Мед - користь і шкода. Медолікування і корисні властивості меду для організму людини

Продукти життєдіяльності бджіл на стільниках активно використовують у народній косметології та медицині, оскільки висока ефективність таких засобів підтверджена багатьма десятиліттями. Мед і його властивості – відмінна тема для дисертації, оскільки цей натуральний продукт кожного разу приємно дивує прихильників в ході лікування або профілактики.

Чим корисний мед

Навіть дітям добре відомо, що популярний цей натуральний продукт, чому повинен бути в кожному будинку (про запас). Користь меду відчутна у всіх напрямках сучасної медицини. Мало того, продукти життєдіяльності бджоли допомагають продовжити молодість, позбутися від більшості естетичних дефектів. Необхідно акцентувати увагу на таких позитивних моментах, якими можна його охарактеризувати. Це:

  1. Містить велику кількість вітамінів, посилює відповідь організму патогенної флори, є профілактикою аутоімунних станів.
  2. Успішно лікувати вірусні, інфекційні і простудні патології, при цьому надає мінімальний шкоди організму.
  3. Зміцнює хрящі та кістки, забезпечує скелет людини необхідним кальцієм і утримує його вплив.
  4. Розслабляє м'язову систему, заспокоює нерви, прибирає шкоду від внутрішніх страхів і панічних атак.
  5. Стимулює потенцію, підвищує лібідо, дозволяє вести насичене статеве життя навіть старшому поколінню.

Цілющі властивості меду

Користь для організму очевидна, тому такий натуральний склад славиться ще з давніх часів. Існують різні сорти, приклад, квітковий, липовий, бавовняний, падевий, каштановий, ріпаковий або гречаний продукт, але всі вони володіють такими цілющими діями, щоб своєчасно вберегти організм від руйнівного впливу провокуючих факторів. Альтернативне лікування може бути основним або стати допоміжним, але його результат очевидний для всіх. Користь меду для організму полягає в наступному:

  1. Антибактеріальні властивості. Користь виражається в підвищеній активності продукту відносно хвороботворних інфекцій (діє як часник).
  2. Антивірусні властивості забезпечує мед – користь і шкода, визначає лікар. Продукт знищує віруси, штами, прискорює одужання організму.
  3. Протигрибкові властивості. Якщо вибрати для лікування мед – реальна користь і шкоду відчутні на своєму досвіді. Продукт активний до грибів Кандида та інших представників патогенної флори.
  4. Тонізуючі, загальнозміцнюючі, ранозагоювальні та бактерицидні властивості. Завдяки таким здібностям, користь натурпродукту відчутна у всіх галузях сучасної медицини.

Користь меду для жінок

Вживати цей продукт можна і навіть необхідно в будь-який час року, особливо це стосується представниць слабкої статі. Чай з медом і лимоном позбавляє від поганого настрою, а ознаки осінньої депресії зовсім зникають. Це засіб позитивно впливає на нервову систему, сприяє усуненню спазмів м'язів, душевного умиротворення. Корисні властивості меду для жінок полягає в наступні здібності:

  • усунення хворобливого прояву МПС;
  • користь для нормалізації менструального циклу;
  • корекція ваги через низьку калорійність меду;
  • використання глюкози в натуральному складі для посилення мозкової діяльності;
  • профілактика шкоди від застуди і вірусних захворювань;
  • стимуляція імунної відповіді;
  • нормалізація роботи міокарда і судинної системи.

Мед для вагітних

При виношуванні плоду лікарі не забороняють вживати цей натурпродукт, правда, настійно рекомендують контролювати добові порції, обмежити переїдання. Якщо у майбутньої матусі не знайдено алергія на продукти життєдіяльності бджіл, вона може сміливо розраховувати на багатогранне лікувальну дію в вагітному організмі. Це:

  1. Мед вагітним дають для душевного спокою та нормалізації фази сну.
  2. Цим продуктом можна замінити цукор, підвищене значення якого тільки шкодить здоров'ю.
  3. При помилкових сутичках чайна ложка допомагає заспокоїтися, віддалити неприємні спазми, прибрати шкоди для здоров'я.
  4. Якщо вживати цей натурпродукт, користь у налагодженій роботі шлунка.
  5. Таким способом можна без шкоди для здоров'я збагатити організм цінного органікою.
  6. Користь якісної чищення кишечника, що при вагітності особливо актуальне.
  7. Продукт полегшує роботу печінки, сприяє розщепленню і виведенню токсинів, чинить шкоду патогенної флори.

Мед при виразці

Деякі хвороби, будучи хронічними діагнозами, не піддаються повного зцілення. Однак їх розвиток можна зупинити, використовуючи для таких цілей натуральні продукти. Як варіант, мед – користь і шкода відома ще зі шкільної лави. Захворювань багато, але результат медового лікування однозначно позитивний. Якщо проблема зі шлунком, мед при виразці – ефективний засіб, який допоможе надовго забути про біль.

Гастроентерологи радять випивати натщесерце склянку медової води. Для приготування ліків щоранку виливати в склянку гарячої води чайну ложку натурпродукту, заважати і пити перед плановим прийомом їжі замість чаю. Можна додавати продукт життєдіяльності бджіл в зелений чай, додати трохи кориці, лимон. Ефект все одно буде.

Мед для серця

При розладі серцево-м'язової системи основна мета лікаря – зміцнити міокард відомими способами. Альтернативна медицина пропонує перевірений засіб – мед для серця. Використовувати його можна в рідкому вигляді або в якості прополісу, результат один. Доцільно розсмоктувати під язиком, на кшталт таблетки нітрогліцерину. Також є сенс готувати напій з імбиром, додавати в нього таку «натуральну глюкозу». В результаті кількість гіпертоніків скоротиться, робота серця більше не злякає небезпечними для життя рецидивами.

Мед в косметології

Корисність меду відчули всі жінки і чоловіки, якщо використовували цей натуральний продукт для омолодження шкіри. Косметичний ефект грандіозний: з особи сходить кілька років, а дерма набуває насичений відтінок. Мед в косметології входить в натуральний склад багатьох масок і лосьйонів, але перед його використанням важливо переконатися у відсутності алергічної реакції.

Молоко з медом

Ці два інгредієнти є основними складовими класичної маски Клеопатри, рецепт якої ця жриця кохання зберігала під найсуворішим секретом. Щоб омолодитися, необхідно після нагрівання з'єднати молоко з медом у співвідношенні 2:1, перемішати складу до стану однорідності, нанести на дерму тонким шаром. Вже через 20 хвилин якість і структура шкіри приємно порадують.

Горіхи з медом

Ще один ефективний косметичний засіб для проблемних зон шкіри обличчя. Необхідно 20 грам очищених горіхів змолоти на борошно, всипати 50 г рідкого медового продукту, добре перемішати, використовувати однорідний склад в якості косметичного скрабу. Скільки потрібно сеансів, чим корисний мед з волоськими горіхами – розповість косметолог станом шкірних покривів.

Вода з медом натщесерце

Сидячи на дієті, рекомендується пити відразу ж після пробудження медовий напій. Калорійність напою всього 50 ккал, так що процес схуднення порушено не буде. Зате енергетичний потенціал збільшується в кілька разів, підвищується настрій, з'являється бажання жити і творити. До того ж, мед і вода натщесерце з низькою калорійністю прискорює травлення, нормалізує роботу печінки, стимулює обмінні процеси на клітинному рівні.

Мед на ніч

Вживати перед сном каву не рекомендується, краще зелений чай додати імбир або склад з різнотрав'я. Такі засоби розслабляють, заспокоюють нервову систему, не несуть шкоди організму. Якщо ж мучить безсоння, краще вживати мед на ніч. Столова ложка на склянку теплої води, і солодкі, безтурботні сни пацієнта будуть забезпечені.

Мед вранці

Якщо людина не любить мед – про користь і шкоду напою розповість дільничний терапевт. Наприклад, у ранкові години напій діє в корені протилежно, вважається натуральним енергетиком. Цінність його очевидна навіть для спортсменів, які остерігаються вживання вуглеводів. Мед вранці – це гарний початок дня, можливість швидко прокинутися і налаштувати себе на робочий лад.

Шкода меду

Багато пацієнти запитують, чим шкідливий мед? Протипоказання і шкоду дійсно є, оскільки це сильний харчовий алерген. Деякі люди, наприклад, діабетики, на особистому прикладі переконалися, шкідливий чи мед, коли їм довелося лікуватися від рецидиву основного захворювання. У такому випадку лікарі радять пити відвар насіння розторопші для усунення токсинів, а до лікування медом ставитися з особливою пильністю. Не варто відмовлятися від медової терапії, адже її шкоду мінімальний, а користь колосальна.

Відео: корисний мед

Продукти-обманщики. Мед

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!