Лаеннек – інструкція по застосуванню і відгуки

Щоб запобігти або істотно сповільнити процеси руйнування і старіння тканин організму, фармакологія давно й успішно забезпечує ринок препаратом Лаеннек. Інструкція розповість про особливості застосування засобу при різних захворюваннях і застереже від помилок.

Склад Лаеннека

Лаеннек проводитися у формі прозорого розчину для ін'єкцій, світло-жовтого або коричневого кольору зі специфічним запахом. Розчин надходить у продаж в ампулах по 2 мл з темного скла, які фасуються всередину картонних пачок по 50 або 10 штук. Склад Лаеннека:

Склад

Маса, г

Гідролізат плаценти людини (діючий компонент складається з факторів зростання, які забезпечують синтез колагену, оновлення клітин, відновлення нервової тканини)

0,056

Допоміжні речовини: вода для ін'єкцій, натрію гідроксид або кислота хлороводородная

Властивості препарату

Лаеннек (Laennec) є гепатопротекторну та імуномодулюючим препаратом. Його властивості проявляються за рахунок здатності підвищувати функціональну активність фагоцитів та природних клітин-кілерів. Підвищуючи бактерицидну дію лейкоцитів периферичної крові, він виявляє здатність знищувати захопленого збудника. Цитокіни у складі засоби активують метаболічну та наглядову функції клітин шкіри.

Гідролізат містить біологічно активні речовини, які стимулюють регенерацію і проліферацію гепатоцитів (клітин печінки), виявляють властивості дезінтоксикації, знижують відкладення ліпідів і холестерину в печінці. Активні компоненти складу підвищують активність тканинного дихання, активують обмін речовин печінкою, знижують інтенсивність розвитку сполучної тканини.

Показання до застосування Лаеннека

Препарат має виражену позитивну дію на лікування ряду захворювань і патологічних станів, наслідком яких є руйнування тканин організму. Показаннями до призначення стають:

  • хронічні захворювання печінки: метаболічні, алкогольні та змішані стеатогепатиты;
  • важка, запущена форма атопічного дерматиту, у тому числі ускладненого – в ході поликомпонентного лікування;
  • хронічний герпес схильний до рецидивів – в ході поликомпонентного лікування;
  • застосування в косметології: для підвищення якісних показників епідермісу, оптимізації рН-балансу, зменшення зморшок і пігментації, формування ліфтинг-ефекту.

Спосіб застосування і дозування

Лаеннек вводиться внутрішньом'язово або внутрішньовенно, залежно від захворювання. Існують різні режими для ін'єкцій:

  1. При атопічному дерматиті і рецидивуючому хронічному герпесі відбувається введення внутрішньовенно з краплинної інтенсивністю через ліктьову вену. Доза 0,01 л Лаеннека і 0,25-0,5 розчину декстрози (5%) або фізіологічного розчину тривалістю півтора-два години. Частота ін'єкцій тричі на тиждень, мінімальний інтервал – два дні. Тривалість курсу – 10 ін'єкцій.
  2. При хронічних патологіях печінки вводиться внутрішньом'язово по 0,002 л Лаеннека щодня. Якщо хвороба запущена, здійснюється збільшення числа ін'єкцій до трьох разів (до 0,006 л кожен день). Засіб допустимо вводити внутрішньовенно, краплинно, за допомогою ліктьової вени. Доза 0,01 л Лаеннека і 0,25-0,5 розчину декстрози (5%) або фізіологічного розчину тривалістю півтора-два години. Тривалість терапії – 14-21 день.

Лаеннек в гінекології

Препарат Лаеннек в гінекології застосовується для лікування безпліддя, для відновлення функцій матки (внаслідок запалення), для терапії эндомиометрита (після аборту), порушення циклу. Засіб відрізняється потужним антивоспалительным дією. Препарат вводиться крапельним методом, дозування 8 мл через розведення у 250 мл фізіологічного розчину (натрію хлорид, 0,9%) протягом 80 хвилин, двічі на тиждень, курс 10 процедур. Потім вводиться по 6 мл раз на місяць в першу фазу менструального циклу, внутрішньом'язово, 6 місяців. Рекомендується санаторно-курортне лікування.

У косметології

Ефект від застосування засобу порівняємо з хірургічної підтяжкою. Процедура передбачає наступні способи застосування:

  • внутрішньом'язове застосування Лаеннека по 4 мл протягом трьох тижнів;
  • внутрішньовенне введення допомогою крапельниці – 8-10 мл двічі щотижня, тривалість 10 процедур;
  • методом мезотерапії (внутрішньошкірне введення);
  • за технологією фармакопунктури: введення кошти з амінокислотами і вітамінами під місцевою анестезією в микродозировке в певні біологічно активні точки за 10-14 процедур з частотою 2-3 рази щотижня.

Особливі вказівки

Перед використанням препарату Лаеннек важливо проконсультуватися з досвідченим фахівцем, який після уважного аналізу індивідуального стану людини зробить висновок про допустимість застосування ін'єкцій. Лаеннек не чинить впливу на здатність керування транспортним засобом. Препарат відноситься до розряду засобів нетрадиційної медицини.

Лікарська взаємодія

При змішуванні Лаеннека з іншими речовинами, які відносяться до сильнодіючих підстав (рН >8,5) відбувається зменшення активності препарату внаслідок особливостей фармакологічної взаємодії. Проведені випробування та дослідження природи препарату не виявили інших фактів взаємодії, що володіють помітною значимістю.

Побічні дії

Практика застосування препарату Лаеннек зафіксувала такі побічні ефекти, як оніміння і хворобливі відчуття на місці уколу і анафілактичний шок (дуже рідко). Останнє явище пов'язано в основному з введенням препарату без попереднього аналізу індивідуальних особливостей пацієнта. Існує недоведена гіпотеза появи ознак гінекомастії при терапії, алергії на мінерали.

Протипоказання

Інструкція виробника вказує на ряд протипоказань, на які важливо звернути увагу при використанні кошти. У літніх людей, коли адаптивні можливості організму погіршуються, застосування повинно відбуватися під постійним контролем фахівця. Терапія неприпустима при наступних обставинах:

  • вагітність;
  • знижений імунітет;
  • період лактації;
  • порушення роботи паренхіми нирок і печінки;
  • недостатність ферментів;
  • вік до 18 років;
  • підвищена чутливість.

Умови продажу та зберігання

Зберігання препарату необхідно здійснювати в недоступному для дітей місці, захищеному від світла і вологи, при температурі 18-25 градусів. Строк зберігання три роки. Продаж за рецептом лікаря.

Ціна Лаеннека

Ліки Лаеннек можна придбати за вартістю, яка залежить від кількості ампул у пачці, цінової політики продавця. Приблизні ціни по Москві складуть:

Різновид препарату

Найменування аптеки

Ціна, рублів

Розчин для внутрішньовенного і внутрішньом'язового введення 10 ампул по 2 мл

Пігулки.ру

12250

Здравзона

12300

Аптека ІФК

12500

Розчин 50 ампул по 2 мл

Пігулки.ру

60850

Здравзона

60900

Аптека ІФК

61000

Відео

Докладно про Лаеннек

Відгуки

Ольга, 47 роківОсь вже третій раз проходжу профілактику стану шкіри Лаеннеком. Частота проведення – кожні два роки. Результати просто чудові. Іноді я думаю, що час зупинився і навіть почав зворотний відлік. Жодного разу не було побічних ефектів. Вважаю, що Лаеннек набагато краще, ніж підтяжки. Головне почати застосовувати засіб вчасно.
Андрій, 51 рікПрацюю тамадою на весіллях та інших святах. Хочеш, не хочеш, а треба мати хороший і навіть квітучий. Тому доводиться витрачатися на Лаеннек час від часу. Воно того варте. Препарат добре працює, підтягує шкіру більш природним чином, ніж хірургічне втручання. Через півроку планую пройти процедуру.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!