Свічки вібуркол для дитини і дорослих - склад, інструкція із застосування, показання, аналоги і ціна

Для лікування простудних захворювань у дітей та вагітних жінок не можна застосовувати стандартні ліки, вони можуть нести в собі небезпеку. Для таких цілей розроблені натуральні засоби, частіше гомеопатичні. Свічки Вібуркол відносяться до таких, їх застосування виправдане будь групою пацієнтів, але навіть їх не можна призначати собі самостійно. Отримайте дозвіл лікаря і ознайомтеся з інструкцією по застосуванню.

Свічки Вібуркол

Відповідно до встановленої класифікації медикаментів, Вібуркол відноситься до гомеопатичних препаратів. Його метою є лікування простудних захворювань, купірування запального процесу, спека і температури. Активними компонентами складу є відразу кілька речовин, що утворюють ефективний комплекс. Лікарі дозволяють застосовувати засіб за різними показаннями.

Склад

Вібуркол випускається у форматі ректальних супозиторіїв, інших типів і форм у кошти немає. Склад і опис:

Опис

Біло-жовті торпедоподібні супозиторії форми зі слабким запахом, на зрізі видно повітряний стрижень

Активні компоненти Вибуркола

Маса, мг на шт.

Chamomilla recutita solidus

1,1

Atropa bella-donna

1,1

Solanum dulcamara

1,1

Plantago major

1,1

Pulsatilla pratensis

2,2

Calcium carbonicum Hahnemanni

4,4

Допоміжні речовини

Жир твердий (Adeps soludis)

Упаковка

Контурні чарункові упаковки по 6 шт., по дві упаковки в картонній пачці

Фармакодинаміка та фармакокінетика

З-за того, що препарат Вібуркол натуральний, фармакокінетичні властивості визначити складно. Ефективність гомеопатичного препарату визначається властивостями вхідних в нього елементів. У складі заявлені рослинні та мінеральні компоненти:

  1. Аптечна ромашка – знижує болючі відчуття, заспокоює.
  2. Беладона – підсилює дію ромашки.
  3. Паслін – має транквілізуючий впливом.
  4. Подорожник великий – чинить седативну дію.
  5. Простріл – нормалізує гормональний баланс, купірує біль.
  6. Карбонат кальцію – знеболює, є сполучною речовиною.

Препарат застосовується для лікування запальних захворювань, що супроводжуються больовим синдромом, підходить для дітей і дорослих, включаючи людей похилого віку та вагітних. До дій засоби приписують відновлення зниженого імунітету, зменшення вираженості болю, набряку, зниження температури. Гомеопатичні ліки Вібуркол не чинить шкідливого впливу на організм, може поєднуватися з іншими ліками.

Показання до застосування

З інструкції по застосуванню препарату можна дізнатися про його показаннях. До них належать захворювання та стани:

  • комплексна терапія респіраторних захворювань у дітей (жарознижувальна, протизапальна дія);
  • купірування клінічних проявів при прорізуванні молочних зубів;
  • дитячі інфекційні хвороби (краснуха, кір, епідемічний паротит, вітряна віспа, виявляє аналгетичний ефект);
  • підвищена нервово-рефлекторна збудливість (дитяча гіперактивність, судомний синдром, тривожність, безсоння);
  • локальні спастичні болі (захворювання нирок, печінки, дискінезія жовчовивідних шляхів, отит, метеоризм, функціональна диспепсія, гострий або хронічний холецистит);
  • порушення менструального циклу, менархе, дисменорея, передменструальний синдром, хворобливі менструації у підлітків, порушення кровообігу;
  • хвороби сечостатевої системи;
  • підготовка до вакцинації, терапія поствакцинальних ускладнень.

Інструкція по застосуванню Вибуркола

Ректальні супозиторії Вібуркол призначені для введення в пряму кишку незалежно від часу прийому їжі. Перед розкриттям упаковки ретельно вимийте руки, промийте область анального отвору теплою водою з милом і обсушіть. Витягніть свічку з упаковки, введіть в просвіт прямої кишки, полежіть протягом години. Стандартна дозування при ГРВІ становить по одному супозиторію кожні 20 хвилин (не більше дух годин) до поліпшення стану, далі – по одній свічці 2-3 рази/добу.

Вібуркол в гінекології

Препарат використовується для лікування запальних гінекологічних захворювань. В його властивості входить купірування запалення, усунення болю, включаючи хронічні тазові, спазмів. Також медикамент Вібуркол має дезінтоксикаційний ефект, мобілізує імунітет, відновлює нейроиммуноэндокринный баланс, заспокоює, є антиконвульсантом. Тривалість терапії залежить від типу захворювання. Зразкові дозування застосування Вибуркола:

Захворювання

Доза, шт.

Кратність застосування, раз/добу

Примітка

Запальні хвороби статевої системи

1

3-4

Загроза переривання вагітності

1

2-3

Дискоординація пологової діяльності

1

Вранці і ввечері

При початку пологів за 1 шт. кожні 3-4 години

Болі при пологах

Визначаються індивідуально, тривалість становить 3-14 днів

При прорізуванні зубів

Дітям до півроку в такому разі належить по одній свічці Вібуркол, а старше півроку з температурою понад 37,5 градусів – чотири рази на день. Якщо температура вище 38 градусів – Вібуркол при прорізуванні дають по шість разів. Після досягнення нормальної температури тіла малюкам належить вводити один супозиторій 1-2 рази за добу ще 3-4 дні.

Особливі вказівки

Під час терапії гомеопатичними засобами можуть тимчасово загостритися поточні симптоми. Якщо таке відбувається, прийом Вибуркола слід припинити та звернутися до лікаря. Свічки слід берегти від перегріву, сонячного світла і підвищеної вологості – це може порушувати їх ефективність. Під час лікування гомеопатією різних недуг, включаючи інфекції, гіпотонію, можна застосовувати інші лікарські засоби для комплексного впливу на проблему.

При вагітності

Під час виношування дитини і лактації препарат призначається без протипоказань, тому що складові елементи не мають негативного впливу на плід і новонародженого. Показаннями для використання засоби є захворювання, що супроводжуються запальними процесами, підвищеною нервовою збудливістю, загроза переривання вагітності. Під час пологів спазмолітичний препарат застосовують для знеболювання та нормалізації пологової діяльності тіла (зняття тонусу матки для запобігання передчасних пологів).

Свічки Вібуркол для дітей

Гомеопатичний засіб успішно застосовується для дітей різного віку, включаючи новонароджених. Показання для використання визначає лікар, частіше це комплексна терапія захворювань. Популярним фактором застосування свічок Вібуркол є прорізування молочних зубів. Препарат знижує нервове збудження, усуває біль, ознаки запалення, набряк ясен і лихоманку:

  • Новонародженим і дітям до трьох років належить по одній свічці з інтервалом в годину (не більше 4 свічок/добу) при гострих станах, потім по одній штуці 1-2 рази/день.
  • Дітям 3-6 років супозиторії призначаються кожні півгодини 3-4 рази/добу (не більше 6/день), далі 2-3 рази/день.
  • У віці 6-14 років належить введення свічок Вібуркол кожні півгодини (не більше 8 за добу), далі 2-3 рази/день.

Побічні дії і передозування

Відгуки пацієнтів, які отримували лікування Вибурколом, частіше позитивні. Вони рідко відзначають прояв побічних дій. Головними негативними ефектами вважаються алергічні реакції (набряк, печіння, почервоніння шкіри періанальної області, кропив'янка). При виникненні побічних дій слід звернутися до лікаря. Про випадки передозування супозиторіями невідомо.

Протипоказання

Єдиним протипоказанням застосування супозиторіїв Вібуркол при температурі є індивідуальна непереносимість одного або декількох компонентів складу препарату. В такому випадку можливо прояв алергії, аж до анафілактичного шоку або ангіоневротичного набряку. Перед призначенням обов'язково отримаєте дозвіл лікаря, щоб уникнути неприємних наслідків.

Умови продажу та зберігання

Препарат можна купити без пред'явлення рецепта від лікаря, зберігати засіб Вібуркол слід при температурі 15-25 градусів в недоступному для дітей місці протягом трьох років.

Аналоги

Виділити прямий аналог Вибуркола по складовим компонентам не можна, це унікальний препарат. Виділяють непрямі замінники супозиторіїв у такому ж форматі з аналогічними властивостями:

  • Дантинорм Бебі – гомеопатичний розчин для прийому всередину на основі ромашки;
  • Дентинокс – гель з екстрактом ромашки і лідокаїном;
  • Камістад – майже ідентичний попередньому препарату, містить ромашку і знеболювальна речовина лідокаїн.

Ціна

Купити препарат можна через аптечні мережі або інтернет за вартістю, яка залежить від рівня торгової націнки і виробника. Приблизні ціни на супозиторії Вібуркол та їх аналоги-замінники по Москві:

Найменування, формат ліки

Інтернет-ціна в рублях

Аптечна вартість в рублях

Свічки вібуркол 12 шт.

380

400

Дантинорм Бебі 10 ампул 1 мл

372

390

Дентинокс-гель, 10 м

336

350

Камістад Бебі гель 10 г

266

290

Відео

огляд супозиторіїв ВІБУРКОЛ. СВІЧКИ під час вагітності

Відгуки

Марія, 34 рокиКоли у молодшого сина почали різатися зуби, це було жахливо. Він постійно плакав, не давав спати нікому з родини. Педіатр порадила використовувати свічки Вібуркол, і це стало справжнім порятунком! Вони моментально заспокоїли дитини, знизили температуру до нормальної. Через три дні дитина була повністю здорова.
Олександр, 37 роківДочка захворіла на вітрянку, у неї піднялася температура, почалося запалення. Дружина вичитала на форумах про чудодійний препарат Вібуркол і купила його. Вставляла свічки на ніч, через два дні стан дочки стабілізувався. Засіб ми оцінили на вищий бал, воно до того ж не містить шкідливих інгредієнтів – тільки натуральний склад.
Галина, 29 роківПеред пологами я довго лежала в лікарні – у мене підвищений тонус матки і ризик передчасного розродження. Лікарі прописали мені свічки Вібуркол, які я вставляла кожну добу по 1-2 штуки. Це допомогло зберегти життя дитині. Під час пологів свічки теж використовували, але вже для знеболювання процесу.
Олександра, 28 роківДоньці треба зробити щеплення, вона боялася, та й я теж. Педіатр порадив підготуватися до вакцинації – використовувати жарознижуючі гомеопатичні свічки Вібуркол. Вони допомогли зміцнити імунітет і знизити негативні прояви і наслідки щеплення. У доньки не було температури, її не нудило, як це було при інших вакцинах.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!