Властивості рожевого кварцу і прикраси з каменю

Різновид гірського кришталю – рожевий кварц, являє собою мінерал молочно-рожевого кольору, вироби з цього каменю володіють цілющими та магічними властивостями, допомагають пробачити і відпустити образи, притягнути любов. Кристал потрібно вміти правильно поєднувати з дорогоцінними металами, щоб він проявив свої лікувальні і магічні властивості на повну силу. Прикраси з кварцу рожевого кольору займуть гідне місце у вашій ювелірної колекції.

Що таке рожевий кварц

Вперше кристал був виявлений гірниками в Альпах. Він виглядав, як краплі завмерлої води, за що і був названий кришталем (від грецького crystal – лід). Хімічно чистий мінерал позбавлений забарвлення, він прозорий. Ця різновид кристалів досі іменується, як гірський кришталь. У природі зустрічається кварц рожевого кольору, забарвлення утворюється за рахунок домішок заліза, під впливом сонячних променів. З точки зору хімії, рожевий кварц – це не що інше, як оксид кремнію з додаванням титану. Завдяки відтінку кристал і отримав свою назву.

Як виглядає

Відтінок кристалів варіюється від блідо-рожевого до червоного. Мінерали рідко бувають прозорими, найчастіше це напівпрозорі кристали (молочного кольору) або майже прозорі. На світлу забарвлення блідне, а при нагріванні до 300 °C зовсім пропадає. У нього скляний блиск. Кварц рожевого кольору різною мірою посічений тріщинами. Схожий за назвою кварцит рожевий – камінь, що складається з кварцу і домішок, використовується в якості облицювального матеріалу в будівництві. Порошок рожевого кварцу, що володіє високою вібрацією, додають у всілякі креми.

Як відрізнити від підробки

Найчастіше дорогоцінні камені підробляють заради наживи, мінерали рожевого відтінку і інші різновиди кварцу – не виняток. Підробки рожевих кристалів виготовляють із звичайного фарбованого скла. Якщо мінерал дуже чистий, без тріщин, але при цьому дуже дешево коштує – це підробка. Прозорий рожевий кварц без тріщин вважається великою рідкістю, тому їх ціна значно перевищує вартість звичайних кристалів з тріщинами.

Прикраси з рожевого кварцу

Мінерали рожевого кварцу застосовують, як виробний камінь. При створенні прикрас використовуються прозорі кристали, тобто добре просвічують екземпляри. Такі мінерали вставляють в брошки, персні. З молочно-рожевих каменів роблять кулони, намиста, кольє, браслети. Мінерали з ефектом астеризма піддаються ограновуванні у вигляді високих кабошонов, інші ограняют ступінчастою огранюванням – з них виготовляють різні сувеніри.

Як правильно носити рожевий кристал

Кристали рожевого кварцу поєднують з сріблом. Тільки цей дорогоцінний метал розкриває всі властивості мінералу і змушує його працювати на повну силу. Такі важкі дорогоцінні метали, як мідь, бронза і золото глушать енергію кристала. Якщо використовувати мінерал, як лікувальний, то краще придбати кулон з срібним ланцюжком або срібне кільце з каменем великої огранювання. Напівпрозорі камені сильніші за енергетиці.

Цей кристал часто називають «сердечним». Для залучення любові прикраси рожевого кольору з кварцу краще носити ближче до серця, щоб кристал контактував з шкірою. Якщо ви рідко носіть прикраси, то можна придбати в якості талісмана кварцову пірамідку і поставити її на робочому місці або невеликий брелок для ключів, телефону. Кварц сприяє зцілення душевних травм, допомагає відновлювати і підтримувати гармонію душі і тіла.

Кому підходить

Рожевий мінерал володіє безліччю достоїнств. Багато відзначають позитивний вплив каменю. Однак він підійде тільки людям з добрими намірами, зарядженим оптимізмом, які прагнуть допомогти собі самостійно, не вдаючись за допомогою до інших. Часто люди, надягаючи на себе талісман з цим мінералом, перестають що-небудь робити, сподіваючись, що кристал все зробить сам, але це омана. Каменю потрібна періодична підживлення він енергії людини.

Нечистим на руку людям, зі злими намірами, потрібно добре подумати перед покупкою і носінням цього кристала в якості амулета. В цьому випадку камінь буде всіляко протидіяти злим умыслам його господаря, що може погано позначитися на психоемоційному та фізичному здоров'ї людини. Кварц підсвічує і посилює найяскравіші якості.

Магічні властивості рожевого кварцу

Візитна картка рожевого мінералу – магічна здатність лікувати серцеві рани, притягувати любов, оберігати сім'ю. Великий вплив рожеві камені чинять на людей мистецтва. Талісмани підвищують творчий потенціал, під вплив мінералу письменники починають активно писати тексти, художники – писати картини, актори знаходять в собі нові грані і проявляються в нових образах. Кристал небажано носити тривалий час: як і більшості магічних каменів, кварцу потрібен відпочинок від біополя людини для перезарядки своїх властивостей.

Змова на рожевий кварц

Магічні властивості мінералу складно переоцінити: він захищає людину від прийняття неправильних рішень, кварц допомагає знаходити вихід із найскладніших життєвих ситуацій, підвищує самооцінку, додає впевненості в собі і своїх силах. Одне із самих популярних прикрас – браслет для залучення любові. Магія виявляється не тільки у прикрасах: по стародавньому ученню фен-шуй, щоб налагодити деякі аспекти життя, наприклад, поліпшити стосунки в сім'ї, потрібно розмістити фігурку з кварцу або просто кристал в секторі шлюбу і сім'ї.

Лікувальні властивості

Рожевий камінь здатний уберегти жінку від багатьох гінекологічних проблем, наприклад, оберігати від безпліддя, запобігти різні патології в період вагітності та під час пологів. Камінь допомагає в боротьбі з раком матки та іншими захворюваннями, пов'язаними з гінекологією. Крім цього, у багатьох стародавніх медичних трактатах написано, що мінерал продовжує життя людини. Виділяють наступні лікувальні властивості кристала:

  • нормалізація роботи нервової системи;
  • придушення спалахів дратівливості;
  • протизапальну, антисептичну дію;
  • позитивно впливає на роботу серця;
  • нормалізація рівня цукру в крові;
  • оздоровлення сечостатевої системи.

Щоб камінь мав лікувальні властивості, він повинен бути подарований кимось або переданий у спадщину. Якщо ви купуєте талісман самостійно, то настройка мінералу відбувається протягом року, зате його цілющі властивості будуть справно працювати протягом десятка років. Після чого камінь потребує перезарядці. Цей процес займає багато часу, близько року. Мінерал потрібно помістити в темне місце і не торкатися до нього. Через рік він знову може служити своєму власникові.

Камінь рожевий кварц для знаків зодіаку

Мінерал не зашкодить ні одного знака зодіаку, але більшу користь він може принести тільки таким представникам: водоліям, овнам, тельцям, дівам, терезам і скорпіонам. Ці знаки зодіаку потребують впливу кварцу, оскільки він приносить удачу і надає впевненості в собі. Стихії – земля, вогонь, вода. В цілому позитивний вплив кварцу поширюється на всі знаки зодіаку без винятку, також зберігаються всі цілющі властивості.

Скільки коштує рожевий кварц

Ціна на вироби з рожевого кварцу залежить від розміру каменя, його чистоти (прозорості), і матеріалу обрамлення. Приблизна розбіжність цін по Москві на популярні прикраси представлена в таблиці (в якості обрамлення – ювелірний сплав або срібло):

Прикраса

Ціна в рублях (діапазон від-до)

Браслет

268-1489

Намисто

339-2529

Кільця

319-629

Кулони

259-489

Сережки

209-789

Сувеніри, обереги

289-599

Ювелірні вироби – фото

Відео

Рожевий кварц. Магічні властивості каменю.

Відгуки

Єлизавета, 33 рокиБудучи в 30 років незаміжньою жінкою, я почала випробовувати долю і вдалася до допомоги цього напівдорогоцінного каменю. Так як подібні речі краще не купувати самостійно, на моє прохання мені подарували кулон з рожевого мінералу. Ношу прикраса більше року, поки пропозицію про заміжжя не надходило, але я продовжую вірити і працювати в цьому напрямку.
Ольга, 28 роківПеребуваючи в постійному стресі на фоні великої зайнятості на роботі, мій стан помітно погіршився. Я не спокушалася з приводу лікування мінералами, моєю метою не було вдало вийти заміж, але приблизно 2 роки тому мені подарували кварцовий браслет і з того моменту моє життя стала стрімко налагоджуватися. Не виключаю, що моя віра зіграла велику роль.
Микола, 40 роківУ дружини невеликі проблеми з серцево-судинною системою. На чергове свято я їй подарував комплект прикрас з рожевого кварцу. Дружина була дуже задоволена подарунком, як виявилося, цей камінь їй чудово підходить за гороскопом. Тривале носіння і велика віра допомогли налагодити роботу серця, простежується позитивна динаміка.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!