Золотий вус – лікувальні властивості і протипоказання

Великі вазони з золотим вусом є на підвіконні практично в кожному будинку. Про рослину досі точаться суперечки між науковцями, але й лікуватися люди їм не перестають. Золотий вус – лікувальні властивості і протипоказання якого доведені – використовується в якості засобу народної медицини. Ослаблений імунітет відгукнеться на чудодійні властивості зеленого лікаря».

Лікувальні властивості золотого вуса

Зцілююче дію рослини значно перевищує випадки, коли не можна його застосовувати не можна. Чим корисний золотий вус? Засіб застосовується як загальнозміцнюючий, як аналог стародавнього рослини канупера засіб застосовується при ударах. Золотий вус – лікувальні властивості і деякі протипоказання рослини – впливає на перебіг багатьох захворювань. За позитивне дію «відповідають» флавоноїди. В них знаходяться речовини з P-вітамінів, дефіцит яких робить крихкими кровоносні судини, перешкоджає загоєнню ран.

Золотий вус у народній медицині використовують при лікуванні спектра захворювань – таких як:

  • грип;
  • виразка шлунка;
  • цукровий діабет;
  • дисфункція печінки та підшлункової залози;
  • атеросклероз;
  • проблеми з кістковою або м'язовою тканиною;
  • простатит;
  • кашель;
  • артроз;
  • варикоз;
  • геморой;
  • мастопатія, міома і фіброма матки;
  • туберкульоз.

Застосування золотого вуса

Лікарська рослина золотий вус здатна нормалізувати обмін речовин організму, позбавивши його від шлаків. Крім того, засіб уповільнює старіння. Не рекомендується займатися самолікуванням, застосовуючи золотий вус – лікувальні властивості і наявні протипоказання повинні бути зважені лікарем для призначення правильного лікування в потрібних дозах. В кожній з галузей медицини застосовують квітка золотий вус, лікувальні властивості частин якого для різних хвороб можуть відрізнятися. Використовують корінь, стебло або листя, а от щоб цвісти, рослині потрібні дуже сприятливі умови.

В народній медицині

Ось кілька рецептів, які використовуються для лікування хвороб:

  1. Масло. Відіжміть з стебла і декількох листків однієї рослини сік. Висушіть залишки, залийте оливковою олією, залиште настоюватися 3 тижні. Процідіть масло. При онкології горла або шлунка застосовуйте суміш 30 мл олії з золотого вуса і рослинного нерафінованої олії. Повторюйте курс за 10 днів через кожні 5 днів відпочинку.
  2. Настій. Помістіть в керамічну ємність лист вуса, задайте 1 л киплячої води. Після доби процідіть. Зберігайте при прохолодній температурі в темному посуді із скла. Використовуйте золотий вус при цукровому діабеті, захворюваннях травної системи, панкреатиті.
  3. Відвар. Холодною водою залийте подрібнені стебла і листя. Доведіть суміш до кипіння. Після 6-7 годин процідіть. Приймайте для повного очищення організму, позбавлення від алергічних реакцій, лікування захворювань шкірних покривів.

У гінекології

Не меншу знаходить золотий вус застосування в гінекології. Він допомагає при таких недугах:

  1. Клімакс. При перших ознаках менопаузи використовуйте настоянку. Візьміть 3 склянки окропу і залийте ними 3 ст. л. квіток глоду. Доведіть суміш до кипіння, додайте 2 ч. л. соку листя золотого вуса. Після 7 годин настоювання і подальшого проціджування починайте пити по 3 склянки щодня.
  2. Хронічний ендометрит. Приймайте по 2 ч. л. спиртової настойки на основі золотого вуса, попередньо змішавши її з 3 ст. л. цукру і пропущеними через м'ясорубку лимоном і апельсином. Тиждень випивайте по 2 ч. л. суміші тричі на добу.
  3. Ерозія шийки матки. Введіть в піхву намочений у спеціальній суміші тампон. Для приготування змішати 100 г меду і 3 краплі соку колізії. Два тижні щодня на 5 годин вводите тампон.

У косметології

Проявляє каллізія запашна – золотий вус корисні властивості і в косметології. Для лікування прищів або вугрової висипки застосовують маски на основі рослини. Дерматит, кропив'янка, псоріаз і навіть випадання волосся теж лікують косметикою або відварами на основі каллізіі запашної. Протирайте відваром особа або використовувати самостійно приготований крем на основі вусів лікувального рослини. Для цього змішайте звичайний крем з соком каллізіі. Мазь є відмінним засобом і від розтяжок на шкірі.

Як приймати золотий вус

Все добре, коли в міру. Для використання золотого вуса як народного засобу потрібно з точністю знати свій діагноз і протипоказання, щоб не нашкодити організму і не погіршити перебіг хвороби. Визначити хворобу і правильну методику лікування може тільки фахівець. Золотий вус – це тільки супутнє приймання медикаментів лікування.

Настоянка на горілці

Для приготування вам знадобиться пів-літри горілки і 15 «колін» уба. Змішавши їх, дайте два тижні настоятися. Після проціджування приймайте налаштування по наступній інструкції:

  1. Починайте з 10 крапель, щодня додаючи до дозі 1 краплю. Дійшовши до 40, починайте зворотний відлік до початкової порції. Після двомісячного одиночного курсу має бути 30-денну перерву.
  2. Інший варіант: протягом 10 днів щодня по два рази приймайте всередину 30 крапель.

Мазь

Гель або бальзам з золотим вусом у складі продається в аптеках як готове засіб, але мазь можна приготувати самостійно. Для цього візьміть основу – дитячий крем або вазелін. Додайте туди віджатий з дрібно нарізаних стебел сік. При м'язових болях і спазмах розтирайте з кремом суглоби, де є больові відчуття. Використовуйте складу і при інших ураженнях шкіри – наприклад, опіках або екземах.

Протипоказання до застосування золотого вуса

Свої заборони є у кожного ліки. Абсолютними випадками, коли застосовувати золотий вус не можна, є:

  • підвищена чутливість до рослині;
  • алергічні реакції;
  • вагітність і період лактації;
  • бронхіальна астма;
  • інфекція нирок або шлунково-кишкового тракту.

Дізнайтеся також про Іван-чай - лікувальні властивості і протипоказання трави.

Відео: що лікує рослина золотий вус

Народна медицина пропонує широкий асортимент лікарських трав, але навіть природні натуральні компоненти можуть призвести до наслідків при неправильному застосуванні. Щоб лікування було ефективним, треба знати, від чого і в яких пропорціях потрібно приймати кошти на основі золотого вуса. Якщо ви ще не розібралися серед безлічі лікувальних властивостей рослини – подивіться корисне відео про його цілющу дію.

Золотий вус дихоризандра рецепти лікування кімнатними рослинами

Відгуки

Тетяна, 49 роківПрийшов той самий вік, коли жіноче здоров'я зазнає численних гормональних збоїв. Чула, не у всіх клімакс протікає важко, але у мене було навпаки. Не хотілося нічого. Приймала ліки, але від них часто боліла голова, скакав тиск. Порадили золотий вус. Брала налаштування за рецептом – симптоми стали зменшуватися. Всім раджу.
Олексій, 35 роківНіколи не довіряв народним засобам, але коли стали проявлятися симптоми простатиту, допомогла каллізія запашна. Проконсультувавшись з лікарем, став пити відвар з цієї рослини. Хвороба відступала, але не до кінця, довелося поєднати з ліками. Після цього простатиту наче й не було. Продовжую пити відвари для профілактики. Очистив весь організм. По секрету рекомендую всім друзям.
Лариса, 24 рокиЯ завжди була схильна до простудних захворювань, причому вони супроводжувалися герпесом. Уявіть, коли на губах весь час болячки. Некомфортно і неестетично. Пробувала мазі, протизапальні таблетки – допомагало, але на час. Спробувала додати в крем сік золотого вуса. Як почне свербіти – я мажу. Крем з «золотим» рослиною перехоплює герпес за ніч. Ніяких ліків не треба. Спробуйте і ви.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!