Спідниця-трапеція: з чим носити і як зшити

Деякі речі протягом кількох десятків років не втрачає своєї актуальності і не виходять з моди. Один з найяскравіших прикладів – спідниця-трапеція. Це виріб присутня в гардеробі практично кожної жінки. Така річ шиється практично з будь-якої тканини, не існує ніяких обмежень по її довжині чи кольором. В залежності від виконання вона може стати частиною модного образу в будь-якому стилі.

Особливості спідниці-трапеції

Перші подібні речі з'явилися ще в 60-х роках двадцятого століття. Трапеція – це спідниця А-силуету, облягає талію і розширюється до підлоги. Вона виготовляється практично з будь-якої тканини, може мати довжину міні, міді або максі. Підходить для створення різних образів у різних стилях. Немає обмежень і за кольором вироби. Речі бувають темними, світлими, яскравими, однотонними або з принтом, прикрашеними декоративними елементами: рюшами, вставками, заклепками, нашивками.

Кому йде

Трапеція вдало буде сидіти не на кожній дівчині. Підбираючи таку спідницю, потрібно брати до уваги особливості своєї фігури. Кілька корисних рекомендацій:

  1. Трапеція ідеально сидить на володаркою фігури «перевернутий трикутник». Вона робить тіло більш пропорційним, підкреслюючи талію і візуально додаючи відсутнього обсягу вузьких стегон.
  2. Допускається носіння трапеції дівчатам з фігурою «трикутник». Їм треба звернути увагу на варіанти середньої довжини. Це допоможе візуально подовжити ноги і приховати масивні стегна.
  3. Власницям фігури «яблуко» можна звернути увагу на класичну трапецію довжиною до середини ікри. Вона врівноважить форми.
  4. Дівчатам з астенічним статурою можна брати будь-яку спідничку А-силуету по довжині з великим рисунків, горизонтальними смужками. Вони візуально додадуть обсяг стегон. Вертикальних візерунків потрібно уникати, це витягне і без того худорляве тіло.
  5. Модель з запахом підійде і повним, і струнким дівчатам. Цей декоративний елемент відмінно маскує недоліки фігури.
  6. Фасон на стегнах краще носити тільки тим дівчатам, у яких дуже струнка фігура.
  7. Жінки невисокого зросту з мініатюрним статурою підійдуть укорочені міні. Вони підкреслять витонченість фігури.
  8. Трапеція середньої довжини відмінно підійде для будь-якої статури. Вона може приховати практично будь-які недоліки.

З чим носити спідницю-трапецію

Важливо не тільки підібрати річ, ідеально підходить по фігурі, але і гармонійно вписати її в образ. З чим можна носити спідницю-трапецію:

  1. Для створення романтичного образу трапецію слід поєднувати з майкою, топ на бретелях, футболкою. Неодмінна особливість – приталений силует і глибокий виріз в цих виробах.
  2. Взуття треба підбирати з урахуванням довжини одягу і загального напрямку наряду. Чим коротше трапеція, тим вище повинен бути каблук.
  3. Для прогулянки краще підбирати взуття на плоскій підошві: босоніжки, балетки.
  4. Під дуже коротку джинсову спідничку можна надягати суворі шовкові блузи, вільні топи, не підкреслюють груди. Взуття не повинна бути зухвалою. Чудово підійдуть трикотажні джемпери, светри щільної в'язки, тонкі пуловери. Взуття – класичні балетки, босоніжки на танкетці. Любителькам стилю гранж варто придивитися до грубих черевиків.
  5. Шкіряну - можна поєднати з класичної блузою, водолазкою, тонким светром по фігурі. Образ вийде діловим. Доповнити його можна неяскравим кардіганом або жакетом.
  6. Якщо ви підбираєте образ для роботи або навчання, надіньте максимально просту трапецію до коліна, туфлі-човники, сувору блузку чи сорочку. Зверху накиньте приталений жакет або піджак.
  7. Для стилю кежуал підійде трапецієвидна спідниця з льону, вовни, бавовни, деніму, шовку і будь-який інший тканини. Поєднувати її потрібно зі спортивної або просто зручною повсякденному взуттям. Верх треба підбирати в залежності від випадку. Для невимушеної зустрічі з друзями підійдуть лаконічний топ, майка або футболка. На побачення краще вибрати однотонний блузку.
  8. Спортивний образ вийде, якщо надіти коротку спідничку з мокасинами, легкими кросівками. Як верху можна вибрати вільний топ, майку, футболку, светр, теніску, вітровку, легкий светр. Головне, щоб одяг не сковував рухів.
  9. Для вечірнього виходу в світ виберіть подовжену спідницю, облягаючий топ або шовкову блузку, взуття на високому каблуці. Якщо мають тривалі танці, то можна вибрати туфлі на невеликий танкетці.

Як зшити спідницю-трапецію

Не завжди вироби, пропоновані на ринку або в модних магазинах, ідеально підходять. Особливо це стосується речей для жінок з нестандартною фігурою. Не варто зневірятися в цьому випадку, адже спідницю-трапецію можна пошити і самостійно. Процес складається з декількох основних етапів:

  1. Зняття мірок. Для пошиття знадобляться три показника: обхват талії, стегон і довжина. Якщо посадка буде заниженою, то знадобиться ще одна мірка. Додаткові лінії можна буде відзначити в процесі побудови деталей.
  2. Розрахунок тканини. Трапецію розкроюють по косій або часткової нитки. У першому випадку вона ляже красивими воланами. У другому у вироби будуть трохи стирчать боки. У процесі розрахунку тканини обов'язково потрібно врахувати її тип і ширину полотна. Якщо полотно складає півтора метри по частковій нитки і клешение піде від стегна, то знадобиться відріз, що дорівнює довжині готового виробу плюс по 5 см на пояс і подгибку низу. Якщо крій буде з косою, то потрібні 2 довжини виробу.
  3. Побудова деталей на тканини. Спочатку шаблони треба намалювати на папері. Потім викрійка переноситься на тканину з дотриманням напрямки частковій нитки (вона є серединою полотнища). Матерію складають навпіл лицьовою стороною всередину, відзначають висоту. Від верху відміряють 20 см вниз, відкладається чверть мірки обхвату стегон і проводиться вертикаль. По нижній лінії відступають приблизно 10 см від стегон. Вертикаль зводять на немає. Від неї відкладають чверть по верху, додають 3 см на виточки.

Викроїти і зшити спідницю-трапецію для молодої майстрині буде відносно просто навіть при відсутності шаблонів. При виконанні цієї роботи потрібно врахувати кілька особливостей:

  1. Заднє полотнище треба побудувати і розкроїти так, щоб воно було приблизно на 1-1,5 см ширше переднього.
  2. Обов'язково треба залишити припуски на обробку швів. Якщо тканина сипка, то по 1,5 см, а якщо щільна або трикотажна – 0,7 див.
  3. Найскладніше шити застібку. Якщо виріб скроєне з косою, то її краще розташувати збоку, а якщо по частковій по центру ззаду або спереду.
  4. Дуже важливо обробити нижній зріз. При побудові від середини до боків підніміть його на 1 див. Краще відразу обробити його оверлком, запрасувати підгин, зафіксувати голками і лише потім прокладати шов. Якщо він повинен бути непомітним, то можна використовувати клейову павутину.
  5. Для поясу треба вирізати смужку тканини шириною 5 см. Довжина – обсяг талії і ще 5 см для напуску. Відступивши від краю 2,5 см, спідниця пришивається до деталі по верхньому зрізу. Пояс підвертається навиворіт і прокладається остання строчка.

Види спідниць-трапецій

Сучасні виробники пропонують величезну кількість варіантів на будь-який смак. Ви можете купити спідницю-трапецію або замовити в інтернет-магазині з доставкою додому поштою з Москви, Санкт-Петербурга, інших міст. Другий варіант дуже вигідний, адже в мережі часто влаштовують акції, розпродажі, пропонують знижки. Щоб вам було простіше зробити правильний вибір, ознайомтеся з декількома найбільш популярними моделями вироби.

Шкіряна

Вироби, які будуть представлені нижче, зараз актуальні як ніколи. Наприклад, такий варіант:

  • назва моделі: Oodji, 4412632;
  • ціна: 407 грн.;
  • характеристики: світло-сіра, з штучної шкіри на блискавці, бічні кишені у шві, посадка середня, для повсякденного носіння, 46 см;
  • плюси: якісна, добре сидить по фігурі, щільна;
  • мінуси: при ходьбі трохи піднімається вгору, гладити не можна.

Наступне виріб виконано з еко-шкіри, яка відрізняється високою якістю і зносостійкістю. Опис:

  • назва моделі: Vittoria Vicci, VI049EWXST42;
  • вартість: 3000 р.;
  • характеристики: з м'якої еко-шкіри, чорна, без візерунка, ззаду застібається на блискавку, дві прорізні кишені з боків;
  • плюси: стильна, практична, довговічна;
  • мінуси: відсутні.

Трапеція, опис якої наведено нижче, виконана не з штучною, а з натуральної шкіри:

  • назва моделі: Vila, VI004EWVPF38;
  • ціна: 5000 грн.;
  • характеристики: з натуральної м'якої шкіри, чорна, з еластичним поясом, ззаду застібається на блискавку;
  • плюси: якісна, добре сідає по фігурі;
  • мінуси: висока вартість.

Джинсова

Вироби з деніму дуже практичні, вписуються в безліч образів. Зараз дуже популярний такий варіант:

  • назва моделі: Kling, 1179149;
  • ціна: 606 грн.;
  • характеристики: темно-синя, на гудзиках, з накладними кишенями, міді, демісезонна, втачной пояс;
  • плюси: якісний пошив;
  • мінуси: зустрічається невідповідність розмірів.

Наступна модель виглядає дуже цікаво, декоративна вишивка надає їй особливу оригінальність. Опис:

  • назва моделі: Doctor E, 2267384;
  • ціна: 741 грн.;
  • характеристики: синя, на блискавці, по спинці - 40 см, оздоблена вишитими вставками, демісезонна;
  • плюси: щільна, якісна, розміри добре збігаються, тканина трохи тягнеться;
  • мінуси: не виявлені.

Спідничка, опис якої наведено нижче, дуже сподобається будь-якій молодій дівчині:

  • назва моделі: Tom Farr, 4105478;
  • ціна: 674 грн.;
  • характеристики: блакитна, з блискавкою і гудзиками, з деніму, прикрашена написами і потертостями, з накладними кишенями, посадка середня;
  • плюси: стильна, якісно пошита;
  • мінуси: маломерит.

З запахом

Якщо ви підшукуєте річ, яку можна було б одягати і на роботу, і на невимушені прогулянки, придивіться до наступного:

  • назва моделі: Ada Gatti, 3620923;
  • ціна: 2030 рублів;
  • характеристики: із щільного поліестеру, темно-сіра, на блискавці, довжина по спинці 46 см, фактура трикотажна, прорізні кишені, посадка середня, прикрашена великими круглими ґудзиками, на підкладці;
  • плюси: стильна, тепла, впишеться в офісний стиль;
  • мінуси: большемерит.

Спідниця-трапеція з запахом середньої довжини неодмінно повинна входити в жіночий гардероб. Відмінно підійде така:

  • назва моделі: Zendra, 2113150;
  • ціна: 706 грн.;
  • характеристики: з натуральної бавовни, темно-коричнева, по спинці - 57 см, на блискавці, з декоративним запахом, прорізні кишені, демісезонна;
  • плюси: красива, якісна, стрункий, приємний колір;
  • мінуси: маломерит.

Наступне виріб неймовірно практичне і зносостійке, виглядає дуже ефектно. Опис:

  • назва моделі: Sevona, 2754203;
  • ціна: 444 грн.;
  • характеристики: чорна, з неопрену, на гудзиках, низька посадка, гладка фактура;
  • плюси: стильна, гіпоалергенна, майже не мажеться і не мнеться;
  • мінуси: не виявлені.

З гудзиками

Дана модель буде чудово поєднуватися з класичною світлою сорочкою, блузою:

  • назва моделі: Fasion.Love.Story, 3267520;
  • ціна: 752 грн.;
  • характеристики: бордова, на гудзиках, з вовни і акрилу з додаванням кашеміру, довжина по спинці 45 см, гладка фактура, на кокетці, посадка середня, демісезонна;
  • плюси: якісний пошив;
  • мінуси: немає кишень, на дуже тонку талію.

Наступна спідниця виглядає дуже цікаво, завдяки глибокому незвичайному кольору. Опис:

  • назва моделі: Vlador, 4093783;
  • ціна: 496 грн.;
  • характеристики: чорна, на гудзиках, гладка фактура, 44,5 см, без кишень і розрізів, посадка середня, для повсякденних образів;
  • плюси: гарний насичений колір, щільна тканина;
  • мінуси: легко з'являються затяжки.

В такій спідниці ви сміливо зможете ходити і на зустрічі з друзями, і в офіс. Опис:

  • назва моделі: Villagi, 4729173;
  • ціна: 1050 грн.;
  • характеристики: бордова, на гудзиках, гладка фактура, кишень немає, для повсякденних та офісних образів, довжина по спинці 50 см;
  • плюси: красива, якісна, оригінальні гудзики;
  • мінуси: не виявлені.

На стегнах

Спідниці із заниженою талією зустрічаються рідко, але виглядають просто чудово. Відмінний варіант:

  • назва моделі: Yerse, 2279003;
  • ціна: 763 грн.;
  • характеристики: гірчичного кольору, занижена посадка, з запахом, краї закруглені, на блискавці, міні, текстильна фактура;
  • плюси: ефектно виглядає;
  • мінуси: мазка.

Наступне виріб з низькою посадкою відрізняється незвичайним кольором. Опис:

  • назва моделі: Анна Чапман, 4964701;
  • ціна: 1870 грн.;
  • характеристики: колір фуксія, на блискавці, текстильна, кишені накладні, міні, розрізу ні, для повсякденного носіння, занижена посадка;
  • плюси: яскрава, добре сідає по фігурі;
  • мінуси: не виявлені.

Наступна спідниця повинна сподобатися жінкам, які дотримуються класичного стилю в одязі. Опис:

  • назва моделі: Paul And Joe Sister, MISS;
  • ціна: 2878 грн.;
  • характеристики: візерунок екрю, з триколірного плетеного трикотажу, ззаду застібається на приховану блискавку, на підкладці, довжина до середини стегна;
  • плюси: стильна, тепла, щільна;
  • мінуси: дорого коштує.

На гумці

Дівчатам, які люблять спортивний і вільний стиль, повинно дуже сподобатися наступне виріб. Опис:

  • назва моделі: Roxy, RO165EWVOH46;
  • ціна: 911 грн.;
  • характеристики: сіра, у спортивному стилі, з неопрену, на еластичному поясі з гумкою, два прорізних кишені;
  • плюси: стильна, добре переться;
  • мінуси: відсутні.

Наступна спідниця виглядає дуже оригінально, чудово підійде для теплих літніх вечорів. Опис:

  • назва моделі: Bonprix Collection, 93029295;
  • ціна: 478 грн.;
  • характеристики: з м'якого трикотажу, світло-оливковий, довжина максі, з еластичним поясом-резинкою;
  • плюси: підкреслює достоїнства фігури, приховує масивний низ;
  • мінуси: з тонкого матеріалу.

Наступне виріб коштує дешево, але виглядає чудово в поєднанні з будь-яким верхом. Опис:

  • назва моделі: Quelle Sela, 1019994;
  • ціна: 222 грн.;
  • характеристики: довжина міні, чорна, з однотонного еластану з імітацією під шкіру, на поясний резинці, два вшитих кишені з боків;
  • плюси: ефектно виглядає;
  • мінуси: не виявлені.

Шифонова

Спідниці з легких, струменистих тканин відмінно виглядають і вписуються в безліч образів, особливо літніх. Чудово буде виглядати така:

  • назва моделі: L1FT, MP002XW1AXCJ;
  • ціна: 2774 грн.;
  • характеристики: шифонова, блакитна, з абстрактним малюнком, з еластичним поясом, гладка підкладка, довжина нижче коліна;
  • плюси: ефектно виглядає, легка;
  • мінуси: мнеться.

Наступна спідниця-максі стане однією з найулюбленіших речей у вашому гардеробі. Опис:

  • назва моделі: Sun&Art, 3027514;
  • ціна: 819 грн.;
  • характеристики: зелена, з абстрактним малюнком, без застібки, на еластичному поясі, довжина по спинці 96 см, без підкладки, посадка середня;
  • плюси: елегантна, красива фактура матеріалу;
  • мінуси: тканина просвічує.

Хоча наступна міні-спідниця і коштує дорого, але вона дуже якісна і виглядає просто приголомшливо. Опис:

  • назва моделі: Twin-Set Jeans, 35345201VT;
  • ціна: 4537 грн.;
  • характеристики: вище коліна, світло-сіра з великим квітковим принтом, без кишень, з еластичним поясом, на підкладці;
  • плюси: красива, підійде під безліч образів;
  • мінуси: не виявлені.

Як вибрати спідницю-трапецію

Серед різноманіття пропонованих до продажу речей складно буває знайти ту, яка буде сидіти ідеально. Визначитися з покупкою вам допоможуть наступні рекомендації:

  1. Якщо вашу фігуру важко назвати ідеальною, вибирайте спідниці зі складками.
  2. Міні-спідниці підійдуть тільки струнким дівчатам невеликого зросту з рівними ногами. Максі – хороша довжина для дам будь-якими параметрами. Міді – підходящий варіант для жінок з фігурою «трикутник».
  3. Джинсові спідниці прекрасно впишуться в молодіжні образи.
  4. Шифонова трапеція – відмінний варіант для літа. Такий виріб буде легким і повітряним, добре приховає недоліки фігури.
  5. Шкіряні спідниці-трапеції дуже популярні. Вони чудово тримають форму, неймовірно практичні, підійдуть для створення будь-яких образів.
  6. Світлі варіанти доречні в теплу пору року, а темні – в холодну.
  7. Вироби з візерунками в клітку підійдуть для створення консервативних образів.

Відео

Шиємо спідницю без викрійки на будь-яку фігуру. Майстер клас

Відгуки

Іра, 35 роківМені дуже підходять спідниці-трапеції, в моєму гардеробі їх п'ять. Я невисока, але струнка, тому всі вони не доходять до коліна. Найулюбленіша – джинсова, світло-блакитна. Ношу її з веселими яскравими майками, топами. Ця спідничка ідеальна для створення молодіжних образів. Вона підходить і під кеди, і під балетки, і під туфлі на шпильці.
Таня, 26 роківРаніше трапеції на мене виглядали дивно, але після пологів я крапельку поправилася і зараз вони сидять відмінно. Зі свого гардероба можу виділити шкіряну спідничку довжиною до коліна. Вона дуже стильно виглядає, підходить для створення демократичних строгих образів. Ношу її зі світлим верхом: класичної сорочкою, светром грубої в'язки, футболкою.
Лілія, 31 рікУ мене є дві спідниці-трапеції: довга шифонова і коротка трикотажна. Першу ношу влітку, другу в будь-який час року. Трикотажна чудово виглядає з щільними колготками, взуттям на низькому ходу. З верху до неї підходить практично все: светри, джемпери, сорочки, майки. Трапеції підкреслюють мою фігуру, добре виділяють талію.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!