Як прийом протеїну впливає на потенцію у чоловіків - протипоказання препаратів спортивного харчування

Коли дівчина чи хлопець хочуть серйозно зайнятися спортом, то в якийсь момент зустрінуться з необхідністю вживання bcaa, вітамінних комплексів гейнери та інших спортивних харчових добавок. Чоловіки часто потребують додаткових дозах білка і виникає питання, а чи впливає протеїн на потенцію, несе якусь шкоду для організму цей спортпит або тільки користь?

Що таке протеїн

Якщо ви коли-небудь цікавилися бодібілдингом або фітнесом, то чули назву цієї харчової добавки. Це елемент харчування для спортсменів, які активно тренуються і потребують додатковому надходженні білка для побудови м'язової маси. Існує до десятка різних видів цієї продукції за методом видобутку протеїну, концентрації. Існує думка, що у чоловіків починаються проблеми з-за нього, тому слід розібратися впливає спортивне харчування на потенцію.

Протеїн являє собою концентрований натуральний продукт з високим вмістом білка, який видобули певним методом із звичайних продуктів, іноді для цього використовують навіть сою. Головне достоїнство цього спортпита – мінімальний вміст жирів, вуглеводів. Це самий простий, швидкий спосіб доставити в організм «матеріал» для м'язових волокон без «зайвих» елементів.

Вживання протеїну виправдано, якщо ви активно займаєтеся спортом і вам потрібно отримувати більше білка. У цьому спортивному харчуванні міститися білки, які видобули з яєць, сиру, м'яса, але концентрація їх значно вище. Існує кілька основних видів:

  1. Концентрат або ізолят. Це купити продукт, який застосовується при необхідності швидко набрати м'язову масу, вартість, як правило, вище всіх інших.
  2. Соєвий. Добре підходить вегетаріанцям, використовується для нарощування м'язової маси.
  3. Казеїн. Варіант з тривалим дією, часто приймається перед сном, щоб забезпечити організм білком на всю ніч і не втрачати вагу.
  4. Яєчний. Один із самих популярних варіантів для активного росту м'язів.

Це тільки найбільш популярні різновиди спортивної добавки, які активно продаються про всьому світу і використовуються спортсменами. Впливає на потенцію – ні, якщо не спостерігається патології нирок, печінки. Слід розуміти, що існують безпечні добавки (bcaa, креатин, проедин) і ті, які відносяться до групи «стероїдні». Останні активно впливають на вироблення гормонів, що дійсно є шкідливим фактором для чоловіків і жінок.

На що впливає протеїн

Основний елемент, який в організмі використовується для будови м'язів – білок. Спортивна добавка з цим елементом може називатися bcaa, протеїн, поліпептиди. При регулярному надходженні в тіло людини білка буде підтримуватися на необхідному рівні азотистий баланс, збільшиться швидкість росту м'язової маси. Протеїни містять багато амінокислот, можуть бути тваринного або рослинного походження.

П'ють добавку для збільшення об'єму м'язів, запобігання зниження енергетичного заряду, що може негативно вплинути на хід тренування. Білок людина отримує і при вживання звичайної пиши (яйця, курятина, бобові), але чоловікові при активних заняттях спортом потрібно його більше, щоб досягти необхідного ефекту. Прийнятним кількістю за день вважається до 3 г порошку на кожен кілограм ваги. Це безпечна для здоров'я добова доза, які експерти і лікарі рекомендують для чоловічих активних занять спортом. На потенцію не впливає даний продукт, але допомагає:

  • поліпшити здоров'я;
  • наростити м'язову масу;
  • спалювати жирові відкладення;
  • поліпшить зовнішній вигляд тіла спортсмена.

Вплив протеїну на організм чоловіки

Прийом даного продукту буде нести користь, якщо купувати перевірені варіанти і не вживати підроблені. Вплив протеїну на потенцію при відсутності у людини інших захворювань не зафіксовано навіть при тривалому прийомі. Білкові спортивні добавки частіше стають причиною порушенням функції печінки або нирок, що пов'язано, як правило, з передозуванням.

Виникає питання, чи впливає протеїн на потенцію, які порівнюють цей продукт з анаболічними добавками, стероїдами. Наукових доказів про те, що протеїнові порошки негативно впливають на «чоловічу силу» немає. У деяких випадках відзначається навіть вплив на силу ерекції самонавіювання, що прийом протеїнових продуктів несе негативні наслідки. Одна з причин, по якій слід проконсультуватися з лікарем перед прийомом цього спортпита – шкоду за наявності інших патологій, наприклад:

  1. Дисбактеріоз. Починає активно розвиватися при наявності патогенної флори в кишечнику, тому що білок для неї є поживною основою. За таких умов у людини можуть спостерігатися абдомінальні болі, діарея, метеоризм. Необхідно знизити дозу протеїну або відмовитися від нього повністю до повного одужання.
  2. Алергія. У людей розвивається алергічна реакція на різні речовини і білок не є винятком. При відсутності необхідної кількості ферментів, які розщеплюють білки, може розвинутися дисбактеріоз.
  3. Ниркова недостатність. Будь-які захворювання нирок є протипоказанням для прийому казеїну або інших видів протеїну. Надходження великої кількості білка створює додаткове навантаження на орган, що може призвести до погіршення стану здоров'я.
  4. Перенасичення погано відбивається на печінці, розпадаючись в клітинах органу, білок перезавантажує орган. Відновити нормальну роботу можна за допомогою зниження дозування.
  5. Ще один негативний побічний ефект – втрата кальцію. Це відбувається зневоднення організму, тому слід більше пити і включати в раціон їжу, багату фосфатами кальцію.
  6. Соєвий протеїн. Цей параметр впливає на потенцію найсильніше, тому що містить фітоестрогени схожі з жіночим гормоном естрогеном.

. мірна ложка і стакан для коктейлів ">

Як впливає протеїн на потенцію

Сформувалася стійка думка у людей, які ніколи не приймали спортивні добавки, що вони негативно позначаються на здоров'ї людини. Для початківців спортсменів чоловіків важливо знати, як протеїн впливає на потенцію і справді цього варто побоюватися. Дійсно нашкодити можуть тільки неякісні або дешеві білкові продукти. Такі варіанти містять шкідливі компоненти, що впливають на здоров'я чоловіка. Необхідно відзначити випадки того, що негативно впливає на потенцію соєвий протеїн, навіть якісний, тому що містить домішки фітоестрогенів.

Рекомендується тримати запас сироваткового варіанту продукту, що володіє високою ефективністю і мінімальною вірогідністю побічних ефектів для організму чоловіка. Негативно впливає на потенцію часом не стільки протеїн, скільки неправильні режим тренувань. Надмірно інтенсивні навантаження, які йдуть на знос, мають серйозні наслідки для здоров'я людини. Спортсмен повинен обов'язково після тренінгу відновитися, правильно харчуватися і проблем з потенцією не буде. Якщо ви новачок в спорті, то краще звернутися за допомогою до особистого тренера.

Відео: Протеїни і потенція

Чи Правда, що протеїн призводить до імпотенції?

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!