Як зняти кільце з пальця отекшего

Руки набрякають з різних причин – влітку під час спеки, при вагітності, проблеми з нирками, алергії. У цьому випадку прикраси здавлюють шкіру і доставляють дискомфорт. Якщо вчасно не зняти коштовності, можуть виникнути сильні болі і запалення. Просто тягнути прикраса на себе не варіант, так ви погіршить стан. Як зняти кільця з пухлих пальців без травм? Є кілька способів зробити це.

Як в домашніх умовах зняти кільце, якщо палець набряк

Самостійно можна видалити застрягле ювелірна прикраса, якщо кисть трохи набрякла і має нормальний колір. Коли шкіра набуває синього відтінку, поспішіть до травмпункту. Зволікання часом призводить до того, що людина втрачає частину кисті. Припиніть спроби зняти кільце з отекшего пальця, якщо ви прагнете більше хвилини, а результату немає. Механічний тиск призводить до ще більшого набрякання.

Що робити, якщо не знімається прикраса? Скористайтеся одним із наведених способів:

  1. Коли причина набряку полягає в надмірному вживанні солоних і гострих продуктів, не поспішайте відразу ж видаляти золоте кільце. Протягом 2-3 годин випийте близько літра води – це допоможе вивести надлишок рідини і солі з організму.
  2. Від спекотної погоди кисті збільшуються в розмірах за порушення водного балансу. Якщо це ваш випадок, підніміть руки вище серця і затримайтеся в такій позі на 5 хвилин. Приплив крові до верхнім кінцівкам буде не такий інтенсивний, завдяки чому набряк спаде.
  3. Охолодіть палець, на якому носіть коштовність. Прикладіть до кінцівки лід на 5-10 хвилин або підставте руку під струмінь холодної води. Тут є одна тонкість – саме прикраса не охолоджуйте, бо дорогоцінний метал звужується при низьких температурах.
  4. При невеликому набряку допоможуть засоби, що сприяють ковзанню. Рясно змастіть палець і кільце будь-якої запропонованої рідиною: лосьйоном, антибактеріальною маззю, мильною піною, рідким милом, шампунем, рослинним маслом. Потім накрийте кільце м'якою тканиною, захопіть його другою рукою і прокручивающими рухами рухайте прикраса вгору.
  5. Якщо у вас не виходить зняти обручку з-за складок на пальці, скористайтеся допомогою кого-небудь: треба відтягнути шкіру вниз і зафіксувати це положення. Після повільно крутите кільце вгору.
  6. Кухонна сіль допомагає зняти набряк. У прохолодну воду (10-15 °С) всипте кілька ложок солі. Занурте палець у ванночку і потримайте 5 хвилин. Припухлість повинна зменшитися.
  7. Щоб зняти коштовність, скористайтесь шовковою ниткою. Її потрібно близько 1 метра. Візьміть тонку голку і протягніть через вушко нитка. Потім з боку нігтя пропустіть голку у напрямку знизу вгору. Під кільцем залиште невеликий хвостик нитки, над прикрасою щільно обмотайте палець так, щоб не було зазорів. Доведіть нитку до самого кінчика пальця. Візьміть хвостик у підстави, тягніть на себе, поступово розмотуючи нитку. Вона буде піднімати прикраса, і ви легко видалите його.
  8. Компрес з прокаином (кристалічний порошок, який розчиняється у воді; діє як анестетик) полегшить дискомфорт і знизить чутливість, завдяки чому набряк зменшиться.
  9. При травмі пальця, на якому ви носите коштовність, обробіть шкіру соком алое, етиловим спиртом, відваром кори дуба. Можливо, ви відчуєте, що палець онімів. Набряк у цьому випадку знімається протягом 1-6 годин.

Не намагайтеся зняти коштовність будинку, якщо вона ніяк не піддається. Зверніться в ювелірну майстерню, майстер акуратно розпиляє прикраса. У лікарні лікар зробить протизапальний укол, накладе на руку джгут і дасть препарати, які виводять надлишкову рідину з кисті. Щоб попередити таку ситуацію, знімайте прикраси на ніч, не займайтеся в них домашніми справами. Під час вагітності не носіть кільця або замініть їх більш широкими аксесуарами.

Відео: як зняти кільце з опухлого пальця за допомогою нитки

Лайфхак. Як зняти кільце з опухлого пальця (корисні поради)

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!