Чи можна вагітним кави і скільки

Виношування малюка – це самий чудовий період в житті жінки. Майбутня мама відмовляється від куріння, алкоголю та шкідливої їжі. Кава і вагітність – сумісні вони? Підбадьорливий і тонізуючий напій динамічно увійшов в щоденний раціон сучасної жінки. Дізнайтеся про його вплив на плід.

Як кава впливає на вагітність

Лікуючий лікар може докладно розповісти про вплив кави на вагітність: в кожному триместрі він діє по-різному. Особлива речовина, яка є в складі кофеїн. Він викликає у організму приплив енергії, знімає головний біль. Через пристрасть до кофеїну багатьох людей прозвали кавоманами, адже вони не можуть прожити без цього напою. Їх норма – більше 2 порцій на день (натурального, не розчинної сурогату).

Можна жінкам в цікавому положенні кофеїн? Перед тим як відповісти на це хвилююче питання, потрібно розібратися в тому, які зміни він вносить в організм плоду і матері. Надмірна пристрасть до кофеїну здатне викликати безліч вад розвитку у малюка. Замінити улюблену гарячу чашечку можна міцним чорним чаєм: кілька листових сортів (не пакетики) будуть мати тонізуючу дію, а з ранку допоможуть прокинутися.

Пряме протипоказання до прийому кофеїну – це виразкова хвороба, гастрит. Але часом ароматна чашечка незамінна, особливо якщо жінка без неї не може жити, працювати. Всього одна порція за день натурального неміцного напою з додаванням молока не зашкодить малюкові, у мами ж підвищиться працездатність, покращиться самопочуття і настрій. Ніякого точного по смаковим якостям аналога ароматного і тонізуючого напою ще не винайшли.

Кава під час вагітності на ранніх строках

Шкідливо пити багато кави на ранніх термінах вагітності, це може загрожувати неправильним формуванням органів плода. У першому триместрі (1-12 тиждень) жінок часто мучить токсикоз. Помірне вживання кави вранці здатне поліпшити самопочуття жінки. Всього одна чашка підвищує знижений тиск і злегка частішає пульс, а це справжній порятунок для гіпотоніків.

Можна кави вагітним на ранніх термінах? Так! Головне – не перестаратися, інакше можна завдати шкоди ембріону. У першому триместрі йде закладка органів, нервової системи, мозку. Плід розвивається дуже стрімко, він чутливий до зовнішніх факторів. Всі речовини, необхідні свого організму, він бере з материнського. Це потрібно враховувати при вживанні понад 1 порції за день.

Кава на пізніх термінах вагітності

Від досвідчених лікарів можна почути розумне пояснення, чому вагітним не можна кави:

  • Він стимулює сечовипускання, що може викликати зневоднення організму. Третій триместр і так ознаменований частими походами в туалет, а перевантаження нирок вагітної ні до чого.
  • Кава на пізніх термінах вагітності спричиняє вимивання кальцію, а це згубно впливає на розвиток скелета плода.
  • Більше 2 порцій ароматного напою в день здатні порушити мозкову активність і серцевий ритм маленької людини.

Чи можна вагітним кава з молоком

Вживання кави з молоком при вагітності допоможе уникнути неприємних наслідків. Користь від однієї-двох чашок полягає в поповненні кальцієм організму плода і мами. Головне – велика кількість молока або вершків і трохи натурального еспресо. Можна вживати латте, капучіно, макіато. Врахуйте, що молоко у складі цих напоїв підвищує калорійність порції.

Дами можуть помилково вважати, що розчинна кава під час вагітності не принесе багато шкоди, але це велика помилка. Краще виключити цей сурогат зі свого раціону, накладіть на нього категоричну заборону. Розчинна гранульована аналог несе лише шкоду. При виготовленні використовують багато хімікатів і додатково його збагачують кофеїном. Вживання розчинного напою спричинить за собою появу алергічних реакцій у дитини.

Кава без кофеїну при вагітності

Часом жінці ближче до часу пологів може хотітися американо або еспресо навіть вночі. Турбуючись про своє здоров'я і про малюка, майбутні матусі звертають свою увагу на аналоги улюбленого напою. Кава без кофеїну для вагітних немає, а щоб отримати такий продукт в цілому, зерна обробляють спеціальним хімікатом, який в невеликій кількості залишається там. Замінити тонізуючий напій можна аналогами з кореня цикорію.

Відео: чи можна пити каву під час вагітності

Чи можна пити каву під час вагітності. Чи можна вагітним пити каву

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!