віці каструють котів?

Кошеня, з'явившись на світ, має маленькі розміри (особливо бенгальської породи) і лише з часом стає більше. Тому проводити кастрацію можна не раніше семи-восьми місяців. При відкиданні цього факту підвищується ймовірність ризику, пов'язаного із запаленням уретри і розвитком спайок, що перекривають мочевыделительный канал. З якого віку можна каструвати кота? Краще з року, коли організм повністю сформований.

До якого віку можна каструвати кота

Про те, що затягувати з проведенням операції на тривалий строк не варто, скаже будь-ветеринар. Гормони виробляються спочатку тільки в яєчках, а у дорослого, ще і в гіпофізі. Якщо видалити залозу, яка відповідає за дозрівання, на пізніх термінах розвитку, то й повністю позбутися мітки території і нічних вигуків не вдасться, адже частина гормонів продовжить вироблятися гіпофізом. Не варто забувати, що операція проходить під наркозом, і дорослий кіт це гірше переносить, ніж висловухий котик, у якого тільки почав функціонувати сім'яник.

Ціна кастрації котів

Якщо розібралися в тому, в якому віці каструють котів, то доведеться зрозуміти, чому ціна на операцію різниться в клініках? Вартість процедури залежить від багатьох факторів:

  • необхідність обстеження тварини;
  • потреби купати особина;
  • допомога в доставці;
  • порода (шотландська, британець і т. д.);
  • вік кота (9 місяців або 2 роки);
  • ціни препарату для наркозу і т. д.

Дізнайтеся про те,як каструють котів.

Відео: в якому віці можна каструвати котів

В якому віці каструвати кота/стерилізувати кішку?

Каструвати Тварина чи ні? Тварини і Операція зі стерилізації. Каже ЕКСПЕРТ.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!