Вироби з фоамирана

Сьогодні рукодільниця надається ще один вид творчості – композиції з фоамирана (фом). Це поделочное сировина є новим винаходом фізико-хімічної промисловості і схоже на спінену гуму і пластичну замшу. Якщо ви зацікавилися таким матеріалом, то вивчіть інструкції нижче, що роблять з фоамирана.

Як робити квіти з фоамирана своїми руками

Основною областю застосування фоамирана виступає флористичний дизайн. Матеріал використовують для виготовлення реалістичних композицій з польових ромашок, вишуканих троянд або інших квітів. Ще з фоамирана роблять різні сувеніри і вироби, такі як:

  • магніти;
  • ляльки;
  • шпильки для волосся у вигляді квітів, метеликів, сердечок та ін;
  • подарункові упаковки.

Букети з фоамирана

Завдяки податливості цього виробного матеріалу навіть починаюча майстриня зможе створити з нього щось особливе, наприклад, букет квітів. Готові вироби, гігантські або зовсім невеликі, відрізняються особливим реалізмом і акуратністю. Весь процес створення таких виробів полягає в малюванні трафарету з послідуючим вирізанням і формуванням пелюсток однієї квітки. Початківцям майстриням краще роздрукувати готові шаблони. Список необхідних матеріалів та інструментів для виробів з фоамирана включає наступне:

  • флористична дріт;
  • картон;
  • праска;
  • клейовий пістолет;
  • олівець;
  • ножиці;
  • фоамиран синього, жовтого, білого та інших кольорів, які потрібні в конкретному майстер-класі;
  • товста голка;
  • фольга;
  • атласна стрічка;
  • додаткові елементи декору;
  • акрилові фарби;
  • фломастер;
  • зубочистка.

Троянди з фоамирана

З цього майстер-класу ви зможете створити букет чайних троянд жовтого кольору з ніжним зеленим листям. Для цього виконайте наступну покрокову інструкцію:

  1. Візьміть аркуш картону або щільного паперу, намалюйте на ньому схеми 4 різних за розміром пелюсток. Габарити самого великого задавайте в залежності від того, якої величини букет хочете зробити.
  2. Виріжте пелюстки за шаблоном, потім обведіть їх товстою голкою на фоамиране. Найменших повинно бути 10, а інших – по 8.
  3. Сформуйте з фольги 5 заготовок у формі краплі. Потім надіньте їх на флористичний дріт, нарізану на частини.
  4. Розігрійте праска і прикладіть на 2 секунди до нього пелюстка, потім відразу ж перекрутіть його в 2 протилежних напрямках. Далі розправте і акуратно розтягніть центр. Зробіть так з усіма пелюстками.
  5. Заготівку з фольги приклейте в середину самого великого листочки, верхню частину закріпіть по центру куточком. Це буде нераскрывшийся бутон. Тим же методом приклейте другий елемент, він повинен щільно прилягати до фользі. Далі кріпите деталі, роблячи їх вже більш відкритими.
  6. Сформуйте всі інші троянди, виконуючи розкриті або вже розпустилися бутони.
  7. Візьміть ще один аркуш картону, намалюйте на ньому чашолистки, виріжте їх, а потім переведіть на лист зеленого фоамирана. Готові елементи надріжте по краях, повторюючи лінії згину.
  8. Скрутіть чашолистки і розправте, як і пелюстки, після чого нанизайте їх на ту ж дріт, а до маленьких бутонам приклейте.
  9. Зберіть букет склеюванням окремих бутонів, оформіть його листочками, частину дроту обмотайте атласною зеленою стрічкою, закріпивши її клеєм.

Майстер клас "ТРОЯНДА З ФОАМИРАНА" (квіти своїми руками)

✿ ❀Маленькі троянди з фоамирана найлегший спосіб✿ ❀

Лілія з фоамирана

Для створення лілії необхідний фом білого і зеленого кольорів. Додатково знадобляться тичинки, маточка і фломастер. Послідовність створення такої вироби з фоамирана така:

  1. Намалюйте і виріжте заготовку пелюстки лілії з картону. Довжина деталі повинна бути приблизно 6 див. Зробіть 6 таких заготовок. З зеленого виконайте 3 листочка.
  2. З обох сторін затемніть елементи фломастерами.
  3. Нагрівання деталі праскою, надайте їм більш реалістичну форму, зубочисткою намалюйте прожилки.
  4. Біля основи листочків поставте кілька точок коричневим фломастером.
  5. Тичинки зробіть з дроту і невеликих шматочків фома, пофарбованих у чорний колір. Зберіть їх в єдину композицію.
  6. Навколо тичинок приклейте перший ряд пелюсток з 3 штук. Потім в шаховому порядку всі інші. Внизу приєднайте зелені листочки.

Як зробити красиву лілію з фоамирана - майстер клас

Проліски з фоамирана

Дуже просто зробити саморобку з фоамирана у вигляді букета пролісків. Шаблони для нього робляться так – треба намалювати сердечко висотою 1,5 см і краплю в 2 см і прибрати їх загострені кінці. Це і трафарети для основних деталей, залишається вирізати з картону. Шилом, голкою або зубочисткою обведіть заготовки на хомі, зробивши по 3 штуки кожного елемента. Подальша інструкція по створенню вироби наступна:

  1. Нагрійте над свічкою пелюсточки для додання обсягу.
  2. З маленького ромбика фома сформуйте 3 тичинки, закріпіть їх на флористичної дроті, попередньо нарізаною на частини.
  3. Окрасьте верхній край пелюсточок верхнього розміру за допомогою пастелі або ж зеленого кольору тіней. Приклейте їх навколо тичинки.
  4. Потім оформите квітка великими пелюстками, поєднуючи їх краю з маленькими.
  5. Дріт обмотайте зеленої тейп-стрічкою, закріпіть її клеєм.
  6. Для листя виріжте з зеленого фома деталі довільних розмірів, приклейте кілька до кожної квіточки, а потім з'єднайте всі в букет.

МК пролісок з фоамирана ...

Проліски з фоамирана оформляємо в кашпо

Що можна зробити з фоамирана

Квітами з фоамирана оформляють взуття, сумки та одяг. Ще їх застосовують для декорування інтер'єру картинами, панно або іншими цікавими елементами. Цікавим заняттям будуть вироби з фоамирана для будь-якої дитини. Він може створювати аплікації, іграшки, магніти та багато іншого. Окремим напрямком використання такого матеріалу виступає скрапбукінг. Оригінально виглядають шпильки з фоамирана своїми руками. Особливо часто їх використовують нареченої, адже готові квіти не зів'януть на відміну від живих.

Іграшки з фоамирана

Одним з активно розвиваються напрямків є виготовлення ляльок з хома. З технологією створення квіткових композицій воно ніяк не пов'язано. Судячи з відгуків рукодільниць, початківцям у цій галузі варто замовляти сировину у китайського виробника, адже їх товар більш щільний і яскравий. Він краще підходить для створення ляльок та інших іграшкових виробів.

Ляльки з фоамирана

Для одного з найпростіших варіантів іграшковою вироби вам будуть потрібні листи фома чорного, тілесного і червоного кольору. Додатково потрібен той же матеріал, але з яких-небудь принтом. Ще підготуйте 3 пінопластові кулі діаметром 40, 50 і 75 мм. Інструкція з виготовлення поробки з листів фоамирана наступна:

  1. Роздрукуйте наведену на фото викрійку, виріжте з неї всі деталі.
  2. Найбільший шар розташуйте на підставці, потім накрийте зверху нагрітим листом хома і потягніть краю вниз приблизно до половини кулі. Надлишки видалите, те ж повторіть з листами тілесного відтінку і приклейте обидві частини. Оформіть акуратно стик.
  3. Викрійку тіла складіть конусом, вставте туди половину меншого кулі, обклейте її шаблоном трусиків.
  4. Обклейте тілесним фгд 2 бамбукові палички.
  5. Для черевиків склейте половинки середніх кульок із залишками самих маленьких, теж оформіть їх тілесним кольором. Для підошви приклейте до низу чорний листи хома, а потім виріжте по контуру взуття.
  6. Голову настроміть на зубочистку, з'єднайте з тільцем, приклейте руки, платтячко, прикріпіть ноги.
  7. З чорного фома зробіть ляльку хвіст, доповніть саморобку деталями, намалюйте обличчя.

Лялька з фоамирана майстер-клас. Частина 1(голова феечки).

Лялька з фоамирана . Майстер-клас. Частина 2 (тіло феечки).

Майстер-клас.Лялька з фоамирана. Частина 3 (Туфлі, ноги, збірка ляльки-феечки).

Ви НЕ повірите, що це зроблено з фоамирана! Ляльки з фоамирана. Євгена Романова.

Ялинка на Новий рік

Наступний майстер-клас теж дуже простий, тому з ним впораються навіть початківці. Він описує створення ялинки. Послідовність створення виробу така:

  1. Наріжте зелений лист фоамирана на смужки по 2 див.
  2. Зробіть з них бахрому, виконуючи надрізи, залишаючи до краю 3-5 мм.
  3. Нагрійте всі смужки праскою.
  4. Аркуш картону скрутіть в конус, зафіксувавши степлером.
  5. Знизу вгору обклейте поделкку зеленою бахромою, потім прикрасьте ялинку червоними намистинами.

Ялинка з фоамирана. Майстер-клас

Прикраси з фоамирана

Флористичні вироби з фоамирана використовуються не тільки в якості замінників живих квітів. Їх застосовують і для прикраси шпильки, брошки або обідка. В цілому практично будь-яку біжутерію можна декорувати фоамираном – гумка для волосся, стрічки-джгути, гребінь або краб будуть відмінно виглядати з таким оформленням. Вивчіть кілька майстер-класів нижче і спробуйте самі створити одну з прикрас.

Камелія-брошка з фоамирана

Стильним і вишуканим аксесуаром є брошка. Її можна зробити самостійно у вигляді квітки камелії, для якої потрібно фоамиран лимонного і зеленого відтінків. Таких же кольорів потрібно взяти пастель. Додатково варто підготувати основу для брошки. Робота полягає в наступному:

  1. Намалюйте і виріжте викрійку листочків, взявши кількість, яка в 2 рази більше вказаного на фото.
  2. Зубочисткою переведіть все на аркуші хома. Далі виріжте всі деталі.
  3. Кожен листочок тонируйте сухої жовтої пастеллю.
  4. Для серцевини квітки обклейте фоамираном кулька з фольги.
  5. Кожна пелюстка нагрійте праскою, надайте реалістичну форму. Те ж саме повторіть з листочками.
  6. Серцевину обклейте дрібними пелюстками, інші ж розташовуйте в шаховому порядку, причому вільніше попередніх. Останні 2 взагалі прикріпіть опуклою частиною від центру.
  7. Приклейте зелені листочки, після чого термопістолетом закріпіть квітка на основі для брошки.

Камелія брошка з фоамирана

Прикраси для волосся з фоамирана для шпильки або гумки

Для будь гумки або шпильки ви легко і швидко можете зробити додаткове прикраса у вигляді невеликого квітки. Для прикладу візьміть фоамиран ніжно-фіолетового і білого кольорів, після чого скористайтеся наступною інструкцією:

  1. З фіолетових листів виріжте 3 кола, роблячи діаметр кожного наступного на 5 мм менше.
  2. Розріжте кожен елемент на 6 секторів, при цьому трохи не доходячи до центру.
  3. Нагрійте праскою деталі, надайте їм заокруглену форму, потім склейте, вирівнюючи листи в шаховому порядку.
  4. З білого фома виріжте невеликий шматочок, зробіть на ньому бахрому, приклейте в середину квітки, а зверху прикріпіть намистину.

Квіти з фоамирана майстер клас, простий спосіб створення прикраси для волосся.

Заколки "Бантики" своїми руками з фоамирана

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!