Список кращих кремів від грибка нігтів для ефективного лікування

При загостренні грибкової інфекції нігті шаруються, а прилеглі м'які тканини стають сухими, лущаться. Не помітити таку проблему зі здоров'ям складно, а ігнорувати – загрожує ускладненнями. Важливо своєчасно пройти діагностику у дерматолога (міколога) на предмет виявлення збудника і провокуючих факторів, вчасно почати інтенсивну терапію протигрибковими препаратами. Необхідний безпечний метод лікування без побічних явищ і ускладнень. Такий результат гарантують креми від грибка для зовнішнього застосування.

Що таке грибок нігтів

Це патогенний мікроорганізм, який провокує хвороба під назвою оніхомікоз, однаково прогресує в жіночому і чоловічому організмі. Спори патогенного збудника з навколишнього середовища потрапляють у м'які тканини та товщу нігтьових пластин, їх підвищена активність супроводжується зміною кольору і структури нігтя, зроговінням верхнього шару епідермісу. Під впливом провокуючих факторів розвивається рецидив, а саме захворювання схильне до хронічного перебігу, періодичних загострень. Лікування консервативне, передбачає комплексний підхід до проблеми.

Крем від грибка нігтів

При підвищеній активності патогенної флори грибкової природи обов'язково призначають протигрибкові засоби всередину і зовнішньо. У першому випадку мова йде про капсулах і таблетках, які чинять системну дію в ураженому організмі. У другому – про креми, мазі і гелі, які діють локально, безпосередньо на осередки патології. Місцеве лікування має менше медичних протипоказань, а при грамотному призначення вкрай рідко викликає побічні явища. Лікарська взаємодія теж виключено.

Інші переваги такої форми випуску ліки представлені нижче:

  1. Зручність застосування. Найкращий лікувальний склад дуже просто використовувати, причому робити це можна в будь-якій обстановці, при цьому дотримуватися повний курс лікування – до 4 – 5 процедур за добу.

  2. Безпечне дію в організмі. Лікувальний склад наноситься локально, тому активні компоненти не проникають у системний кровотік, ризик інтоксикації організму мінімальний.
  3. Накопичувальний ефект. Використовувати кремову основу потрібно повним курсом, оскільки активні компоненти накопичуються у верхньому шарі епідермісу, забезпечують тривалий ефект.
  4. Зовнішній вигляд ліків. Кращі зовнішні кошти від грибків мають приємний запах і однорідну структуру, непомітно проникають у верхній шар епідермісу, що проникають глибоко в дерму.
  5. Особливості складу. Частіше такі медичні препарати містять рослинні і натуральні компоненти, тому серед побічних явищ – поодинокі випадки алергії, ризик виникнення місцевих реакцій.
  6. Ціна. Оскільки така форма випуску ліки затребувана в лобом віці пацієнтів, фармакологами запропонований великий ціновий діапазон в аптеці та інтернет-аптеці.

Недоліки кремової основи такі: крем може погано вбиратися, тому на нижньому білизна залишаються жовті плями, які важко відпираються. В іншому, представники такої форми випуску в більшості своїй дозволені до застосування навіть під час вагітності та лактації для швидкого купірування гострої стадії. До того ж, важливо дотримуватися правил особистої гігієни, додатково задіяти системні препарати. Поодинці крем здатний вилікувати лише початкову стадію хвороби.

Повний список протигрибкових мазей і кремів

Комплексне лікування грибкової інфекції нігтів підбирається суто індивідуальному порядку, враховуючи гіперчутливість ураженого організму, стадії патологічного процесу. Якщо говорити про ефективні мазі від грибка, необхідно виділити наступні фармакологічні позиції, які продаються в кожній аптеці і відпускаються без рецепта:

  • Клотримазол;

  • Ламізил;
  • Тербінафін;
  • Микозан;
  • Микозорал;
  • Микокет;
  • Ністатин;
  • Себозол;
  • Клотримазол;
  • Кетоконазол;
  • Нізорал;
  • Буфинал;
  • Залаин;
  • Тербикс;
  • Тербизил;
  • Тербінафін-МФФ;
  • Кандид;
  • Унгусан;
  • Тинедол;
  • саліцилова, сірчана, цинкова мазь.

Кращі кремові склади діють дещо м'якше на вогнище патології, тому користуються високим попитом серед сучасних пацієнтів. Особливо затребувані при грибку такі фармакологічні найменування:

  • Экзодерил;

  • Микоспор;
  • Микостоп;
  • Атифин;
  • Бинафин;
  • Тебикур;
  • Фунготербин-Нео;
  • Дермазол;
  • Акридерм;
  • Кандидерм;
  • Бифосин;
  • Бифасам;
  • Экодакс;
  • Инфенак;
  • Травоген;
  • Пімафуцин;
  • Травокорт;
  • Пимафукорт;
  • Мифунгар;
  • Тридерм.

Поради з використання

Визначившись з діючими речовинами лікувального складу, необхідно пройти повний курс протигрибкової терапії. Наприклад, на початковій стадії недуги комплексна терапія не потрібна, а в запущених клінічних картинах без додаткових фармакологічних позицій системного дії в організмі явно не обійтися. тривалість місцевої терапії визначається індивідуально, а от послідовність дій пацієнта така:

  1. Першим ділом потрібно розм'якшити затверділі вогнища патології, а для цього виконати домашні ванночки для нігтів, додатково скористатися місцевими антисептиками.

  2. Потім потрібно максимально зрізати нігтьові пластини по всій довжині, і виконувати аналогічні маніпуляції, поки нігтьова поверхня повністю не оновиться.
  3. Після проведення водної процедури нігті потрібно повністю просушити, після чого можна використовувати протигрибкові засоби зовнішньо (наносити тонким шаром і обережно втирати).

Якщо після першого сеансу медикамент викликає гостру алергічну реакцію у вигляді сильного свербежу, видимого почервоніння і лущення м'яких тканин, необхідно замінити лікуючу засіб і грамотно підібрати гідний аналог. тому перед початком консервативної терапії не зайвим буде здати аналізи, виключити поверхневе самолікування.

Недорогий крем від грибка на ногах

Список такий фармакологічної продукції дуже великий, тому в аптеці завжди є, з чого вибрати. В перевазі у пацієнтів – недорогі протигрибкові мазі для ніг з мінімумом побічних реакцій і швидким дією в організмі. Якщо алергія на активні компоненти ліки повністю відсутній, при консервативному лікуванні грибків рекомендується задіяти протигрибкові креми, забезпечити їх регулярне місцеве застосування. Отже:

  1. Тербінафін. Медичний препарат у формі однорідного складу володіє вираженим фунгистатическим дією, пригнічує фермент ергостерол, захисний для патогенної флори. Активний відносно дерматофітів, цвілевих і дріжджових грибів. Використовувати лікуючу засіб належить зовнішньо 2 рази на добу від 1 до 6 місяців. Серед переваг – швидке дію, скорочення вогнищ патології. Недолік – виборчий ефект в організмі.

  2. Клотримазол. При зараженні грибком це кращий засіб зі списку, який відмінно допомагає на всіх стадіях захворювання. Активні компоненти в хімічному складі забезпечують фунгістатичну дію відносно патогенної флори, паралізують і непомітно виводять хвороботворних грибків. Лікуватися доведеться до 6 місяців, забезпечивши щоденне нанесення на уражені поверхні вранці і ввечері. Переваги – швидке дію, доступна ціна. Недолік – Клотримазол підходить не всім пацієнтам.
  3. Міконазол. Це кращий кремовий склад від грибка, оскільки із запропонованого вище списку має менше побічних реакцій, ніж інші фармакологічні позиції. Активний компонент порушує цілісність мембран патогенних організмів, сприяє їх загибелі та продуктивної виведенню з організму. Щоб позбутися від проблеми зі здоров'ям, ліки потрібно наносити на уражені ділянки 2 рази, при необхідності виконувати окклюзивную пов'язку. Продовжувати безперервне лікування кілька тижнів – місяців, попередньо виключивши непереносимість окремих компонентів.

Ногтимицин

У будь-яких медичних довідниках кращий крем проти грибка на ногах представлений цілим списком, тому дуже складно визначитися з остаточним вибором, знайти фаворита. Медичний препарат Ногтимицин відпускається без рецепта, використовується для лікування і профілактики. Насамперед потрібно забезпечити розм'якшення ураженого нігтя, а після пилкою прибрати довжину. Склад наносити тільки на попередньо висушені нігтьові пластини 2 – 3 рази за добу. Тривалість інтенсивної терапії може варіюватися від декількох тижнів до декількох місяців.

Серед переваг крему з переліку слід виділити однорідну консистенцію, м'яку структуру, дія без побічних реакцій, мінімум протипоказань. Недоліком лікування грибка нігтів стає вартість медикаментів, виборче дію в різних клінічних картинах. Якщо на шкірі є відкриті рани, від нанесення лікувального складу потрібно тимчасово відмовитися.

Атифин

Препарат призначають при всіх формах грибкового ураження, але позитивна динаміка спостерігається не відразу. Необхідний так званий «накопичувальний ефект», який відчутний лише через 2 – 3 тижні регулярного застосування такого кращого крему. Зі списку побічних явищ – непереносимість діючих речовин ліки, яка супроводжується свербежем, роздратуванням, місцевими реакціями. Атифин не всмоктується в системний кровотік, тому ризик інтоксикації організму мінімальний.

Якщо грибок встиг не просто вразити шкірні покриви, але і спровокувати ускладнення, навіть найкращий засіб не придушить потенційний список проблем зі здоров'ям. Тому крем бажано використовувати в комплексі з системними препаратами, але попередньо проконсультуватися з дерматологом. Головний недолік – виборчий ефект на осередки патології.

Бифосин

Перш ніж вибрати протигрибковий засіб потрібно пройти детальну діагностику і продезінфікувати заражену взуття. В іншому випадку ризик повторного інфікування особливо великий. Самостійне лікування кремом Бифосин можливо в домашній обстановці, але потрібно попередньо розпарити стопи, прибрати ороговілий шар клітин і зрізати нігті по всій довжині. Тільки після цього можна наносити лікувальний склад 2 рази в день на протязі декількох тижнів без перерви.

Це універсальний крем не тільки від грибка стопи. Список медичних препаратів великий, причому включає, як одиночне застосування зовнішньо, так і комплексне лікування спільно з протигрибковими препаратами. Недолік інтенсивної терапії – крем не всім допомагає, не завжди є у вільному продажу, має протипоказання і потенційні побічні явища. Головною перевагою стає реальний шанс повністю позбутися від грибкової інфекції.

Як вибрати

Перш ніж переступити до вивчення списку кращих кремів від грибка нігтів, важливо звернутися до фахівця і спільно обговорити основні критерії оцінки фармакологічної продукції. Ось що потрібно з'ясувати перед покупкою:

  1. Склад крему. Важливо ознайомитися з інструкцією по застосуванню, виключити вплив алергенів на епідерміс. При наявності таких зробити лікаря особливий акцент, на практиці скористатися більш щадним аналогом.

  2. Структура. Бажано, щоб маса мала однорідну консистенцію, приємний аромат, добре вбиралася у вогнище патології. В іншому випадку натільна білизна буде неприємно забруднено ліками.
  3. Побічні явища і протипоказання. Бажано, щоб список таких в кращих протигрибкових препаратів був мінімальним або зовсім відсутній. В іншому випадку ефективне лікування починається з ускладнень.
  4. Виробник. Сумнівна фармакологічна продукція забезпечує посередній результат, тільки запускає патологічний процес. Тому не варто довіряти малознайомим виробникам, краще не експериментувати з власним здоров'ям.
  5. Ціна. В даному питанні складно давати рекомендації, все залежить від фінансових можливостей пацієнта. Але краще не економити на такій важливій купівлі, інакше може постраждати і без того підірване здоров'я пацієнта.
  6. Вагітність та лактація. Це теж важливі критерії при виборі кращого крему від грибка. Важливо враховувати «цікаве положення» жінки, особливо якщо мова йде про грудному вигодовуванні або першому триместрі вагітності, коли від офіційного лікування краще зовсім тимчасово відмовитися.

Як зробити засіб від грибка нігтів своїми руками

Продуктивно усунути настільки неприємну проблему зі здоров'ям можна альтернативними методами, підібравши ефективне народний засіб з мінімальною списком побічних явищ. На ранній стадії недуги таким способом можна забезпечити повне одужання пацієнта, в запущених клінічних картинах – помітно полегшити настільки неприємну симптоматику, подовжити період ремісії. Зі списку народних засобів від грибка нігтів необхідно виділити наступні домашні рецепти кремів:

  1. Необхідно з'єднати сире яйце з 1 ст. л. рослинного або ефірного масла, влити стільки ж оцтової есенції. Потім додати 1 ч. ложку диметилфталат, всі інгредієнти ретельно збити віночком. Напівготову мазь перелити в скляну ємність, накрити кришкою, відправити в холодильник до повного охолодження. Після змащувати вогнища патології, а зверху розміщувати харчову плівку і одягати теплі шкарпетки.

  2. Подрібніть часник, а після з'єднайте його в рівних пропорціях з вершковим маслом. Можна збити складу віночком, а потім настоювати кілька годин у холодильнику. Такий крем продуктивно вбиває хвороботворні інфекцію, живить пересушену шкіру. Курс – до 2 – 3 тижнів при щоденному виконанні 1 – 2 процедур.
  3. Важливо купити в аптеці ефірне масло чистотілу або лаванди, а після втирати його в уражені нігті до 3 – 4 разів за добу. Позитивна динаміка спостерігається через 3 – 5 днів, але нігтьова пластина набуває помаранчевий колір, складно очищається. Це тимчасове явище, яке незабаром зникне самостійно. Курс терапії – 10 – 14 днів при щоденних растирках.

Ціна

Лікуючу засіб є сенс замовити з каталогу і купити в інтернет-магазині за доступною ціною і з швидкою доставкою. Список протигрибкових кремів систематично поповнюється новинками, має великий ряд цін, докладні інструкції по застосуванню. Крем від грибка на ногах між пальцями є в аптеках міста, але важливо проконсультуватися з дерматологом або мікології, пройти діагностику. Нижче представлені роздрібні розцінки протигрибкових кремів по Москві, які переважають у списку найкращих. Отже:

Назва кращих фармакологічних позицій від грибка списком

Остаточна ціна, рублів

Атифин

200

Тербінафін

100

Ламізіл

450

Микостоп

200

Экзодерил

450

Набір Микозан

1 000

Микоспор

450

Відео

Ногтимицин

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!