Метелик квіллінг

Квіллінг – це відома техніка бумагокручения, яка чудово відволікає, заспокоює нерви, доставляє насолоду в процесі виготовлення і дає розгулятися фантазії. Наприклад, метелик квіллінг – чудова ідея красивого сувеніра, зробленого своїми руками. Вона здатна виразити красу і ідеальність форм за допомогою звичайної кольорового паперу, яку легко закрутити руками і створити потрібний малюнок. У підсумку виходять гарні прикраси, які ви можете використовувати в якості декору кімнати, шпильок, робити сережки.

Квіллінг метелики – покрокова інструкція для початківців

Якщо ви вирішили зайнятися квілінгом, дане заняття шалено цікаво для вас, але ніколи не мали з цим справу, ознайомтеся з покрокової інструкцією для новачків. Тут ви знайдете вичерпну інформацію про те, які інструменти для квілінгу знадобиться, як виготовляється квиллинговая метелик аж до найдрібнішої деталі, а також навчитеся робити ідеальні вироби самостійно просто з першого разу.

При виготовленні метелики квілінг Вам знадобитися набір необхідних інструментів і матеріалів:

  • Щільний кольоровий папір (рожевий, чорний);
  • Ножиці;
  • Пробкова дошка;
  • Лінійка з шаблонами фігур;
  • Спеціальний інструмент для згортання у рулони смужок паперу;
  • Звичайний клей ПВА;
  • Штук шість шпильок;
  • Малюнок-схема, який необхідний вам буде для позначення контурів вироби;
  • Лак акриловий, можете взяти звичайний, для нігтів.

Якщо у вас немає спеціального інструменту для квілінгу, його можливо зробити і вдома за допомогою підручних матеріалів: дерев'яна пробка з-під шампанського, увіткнути в неї дві голки, щільно притиснуті один до одного, або одну голку з великим вушком.

  • Крок 1. Нарізаємо тонкі смужки кольорового паперу: беремо рожевий колір і готуємо чотири смужки розміру 1,5х5 см, шість смужок 10х1 см, дві смужки 20х2 див. Візьміть чорного кольору папір, наріжте кілька шматочків. Якщо ви не хочете займатися марною тратою часу на вирізання, в магазинах самоделия або канцелярії пошукайте готові набори для квілінгу, які вже мають виготовлені різнокольорові смужки різної довжини і розмірів.
  • Крок 2. Отримані смужки накрутіть на інструмент для закручування папери. Вийдуть дуже щільні кружечки, з них необхідно формувати певним чином деталі і трохи послабити натяг спіральки. Щоб було зручно розпустити до потрібних розмірів накручені паперові елементи, використовуйте лінійку з шаблонами фігур: вкладайте в підходящі по діаметру шаблони кіл три види: маленький, більше, більше.
  • Крок 3. Дуже обережно виймайте кожен кружечок з шаблону і заклеюйте кінчики клеєм, щоб не розпустилися повністю. Після чого додайте кружочкам форму крапельки пальцями: вказівним і великим захопіть, скільки вийде, зробіть загин одного боку.

  • Крок 4. Розкладіть отримані крапельки згідно зі схемою метелики в стилі квілінг, а потім склеивайте кожну між собою там, де вони з'єднані. Береться одна велика крапля, а з боків з обох сторін приклеюються краплі поменше. Врахуйте один момент: склеюючи крапельки, хвостик, розміщеної посередині краплі повинен виступати в порівнянні з іншими. Це важливо, тому що потім вам ще необхідно буде приклеювати отримані деталі між собою.
  • Крок 5. До отриманим деталей необхідно приклеїти чорні смужки за принципом кантика (роблячи як би рамку). Для надійності виготовляється метелики, обертайте в кілька разів, але не менше двох.
  • Крок 6. Приступаємо до виготовлення квиллингового тулуба метелики: візьміть смужку чорного паперу і складіть її рівно навпіл, до половини отриманої конструкції намажте точково клеєм і заклейте, а з решти області зробіть ріжки, відігнувши в різні боки кінчики. Потім закрутіть отримані ріжки в кружечки.

  • Крок 7. Склеюємо деталі між собою: до тіла – крила.
  • Крок 8. Щоб була можливість використовувати виріб у якості підвіски, кріпити до якихось поверхонь, зробіть таким же методом щільне кільце з отвором всередині і приклейте його між вусиків метелики.
  • Крок 9. Візьміть коркову дошку і на ній зафіксуйте готову виріб за допомогою шпильок. Це дасть можливість висохнути метелику, не втрачаючи форми, після чого ви її акуратно зніміть.
  • Крок 10. Завершальний етап покрокової інструкції – захист виробу від пошкоджень, розклеювання або розсихання. Його необхідно наносити декількома шарами на всю поверхню метелики, важливо, щоб кожен наступний шар наноситься на вже просушену поверхню. Милуємося результатом і своїм шедевром.

Як зробити більш складну саморобку руками

Якщо ви задумали більш складні варіанти метелики квілінг, то тут вже знадобиться більше вправності, професійних матеріалів, терпіння, часу. Існує безліч інструкцій, в тому числі і відео уроків, які наочно демонструють весь процес створення виробу. Нижче ви знайдете кілька цікавих варіантів, як створити справжній витвір мистецтва за допомогою більш складних технік.

Варіант 1

В даному варіанті представлена докладна фото-інструкція, як виготовити метелика по техніці квілінг, використовуючи різнокольорові паперові смужки. Зверніть увагу, що даний зразок демонструє папероскручування без схематичного малюнка, а за допомогою спеціального паперу для креслень. Ви будете відразу виконувати, і накручувати елементи, використовуючи дещо інший спосіб. Дотримуйтеся фото-рекомендацій і у вас все вийде.

Варіант 2

Для виготовлення даної метелики необхідна певна схема, за якою буде створюватися складний малюнок крил, формуватися вигини. Тільце метелики тут також робиться складніше, ніж в покроковому варіанті, але і результат перевершує очікування. У підсумку виходить справжній шедевр. Перегляньте детальну фото-інструкцію по виготовленню іншого варіанту метелики в стилі квілінг нижче:

Схеми для створення метелики з паперу

Якщо ви ще тільки початківець квиллингист, то обов'язково знадобляться схеми для створення метелики з паперу. Вивчіть кілька варіантів і визначитеся на одному, який буде максимально підходити вашому смаку, надихати і спонукати до виготовлення, не так складний у виконанні. На перших порах схема послужить відмінним помічником детально вивчити даний метод бумагокручения, отримати базові навички, випробувати різні методи у накручуванні і скріпленні.

Схема для метелика квілінг вкрай необхідна, тому що важко створити ідеально правильних і однакових розмірів всі деталі без схематичного малюнка. Так, можливо, малюнок і кольори в процесі вироби вам дуже сподобаються, але ви ризикуєте виготовити несиметричні крила і незрозумілу річ у підсумку. Тому краще скористатися вже готовими схемами, або проявити фантазію і зобразити своє бачення майбутньої метелики за методом квілінгу.

У магазинах канцелярії можна знайти готові схеми, лекала для створення метелики в стилі квілінг. А якщо ви любите робити все своїми руками, то намалюйте на звичайному аркуші А4 красиву метелика з докладним малюнком її крил і скористайтеся власною фантазією, в якій кольоровій гамі її виконати, які форми деталей будуть присутні в малюнку. Це зовсім не важко, а ще дає хорошу можливість одночасно отримати задоволення від додаткового сеансу малювання.

Відео: Майстер-клас з квілінгу метелики

Даним методом створення красивих виробів своїми руками може навчитися кожен. Для цього не потрібно отримувати ніяких додаткових курсів, відвідувати спеціальні заняття. Все, що вам знадобиться – це власне бажання, посидючість, істотна кількість часу і отримання задоволення від самого процесу. Завдяки відеороликом, який прикріплений нижче, процес навчання і отримання необхідної інформації пройде приємніше і швидше. Дивіться майстер-клас з квілінгу метелики своїми руками:

Метелик в техніці квіллінг / Kwilling butterfly

Фото-підбірка метеликів в стилі квіллінг

А щоб надихнутися цікавими ідеями, перегляньте внизу готові роботи метеликів у фото-підбірці, які були виготовлені за квиллинговому методом. Це допоможе вам удосконалювати свої вміння і навички у цій справі, дозволить прагнути до абсолютно новим технікам. Для творчих людей завжди цікаво ділитися своїм досвідом, а також отримувати новий. У вас все вийде!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!