Кухонний куточок зі спальним місцем - диваном

Вибір відповідної меблів для кухні – справа нелегка, особливо якщо житлова площа мала. Для невеликих квартир прекрасним виходом із ситуації стане кутовий диван-ліжко на кухню. Він допоможе грамотно спланувати розташування кухонного приладдя і організувати комфортний сон для гостей.

Кутові дивани на кухню зі спальним місцем

Є безліч життєвих ситуацій, коли раптом може виникнути потреба в додатковому місці для відпочинку і сну, наприклад, в квартирі-студії. Раніше це було проблемою, але сьогодні на допомогу приходять сучасні меблеві розробки – кутові кухонні дивани зі спальним місцем – найкращий вихід для однокімнатної квартири, де мешкає родина з дорослою дитиною, якій потрібно окреме приміщення.

Остін

Для любителів класичного дизайну доведеться за смаком кухонний куточок зі спальним місцем Остін. Ця модель поєднує в собі строгий стиль, стриманість і функціональність:

  • назва моделі: Остін (виробник Hoff);
  • ціна: від 17990 р.;
  • характеристики: розмір – 211*137,5 см, матеріал – штучна шкіра і ЛДСП, спальне місце розміром 169*88 см, можливо два варіанти колірного виконання – венге цаво і коричневий;
  • плюси: універсальний кут (можна міняти розташування секцій), білизняний ящик для зберігання, бічна секція розсовується, що дозволяє збільшити кількість посадкових місць, зручні підлокітники;
  • мінуси: екошкіра не любить агресивний вплив миючими засобами, нестійка до подряпин і стирання; ліжко виходить нерівною.

Затишок

Для інтер'єру в стилі лофт відмінним вибором стане кухонний куточок зі спальним місцем Затишок. Він не тільки повністю відображає суть своєї назви, але й досить демократичний за ціною:

  • назва моделі: Затишок (виробник «Боровичі-Меблі»);
  • ціна: від 20250 р.;
  • характеристики: розмір – 204*112 см, механізм – дельфін, матеріал – штучна шкіра, тканини і ЛДСП, спальне місце розміром 185*97 см;
  • плюси: зручний ящик для зберігання, м'яке спальне місце, різноманіття кольорів і матеріалів;
  • мінуси: можна замовити тільки правий або лівий кут, неможливо виготовлення негабаритного дивана.

Етюд

Непоганий економ варіант елітного виконання представляє з себе кухонний куточок зі спальним місцем Етюд. Він підійде тим, хто понад усе цінує якість матеріалів і довговічність:

  • назва моделі: Етюд (виробник «Боровичі-Меблі»);
  • ціна: від 16200 р.;
  • характеристики: розмір – 205*122 см, механізм трансформації – дельфін, матеріал – березовий масив, ППУ, тканина, шкіра і ЛДСП, спальне місце розміром 103*190 см;
  • плюси: збирається на будь-яку сторону, різноманітність варіантів оббивки, ідеально рівне велике ложе, якісні матеріали, безліч додаткових опцій;
  • мінуси: складність складання.

Лагуна

Любите сучасний дизайн в стилі хай-тек? Тоді кухонний куточок зі спальним місцем Лагуна для вас буде ідеальним рішенням в інтер'єрі:

  • назва моделі: Лагуна 2 (виробник «Меблі Холдинг»);
  • ціна: від 14650 р.;
  • характеристики: розмір – 180*125 см, механізм трансформації – дельфін + тахта, матеріал – масив дерева і березова фанера, спальне місце розміром 110*176 см;
  • плюси: велике спальне місце, оригінальний дизайн, можна замовити різні кольори посадкового місця і подушок, місткий білизняний ящик;
  • мінуси: тільки лівий або правий кут, високі ніжки.

Як вибрати кухонний куточок зі спальним місцем

Як не помилитися і вибрати з усього представленого на меблевому ринку асортименту розкладний кухонний куточок на кухню? У цій справі важливо заздалегідь розставити пріоритети і визначитися, які функції, окрім основної, він повинен виконувати. Щоб було простіше шукати ідеальний диван, ознайомтеся з порадами дизайнерів:

  1. Вибирайте диван-трансформер, виходячи з площі. Вся конструкція повинна без проблем поміститися на вашій кухні, не заважаючи приготування їжі. Подивіться фото дизайнерських рішень.
  2. Визначтеся, який механізм для вас краще, і який диванчик ви хочете придбати. Є безліч моделей диванів: розсувний, дельфін, розкладачка, тахта і т. д. У кожного механізму є достоїнства і недоліки.
  3. Продумайте, яка висота ніжок буде для вашої квартири оптимальною. Не забувайте, що обідня зона повинна бути комфортною для основної своєї мети.
  4. Подивіться фото у каталогах (їх можна взяти в магазині), дізнайтеся про глибині ящиків для зберігання, адже простір на будь маленькій кухні потрібно оптимізувати по максимуму. По можливості, почитайте відгуки про фабриках.
  5. Велике значення для комфорту має ширина посадкового місця, зручність спинки і сидіння, тому перш, ніж замовити конкретну модель, протестуйте її. Навіть якщо ви плануєте купити в інтернет-магазині, знайдіть салон представника фірми і посидьте на дивані.
  6. Коли ви вибираєте кутовий диван на кухню зі спальним місцем, зверніть увагу на якість чохла. Пам'ятайте, що для сну ліжко повинна бути м'якою, а малюнок тканини повинен підходити до вашого інтер'єру.
  7. Матеріал краще вибирати натуральний, наприклад, шкіру або щільну тканину. Екокожа не дуже добре поводиться при перепадах температур.
  8. Зверніть увагу на кут: він буває правим, лівим або універсальним (можна міняти положення).
  9. Якщо ви вибираєте малогабаритний диван, то краще віддати перевагу розкладним висувним моделям.

Ціна на кухонний куточок зі спальним місцем

Цінова політика фірм сильно різниться, залежно від якості меблів та від популярності тієї чи іншої компанії на ринку. Щоб покупка радувала, не обов'язково звертатися до самому відомому, але дорогого виробника. Також ціна залежить від виконання, наприклад, кухонний куточок в натуральній шкірі з механізмом дельфін за індивідуальним замовленням може бути в 2-3 рази дорожче стандартної моделі в тканини. Однак можна купити недорого простий диван-ліжко, який буде зручно розкладатися і займати мінімум місця. Нижче представлено порівняння цін на популярні моделі:

МодельЦіна в рублях
Остінвід 17990
Затишоквід 20250
Етюдвід 16200
Лагунавід 14650

Відео

Кухонні куточки зі спальним місцем

Відгуки

Катерина, 42 рокиКупувала куточок на кухню зі спальним місцем. Радію купівлі досі, а дивану вже 7-й рік. З самого початку тільки позитивні враження: у збірці простий, зручно розкладається, відмінно вписався в мою маленьку кухню 7 кв. м. За весь час експлуатації тільки пара подряпин на бічній частині, більше ніяких пошкоджень. Для сну комфортний і просторий.
Антоніна Сергіївна, 65 роківБрали на замовлення невеликий куточок на дачу року 3 назад, т. к. часто приїжджає в гості онук, а спати на підлозі незручно. Покупка виявилася дуже вдалою. По-перше, економія місця істотна, по-друге, в ящику можна зберігати всякі дрібниці, а це велика перевага. Та і вартість у нього була, на диво, всього 20000 рублів.
Яна, 32 рокиМені подобається мій диван-ліжко на кухні зі знімними подушками. Вперше побачила його на фото в каталозі і закохалася. Зручно, адже є куди покласти гостей, якщо засиділися за столом. Легко розібрати, зручно стелити, ніяких труднощів з прибиранням. Подумую і у вітальні замість звичайного дивана поставити кутовий, аж надто красиво виглядає.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!