Інструкція із застосування таблеток Ко-Перинева - склад, механізм дії, протипоказання, аналоги і ціна

Гіпертонія – це небезпечна хвороба, ігнорування якої може призвести до серцевих захворювань. Запорука гарного лікування – правильно підібрані медикаменти. Ко-Перинева – це таблетки, застосування яких сприяє зниженню тиску, розширення судин і виведенню зайвої рідини з організму. Інформацію, подану в статті, не можна використовувати для самолікування, всі призначення препарату робить доктор.

Що таке Ко-Перинева

Згідно відгуками, один з кращих комбінованих антигіпертензивних препаратів – Перинева. Результат від прийняття ліків триває близько доби. Через місяць постійного вживання таблеток можна досягти стійкого зниження тиску без збільшення частоти серцевих скорочень. Препарат розроблений так, що після припинення його використання не виникає синдром відміни.

Склад

Периндоприл эрбумин у вигляді напівфабрикату та індапамід – це основні діючі компоненти ліки. Згідно інструкції, до складу також включені допоміжні речовини, кількість яких може варіюватися:

  • моногідрат лактози;
  • мікрокристалічна целюлоза;
  • колоїдний діоксид;
  • магнію стеарат;
  • хлориду гексагідрат кальцію;
  • гідрокарбонат натрію;
  • кросповідон.

Форма випуску

Ліки Ко-Перинева випускається у вигляді таблеток білого або практично білого кольору. Для розміщення препарату використовуються контурні чарункові упаковки, які вміщують по 10 штук. Продається ліки в картонних пачках. Таблетки круглі, двоопуклі, можуть випускатися тільки з фаскою або рискою у вигляді прямої лінії на одній стороні, або з двома позначками.

Фармакологічна дія

Таблетки від тиску Ко-Перинева — це комбінований препарат, який містить поєднання інгібітора АПФ — периндоприлу та тиазидоподобного діуретика — індапамід. Засіб чинить антигіпертензивну дію, не впливаючи на обмін речовин, ліпідів. Результат залежить від кількості прийнятого ліки. Зниження дози зменшує гіпотензивний ефект незалежно від віку, положення тіла хворого. Препарат призводить до наступним діям на організм людини:

  1. розширює вени;
  2. знижує навантаження на серцевий м'яз;
  3. відновлює еластичність великих артерій;
  4. надає сечогінний ефект.

Показання до застосування

Лікування препаратом відбувається при тривалому і стійкому підвищенні артеріального тиску. Рекомендується застосовувати для зниження ризику виникнення артеріальної гіпертензії м'якого, помірного або жорсткого рівня тяжкості. Ліки чинить вазодилатуючу дію, перешкоджає зниженню кількості іонів калію в крові, не викликає рефлекторну тахікардію. Препарат випускається тільки за рецептом лікаря.

Інструкція по застосуванню Ко-Перинева

Перед початком вживання ліки рекомендують приймати периндоприл та індапамід окремо для підбору доз. Після монотерапії діуретиком та інгібітором призначають таблетки Ко-Перинева. Ліки застосовується 1 раз на добу, вранці до сніданку, запиваючи великою кількістю води. Тривалість курсу лікування і дозування препарату підбирається індивідуально для кожного пацієнта.

Дозування

Курс лікування артеріальної гіпертензії прописується лікарем. Згідно анотації, необхідно починати прийом ліків з мінімальним вмістом периндоприлу та індапаміду (2 мг та 0,625 мг). Якщо протягом місяця не вдається встановити контроль над артеріальним тиском, відбувається корекція дози. Для одержання сильного гіпотензивного результату можна приймати максимальну добову дозу препарату (8 мг периндоприлу та 2,5 мг індапаміду). Для пацієнтів літнього віку початкова доза гіпотензивного ліки становить 2 мг/0,625 мг.

Застосування при вагітності і годуванні грудьми

Таблетки протипоказані при вагітності. Виробники не виключають негативного ефекту інгібіторів АПФ на плід в першому триместрі. Тривале застосування ліків після третього місяця вагітності може стати причиною зниження функції нирок плода, уповільнення осифікації кісток черепа і т. д. На останніх термінах виношування немовляти, діуретики зменшують матково-плацентарний кровообіг у матері і викликають гіповолемію.

Під час грудного вигодовування забороняється застосування таблеток. Навіть при низькій дозі індапамід спричиняє зменшення або придушення лактації. У ході досліджень не було отримано даних про вплив, що периндоприл має на новонародженого. Необхідно оцінити важливість лікування для матері, прийняти рішення про відмову від годування грудьми або таблеток. Відновити терапію можна після закінчення лактації.

Лікарська взаємодія

Таблетки можуть взаємодіяти з іншими препаратами, послаблюючи або посилюючи їх дію. Деякі приклади одночасного прийому декількох ліків:

  1. Прийняття з ліками, що містять літій, може призвести до підвищеної концентрації даної речовини в плазмі крові, тому слід уникати такої комбінації.
  2. При використанні з ацетилсаліциловою кислотою та іншими НПЗЗ може погіршитися дію препарату.
  3. З ліками Баклофен: має гіпотензивний ефект, що може стати причиною сильного зниження артеріального тиску.
  4. Застосування з трициклічними антидепресантами знижується рівень лейкоцитів у крові.
  5. При застосуванні з тіазидними діуретиками збільшується рівень калію в крові, тому слід контролювати концентрацію даної речовини в організмі.
  6. З інсуліном: підвищує толерантність до глюкози.
  7. З ліками для загальної анестезії: надає виражений гіпотензивний ефект.
  8. З метформіном і йодовмісними препаратами: при виникненні функціонального типу ниркової недостатності корекція утруднена.

Ко-Перинева і алкоголь

Згідно інструкції, вживання ліків неприпустимо спільно з алкоголем. Необхідно повністю відмовитися від спиртних напоїв протягом терапії інгібітором. Якщо ви вирішили прийняти алкоголь, слід використовувати препарат з обережністю, пам'ятати про правила:

  1. Жінкам дозволяється прийняття таблеток Перинева за 32 години, а чоловікам – за 24 години до вживання алкоголю.
  2. Представникам сильної статі дозволяється застосовувати таблетки через 14 годин, а жінкам – через 20 годин після вживання спиртних напоїв.
  3. Найбільший ефект на дію ліків можуть надавати: солодовий напій, пиво, столове вино, портвейн, бренді. Уникайте вживання цих напоїв.

Побічні ефекти передозування і

На фоні терапії можуть виникнути побічні ефекти:

  1. На систему кровотворення: тромбоцитопенія, гемолітична анемія.
  2. На органи чуття: порушення зору, шум у вухах.
  3. На нервову систему: парестезії, головний біль, запаморочення, лабільність настрою, порушення сну, сплутаність свідомості, непритомність.
  4. На серцево-судинну систему: виражене зниження артеріального тиску, стенокардія, інфаркт міокарда і т. д.
  5. На дихальну систему: сухий кашель, задишка, бронхоспазм, риніт.
  6. На травні органи: запор, біль у животі, блювання і т. д.
  7. На шкірні покриви: свербіж, шкірний висип, фоточутливість і т. д.
  8. На кістково-м'язову систему: спазми.
  9. На сечовидільну систему: ниркова недостатність.
  10. На репродуктивну систему: імпотенція.
  11. Інші: астенія, підвищене потовиділення.
  12. З боку лабораторних показників: гіперкальціємія, підвищення активності печінкових ферментів, гіпохлоремія і т. д.

Передозування супроводжується блювотою, нудотою, значним зниженням тиску. За відгуками пацієнтів, стан покращує положення на спині з піднятими ногами. При появі даних симптомів слід промити шлунок, прийняти активоване вугілля, випити велику кількість рідини. Рекомендується звернутися за допомогою до медичного працівника, негайно припинити терапію.

Протипоказання

Медикамент протипоказаний пацієнтам з наявністю хоча б одного з ознак:

  • ангіоневротичний набряк в анамнезі;
  • гіпокаліємія;
  • виражені симптоми гострої ниркової недостатності;
  • двосторонній стеноз ниркових артерій;
  • висока концентрація калію – гіперкаліємія;
  • непереносимість лактози;
  • гостра серцева недостатність;
  • хворим з цукровим діабетом;
  • підліткам до 18 років;
  • вагітність і період лактації;
  • чутливість до діючих речовин;
  • спортсмени – може виникнути псевдопозитивна реакція при проведенні допінг-контролю;
  • проходження діалізу.

Аналоги

У ліки є ряд аналогів по результату або діючої речовини. Перед зміною препарату слід проконсультуватися з лікарем, самолікування небезпечно для здоров'я. Найбільш часто вживається аналог Ко-Перинева – ліки Еналаприл. До альтернативних препаратів відносять:

  • Амплитон;
  • Амприлан;
  • Берлиприл плюс;
  • Ирузид;
  • Капозид;
  • Ко-Диротон;
  • Лізиноприл;
  • Еналаприл.

Ціна

Лікарський препарат Перинева можна купити в інтернет-магазині, аптеці, інтернет-аптеці. Якщо ви вирішили замовити таблетки онлайн, слід уважно підбирати необхідну лікарську дозу по каталогу, ретельно вивчаючи відгуки. Вартість ліків буде відрізнятися на кілька рублів залежно від кількості таблеток, регіону проживання і місця покупки. У таблиці представлені ціни на ліки Перинева в Москві.

Місце продажу препарату

Назва

Кількість таблеток в упаковці

Доза ліки

Ціна препарату

Аптеки

30

2/0,625 мг

268 р.

30

4/1,25 мг

476 р.

30

8/2,5 мг

543 р.

90

4/1,25 мг

846 р.

90

8/2,5 мг

1176 р.

Інтернет-магазин

ЗдравСити

30

2/0,625 мг

284 р.

30

4/1,25 мг

442 р.

30

8/2,5 мг

536 р.

90

4/1,25 мг

525 р.

90

8/2,5 мг

974 р.

Інтернет-аптека

Piluli.ru

30

2/0,625 мг

313 р.

30

4/1,25 мг

274 р.

30

8/2,5 мг

372 р.

90

4/1,25 мг

553 р.

90

8/2,5 мг

935 р.

Wer.ru

30

2/0,625 мг

304 р.

30

4/1,25 мг

280 р.

30

8/2,5 мг

524 р.

90

4/1,25 мг

858 р.

90

8/2,5 мг

954 р.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!