Цибуля з медом - рецепт приготування народного засобу від нежиті та кашлю, застосування для дітей і дорослих

З давніх часів застосовують цибулю і мед від кашлю для дітей і дорослих. Рецепт народної медицини також допомагає впоратися з нежиттю, ангіною, загальною слабкістю організму на тлі простудних захворювань. Цінні компоненти складу зілля швидко позбавляють від симптомів захворювання, щадно ставляться до здоров'я людини, володіють мінімальними протипоказаннями і побічними ефектами.

Корисні властивості цибулі і меду

Сік цибулі з медом додатково насичує організм людини вітамінами і мікроелементами, допомагає зміцнити імунітет, що сприяє профілактиці захворювань. Корисні властивості цибулі:

  1. Багатий фітонцидами – речовинами, що вбивають або пригнічують ріст і життєдіяльність патогенних бактерій.
  2. У складі багато фосфору, кальцію, калію, заліза – це дозволяє організму здійснювати різні біохімічні реакції, зміцнювати кістки, підтримувати нормальний водно-сольовий баланс і кровотворення.
  3. Вітамін С бере участь у синтезі адреналіну, знижує рівень холестерину.
  4. Вітамін РР підтримує нормальний рівень глюкози в крові.
  5. Вітаміни групи В допомагають тілу синтезувати білки.
  6. Цибуля розганяє обмінні процеси, виводить зайву рідину, сприяє зниженню ваги.
  7. Продукт зменшує ризик розвитку ракових пухлин, позбавляє від закрепів і покращує травлення.
  8. Цибуля корисний для імунітету, застосовується в косметології для нанесення на шкіру і волосся.

Мед є унікальним натуральним продуктом, який виробляють бджоли. Його корисні властивості:

  1. Цинк у складі допомагає регенерації сполучних тканин, кремній – зміцнює кістки, сприяє еластичності і гнучкості суглобів, хрящів.
  2. Алюміній стимулює зростання з'єднувальних і кісткових тканин, бор не дає розвиватися захворювань хребта і суглобів.
  3. За рахунок вітамінів, ферментів, макроелементів і мікроелементів продукт бджільництва нормалізує процеси метаболізму, підвищує імунітет і підтримує артеріальний тиск на потрібному рівні.
  4. Продукт володіє антибактеріальними властивостями, зменшує процеси запалення.

Народні рецепти

Для приготування рецептів від кашлю і нежиті народні цілителі радять брати фіолетовий лук, бо в ньому менше гіркоти, а суміш його з медом виходить не такою гострою. Продукт бджільництва бажано брати натуральний, не піддавався ніяким обробкам – так він зберігає всі корисні властивості і зміцнює здоров'я. Існує дуже багато рецептів поєднання цих продуктів. Деякі з них:

  1. Печену цибулю від кашлю – не такий гострий. Запечіть цибулину в духовці протягом 15-20 хвилин (краще порізати її на часточки), щоб вона стала м'якою, протріть до кашки, не чекаючи охолодження, змішайте з такою ж кількістю вершкового масла і рідкого липового продукту бджільництва. Від кашлю приймайте по чайній ложці суміші тричі/день після їжі.
  2. Для дітей підійде суміш з додаванням цукру. Поріжте велику цибулину, залийте 150 мл води, додайте столову ложку цукру і кип'ятіть на малому вогні, поки вся вода не випарується. Вийде густа кашка, яку треба злегка остудити, змішати зі столовою ложкою меду, перемішати. Їжте засіб по чайній ложці/день.

Рецепти від кашлю з цибулею і медом

Захисним механізмом організму від шкідливих впливів мікробів і несприятливих умов навколишнього середовища є кашель. Причинами його виникнення є алергії, хронічні або гострі захворювання ЛОР-органів, куріння, віруси. Медово-цибулеве поєднання допоможе позбутися від нього:

  1. Поріжте дві цибулини дрібними шматочками, змішайте з трьома столовими ложками продукту бджільництва, двома склянками цукру. Залийте невеликою кількістю води, варіть годину, остудіть, злийте рідину. Приймайте п'ять разів/добу по столовій ложці.
  2. Відіжміть з 500 г цибулин сік, змішайте з 100 мл рідкого меду. Настоюйте 2-3 години, періодично помішуючи. Вживайте по столовій ложці/день, попередньо розвівши водою. Якщо берете білий ріпчасту цибулю, то потрібно пити по дві столові ложки 5-6 раз/добу, перед прийомом рекомендується підігрівати суміш.

Цибульна кашка з медом

Популярним варіантом лікування є використання цибулевої кашки. Рецепт від кашлю з цибулею і медом:

  1. Медово-цибульну суміш залиште настоюватися дві години. Приймайте 3-4 рази на день по чайній ложці разом з їжею.
  2. Подрібніть цибулину, змішати зі столовою ложкою цукру і половиною склянки води. Кип'ятіть на повільному вогні годину, поки не википить волога, їжте по чайній ложці з медовим додаванням протягом дня.
  3. Пропустіть цибулину через блендер або натріть на тертці. Медово-цибульну суміш наполягайте при кімнатній температурі 3-4 години. Приймайте по чайній ложці 2-3 рази/добу після їжі. Можна запивати кашку чаєм.

    Цибуля з медом та часником

    Якщо в цибульний сік з медом від кашлю додати часник, то дія зілля посилиться, оскільки часник теж добре допомагає від простудних захворювань, знезаражує. Змішайте рівну кількість цибулі і часнику, залийте невеликою кількістю води, варіть до утворення кашки, додайте мед. Приймайте суміш по столовій ложці 7-8 разів/день для усунення першіння в горлі, кашлю.

    З додаванням лимона

    Цибулевий мед відмінно допомагає в лікуванні дитини. Якщо дитина не переносить продукти бджільництва, то можна замінити їх цукром. Рівні пропорції цибулі та лимона (зі шкіркою і кісточками) подрібніть блендером, перемішайте з такою ж кількістю цукру або меду. Настоюйте 2-3 години при кімнатній температурі, пийте виділилася рідина по столовій ложці чотири рази на день. Дітям належить приймати чайну ложку двічі/добу.

    Рецепт з молоком

    Мед з цибулею від кашлю можна посилити додаванням молока. Для дітей і дорослих знадобляться рецепти:

    1. Тонко наріжте цибулину, залийте невеликою кількістю гарячого молока, залиште настоюватися на годину. Медово-молочну суміш пийте ввечері невеликими ковтками протягом тижня.
    2. Від болю в горлі допоможе суміш: натріть невелику цибулину на дрібній тертці, залийте склянкою гарячого молока, загорніть рушником, залиште на півгодини настоюватися. Процідіть, змішайте з чайною ложкою рідкого меду і випийте. курс триває до настання полегшення.

    Рецепт з додаванням вина

    Для лікування дорослих підійде луково-медова суміш з додаванням вина. Кілька рецептів приготування:

    1. Змішайте 500 мл вина з цибульно-медової сумішшю в рівних пропорціях. Залиште засіб на два тижні, процідіть, приймайте по столовій ложці чотири рази на день.
    2. Змішайте 100 г подрібненої цибулі з такою ж кількістю рідкого квіткового меду, залийте в скляній банці 500 мл сухого вина. Наполягайте в темряві 10-14 днів, профільтруйте, поставте в холодильник. Приймайте при застуді, кашлі, болю в горлі по столовій ложці тричі на добу.

    Для підтримки імунітету

    Використання цибулі з медом допоможе зміцнити імунітет, який буде боротися з вірусами та іншими збудниками захворювань. Рецепти приготування:

    1. Подрібніть однакову кількість цибулі та лимона, змішайте з медом, залиште на пару годин. Приймайте по столовій ложці тричі/день.
    2. Сік лимона, алое, апельсина перемішайте з подрібненою цибулею, медом, невеликою кількістю волоських горіхів. Приймайте по ложці кілька разів/добу.
    3. Подрібніть лимон, часник, цибулю, додайте рідкий бджолиний нектар. Медову заливку приймайте по ложці двотижневим курсом. Терапія може повторюватися кілька разів/рік.

    Цибуля з медом від нежиті

    Якщо слизова оболонка носа запалюється, збільшується продукція слизу, і з'являється нежить. Причинами його виникнення стають алергія, переохолодження, вірусні захворювання (ГРВІ), інфекції. Рецепти для лікування нежиті і закладеності носа:

    1. Змішайте цибульно-медовий сік з соком алое в рівних пропорціях, додайте трохи мазі Вишневського. Підігрійте суміш, намажте перенісся і злегка торкніться ніздрі. Користуйтеся засобом на ніч протягом тижня.
    2. Розігрійте в каструлі стакан рослинного масла, але не доводьте до кипіння, посипте дрібно нарізану цибулину, настоюйте 12 годин. Процідіть, змішайте з чайною ложкою меду, змочіть ватні турунди, вставити в ніс. Або просто змащуйте отриманим засобом пазухи.
    3. Приймайте цибульно-медову суміш по чайній ложці тричі/день.
    4. Подрібніть цибулину, залийте водою і закип'ятіть, злегка остудіть і додайте трохи меду із стільників. Проводите інгаляції 3-4 рази/добу.
    5. Цибульно-медовий сік з'єднайте з маслом евкаліпта, змащуйте пазухи раз/добу на ніч.

    Протипоказання і побічні ефекти

    У цибульно-медової суміші є свої протипоказання і побічні ефекти. Так, небажано вживати в добу більше двох столових ложок меду, інакше може розвинутися алергія. Занадто велика кількість суміші може призвести до подразнення слизових оболонок травного тракту. Інші обмеження:

    • Заборонений прийом суміші людям із захворюваннями нирок або печінки, виразкою шлунка або дванадцятипалої кишки (можливе загострення).
    • Не можна їсти багато цибулі при серцево-судинних захворюваннях, тому що він підвищує тиск.
    • При бронхіальній астмі луково-медова суміш може викликати напад або загострити перебіг хвороби.
    • Мед може викликати алергію зважаючи на індивідуальній непереносимості продукту.
    • Під забороною вживання продуктів бджільництва людям з надмірною вагою.
    • Заборонено нагрівати медову суміш, так виділяються канцерогени.
    • Слід скоротити споживання продукту людям з серцевими захворюваннями, порушеннями роботи шлунка, підшлункової залози.

    Відео

    Кашель. Сік цибулі з медом від кашлю. Як приготувати. Рецепт.

    ЦИБУЛЮ і МЕД Корисні речі.

    Відгуки

    Анастасія, 37 роківПро корисні властивості цибульно-медової суміші я знала давно. Ще моя бабуся лікувала мене в дитинстві цим поєднанням продуктів. Я теж лечу своїх дітей за її рецептом: змішую цибульний сік з натуральним продуктом бджільництва, наполягаю, даю по чайній ложці на ніч. Це усуває напади кашлю, хвороба проходить за три дні. Обов'язково спробуйте.
    Володимир, 45 роківМоя дружина захоплюється народною медициною, тому ми відмовилися від аптечних ліків, повністю перейшов на натуральні продукти. Якщо я починаю кашляти, вона готує мені спеціальне зілля з печеної цибулі з маслом і медом. Це дуже смачно, а головне – корисно. Два дні лікування - і кашлю немає. Це ще й чудова профілактика застуди.
    Олександр, 32 рокиМоя мама постійно лікується медом – він допомагає їй від усіх хвороб. Ось і нещодавно вона лікувала нежить медово-цибульним соком, але захопилася, обпекла слизову оболонку. Їй належить довгий відновлення, тому що порушено велику кількість рецепторів. Дивлячись на неї, я переконуюся, що народна медицина – вчорашній день, краще спеціальні ліки.
    Марина, 28 роківКоли я була вагітна, то застудилася, почався кашель. Лікуватися звичними засобами було неможливо, тому я стала шукати безпечні рецепти народної медицини. Вибір припав на цибульно-медову суміш. Було не дуже смачно, але я переборола себе, і не пошкодувала. Засіб за два дні пом'якшило напади кашлю, а через п'ять днів вилікувало мене повністю.
    Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
    Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!