Інструкція із застосування таблеток Граммидин для дитини - склад, побічні ефекти, аналоги і ціна

Один з найбільш ефективних способів для лікування болю в горлі у дітей – таблетки Граммидин. Комбінований препарат підходить для самих маленьких пацієнтів, бореться з агресивними бактеріями. Згідно інструкції по застосуванню, Граммидин дитячий можна використовувати для зменшення ознак запалення, а також як анестетик і протимікробний засіб.

Що таке дитячий Граммидин

Ліки для лікування інфекційно-запальних захворювань ротової порожнини і горла – дитячий Граммидин. Таблетки застосовують для лікування ангіни, ларингіту, фарингіту, тонзиліту, препарат чинить протимікробну дію. Терапевтичний ефект граміцидину спрямований не тільки на симптоматичне лікування, а й на боротьбу з причиною хвороби. Ліки підсилює ефект інших протимікробних засобів. Перед початком застосування препарату обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.

Склад

Граммидин для дітей був створений на основі тривалих клінічних досліджень. Компоненти препарату безпечні для здоров'я самих маленьких, сприяють швидкому одужанню. Одна таблетка містить:

  1. Активні компоненти, в які входить протимікробний засіб граміцидин С, антисептичний – цетилпіридиній хлориду.
  2. Допоміжні речовини: кремнію діоксид колоїдний (Аеросил 200), тальк, кислота лимонна моногідрат, аспартам, ароматизатор малиновий, сорбіт, магнію стеарат.

Антибіотик чи ні

Діючою речовиною лікарського препарату є антибіотик граміцидин. Речовина перешкоджає розвитку бактерій і вбиває їх, ефективний для боротьби з пневмококами, стрептококами, стафілококами та іншими патогенними мікроорганізмами. Дія граміцидину підвищує проникність клітинної мембрани бактерій, не викликає звикання у мікробів. Препарат був розроблений спеціально для дітей.

Фармакологічна дія

Граміцидин дитячий був розроблений для лікування інфекційно-запальних захворювань горла і порожнини рота. Препарат місцевого застосування, який чинить антибактеріальну дію, зменшує запалення і неприємні відчуття в горлі. Таблетки полегшують ковтання, допомагають пом'якшити кашель. Вхідний до складу препарату анестетик, має знеболюючу дію на слизову оболонку рота і глотки. Розсмоктування посилює слиновиділення, що сприяє очищенню ротової порожнини і глотки від продуктів життєдіяльності мікроорганізмів.

Форма випуску

Засіб випускається у лікарській формі таблеток для розсмоктування білого або майже білого кольору. Льодяники круглі, двоопуклі, зі скосом. На одній стороні таблеток виробники помістили напис GR. Для фасування використовуються контурні чарункові упаковки, які вміщують по 6 або 9 таблеток. Дитячі таблетки білого кольору випускаються із запахом і смаком малини в картонних пачках з жовтим шарфиком.

Показання до застосування

Таблетки рекомендується приймати при інфекційно-запальних захворюваннях порожнини рота, які супроводжуються болем в горлі. Медичні працівники призначають Граммидин дітям з чотирьох років. Препарат рекомендується використовувати у випадках захворювання:

  • Фарингіт – запалення слизової оболонки глотки і її лімфоїдної тканини за дії на них агресивних факторів (куріння, вдихання забрудненого повітря) і бактерій.
  • Тонзиліт – запалення піднебінних мигдалин. Збудниками хвороби виступають стрептококи і стафілококи.
  • Стоматит – ураження слизової оболонки рота, яке виникає як реакція імунної системи на подразники.
  • Гінгівітом – запалення ясен, яке не викликає порушення цілісності зубоясенного з'єднання.
  • Пародонтит – запалення тканин пародонту, що характеризується прогресуючим руйнуванням нормальної структури щелепи.

Інструкція по застосуванню Граммидина дитячого

Препарат для місцевого застосування рекомендується використовувати після їжі. Слід розсмоктувати до повного розчинення таблетки. Згідно анотації, після вживання таблеток необхідно утриматися від прийому їжі і напоїв 1-2 години. Дитина від 4 до 12 років можуть приймати по 1 таблетці 4 рази за добу, пацієнтам після 12 років і дорослим необхідно випивати по 2 таблетки (одна за одною протягом півгодини) 4 рази на день. Курс лікування бактеріальних захворювань горла займає близько 7 днів, якщо результат відсутній, необхідно звернутися до лікаря.

Лікарська взаємодія

Інструкція по застосуванню не містить інформацію про випадки значущої взаємодії препарату з іншими лікарськими засобами. Перед використанням таблеток необхідно проконсультуватися з медичним працівником. Вживання великої кількості антибіотиків у дитячому віці загрожує погіршенням роботи печінки та іншими негативними наслідками. Для запобігання передозування, необхідно уникати одночасного застосування препарату з іншими анестетиками, таблетками з однаковими діючими речовинами.

Побічні ефекти передозування і

Препарат є сильнодіючим антибіотиком, тому вірогідні виражені побічні ефекти. У деяких пацієнтів можливі алергічні реакції на компоненти льодяників, часто проявляються порушення роботи шлунково-кишкового тракту. При виникненні хоча б однієї ознаки, слід звернутися до педіатра і негайно припинити прийом антибактеріального препарату. При передозуванні у дитини виявляються наступні симптоми:

  • діарея;
  • блювання;
  • нудота;
  • алергічні реакції;
  • головні болі.

Протипоказання

Льодяники для розсмоктування протипоказано застосовувати при підвищеній чутливості до компонентів ліки, в період грудного вигодовування, купувати дітям до 6 років. Через вміст у препараті аспартама, забороняється його вживання хворим з генетичним порушенням метаболізму амінокислот. Виписати драже Граммидин для вагітних може тільки лікар. Перед призначенням таблеток проводиться оцінка стану здоров'я жінки, аналіз можливих ризиків застосування ліки для плода. Не рекомендується вживати препарат вагітним у першому триместрі.

Особливі вказівки

Дитяче ліки не слід застосовувати при наявності відкритих ран у ротовій порожнині: входить до складу цетилпіридиній хлориду перешкоджає їх природному загоєнню. Препарат не впливає на здатність керування механізмами та керування автотранспортом, не уповільнює реакції організму на зовнішні стимули. Ліки випускається без рецепта. Граммидин необхідно зберігати в прохолодному, темному, захищеному від дитини місці.

Аналоги

На фармацевтичному ринку можливо купити ліки від горла дешевше за вартістю, ніж Граммидин Нео з лідокаїном в зеленій і червоній пачці. Не рекомендується самостійно вибирати дитяче антибактеріальний засіб для лікування запальних процесів у горлі. Для ефективного лікування захворювань необхідно враховувати індивідуальні особливості людини, ситуацію хвороби, що може зробити тільки лікар. Аналогами препарату для дітей є таблетки Септолете, пастилки Септолете Д і Септолете Нео. Виділяють наступні засоби схожі по лікувальному ефекту:

  1. Абисил;
  2. Аквалор;
  3. Вібраміцин;
  4. Вильпрафен солютаб;
  5. Гексапневмин;
  6. Гексорал табс;
  7. Дитячий Панадол;
  8. Доксицикліну гідрохлорид;
  9. Доктор Тайсс екстракт Шавлії c вітаміном C;
  10. Юнідокс Солютаб.

Ціна

Граммидин можна придбати в інтернет-магазинах, аптеках, замовити в інтернет-аптеках. Багато фірм в Москві надають послугу безкоштовної доставки таблеток у зручний для пацієнта місце. Ціна препарату може відрізнятися на кілька рублів залежно від регіону проживання. Замовляти ліки необхідно у ліцензійних продавців з хорошими відгуками покупців. При отриманні таблеток уважно перевіряйте відповідність упаковки з представленої в каталозі, остерігайтеся підробок. Неоригінальний товар може завдати непоправної шкоди організму.

Місце продажу

Назва

Ціна

Аптека

230-280 р.

Інтернет-магазин

АМТ

250-280 р.

Інтернет-аптека

Еврофарм

280 р.

ЗдравЗона

266 р.

Аптека ІФК

289 р.

Wer.ru

226 р.

Відео

Реклама Граммидин

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!