Суперчистотел – інструкція по застосуванню і показання, склад і побічні дії

Стикаючись з різними патологіями шкіри, людина не завжди знає, як від них позбутися. Бородавки, папіломи, сухі мозолі не тільки погіршують естетичний вигляд, але і приносять безліч неприємних симптомів: печіння і свербіж при травмуванні. Існує безліч лікарських засобів на травах і без них, які допомагають швидко позбутися від дефектів в домашніх умовах, серед них препарат Суперчистотел – інструкція по застосуванню свідчить, що наносити його слід за допомогою аплікатора на шкірні покриви, але не на слизові оболонки.

Розчин Суперчистотел

Це водний лужної препарат, який призначений для виведення мозолів, бородавок, папілом. Згідно інструкції, після застосування Суперчистотела всі шкірні дефекти зникають безслідно. Фахівці стверджують, що засіб ефективно при лікуванні доброякісних пухлин, але застерігають від розтікання на здорові тканини, щоб не сталося сильного опіку. Суперчистотел не містить гормонів та відпускається без рецепта. Лікарський засіб виробляє декілька виробників: ТОВ Аспера, Леккер, Діас.

Склад

Препарат не містить екстракт чистотілу, але його вплив на шкіру схоже з ефективністю соку даної трави. Якщо порівнювати побічний вплив Суперчистотела з його природним аналогом, то можна помітити, що другий при попаданні на епідерміс руйнує її малюнок. Застосування лужного кошти відновлює шкіру, робить її здоровою. В силу отруйності, натуральний екстракт чистотілу від бородавок не можна використовувати безконтрольно в лікувально-косметологічних цілях. Крім дистильованої води, до складу препарату Суперчистотел входять наступні компоненти:

Назва речовини

Дія на шкірні покриви

гідрокарбонат натрію

розм'якшує огрубілі ділянки, виводить токсини

гідроокис натрію

розкладає клітини наростів, має противірусну дію до збудника

хлорид натрію

регидратирующее і дезінтоксикаційний засіб

Як діє препарат

Папіломи і бородавки мають корені, що залягають дуже глибоко під шкірою. Видалення верхньої частини шкірного наросту може спровокувати його розподіл і людина замість одного новоутворення отримує два. Така дія може також викликати переродження залишилися доброякісних клітин у злоякісні. Компоненти Суперчистотела допомагають роз'їдати наріст разом з корінням. Препарат викликає колликвационный некроз пухлини, в результаті чого її мертві тканини розріджуються і розтікаються.

Показання до застосування

По інструкції Суперчистотел застосовують для хімічного видалення новоутворень, що виникли на шкірних покривах. Препарат не є лікарським, а відноситься до розряду косметичних рідин. Слід знати, що Суперчистотел – це сильнодіючий засіб, тому його застосування в домашніх умовах показано тільки у разі гострої необхідності. Розчин сприяє видаленню таких шкірних утворень, як:

  • бородавки;
  • папіломи;
  • гострокінцеві кондиломи;
  • сухі мозолі;
  • натоптиші;
  • кератоми.

Як користуватися Суперчистотелом

Використовувати дану рідину потрібно тільки після уважного вивчення інструкції, адже вплив лугу на здорову шкіру може призвести до хімічного опіку. Перед видаленням наростів необхідно ороговілий ділянку розпарити в гарячій воді, висушити, а ділянки навколо нього рясно змастити жирним кремом (або дитячим). Аплікатор, що додається до препарату, слід нанести краплю рідини на наріст, не допускаючи розтікання по шкірі. Далі потрібно дочекатися, поки розчин висохне.

Суперчистотел від папілом

Препарат випускається у формі флакона або фломастера. Для видалення папіломи, особливо розташованої у важкодоступному місці, краще використовувати другий варіант щоб уникнути розливання агресивної рідини. Після обробки наросту потрібно наносити 1 краплю розчину. Якщо після застосування з'явиться легке печіння на оброблюваної поверхні, то, згідно інструкції, процес відмирання папіломи розпочався. У запущених випадках процедуру слід повторити, але не раніше, ніж через 7 днів.

Суперчистотел від бородавок

За вказівок в інструкції, навіть крапля Суперчистотела здатна випалити невеличку бородавку повністю. Якщо новоутворення великого розміру або їх кілька, то обробляти кожну потрібно по 1 разу/добу протягом 3 днів. Якщо через деякий час після обробки бородавка почорніла, значить Суперчистотел почав діяти. Якщо нарости протягом 3 днів не зникнуть, це не означає, що процес закінчився. Видалення бородавок вже без вашої участі завершиться протягом тижня.

При сухих мозолях

Локальне потовщення шкіри, викликане механічним роздратуванням, часто виникає над суглобами, на пальцях ніг або в місцях їх тертя. Зовні сухі мозолі покриті ороговілими клітинами, які не встигають відшаровуватися. У медицині такий стан шкіри отримало назву гіперкератоз. В домашніх умовах позбавиться від сухого мозолячи допоможе Суперчистотел. По інструкції, наносити рідина на ороговілий ділянку слід по 1 краплі 1 раз на 5 днів. Процедуру можна повторювати до 6 разів.

Особливі вказівки

Під час використання Суперчистотела можна обробляти поверхню шкіри іншими речовинами з сильними кислотами або лугами в складі. Не слід наносити розчин на обличчя для видалення дефектів шкіри. Якщо є сильна потреба, то до застосування Суперчистотела обов'язкова консультація дерматолога. Якщо рідина потрапила на здорову шкіру, то треба промити уражену ділянку проточною водою 10-15 хвилин, потім накласти на місце опіку компрес з 5% розчином лимонної кислоти.

Побічні дії

В процесі лікування Суперчистотелом дефектів шкіри можуть виникати деякі небажані реакції організму. При наявності будь-яких побічних ефектів, потрібно скасувати подальше нанесення препарату і звернутися до лікаря. Серед негативних реакцій можуть спостерігатися:

  • опіки після хімічного впливу на здорові ділянки;
  • почервоніння (гіперемія);
  • набряклість при застосуванні засобу поруч з областю очей;
  • алергічні реакції у вигляді свербіння і лущення на шкірі.

Протипоказання

Згідно інструкції, не можна використовувати розчин, якщо на оброблюваній ділянці присутні родимки, опіки, порізи, відкриті рани та інші ушкодження шкіри. Застосування Суперчистотела не допускається під час вагітності та годування дитини груддю. Дітям до досягнення 10 років виводити нарости даними розчином теж не можна. Препарат протипоказаний при гіперчутливості до його компонентів.

Умови продажу та зберігання

Купити Суперчистотел можна в аптеці або інтернет-магазині без пред'явлення рецепта від лікаря. Оскільки препарат дуже їдкий, зберігати його треба в місці, віддаленому від потрапляння ультрафіолету, недоступному для дітей та домашніх тварин. Температура повітря в приміщенні, де знаходиться розчин Суперчистотела, не повинна перевищувати +25 градусів. Термін придатності засобу – не більше 2 років з дати, зазначеної на упаковці. Після цього терміну препарат втрачає свої властивості і стає непридатним до використання.

Аналоги

Однакових за складом з Суперчистотелом медикаментів не існує. По фармакологічній дії аналогами є:

  • Солкодерм, препарат для зовнішнього використання для лікування доброякісних новоутворень шкіри з мумифицирующим і припікаючою дією;
  • Солковагин, лікарський засіб, який лікує папіломи і інші доброякісні ураження шийки матки;
  • Кондилин, припікаючу і мумифицирующее засіб, що видаляє нарости на шкірі, яке містить в складі природні компоненти;
  • Дуофилм, що володіє припікаючою дією, яке поширюється на всі шкірні новоутворення.

Ціна Суперчистотела

Вартість на препарат може трохи варіюватися залежно від виробника і торговельної націнки продавця. Середня ціна в аптеках московського регіону:

Назва препарату

Виробник

Обсяг

Ціна в рублях

Суперчистотел

ТОВ " Аспера

3,6 мл

26,00

Суперчистотело фломастер

ТОВ Леккер

5 мл

130,00

Супер чистотіл

ТОВ Олеос

1,2 мл

30,00

Суперчистотел

ТОВ Діас

3,6 мл

45,00

Відео

СУПЕРЧИСТОТЕЛ.avi

Відгуки

Ніка, 19 роківШукала в інтернеті відгуки лікарів, як діє на нарости на руках чистотіл аптечний, а натрапила на масу позитивних відгуків на препарат Суперчистотело. Купила розчин у найближчій аптеці і відразу нанесла на свої косметичні дефекти. Спочатку ніякої реакції не було, але через 10 днів регулярного застосування мої бородавочки стали зникати.
Марія, 42 рокиВід папілом на шиї подруга порадила купити Суперчистотел – інструкція по його застосуванню теж вказувала на швидку ефективність препарату. Але після першого нанесення на папілому у мене пішла по всій шиї алергія – червоні плями поширилися навіть на зону декольте. Довелося терміново звертатися в найближчий дерматологічний центр.
Анжела, 23 рокиНабридли папіломи на руці, а виводити у хірурга боюся, адже після скальпеля можуть залишитися рубці і шрами. Чула про дію соку рослини чистотілу, але в нашому регіоні він не росте. Побачила в аптеці дешевий препарат Суперчистотел, прочитала інструкцію і купила. Яке ж було моє здивування, коли проблема усунулася за 4 дні!
Микола, 34 рокиВиводив бородавки довго. Після кількох процедур припікання рідким азотом (вельми дорогих хворобливих) вони пропадали, але через деякий час знову з'являлися. Звернув увагу на рекламований препарат Супер чистотіл. Вирішив спробувати, адже нічим не ризикую. Нарости зникли після декількох нанесень. Сподіваюся, що більше не з'являться.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!