Чищення зубів ультразвуком

Ще недавно механічна чистка зубів була єдиною процедурою, яка якісно знімала наліт з емалі. У сучасній стоматології особливою популярністю користується інший метод – зняття зубного каменю ультразвуком. Шкідливий вплив на емаль відсутня, а методика є максимально щадним для зубів.

Що таке ультразвукова чистка

Щоб підтримувати гігієну ротової порожнини, важливо не тільки якісно чистити зубний ряд у домашній обстановці, але і систематично відвідувати стоматологічну клініку. Прогресивна чищення зубів ультразвуком – це нова процедура, яка за допомогою спеціального апарату видаляє з поверхні емалі всі тверді і м'які відкладення. Такий комплексний підхід до проблеми забезпечує білосніжну усмішку, ефективну профілактику карієсу, пульпіту, інфекційних уражень ротової порожнини.

Як працює скалер

Сеанс чищення зубів ультразвуком відбувається за участю медичного скалера, який став провідником ультразвукової вібрації, яка надходить на поверхню пожовклим емалі. Процедура безболісна, мало того, відсутня навіть дискомфорт при її проведенні. За допомогою доступного в стоматології ультразвуку можливо чистити емаль від нальоту і зубного каменю, забезпечити профілактичний курс від патогенної флори. відбілювання.

Апарат для чищення зубів є універсальною моделлю, оскільки дозволяє зняти камені на емалі і непомітні відкладення під'ясенного простору. При впливі ультразвуку можна видалити шкідливі бактерії, домогтися натурального кольору зубів, фортеці ясен. Апарат обробляє кореневі канали, проводить промивання пародонтальних кишень, не травмує і не истончает емаль.

Скільки коштує чистка зубів

Ціну ультразвуку краще уточнювати у стоматолога, оскільки вона відрізняється залежно від регіону і рейтингу стоматології. Якщо брати розцінки по Москві, то вони варіюються від 70 до 150 рублів за одну одиницю. УЗД чищення зубів коштує трохи дорожче, але також продуктивно і безболісно прибирає тверді частинки з зубного ряду. В даному питанні слід дотримуватися загальних рекомендацій спеціаліста, вибирати оптимальну вартість ультразвуку згідно своїм фінансовим можливостям.

Ультразвукова чистка зубів: плюси і мінуси

Перш ніж проводити процедуру, лікар нагадує про її переваги і недоліки. Біль відсутній, а сучасний апарат зачіпає глибокі шари емалі. Користь для людини очевидна, проте чищення зубів ультразвуком має свої «підводні камені». Потрібна консультація фахівця з додатковим обстеженням зубного ряду. Почати варто з вагомих переваг ультразвуку для пацієнта. Це:

  • обробка кореневих каналів всіх позицій;
  • якісне зняття нальоту після куріння, систематичного вживання харчових барвників;
  • полірування емалі;
  • очищення операційного поля водою;
  • очевидний відбілюючий ефект.

Недоліки ультразвуку наступні:

  • наявність відносних і абсолютних протипоказань;
  • ризик ураження м'яких і твердих тканин дентину;
  • висока вартість процедури.

Основні протипоказання до проведення

Не кожному пацієнту дозволена чищення зубів ультразвуком. Наявність протипоказань значно скорочує список зацікавлених пацієнтів, змушує шукати інші способи видалення зубного каменю, застосовувати механічну процедуру з вкрай небажаним истончением емалі. В даному випадку мова йде про такі обмеження до застосування ультразвуку, як основного методу очищення зубного каменю і нальоту:

  • імпланти на щелепи;
  • серцева аритмія;
  • бронхіальна астма;
  • бронхіт хронічної форми;
  • хвороби органів ШЛУНКОВО-кишкового тракту;
  • надмірна чутливість дентину;
  • підлітковий, дитячий вік пацієнтів;
  • вагітність;
  • простудні та інфекційні захворювання стадії рецидиву;
  • наявність туберкульозу, гепатиту, ВІЛ.

Шкідлива ультразвукова чистка зубів

Багато люди жваво цікавляться у стоматолога, боляче видаляти зубний камінь ультразвуком. Процедура безпечна, не є джерелом сильного болю, але при відсутності повної інформації про стан емалі може завдати відчутної шкоди здоров'ю. Перш ніж погоджуватися на сеанс, ознайомтеся з протипоказаннями ультразвуку. Відсутність таких дозволяє без проблем очистити пожовклий зубний ряд. Важливо, щоб процедуру виконував дипломований спеціаліст з використанням перевіреної апаратури.

Видалення зубного каменю air flow

Ця прогресивна техніка допомагає прибрати наліт з допомогою потоку повітря. Насправді, це суміш з додаванням бікарбонату, швидко розщеплює всі тверді частинки на поверхні емалі. Це затребувана на практиці процедура, яка забезпечує білосніжну усмішку після проведення 2-3 сеансів. Компонент, який входить до складу суміші, прибирає не тільки видимі дефекти, але і почистить зуби у важкодоступних зонах. Якщо десни мають властивість кровоточити, це кращий спосіб делікатної обробки емалі. Дитині сеанси Ейр Фло проводити небажано.

Етапи ультразвукової чистки

Перш ніж провести чистку зубів ультразвуком, лікар уважно вивчає стан емалі за допомогою традиційних стоматологічних інструментів. Якщо протипоказання в конкретній клінічній картині відсутні, а пацієнт дав згоду на всі подальші маніпуляції, послідовність дій компетентного фахівця така:

  1. Очищення зубів від каменю і нальоту. Проводиться за участю скейлера, вмонтованого в стоматологічну установку. Насадка цього прогресивного апарату виконує швидкі коливальні маніпуляції ультразвукової частоти. Одночасно з цим подається потік води або лікувальної суміші, що виходить через наконечник, а виводиться за допомогою спеціально встановленого в ротову порожнину слюновідсмоктувача. Головна умова якісної чистки – спрямовувати насадку уздовж поверхні очищуваного зуба, діяти від однієї позиції до наступної.
  2. Полірування зубів. Для реалізації зазначеного методу використовуються певні зубні пасти та щітки з поліруючі ефектом. Щоб дістати до потрібних місць і якісно обробити важкодоступні ділянки, спеціально створені і активно задіяні на практиці так звані «штрипси» – тонкі смужки з нанесеним на поверхню абразивним складом. Їх тимчасово наклеюють на всі перегини зубного ряду, а через певний час знімають. Всі тверді частинки самостійно розщеплюються.
  3. Фторування. Цей етап чищення зубів ультразвуком або лазером є необов'язковим, а виконується за бажанням пацієнта. Основна мета – спеціальними засобами зміцнити ослаблену емаль, забезпечити надійну профілактику каріозних руйнувань. Для реалізації поставлених завдань використовуються фторовмісні гелі, які тонким шаром наносять на поверхню дентину.

Відео: видалення зубного каменю ультразвуком

Ультразвукова чистка зубів + Air Flow (Аїр Флоу), освітлення, відбілювання

Відгуки

Марина, 33 рокиДовгий час не могла кинути палити, але потім побачила, як від тютюнового диму і кави зуби пожовтіли. Довелося скористатися допомогою стоматолога, а для якісної чистки вибрала лазер. Процедура пройшла без болю, але зуби не стали ідеально білими. Потрібна була ще три сеанси, щоб добитися білосніжної посмішки. Грошей, навіть зі знижкою, на такий догляд витратила чимало.
Олена, 29 роківЯ перед своїм весіллям влаштувала собі чистку зубів, як подарунок. Лікар запропонував векторний метод, я не сильно в цьому сильна, але результатом залишилася дуже задоволена. Три пройдених сеансу – і моя усмішка сліпуче сяяла на всіх весільних фотографіях. Ні крові, ні болю не було, навіть дискомфорт у роті був відсутній. Процедура цінна, але дуже дорога.
Катерина, 35 роківЯ теж користувалася ультразвуком і не пошкодувала. Спершу насторожило неприємне звучання, але потім розслабилася. На другий чищенні зубів неприємних відчуттів уже не було. Після п'ятого сеансу зуби стали ідеально білими, як у дитинстві. Відтепер курити кинула, щоб не зіпсувати таку природну красу. Всім раджу, і сама пройду курс.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!