Голковколювання від алкоголізму - опис методу, показання, кількість сеансів та ефективність лікування

Що представляє з себе голкотерапія, допомагає голковколювання від алкоголізму, згідно з відгуками пройшли сеанси пацієнтів, як діє цей метод – ці питання є предметом розгляду в даній статті. Ефективність акупунктури як способу боротьби із залежностями є предметом суперечок серед фахівців, у прихильників і супротивників рефлексотерапії свої доводи за і проти. Терапія є комплексним заходом, і сама по собі не приносить повного позбавлення від тяги до спиртного.

Що таке голковколювання

Метод лікувальної акупунктури, званий голковколюванням, є винаходом старокитайської нетрадиційної медицини. Під час процедури рефлексотерапевт вводить в певні активні точки на тілі спеціальні голки. Вплив голок на енергетичні центри організму сприяє оздоровленню його систем і органів через вплив на нервову систему. Сеанс голкотерапії супроводжується викидом в кров так званих «гормонів радості-ендорфінів, що допомагає пацієнтові впоратися з алкогольною залежністю.

Показання до застосування

Як і будь-яка медична процедура, голкотерапія має свої показання та протипоказання, при ігноруванні яких можливе настання негативних наслідків (наприклад, прискорений ріст злоякісних пухлин при їх наявності). При впливі спеціаліста на біологічно активні акупунктурні точки нормалізуються метаболічні процеси і гормональний фон, поліпшується кровообіг, стан шкіри, систем внутрішніх органів, роботу нервової системи. Тому застосовують голковколювання при наступних станах:

  • захворювання опорно-рухової системи;
  • патології нервової системи;
  • порушення роботи серцево-судинної системи;
  • хвороби органів травлення;
  • алергія;
  • порушення роботи ендокринної системи;
  • боротьба з залежностями (алкогольна залежність, куріння, наркоманія та ін);
  • боротьба з ожирінням.

Лікування алкоголізму голковколюванням

Голкотерапія від алкоголізму застосовується тільки в комплексі з іншими заходами боротьби – кодуванням, роботою з психотерапевтом або в психотерапевтичній групі. Перед використанням методу необхідно повне очищення всіх систем організму від залишків продуктів розпаду етанолу, проведення детоксикації. Вживати спиртні напої під час лікування рефлексотерапією протипоказано, перед початком курсу сеансів фахівець проводить ряд бесід, в яких визначає внутрішню готовність хворого відмовитися від шкідливої звички.

Методика лікування

Після вивчення стану організму пацієнта рефлексотерапевт визначає локалізацію точок на тілі, через які буде впливати на нервову систему. Після сеансу людина відчуває приплив сил, у хворого підвищується настрій (через виділення «гормонів задоволення»). При проходженні курсу відзначаються такі стійкі позитивні зміни:

  • зниження тяги до спиртних напоїв;
  • поліпшення обмінних процесів, роботи органів ендокринної системи (відповідає за вироблення гормонів);
  • поліпшення емоційного стану;
  • стабілізація роботи нервової системи;
  • зникнення безсоння;
  • зниження рівня тривожності, агресивності, депресивних станів.

Ефективність голковколювання від алкоголізму

Голкотерапія ефективна лише при стійкому намір самого алкозависимого позбутися своєї недуги. Метод допомагає страждає від тяги до спиртного відчувати себе фізично бадьорим, повним сил, покращує настрій хворого, стабілізує емоційний стан. Однак прагнення до вживання спиртного не зникає чарівним чином після першого сеансу. Тому вкрай важливо, щоб пацієнт був налаштований долати наявну тягу власними вольовими зусиллями.

Сеанси голкотерапії

Голкорефлексотерапія проводиться за допомогою спеціальних акупунктурних голок, які вводяться тіло в певних точках певним способом, і залишаються в них на деякий час. Один сеанс може тривати від 15 до 40 хвилин. Всі параметри курсу лікування – довжина курсу, кількість сеансів, їх тривалість і регулярність – визначаються проводять терапію фахівцем, залежать від індивідуальних особливостей пацієнта, показань до терапії. Під час процедури хворий не відчуває яскраво виражених больових відчуттів, після неї відчуває підйом енергії і прилив життєвих сил.

Протипоказання до голковколювання від алкоголізму

Не всім страждають алкогольною залежністю можна проходити лікування за допомогою методу акупунктури. Проходження курсу рефлексотерапії категорично не рекомендовано при наявності таких захворювань і станів:

  • всі види онкології;
  • імунодефіцит;
  • гепатит С;
  • туберкульоз;
  • психічні захворювання;
  • будь-які симптоми інтоксикації;
  • прийом гормональних препаратів.

Ціна на голковколювання від алкоголізму

Вартість курсу лікування залежить від його тривалості, рівня підготовки і кваліфікації фахівця, цінової політики клініки, в якій буде проводитися рефлексотерапія. Середній діапазон цін за один сеанс в клініках Москви представлений в таблиці нижче:

Назва клінікиВартість сеансу, в рублях
Відкрита клініка1390
ВАТ «Медицина»2778
Мережа клінік «Столиця»3000
Клініка здорового хребта «Здрастуйте»2700
Клініка «Диво доктор»1800

Відео

Кодувався голковколюванням, але почав і пішов у запій (части1,2) - Городників, кодування від алкоголю

Методи лікування алкоголізму: лазер, струм, голковколювання, ІКТ, гомеопатія

Відгуки

Марина, 46 роківПісля інсульту чоловік вирішив боротися зі своєю алкозалежністю, вирішив закодуватися. Відчував себе дуже погано, став злим, все було йому не в радість. Почула, що в таких обставинах допомагає голковколювання. Звернулися, пройшов курс з 15 сеансів. Обійшлося дві місячні зарплати, але допомогло – вже майже два роки без рецидивів. Я дуже задоволена.
Святослав, 42 рокиБагато разів кодувався, але постійно зривався. Знайомий умовив спробувати голковколювання, але я у все це програмування не особливо вірю . Пройшов 8 сеансів і закинув, тому що ніякого ефекту не відчув. Тому вважаю, що тільки гроші даремно викинув, і чималі. Не допомагають всі ці народні цілительства.
Ольга, 38 роківПід час курсу акупунктури, який мені порекомендували пройти в рамках лікування від алкоголізму, у мене почалися серйозні проблеми з тиском. Виражених протипоказань до рефлексотерапії у мене не було, але лікування довелося припинити, бо почувалася після сеансів дуже погано. Замінила психотерапією.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!