Мільгамма – аналоги: інструкція по застосуванню

Мільгамма являє собою лікарський засіб комплексної дії для лікування захворювань нервової системи, опорно-рухового апарату. В комплекс входять нейротропні сполуки, які є основними діючими речовинами: тіамін, піридоксин, ціанокобаламін. Ліки допомагає при лікуванні різних неврологічних патологій, остеохондрозі хребта. Для введення ін'єкцій у м'язи можна придбати замінники кошти Мільгамма – аналоги, що містять вітаміни групи В.

Аналог Мильгаммы в ампулах

Якщо дане ліки відсутній у продажу, можна замінити його іншими засобами з такими ж вітамінними комплексами. В аптеках є велика кількість препаратів, схожих з Мильгаммой - аналогів для лікування невралгій. Ціни на розчини варіюються в межах 120-400 рублів. Аналоги Мильгаммы в ампулах мають схожий склад і дію на організм.

Нервиплекс

Це комбінований препарат для лікування патологій неврологічного характеру. Розчин містить тіамін, необхідний для нормальної роботи нервової системи, серця. Ціанокобаламін (вітамін В12) покращує згортання крові, сприяє ліпідного обміну. Показаннями до застосування Нервиплекса є патології нервових тканин, діабетична та периферична невропатія.

При вагітності та лактації препарат не призначають. Інструкція наказує не приймати його під час роботи з якими-небудь механізмами. Мінусом лікарського засобу можна вважати можливість появи шкірних подразнень, висипу, зниження тиску. Плюс препарату - швидко нормалізує роботу центральної нервової системи, стабілізує діяльність травного тракту, покращує метаболізм.

Комбилипен або Мільгамма

Комбилипен – рідкий замінник Мильгаммы в уколах, до його складу входять вітаміни В1, В6, В12. Він застосовується при захворюваннях нервів, невралгічних патології опорно-рухового апарату. Доза піридоксину у уколах становить 50 мг, тіаміну – 50 мг, ціанокобаламіну – 500 мкг. Ампули з розчином жиророзчинний форми використовують для введення ін'єкцій при лікуванні таких захворювань:

  • міалгія;
  • невралгія;
  • плексопатия;
  • полінейропатія.

Плюсом препарату є те, що він ефективно усуває м'язові судоми, що виникають у літніх людей. Уколи Мільгамма призначають і при інших неврологічних симптомах, якими супроводжуються неврити. Мінус Комбилипена - його не можна приймати особам з серцево-судинною недостатністю, тахікардією. Ін'єкції Мильгаммы і цього замінника добре знімають біль у всіх відділах хребта. Цей вітчизняний аналог у формі розчину має ще один плюс: він дешевший, ніж Мільгамма.

Тригамма

Ці ампули підходять як замінник комплексу Мільгамма – його аналог діє схожим чином. Він допомагає при поліневритах, неврологічних патологіях суглобів, інфекції герпесу. У складі розчину знаходяться вітаміни класу, він містить лідокаїн, що забезпечує анестезуючу дію. Рідина в ампулах для введення розчину Тригамма ефективно знижує болі, що виникають при захворюваннях ЦНС.

Активні речовини ліки (тіамін, піридоксин) при надходженні в печінку трансформуються там кислоти та виводяться разом із сечею. Засіб добре переноситься організмом, майже не має протипоказань, що є плюсом. Мінусом можна вважати можливість появи таких реакцій, як: пітливість, свербіж шкіри, анафілактичний шок. При курсі терапії уколи потрібно ставити щодня, доза – 2 мл розчину.

Нейромакс

Ампули з розчином для введення внутрішньом'язово містять: піридоксину гідрохлорид, ціанокобаламін, тіаміну гідрохлорид, лідокаїн, допоміжні з'єднання. Рідина застосовується з метою терапії таких неврологічних захворювань:

  • неврити;
  • міалгії;
  • поліневропатії;
  • параліч лицьового нерва.

Діючі речовини препарату нормалізують діяльність нервової системи, позитивно впливають на процес кровообігу. Недоліком лікарського засобу є те, що його не можна приймати дітям, так як він містить невелику кількість алкоголю. Вагітним жінкам та в період годування препарат не призначають. До достоїнств ліки можна віднести високу ефективність, невелику вартість.

Витагамма

Це полівітамінний комплекс, що містить ті ж речовини, що і попередні замінники кошти Мільгамма - аналоги. Застосовується для поповнення нестачі вітамінів класу В у людини, лікуванні остеохондрозу хребта. Препарат позитивно впливає на роботу нервової системи, надає болезаспокійливу дію. З метою терапії призначають пацієнтам з невритами, міалгією. Мінус ліки - наявність великого числа протипоказань. Пацієнти, які проводили лікування за допомогою уколів Витагамма, відгукуються про це засобі позитивно.

Аналог Мильгаммы в таблетках

Мільгамма і аналоги можуть випускатися в таблетированном вигляді. Таблетки упаковуються в блістери по 20, 30, 60 осередків. Мільгамма композитум і його замінники продаються аптечними пунктами у формі драже. Всі препарати цієї групи мають схожу дію, протипоказання, побічні ефекти. Кількість аналогів і ціни на вітамінні комплекси різних регіонів можуть істотно відрізнятися.

Нейробион

Засіб призначають як частина терапії при невритах, для того щоб організм почав отримувати відсутні речовини. Надходження необхідних вітамінів забезпечує стабілізацію ЦНС пацієнта. Препарат можуть призначати при симптомах остеохондрозу. Якщо ліки приймається довше місяця, лікар змінює дозування. Мінусом цього засобу є великий список небажаних ефектів. До плюсів можна віднести наявність знеболюючої дії. При одночасному прийомі Нейробиона та леводопи її ефективність знижується. Не можна вживати препарат з антацидними засобами.

Комбилипен або Нейромультивит – що краще

Обидва комплексу мають однакове призначення. Вони застосовуються для лікування невралгій, насичення вітамінами В1, В6, В12 організму людини. Лікарські засоби є аналогами Мильгаммы. Вони містять одні і ті ж речовини, але мають різну концентрацію. Порівняльна характеристика дана таблицею:

Вітамін

Нейромультивит

Комбилипен

В1

100 мг

100 мг

В6

200 мг

100 мг

В12

0,2 мг

0,002 мг

Дані ліки приймають по 1-3 таблетки щодоби. Більш точне дозування, як і тривалість лікування призначає лікар. Нейромультивит має більш високу концентрацію активних речовин, з чого можна зробити висновок, що це ліки потужніше впливає на організм людини. Вартість приблизно вдвічі вище, ніж його аналога - Комбилипена.

Неуробекс Форте

Вітамінний препарат у формі таблеток складається з тіаміну, ціанокобаламіну, піридоксину. Ці речовини необхідні людині для нормальної роботи організму. Вони виробляють обмін амінокислот, ліпідів, вуглеводів, беруть участь у процесах росту клітин. Ефект піридоксину полягає в тому, що він задіяний у біосинтезі сполук нервових тканин. Вітамін В6 активно підтримує діяльність ЦНС. До недоліків препарату відноситься те, що його не призначають при вагітності, хворобах крові. Плюсом можна вважати високу ефективність засобу.

НейроМакс Форте

Це аналог ліки Мільгамма, що випускається у формі розчину і таблеток. Нейротропні вітаміни призначаються як частина терапії при запальних процесах нервових тканин і рухового апарату. Прийом комплексу НейроМакс Форте сприяє стабілізації діяльності ЦНС, покращує кровотік. Позитивним моментом є наявність хороших відгуків з боку пацієнтів. До мінусів відноситься великий список побічних ефектів.

Ціна аналогів Мильгаммы

Порівняти вартість полівітамінних препаратів можна в таблиці:

Назва препарату

Ціна на ампули, рублів

Ціна таблеток, рублів

Нервиплекс

150

200-250

Комбилипен

150

250-300

Тригамма

350

420

Нейромакс

150

240

Витагамма

150

220

Нейробион

300

320

Нейромультивит

250-300

400-550

Неуробекс Форте

60-100

65-100

НейроМакс Форте

400-560

550-780

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!