Колме, краплі: інструкція та відгуки

Для формування відрази до спиртного і зниження тяги до міцних напоїв наркологи рекомендують приймати іспанські краплі Колме. Ліки має нескладну схему дозування, його можна вживати разом з їжею і питвом. Якщо пацієнт строго дотримується умова відмови від алкоголю, ризик виникнення побічних дій мінімальний. Негативні наслідки проявляються тільки при суміщенні крапель з етанолом. При прийомі необхідно дотримуватися обережності, чітко слідувати вказівкам лікаря.

Ліки Колме від алкоголізму

Іспанські краплі призначені для боротьби з алкоголізмом і тривалими запоями. Засіб допомагає спровокувати відразу до спиртних напоїв, викликаючи при контакті з етанолом велика кількість неприємних симптомів. Використовуючи медикамент в якості терапії, ретельно стежте за станом хворого, давайте ліки тільки з його згоди, щоб уникнути негативних наслідків.

Склад і форма випуску

Колме випускається у формі розчину. Рідина не має кольору, володіє запахом оцту. Кожна ампула з темного скла містить по 15 мл розчину. Медикамент упакований в картонну коробку, додатково в комплект входить флаконі з крапельницею для зручного дозування. Склад препарату зазначений у таблиці:

Активна речовина

Допоміжні речовини

Цианамид

Кислота сорбінова

Ацетат натрію

Кислота оцтова льодяна

Вода для ін'єкцій

Фармакологічна дія

Колме – краплі, призначені для лікування та профілактики алкоголізму. Механізм їх дії заснований на придушенні альдегіддегідрогенази – речовини, що бере участь в процесі обміну етилового спирту. Блокування ферменту сприяє збільшенню концентрації ацетальдегіду. Цей метаболіт етанолу викликає появу неприємних відчуттів (нудоту, задишку, тахікардію, припливи крові до обличчя), які приносять дискомфорт людині, вживає спиртне після прийому Колме. Такий вплив препарату призводить до формування відрази до смаку та запаху алкоголю.

На відміну від дисульфіраму цианамид має низьку токсичність, не має гіпотензивним ефектом. Реакція на алкоголь після прийому Колме настає через 45-60 хвилин, триває близько 12 годин. Цианамид відрізняється специфічністю дії. Речовина допомагає блокувати тільки альдегіддегідрогеназу, не впливаючи при цьому на функціонування інших ферментів організму.

Показання до застосування

Перед використанням препарату Колме необхідно отримати консультацію фахівця, оскільки потрібно виключити наявність протипоказань і можливість появи побічних ефектів. Лікарі призначають медикамент для лікування алкоголізму в хронічній формі. Після успішної терапії, спрямованої на ліквідацію залежності від спиртного, препарат застосовують для профілактики рецидивів.

Інструкція по застосуванню Колме

Важливим приписом інструкції є умова, що призначення препарату можливе тільки після проходження пацієнтом всіх необхідних діагностичних заходів. За результатами обстеження лікар встановить необхідне дозування і пояснить, які наслідки можуть чекати хворого при використанні кошти. Інструкція забороняє підливати краплі в їжу або напої без відома пацієнта.

Краплі від алкоголізму

Для лікування алкогольної залежності, тривалих запоїв препарат слід приймати по 12-25 крапель 2 рази/добу. Необхідне дозування повинен встановлювати фахівець. Колме заборонено вживати одночасно з гарячими напоями або їжею, оскільки високі температури негативно впливають на діючу речовину. Ампулу слід розкрити, рідину, що міститься в ній, перелийте всередину флакона з коробки. Зверху на пухирець потрібно надіти крапельницю-дозатор. Якщо ліки знадобиться довго зберігати, флакон слід щільно закривати.

Застосування Колме Лайт

До складу препарату Колме Лайт входять вітаміни, екстракти деревію і чебрецю. Засіб допомагає мінімізувати ризик виникнення зривів, які можуть настати після успішної терапії алкоголізму. Згідно інструкції, необхідно приймати по 5 мл сиропу тричі за день. Бажано вживати ліки в один і той же час разом з їжею або відразу після трапези. Курс терапії становить 1 місяць. Згідно відгуками лікарів, медикамент безпечний при тривалому застосуванні, його можна пити для профілактики.

Особливі вказівки

Краплі Колме необхідно використовувати для вирішення проблеми алкоголізму лише при згоді пацієнта та під наглядом спеціаліста. Під час лікування слід враховувати можливість реакції на алкоголь, який міститься в харчових продуктах або медикаментах. Терапію дозволено розпочинати через 12 годин після останнього прийому міцних напоїв. При призначенні препарату пацієнтам з деякими патологіями слід дотримуватися обережності, оскільки можливий ризик для здоров'я. При тривалому використанні крапель слід контролювати функцію щитовидної залози.

При вагітності

Застосування препарату в період виношування дитини може спричинити за собою непередбачувані наслідки для матері та плоду. Використання медикаменту в будь-якому триместрі вагітності суворо заборонено. Токсичні компоненти ліки можуть надійти в організм дитини через материнське молоко, тому годування груддю є абсолютним протипоказанням для терапії препаратом. Лікування в період лактації можливе при переведенні дитини на штучне харчування. Відновити грудне вигодовування можна після повного виведення препарату з організму жінки.

Лікарська взаємодія

Діюча речовина ліки несумісне з медикаментами альдегідної групи (похідними хлорала і паральдегидом). Пацієнти, які проходили терапію алкогольної залежності, використовуючи дисульфірам, можуть приймати Колме не раніше, ніж через 10 днів після відміни лікування. Посилення реакції хворого на вживання спиртного виникає при спільному застосуванні ціанаміду з інгібіторами альдегіддегідрогенази (метронідазолом, фенітоїном, ізоніазидом). Комбінацій цих препаратів рекомендується уникати.

Побічні дії

Препарат добре переноситься пацієнтами, не приймають алкогольні напої в період терапії. Нехтування умовами, зазначеними в інструкції по застосуванню Колме, може стати причиною виникнення неприємних наслідків. Серед можливих побічних ефектів виділяють наступні:

  • підвищена сонливість;
  • відчуття шуму у вухах;
  • висипання на шкірі;
  • почуття надмірної втоми;
  • транзиторний лейкоцитоз.

Якщо пацієнти приймають Колме, чітко дотримуються рекомендацій лікаря, не вживають спиртні напої, важких ускладнень вдасться уникнути. Тяжкість наслідків залежить від кількості випитого алкоголю. При контакті з етанолом препарат може спровокувати появу побічних дій:

  • почервоніння шкірних покривів;
  • втрати чіткості зору;
  • посиленого потовиділення;
  • больових відчуттів за грудиною;
  • загальної слабкості;
  • прискореного серцебиття;
  • нудоти;
  • вираженого відчуття пульсації в ділянці голови і шиї;
  • різке падіння кров'яного тиску;
  • коллаптоидного стану;
  • блювоти;
  • порушення дихання.

Передозування

В інструкції по застосуванню не описуються специфічні клінічні симптоми передозування. У разі потрапляння в організм великої концентрації препарату можливе збільшення вираженості побічних реакцій. При прийомі високих доз ліків необхідно промивання шлунка, симптоматична та дезінтоксикаційна терапія, спрямована на нормалізацію функціонування дихальної і серцево-судинної систем. У тяжких випадках передозування може знадобитися переливання крові.

Протипоказання

Приймати препарат для боротьби з хронічним алкоголізмом дозволено не всім категоріям пацієнтів. Краплі мають ряд абсолютних протипоказань:

  • серцево-судинні захворювання з тяжким перебігом;
  • період вагітності і лактації;
  • індивідуальна непереносимість компонентів складу;
  • патології печінки з функціональними порушеннями;
  • захворювання дихальної системи;
  • порушення функції нирок.

Фахівці виділяють кілька станів, при яких ліки призначають з обережністю. Застосування засобу при наявності цих факторів повинно супроводжуватися постійним контролем лікаря. Відносними протипоказаннями є:

  • цукровий діабет;
  • ниркові недуги легкої форми;
  • епілепсія;
  • гіпертиреоз;
  • захворювання серця і судин легкого або середнього ступеня тяжкості.

Умови продажу та зберігання

Ліки Колме від алкоголізму відпускається з аптек тільки при пред'явленні рецептурного бланка. Зберігати препарат слід в темному місці при температурі не вище 25 градусів. Термін придатності препарату становить 24 місяці з моменту виготовлення. Після закінчення цього періоду використання кошти заборонено.

Аналоги

Препарат не має структурних аналогів за діючою речовиною. При відсутності можливості придбати Колме, його можна замінити засобами, що відносяться до тієї ж фармакологічної групи, попередньо отримавши консультацію лікаря. Аналоги медикаменту наступні:

  • Дисульфірам – таблетки, олійний розчин, виробництвом яких займаються в Китаї, Польщі та Франції. По дії медикамент відносять до антиалкогольным засобів. Ефективність Дисульфіраму обумовлена збільшенням концентрації ацетальдегіду. Метаболіт етанолу призводить до диспепсії, астенії, падіння артеріального тиску, тахікардії. Інтоксикація цією речовиною допомагає створити неприязнь людини до спиртного. Прийом Дисульфіраму можливий тільки за призначенням лікаря. Серед протипоказань значаться: епілепсія, вагітність, хронічні захворювання нервової системи, цукровий діабет, індивідуальна непереносимість. За добу рекомендовано приймати 125-500 мг перорально. Ін'єкції та імплантацію може проводити тільки фахівець.
  • Метадоксил – італійський препарат, який випускається у таблетованій та ін'єкційній формі. Діюча речовина (метадоксин) має гепатопротекторну, антиалкогольным, дезінтоксикаційним ефектом. Захист печінки забезпечується регулюванням балансу насичених і ненасичених жирних кислот. Зниження токсичного впливу досягається індукції ензимів цього органу, які беруть участь у метаболізмі етанолу. Препарат сприяє поліпшенню пам'яті, розумових процесів, знижує моторне збудження, має антидепресивний ефект. Показаннями до застосування таблеток Метадоксила є хвороби печінки, спричинені впливом спиртного, хронічний алкоголізм. Розчин використовують для лікування абстинентного синдрому та гострого отруєння етанолвмісною продукцією. Терапія Метадоксилом заборонена при вагітності та грудному вигодовуванні, індивідуальної чутливості до компонентів. Таблетки слід приймати перорально по 1 шт. 2 рази/добу приблизно за півгодини до їди. Мінімальний курс становить 90 днів. При гострій інтоксикації потрібно вводити 1-2 ампули розчину внутрішньом'язово або 300-900 мг внутрішньовенно.
  • Антаксон – італійське ліки, що блокує опіатні рецептори. Форма випуску – капсули, розчин для прийому всередину. Використовується при хронічному алкоголізмі. Заборонено приймати Антаксон пацієнтам молодше 18 років, при наявності в аналізі сечі опіоїдів, гострому гепатиті, нирковій недостатності, абстинентному синдромі, позитивної реакції з налоксоном, гіперчутливості до складових. Для лікування алкогольної залежності щоденно призначають по 50 мг кошти. Тривалість терапії – від 12 тижнів.

Аналог у краплях

Препарат Пропротен-100 російського виробництва є аналогом Колме в краплях. Рідина являє собою антитіла до мозгоспецифическому білку. Засіб допомагає лікувати алкогольну залежність важкого і легкого перебігу, викликаючи огиду до спиртним напоям, знижуючи ризик рецидивів. Ліки знижує головний біль, тремор, дратівливість, безсоння, запаморочення, відчуття тривоги.

Приймати медикамент потрібно разом з їжею, попередньо розчинивши в ложці води. При важкому похміллі пацієнту необхідно пити по 10 крапель кожні 30 хвилин протягом 2 годин. Курс терапії становить 2-3 доби. Для зникнення тяги до алкоголю потрібно вживати засіб тричі за день у тому ж дозуванні. Продовжувати лікування необхідно не менше 3 місяців.

Ціна Колме

Препарат не можна придбати без припису лікаря, оскільки неправильний прийом може викликати ряд важких негативних наслідків для здоров'я людини. При відсутності медикаменту на полицях аптек, зробіть замовлення або зверніться до фахівця для призначення аналога. Купити Колме в Москві можна за цінами, зазначеними в таблиці:

Назва аптеки

Ціна ліки (в рублях)

Фармлюкс

5700

Доктор Столєтов

4600

Здравзона

Три тисячі дев'ятсот дев'яносто сім

Відео

Лікування алкоголізму без відома хворого. Препарати Пропротен-100 і Колме

Відгуки

Ганна, 42 рокиЧоловік страждав на хронічний запійним алкоголізмом. Незабаром його звичка стала приносити занадто багато проблем вдома, на роботі і зі здоров'ям. Звернулися до нарколога, він порадив приймати ці краплі. Чоловік дотримувався обмежень, став краще себе почувати, налагодив справи. Ліки коштують дорого, але заслуговує позитивних відгуків.
Василь, 35 роківБрав краплі, щоб впоратися з алкогольною залежністю. Кілька разів вживав при цьому спиртне – виникала сильна пульсація усередині голови, ставало важко дихати, падав тиск. Після лікування сформувалося стійке відраза до алкоголю. Для підтримки ефекту періодично п'ю препарат Колме Лайт.
Вероніка, 30 роківЗалежністю від спиртних напоїв страждав брат. Щоб йому допомогти, звернулися до нарколога. Лікар призначив цей медикамент. Після курсу терапії зривів не виникало, побічних ефектів не спостерігалося. Для підтримки результату і профілактики рецидивів брат за порадою доктора п'є Пропротен-100. Обидва ліки приносять відчутну користь.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!