Варанга - інструкція по застосуванню і форма випуску, показники та вартість

Грибкові захворювання шкіри і нігтів небезпечні для організму людини: патогенні мікроорганізми, вражаючи тканини, викликають серйозний дискомфорт, свербіж, неприємний запах, лущення, запалення. У деяких випадках мікози призводять до деформації нігтьових пластин і шкірних покривів. Основна небезпека грибкової інфекції полягає в поширенні хвороботворних спір по всьому тілу з залученням в патологічний процес органів зору та слуху. Одним з популярних засобів проти мікозів є мазь Варанга.

Що таке засіб Варанга

Це засіб на основі екстрактів цілющих рослин, яке здатне позбавити людину від грибка практично будь-якої локалізації, включаючи оніхомікози (захворювання нігтів). Препарат Варанга виробляється виключно з натуральних компонентів, тому вважається абсолютно безпечним. При цьому, особливий склад засобу забезпечує ефективне фунгістатичну та фунгіцидну дію проти хвороботворних організмів. На офіційному сайті виробника Варанги вказані наступні переваги мазі:

  • відсутність побічних реакцій;
  • природний склад;
  • анонімна доставка;
  • швидке дезінфікуючий дію;
  • порівняно з іншими противомикозными засобами Варангу можна придбати недорого.

Склад препарату

В основі розробки дерматологів лежить унікальний рецепт кошти, знайдений у сибірських шаманів при експедиції в кінці 19 століття. На час про рецепті чудодійної мазі від грибка забули, але нещодавно вітчизняні фармацевти відшукали в архівах записку з рецептом, доповнили препарат іншими цінними компонентами і випустили під назвою «Варанга». До складу засобу увійшли витяжки з таких цілющих рослин:

  • чорний тополя;
  • золотий вус;
  • тайгова сосна;
  • прополіс;
  • птицемлечник хвостатий.

Екстракт золотого вуса

Фунгіцидна дія препарату забезпечується речовинами кверцетином і кемпферолом, які містяться в екстракті золотого вуса. Витяжка рослини здатна лікувати патології різного походження. Завдяки екстракту золотого вуса мазь Варанга здатна протистояти інфекції, крім того, в ній містяться сірка і мідь покращують кровообіг і обмінні процеси в тканинах.

Тайгова сосна

Протигрибкові властивості дерева були виявлені понад 5 тисяч років тому. Ефірні олії тайговій сосни відновлюють здоров'я шкіри і нігтів, руйнують грибок на клітинному рівні. Крім того, рослинний екстракт у складі Варанги заспокоює шкірні покриви, усуває сильне запалення, забезпечує охолоджуючий ефект, що особливо важливо, коли вогнища зараження епідермісу сверблять і набрякають.

Прополіс

Інгредієнт здатний блокувати дію грибка, знижувати його резистентність і збільшувати сприйнятливість до впливу інших компонентів Варанги. Корисні властивості прополісу полягають в усуненні свербіння, запалення шкірних покривів. Компонент здатний відлущує мертві тканини, прискорює їх загоєння і підвищує стійкість клітин перед грибком за ризик повторного зараження.

Хвостатий птицемлечник

Витяжка є джерелом алкалоїдів, мінеральних елементів і сполук сірки, завдяки чому забезпечує ефективну боротьбу з грибковими патологіями. Екстракт хвостатого птицемлечника володіє вираженим терапевтичним ефектом, руйнуючи спори грибка, запобігаючи його подальше розповсюдження. Лікарський компонент, крім того, усуває порушення внутрішньоклітинного метаболізму, завдяки чому регенерація тканин здійснюється значно швидше.

Екстракт бруньок чорної тополі

Грибок нігтів препарат усуває завдяки вмісту в ньому глікозидів та ефірних масел. Витяжка бруньок чорної тополі сприяє зміцненню місцевого і загального імунітету, пригнічує патогенну флору, забезпечує регенерацію тканин, нейтралізуючи негативні наслідки життєдіяльності патогенних мікробів. Цей рослинний компонент Варанги повертає шкірі і нігтям здоровий вигляд.

Показання до застосування

Виробник крему Варанга рекомендує розпочати застосування засобу при перших ознаках ураження шкіри/грибковою інфекцією нігтів. Активно прогресує остання при гіповітамінозі, недотримання правил особистої гігієни, підвищеної пітливості ніг, варикозі, носінні тісного взуття. Протигрибковий засіб Варанга можна використовувати при будь-яких типах мікозів. На наявність у людини грибкового захворювання і необхідність застосовувати мазь вказують такі симптоми:

  • шкіра ступень почала сильно огрубевать, на ній з'являються тріщини;
  • шкірний покрив лущиться, свербить;
  • підвищена пітливість ніг, різкий неприємний запах;
  • стають помітні вогнища запалення;
  • змінюється структура нігтів – їх колір, форма (відбувається розшарування, кришіння).

Механізм дії і лікувальний ефект

Ефективність лікарського засобу зумовлена швидкодією активних компонентів у його складі. Речовини після потрапляння на шкіру проникають вглиб епідермісу, де зосереджені спори грибка, після чого рослинні екстракти починають справляти фунгістатичну та фунгіцидну дію, забезпечуючи швидке одужання. Внаслідок застосування препарату Варанга забезпечується такий ефект:

  • блокування розмноження патогенних спір;
  • відновлення місцевого, загального імунітету;
  • блокування розмноження збудника мікозу.

Натуральні компоненти препарату здатні до швидкого вбирання в глибинні шари тканин і усунення вогнищ ураження. Виробник лікарського засобу обіцяє наступні результати після проходження терапії:

  • відновлення здорового вигляду тканин;
  • зникнення дискомфорту (свербіж, печіння);
  • зниження чутливості тканин до збудника;
  • стабілізація роботи потових залоз;
  • зникнення запалення, гіперемії, лущення.

Інструкція по застосуванню

Щоб швидко позбутися від грибка з допомогою Варанги, виробник радить дотримуватися інструкції по застосуванню препарату. У документі, який прикладений до лікарського засобу, вказані такі правила використання антимикотика:

  1. Уражену кінцівку промийте проточною теплою водою. Після її потрібно протягом 10-15 хвилин попарити в мильно-содової ванночці.
  2. Протріть насухо шкіру ноги/кисті.
  3. Далі потрібно нанести невелику кількість мазі Варанга на інфіковану грибком поверхню. При цьому слід легко масажувати шкіру.
  4. Коли засіб повністю вбереться, можна повертатися до повсякденних справах. Процедуру повторюють від 2 до 6 разів за добу.

Тривалість курсу лікування

Щоб домогтися очікуваного терапевтичного ефекту, необхідно застосовувати Варангу регулярно декілька раз на день протягом як мінімум 1 місяця. При цьому, тривалість курсу лікування залежить від ступеня тяжкості захворювання, локалізації грибка і індивідуальних факторів, включаючи сприйнятливість організму до компонентів препарату. Проникаючи в уражені тканини, засіб має накопичитися в потрібно концентрації – цим пояснюється необхідність тривалого застосування Варанги.

Скільки коштує Варанга від грибка

Препарат коштує близько 500 рублів за упаковку. Щоб повністю вилікувати грибкове захворювання і запобігти наступний рецидив, доведеться придбати 3-4 флакона Варанги, на що піде до 2000 рублів. До цієї суми варто додати вартість доставки по Москві. Замовити препарат можна лише в інтернет-магазині, причому оформлення покупки займе мінімальну кількість часу. Ціна на офіційному сайті лікарського засобу періодично знижується, оскільки виробник влаштовує акції для залучення клієнтів.

Побічні ефекти і протипоказання

Дерматологічні досліди показали, що засіб не має яких-небудь протипоказань, крім можливої підвищеної чутливості організму людини до одного з компонентів, що входять до складу Варанги. Оскільки засіб від грибка складається виключно з натуральних речовин, побічні ефекти неможливі. Ні в одного випробуваного не було негативних реакцій, незалежно від статі, віку та інших індивідуальних чинників.

Відео

Варанга мазь від грибка склад ;

Відгуки лікарів

Олексій Миколайович, лікар-натуропатБагатьом своїм пацієнтам призначав цей протигрибковий крем. Позитивний результат лікування спостерігався практично у всіх, при цьому побічних ефектів у хворих не виникало. Такі симптоми, як запалення і свербіж проходять через кілька днів регулярного застосування Варанги.
Тетяна Вікторівна, дерматологВилікувати деякі види грибка вкрай складно, особливо погано піддається лікуванню оніхомікоз. Навіть антибіотики часом не справляються з цим завданням, тому я не вірю, що трав'яними екстрактами можна перемогти таку інфекцію. На безрезультативність Варанги вказує склад засоби – в ньому немає жодного компонента з вираженим атимикотическим ефектом.

Відгуки покупців

Олена, 30 роківПідхопила грибок, коли була вагітною. Оскільки будь-які серйозні препарати здатні заподіяти шкоду плоду, лікар порадив спробувати вилікувати мікоз з допомогою натурального за складом кошти Варанга. Довелося близько 2 місяців тричі на день обробляти ноги маззю для досягнення очікуваного ефекту.
Валерія, 46 роківЯ відвідую басейн та грибок на ногах з'являється регулярно, тому використовую протигрибкові засоби для профілактики. Варанга не допомагає навіть, якщо користуватися ним 4-5 разів на день, а ось дешевий Клотримазол можна нанести один раз на ступні відразу після басейну, щоб бути впевненою, що поширення інфекції не буде.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!