Таблетки і спрей Синупрет від нежитю у дорослих та дітей - склад, дозування, побічні ефекти і аналоги

Для лікування нежиті у дитини і дорослого використовується засіб Синупрет – інструкція щодо застосування препарату у формі таблеток, крапель, драже, сиропу містить інформацію про показання, протипоказання, спосіб використання. Дане ліки володіє противірусною та імуномодулюючою дією, а завдяки рослинному складу засіб вважається добре переноситься навіть маленькими дітьми. Очікувати виражених побічних дій з ускладненнями після прийому препарату не потрібно.

Що таке Синупрет

Лікарський препарат " Синупрет (Sinupret) – комбінований засіб з секретолитическим, протизапальну, секретомоторным дією. Перераховані властивості дозволяють справлятися з ринітами, фронтитами, синуситами, простудними захворюваннями. Рослинні компоненти в складі засобу:

  1. зменшують набряк слизової носоглотки;
  2. скорочують кількість секрету;
  3. усувають закладеність носа, утворену з будь-якої причини.

Склад і форма випуску

У лікарського препарату Синупрет є кілька різних форм випуску, з-за чого допоміжний склад для кожної змінюється:

  • Краплі для прийому всередину – прозорий розчин коричневого кольору з трав'яним ароматом. Засіб поміщено у флакон з темного скла місткістю 100 мл з дозуючим пристроєм. При тривалому нерухомому стані утворюється осад, тому перед кожним застосуванням флакон з ліками слід збовтувати. Препарат містить 16-19% етанолу і екстракт з трави щавлю і вербени, квіток бузини і первоцвіту, кореня тирличу. До допоміжних речовин відноситься дистильована вода.
  • Таблетки від нежитю Синупрет складаються з екстрактів Gentiana lutea (коріння тирличу), Primula veris (квітки первоцвіту), Rumex acetosa (трава щавлю), Sambucus nigra (квітки бузини), Verbena officinalis (трава вербени). Додатково у складі драже знаходяться картопляний крохмаль, діоксид кремнію, дистильована вода, лактози моногідрат, желатин, сорбітол, стеаринова кислота. Продається круглої оболонці, опуклою з двох боків, зеленого кольору. У продаж таблетки Синупрет надходять в картонних упаковках з 2 або 4 блістерами по 25 штук.
  • Сироп Синупрет дітям не містить етанолу, але суміш екстрактів незмінна. До допоміжних речовин відносяться мальтит рідкий і дистильована вода, а для смаку додано вишневий аромат. 100 мл препарату випускається у флаконах з темного скла.

Показання до застосування

Лікарський препарат " Синупрет ефективно використовується для лікування таких захворювань, як:

  • гострий і хронічний синусит з утворенням в'язкого секрету;
  • гострий і хронічний трахеобронхіт;
  • ураження дихальних шляхів вірусами парагрипу, грипу A, респіраторно-синцитиальными;
  • класичний риніт будь-якого походження;
  • алергічний нежить;
  • в комплексі: гайморит, фронтит, трахеїт, отит, туберкульоз, всі види синуситів від гнійно-слизового до полипного.

Протипоказання і побічні дії

Перед застосуванням рослинного засобу Синупрет обов'язково ознайомтеся зі списком протипоказань щоб уникнути проблем зі здоров'ям і ускладнень захворювання. Це:

  • дитячий вік до 6 років (для драже і крапель);
  • вік до 2 років (для дитячого сиропу Синупрет);
  • індивідуальна непереносимість окремих компонентів препарату;
  • непереносимість лактози;
  • дефіцит лактази;
  • непереносимість галактози;
  • дефіцит сахарази або ізомальтази;
  • непереносимість фруктози;
  • пептична виразка;
  • алкоголізм.

З обережністю прийом лікарського препарату можливий при наступних захворюваннях:

  1. епілепсії;
  2. травми головного мозку;
  3. порушення роботи печінки;
  4. захворюваннях головного мозку.

Якщо приймати ліки тривалий відрізок часу або не дотримуватися зазначену дозування, можуть виникнути побічні дії, наведені нижче:

  • розлади ШКТ (шлунково-кишкового тракту) з нудотою, болями в шлунку, блювотою, печією або діареєю;
  • алергічна реакція з висипами, кропив'янкою, почервоніння шкіри, свербінням, набряком Квінке, задишкою або набряком особи;
  • запаморочення;
  • задишка.

Інструкція Синупрету

Курс лікування і дозування призначається лікарем залежно від виду захворювання. В цілому, для повного одужання вистачає від тижня до двох. Даних про фармакокінетику кожної активної речовини немає з-за багатого складу лікарського препарату. Так, спеціальні дослідницькі технології і застосування маркера не дають повного уявлення про процес.

Драже

Синупрет в таблетках рекомендований дітям від 6 років. Драже вживається внутрішньо не розжовуючи. Тверду форму ліки можна запити водою. Дорослим призначається по 2 таблетки 3 рази за добу, а дітям від 6 до 16 років – 1 таблетка 3 рази за день. Якщо по закінченню 14 днів регулярного прийому стан не покращився, рекомендується звернутися до лікаря за консультацією.

Краплі

Синупрет в краплях має гіркуватим смаком з-за рослинного складу, тому рекомендується запивати ліки водою, особливо дітям, які часто відмовляються від прийому несмачних препаратів. Потрібно розвести в невеликій кількості води:

  • для дорослих – 50 крапель, 3 рази за день;
  • для дітей від 6 до 16 – 25 крапель, 3 рази за день.

Сироп

Краплі препарату, які називаються сиропом, мають приємний вишневий смак, тому з задоволенням вживають їх не тільки малюки, а й діти старшого віку з дорослими. Ліки дозволено дитині від 2 років, так як не містить алкоголю. Інструкція по застосуванню містить наступну інформацію:

  • для дорослих і дітей від 12 років – 7 мл сиропу 3 рази за день;
  • для дітей від 6 до 12 років - 3,5 мл по 3 рази за день;
  • для дітей від 2 до 6 років – 2 мл по 3 рази за день.

При вагітності та годуванні груддю

Як приймати Синупрет в період вагітності і лактації? Застосування крапель в першій половині вагітності не рекомендується через вміст спирту, але другій половині ліки можна додавати в небулайзер для інгаляцій або розводити фізіологічним розчином. Те ж можна робити при грудному вигодовуванні. Драже вагітним і матерям-годувальницям призначають по 2 таблетки 3 рази на день.

Ціна на Синупрет

Лікарський препарат можна купити в будь-якій з аптек Москви або замовити в інтернет-магазині з аптечної продукцією за нижчою ціною. Який би спосіб покупки ви не вибрали, дізнатися, скільки коштує Синупрет в краплях, сиропі і таблетках, можливо з наступної таблиці:

Найменування

Виробник

Форма випуску

Дозування

Ціна, рублів

Синупрет

Bionorica SE, Німеччина

краплі

100 мл

382

Синупрет

Bionorica SE, Німеччина

сироп

100 мл

294

Синупрет

Bionorica SE, Німеччина

драже

50 шт.

358

Відео

Синупрет

Відгуки

Олена, 28 роківЗ препаратом Синупрет знайома давно – один з хронічним гайморитом використовує його для швидкого настання ремісії. Чула, що і при простудному нежиті добре допомагає, тому, коли він почався у мене, купила краплі Синупрет. Приймала, як говорилося в інструкції, 50 крапель 3 рази за день. Від закладеності носа нічого не залишилося вже на 3 день.
Валерія, 33 рокиДитина захворіла на ГРВІ, з-за чого з'явилися нежить і постійна закладеність носа. В ніс локально капали Протарголом, а в комплексі з ним ще внутрішньо брали сироп Синупрет для дітей. 25 крапель 2 рази в день, вранці і ввечері. До повного одужання потрібна була всього тиждень. Ефектом задоволена, не радує ціна – 350 рублів в Санкт-Петербурзі.
Марина, 25 роківТільки краплі Синупрет допомагали мені справитися з головним болем і з застійною слизом після загострення гаймориту. Результат радував, але півроку тому я завагітніла, і лікар суворо заборонила його, натомість порадила аналог Синупрету в таблетках без додавання спирту. Бажаного ефекту від такого засобу зовсім немає, тому після ГВ повернуся на Синупрет.
Дарина, 39 роківУ дитини з'явився затяжний нежить, риніт зовсім не хотів проходити. Чоловік згадав про хороше засобі й купив Синупрет. Спочатку поставилася підозріло. Як прийом всередину допоможе при нежиті? Та й вміст спирту насторожувало. У поєднанні з сольовим розчином для вимивання слизу препарат вилікував ніс через 4 дні.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!