Як зробити ліжко для ляльок

Відомо, що лялька є улюбленою іграшкою дівчаток. Багато дівчинки зацікавлені в тому, щоб створити своїй іграшці чарівний будиночок і облаштувати його красивою меблями. Батьки часто бувають здивовані тим, щоб змайструвати ляльковий ліжечко. Вона проста у виготовленні, а матеріалів для творчості маса.

Ліжечко для ляльки своїми руками

Іграшкова ліжко може бути виготовлена з різних матеріалів. Найбільш поширеними є дерев'яні, картонні та паперові вироби. За основу часто беруться коробки з-під взуття або побутової техніки. Вирізана з них меблі вийде міцною і красивою. Ліжка-дивани, полуторні, двоспальні або двоярусні – кожен варіант реально зробити в домашніх умовах. Однак існує два загальних правила, яких слід дотримуватися перед тим, як зробити ліжко для ляльок:

  • Розмір готової іграшковою меблів повинен бути на п'ять-сім сантиметрів більше, ніж ріст ляльки.
  • Кожна деталь майбутньої меблів повинна бути чітко промальована на папері з дотриманням усіх пропорцій.

Як зробити ліжко для Барбі

Всі дівчатка люблять красивих ляльок. Якісна іграшка коштує недешево, а аксесуари до неї взагалі дорогі. Можна порадувати свою дитину цікавою річчю абсолютно безкоштовно, якщо зрозуміти принцип того, як зробити ліжко для Барбі своїми руками. Перед початком перегляньте можливі варіанти ліжечка по фото і відео в інтернеті, готуючи всі предмети, які можуть знадобитися для виготовлення іграшкової меблів, як наприклад:

  • картонна коробка з-під взуття;
  • чотири олівця;
  • аркуш картону;
  • ножиці;
  • тканину;
  • клей.

Процес створення простий:

  1. Беремо коробку з-під взуття і вирізаємо дві заготовки для узголів'я і спинки. Ці деталі бажано обклеїти відповідною тканиною і дати висохнути.
  2. Після приступаємо до виготовлення лежанки: вирізаємо з підібраного матеріалу шматок прямокутної форми, покриваємо їм основну частину ліжка і з боків.
  3. Щоб меблі добре виглядала з матрацом, підкладаємо під тканину вату. Потім приклеюємо узголів'я і спинку до ліжка, а в якості ніжок використовуємо олівці.
  4. Декорувати виріб можна, накривши зверху балдахіном.

Як зробити ліжечко для Бебі Бона

Сучасні дівчата без розуму від таких іграшок. Лялька-немовля настільки нагадує новонародженого, що з ним бажають пограти навіть дорослі. Дитині хочеться не просто няньчити цю лялечку, але оточити нового друга турботою та надати необхідні речі у вигляді меблів, одягу, білизни та іншого. Батьки в бажанні догодити дочці часто замислюються над тим, як зробити спальне місце для цих ляльок?

Змайструвати її простіше простого, тому що для цього знадобиться лише містка коробка або пластиковий побутової контейнер. Спочатку необхідно виміряти розмір самої ляльки. Потім пошукати в будинку коробку з-під побутової техніки або взуття, яка буде підходити за параметрами. Відмінним варіантом стане водостійкий пластиковий короб, який вже не використовується в побуті. Симпатичну люльку можна зробити, застеливши ємність м'яким текстилем, міні-подушечкою і ковдрочкою, які виготовляються з підручних засобів.

Як зробити диван-ліжко для ляльок

Принцип виготовлення диванів простий. За основу беруть коробку з-під взуття, побутової техніки або соків. Для оббивки ліжечка, де буде спати Монстр Хай, застосовують матеріали різної якості: вату, поролон, синтепон, плівку з поліетилену з бульбашками або звичайну м'яку тканину. Тут підійде все: шматочок від вашого банного халата або матеріал для цієї меблів. Закріплюють тканину так: зшивають і фіксують степлером, скотчем або гачком. Як же зробити ляльці зручне місце для сну? Готуємо всі необхідні матеріали для творчості:

  • взуттєва коробка;
  • поролон;
  • відповідна тканину;
  • степлер зі скобами середнього розміру;
  • ножиці;
  • нитка;
  • голка.

Найпростіший спосіб виготовлення полягає в наступному:

  1. Підготуємо основу дивана – одну з довгих сторін коробки.
  2. Зшиваємо чохол з тканини у відповідності з розмірами спинки, низу коробки і бічних сторін.
  3. Надягаємо чохли, а в спинку меблів вкладаємо поролон, фіксуючи боки тканини степлером.
  4. Робимо диванну подушку, набиваючи поролоном і обтягуючи тканиною.
  5. Яскравий диван-ліжко не дозволить Барбі і Монстр Хай залишитися без спального місця.

Як зробити ляльку ліжко з паперу

Вийде гарна паперова ліжко-виріб, якщо використовувати техніку орігамі. Ви зможете з цілісного листа зробити оригінальний предмет меблів для Барбі або Монстр Хай, склеювати тут нічого не знадобиться. Папір – взагалі легкий матеріал для ручних виробів, тому можна легко зрозуміти принцип того, як зробити двоповерхове ліжко для ляльок. Але поки що слід потренуватися на виготовленні звичайного ліжка. Краще переглянути відеоурок по техніці орігамі, але основні етапи полягають в наступному:

  1. Візьміть аркуш розміром А4.
  2. Прямокутну форму зігніть по довжині, з'єднуючи вузькі боку, пропрасовуючи середину.
  3. Зігніть сторони з боків до лінії перегину.
  4. Поверніть прямокутник.
  5. Опустіть бокові сторони до лінії згину.
  6. Розкрийте кишеньки, перегинаючи куточки.
  7. Перегніть бічні частини від себе.
  8. Відігніть нижню частину, витягайте прямокутник на себе. Дію слід повторити у верхній частині теж.
  9. Зігніть прямокутники, заправте їх у кишені.
  10. Зігніть куточки від себе, встановіть ніжки. Ліжко готова.

Дерев'яні ліжечка для ляльок

Твором мистецтва є ліжко для ляльок з дощок. Подібний предмет зробити набагато складніше, ніж склеїти іграшкові меблі з картону або паперу. Дитині в будь-якому випадку знадобиться допомога людини, який володіє столярними навичками. На готовий виріб можна нанести шар фарби або лаку, щоб ляльковий предмет виглядав красивіше. Якщо вирішили освоїти навички, як зробити ліжко для ляльок, то краще починати з самого простого примірника.

Техніка роботи по дереву нескладна, але має на увазі дотримання деяких рекомендацій:

  1. Потрібна наявність лобзика, шуруповерта, шліфувальної сітки, олівця і картону.
  2. За основу беруться соснові меблеві щити, які продаються в будь-якому будівельному магазині.
  3. Товщина повинна бути шістнадцять міліметрів, щоб виріб не здавалося громіздким.
  4. Перед роботою з заготовками слід вирізати лекало передньої, задньої спинки і дна з картону, а потім переносити їх на дерево. Після – випиляти, відшліфувати деталі, з'єднати виріб цвяхами через пророблені отвори. Для з'єднання можна використовувати дріт.

Як зробити ліжко з картону

Такі ліжечка виглядають дуже мило і акуратно. Якщо слідувати інструкції для виготовлення меблів, то навіть дитина зможе її змайструвати. Головне – все робити поетапно і нікуди не поспішати. Кількість підручних засобів, які знадобляться тут, мінімальне – це не дуже щільний картон, олівець, ніж для різання паперу і лінійка. Можна підібрати в інтернеті відео, яке поетапно розповідає про виготовлення даного лялькового предмета.

Щоб зробити ліжечко для ляльки своїми руками, необхідно:

  1. Зробити креслення.
  2. Намалювати деталі на відстані три-п'ять міліметрів один від одного. Сюди входить основна частина ліжка, узголів'я, спинка та ніжки.
  3. Вирізати кожну деталь канцелярським ножем. Зібрати всі елементи воєдино, як пазл. Це робиться по прорізах, які були зазначені ще на ескізі.
  4. Прикрасити ліжко красивим постільною білизною, яку можна вирізати і зшити самостійно.

Відео: як зробити двох'ярусне ліжко для ляльок

Bunk bed. Як зробити двох'ярусне ліжко для ляльок. How to make a bunk bed for your dolls.

Ознайомтеся з покрокової інструкцією, як зробити викрійки для ляльок Монстер Хай, щоб пошити їм оригінальний одяг.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!