Як виправити помилку 651 при підключенні до інтернету на Windows

Повідомлення про помилку при підключенні до інтернету переслідують навіть сучасні високошвидкісні з'єднання. Часто такі проблеми помічені користувачами Віндовс, де для кожного збою є власний цифровий код. З його допомогою користувачеві доводиться самостійно знаходити проблему та її причини.

Що робити, якщо комп'ютер не підключено до інтернету

Першим вашим дією, коли модем або інший пристрій зв'язку повідомило про помилку, буде перевірка фізичної цілісності з'єднання. Кабелі між персональним комп'ютером, модемом, роутером і розеткою (або місцем введення кабелю в квартиру) слід перевірити на пошкодження. Причиною несправності може бути і випадання контакту з роз'єму. Після перевірки пристрою спробуйте знову запустити з'єднання. Повторювана ситуація свідчить про те, що виникла проблема на програмному рівні. Запишіть його або запам'ятайте цифровий код повідомлення.

Чи користуєтеся ви vpn або PPPoE з'єднання, існує загальний набір тризначних цифрових кодів для визначення можливої причини збою. Код сам по собі не дає точну інформацію, адже проблема може полягати в несправності устаткування або неправильної конфігурації програмного забезпечення, а іноді і в обмеженнях з боку провайдера. Призначення цифрового коду полягає в звуженні можливих варіантів, які ви самі перевірити. Помилка 651 при підключенні до інтернету, наприклад, означає, що проблема у високошвидкісному методі PPPoE або його аналогу.

Що таке помилка 651 при підключенні інтернету

В операційних системах Віндовс Віста і раніше аналогічна ситуація мала код 678 і 815. Новий код присвоєний починаючи з Windows 7. Таке повідомлення виникає з текстом про неможливість використовувати WAN Miniport (PPPoE) для доступу до послуг провайдера. Збій може бути на вашій стороні – у модемі або конфігураціях самого з'єднання. Перебойная робота мережі провайдера продемонструють такий же збій. Єдиний факт, повідомлюваний кодом: немає підключення до інтернету. Збій з помилкою 651 усувається власними силами, якщо використовувані пристрої і кабелі не пошкоджені.

Способи усунення даної проблеми

Діагностику і усунення збою з кодом 651 почніть з перевірки налаштувань антивіруса або вбудованого брандмауера. Підключення могло виявитися підозрілим з'єднанням. Вам доведеться вручну зняти блокування. Якщо повідомлення продовжує з'являтися, послідовно відключити всі антивірусні програми, а також внесіть ваш інтернет-доступ в список довірених сполук для брандмауера і антивіруса. Помилка 651 при підключенні до інтернету нерідко зникає після правильної установки захисних програм.

Перевірте налаштування самого доступу до інтернету або видаліть і пересоздайте його вручну, щоб пропала помилка підключення 651. На руках у вас повинні бути інструкції, надані провайдером при укладенні договору. Для створення з'єднання заново використовуйте засоби Windows. В головному меню знайдіть створення нового мережевого з'єднання: вас цікавить високошвидкісне (DSL, кабельний модем) за стандартом PPPoE. Майстер створення і налаштування запропонує ввести дані провайдера.

Перевірка причин коду 651 може проводитися провайдером за запитом клієнта – відправте письмову заяву або зателефонуйте в службу підтримки. Після перевірки порту, призначеного для вашого договору, і обладнання на лінії, вас можуть попросити показати параметри модему або роутера. Доступ до налаштувань здійснюється через введення адреси 192.168.x.x в браузері. Останні цифри адреси модему, логін і пароль прописані в договорі, або їх повідомляє служба підтримки. У розділі Internet або конкретно WAN можна побачити поточні значення параметрів.

Відео

Помилка 651 Windows 8: Як виправити

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!