Чим зняти зубний біль в домашніх умовах

Кого не мучила виснажлива зубний біль, яка з'явилася пізно ввечері або вночі? Ще гірше, якщо ви перебуваєте за містом або там, де не можна терміново звернутися до лікаря. А як переживають батьки, якщо болять зуби малюка, особливо, коли вони починають прорізатися! У вагітних жінок така ситуація здатна нашкодити не тільки їй, а навіть майбутній дитині. Зубний біль: чим зняти в домашніх умовах? Давайте розглянемо, що зробити, щоб спокійно заснути або перечекати час до звернення в стоматологічну лікарню.

Як швидко зняти зубний біль в домашніх умовах

Захворів зуб, тільки ви знаходитесь далеко до лікарні або вона в цей час не працює? Надайте першу допомогу собі самостійно. Для болю існує дуже багато причин, тому не заспокоюйтесь, коли вам полегшає. Відразу сходіть до лікаря, щоб не виникло ускладнень: гнійних запалень, свищів на десні, головних болів. Існує багато способів швидкого позбавлення від болю:

  1. Прийняти лікарські препарати.
  2. Прополоскати рот різними засобами.
  3. Знеболити народними рецептами.

Ліками

Найдоступніше знеболювальне від зубного болю – вчасно прийнята таблетка. Вона допоможе зняти хворобливий стан і заспокоїти запалення. Є препарати, які рекомендують для прийому дітей, при вагітності. Антибіотики частіше призначає стоматолог при нагноєнні після видалення зубів. Потурбуйтеся, щоб на полиці домашньої аптечки були зубні краплі.

Знеболюючими таблетками від зубного болю

Фармакологія пропонує величезну кількість препаратів здатних допомогти. Як позбутися від зубного болю в домашніх умовах? Найпростіше прийняти знеболюючі ліки. Є препарати, здатні допомогти швидко, серед них «Ібупрофен», «Парацетамол», які призначають навіть дітям, вагітним жінкам. Існує група ефективних ліків, що допомагають при будь-яких болях. Серед них «Кетонал», «Найз», «Кетанов». Правда, вони мають ряд протипоказань до застосування.

Антибіотиками

У вас з'явилися ускладнення, нагноєння після операції видалення. Що випити від зубного болю в цьому випадку? Стоматолог призначає антибіотики, які знімають запалення, спричинене мікробами і бактеріями, які потрапили в ранку. Серед популярних препаратів:

  • «Лінкоміцин». Застосовують при гнійних захворюваннях, свищах.
  • «Цифран». Здатний руйнувати клітини бактерій. Чинить бактерицидну дію.

Краплями

Якщо виникла зубний біль: чим зняти її в домашніх умовах? Вам допоможуть послабити її зубні краплі. Цей препарат з натуральних компонентів, тому показаний всім. Використовують його для місцевих компресів. Нанесіть на вату 3 краплі, прикладіть до зуба. У разі карієсу рекомендується покласти краплі в порожнину. Склад препарату:

  • Олія перцевої м'яти. Сприяє знешкодженню.
  • Камфора. Діє як протимікробний засіб.
  • Валеріана. Володіє заспокійливим ефектом.

Народними засобами

Скільки рецептів пропонує народна медицина від зубного болю, починаючи від простих полоскань, використання підручних засобів з городу і до екзотичних методів незрозумілого впливів! При гострого болю почніть з того, що почистіть зуби за допомогою щітки, спеціальної нитки. Є ймовірність того, що запалення виникло від потрапляння їжі або стороннього тіла. Прополощіть рот з содою або шавлією, потім приступайте до інших методів.

Зубний біль: чим зняти її в домашніх умовах? Подрібніть листя валеріани, каланхое або герані, прикладіть до зуба. Допомагають компреси з пихтового масла. Заспокійливо діє шматочок буряка, прикладений до місця запалення. При карієсі у порожнину зуба:

  • Закладають шматочок підігрітого прополісу.
  • Капають масло гвоздики.
  • Кладуть турунду зі спиртовим розчином прополісу.

Як убити зубний нерв в домашніх умовах? Це складно, адже операцію по видаленню зубного нерва повинен проводити лікар. Якщо виникла необхідність зробити це терміново і вдома, потім обов'язково зверніться до лікарні. Переконайтеся, що у зуба є отвір, у яке потрібно закласти діючі речовини. До них відносяться:

  1. Порох. Є ймовірність отруєння.
  2. Оцтова есенція. Викликає опік тканин, вимагає обережного застосування.

Ще є питання, як зняти зубний біль під коронкою в домашніх умовах. Зробіть пасту з подрібненого часнику, додавши туди сіль, соду і десять крапель перекису водню. Рекомендується проводити чистку зубів цією пастою кілька разів за день, це дуже ефективний метод. Є ще спосіб, дає відмінний результат. Потрібно полоскати рот таким складом:

  • стакан 10% новокаїну;
  • яєчний білок;
  • сіль.

Чим полоскати рот

На початку захворювання зубів або гнійному запаленні рекомендуються полоскання. У цій ситуації врятуватися допоможе простий засіб від зубного болю в домашніх умовах – сода. На повну склянку води додати одну ложку – розчин для полоскання готовий. Відмінні результати дає використання шавлії:

  • Взяти склянку окропу, додати столову ложку трави.
  • Кип'ятити десять хвилин, теплий настій слід тримати в роті і полоскати.
  • Процес триває до ослаблення болю.

Часником

Є способи боротися з зубним болем, застосовуючи часник. Легкодоступний пряний овоч здатний убити мікробів, заспокоїти нерв. Є простий рецепт: зробити пасту з подрібненого часнику і солі, використовувати її для чищення зубів. Інший рецепт з малозрозумілим, але результативною дією:

  • Подрібнити часник.
  • Загорнути у серветку.
  • Прибинтувати компрес на зап'ясті, туди, де вимірюють пульс. Якщо дислокація болі праворуч – пов'язку зробити зліва і навпаки.

Салом

Якщо захворіли зуби, коли ви сидите у себе вдома, допоможе невеликий шматочок свинячого сала, але воно повинно бути несолоним. Застосовують його у свіжому вигляді або в замороженому. Потрібно відрізати тоненький шматочок, покласти його за щоку до зуба. Мине двадцять хвилин – і ви відчуєте, що стало легше. Не забудьте після цього сходити до стоматолога.

Що допомагає від зубного болю дітям

Біда, коли від болю малюки мучаться. Як їм допомогти, коли ріжуться зубки, піднімається температура? Відмінно допомагає «Нурофен для дітей» – він знімає температуру, зменшує болючість. Рекомендується, коли ріжуться зуби, змащувати запалене місце маслом гвоздики або сумішшю порошку ваніліну і оливкової олії. Запобігти хворобливі процеси в цей період допомагає прийом препаратів кальцію і спеціальні мазі і гелі.

Дізнайтеся,як вбити нерв в зубі.

Відео: акупунктурні точки від зубного болю

Ви не любите приймати ліки або вони вам протипоказані, але що робити, якщо сильно болить зуб в цій ситуації? Врятуватися допоможе масаж акупунктурних точок. Подивіться відео – і ви дізнаєтеся, де вони розташовуються, як правильно їх знайти, які існують прийоми точкового масажу. Вивчіть три способи зняття болю, закріпіть відео в закладки – так ви завжди надасте допомогу собі і дітям.

3 способи зняття гострого зубного болю за допомогою акупунктури

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!