Знеболюючі і протизапальні таблетки при зубному болю - список ефективних препаратів ціна

Зубний біль може з'явитися несподівано, навіть коли ви нічого не їсте, чи п'єте. Якщо терпіти дискомфорт неможливо, а стоматологічна клініка в цей день не приймає пацієнтів, то з болем потрібно боротися іншим шляхом. У домашній аптечці на випадок повинні бути сильні таблетки від зубного болю, також необхідно знати, які речовини допомагають позбутися болю при карієсі.

Таблетки при зубному болі

Зубний біль заспокоюють, застосовуючи медикаменти. Використовуючи це ліки, будьте обережні: деякі з них можуть бути токсичні і завдадуть шкоди вашому організму при перевищенні дози. В основному, всі препарати відпускаються без рецепта, однак, перед застосуванням рекомендуємо пройти консультацію та огляд у лікуючого стоматолога. Важливо врахувати, що такі ліки тільки маскують, усувають дискомфорт.

Знеболюючі

Такі засоби, як аспірин, анальгін, парацетамол та інші використовуються для усунення неприємних відчуттів по всьому тілу. Анальгетики знімають больовий синдром, запалення, високу температуру. У разі сильного болю лікарі рекомендують приймати таблетку аспірину або анальгіну. Це допоможе прибрати навіть найсильнішу біль. Знеболювальне для зубів слід приймати 1-2 рази в тиждень. Якщо не відчуваєте полегшення, зверніться до стоматолога. Ибуклин або Ибуфен мають болезаспокійливі діями, тому їх рекомендують приймати при сильному болі в яснах, щелепи.

Протизапальні

Ниючий біль вважається самою неприємною. Купируют біль протизапальні таблетки при зубному болю. У цю групу входять Дротаверин, Но-шпа та інші засоби. Їх дії спрямовані на зняття спазму. При болі зубів їх беруть вкрай рідко, однак, якщо поєднувати з іншими анальгетиками, то результат буде такий же, як від знеболюючих. Якщо вам не дає спати біль, то можна прийняти гомеопатичні препарати, такі як Но-шпа з Анальгіном.

Заморожують

Якщо ви входите в групу людей, які використовують препарати рідко, то вам можуть підійти заморожують знеболюючі таблетки при зубному болю або гелі, такі, як Камістад. Вони не викликають побічних ефектів, залежності, у них практично немає протипоказань. В основу препарату Камістад входить Лідокаїн гідрохлорид, який швидко, на довгий час знімає біль.

Якщо дискомфорт не зник, рекомендуємо звернутися в лікарню для лікування, видалення нерва зуба або каналу. Такий препарат, як Метрогіл Дента допоможе зняти больові синдроми при стоматиті, пародонтозі, пародонтиті, запалення, хворобливості зубів. Проте його не можна застосовувати хворим з хворобами печінки, нирок, з підвищеним тиском, вагітним жінкам, при годуванні.

При вагітності

Багато гінекологи не рекомендують відвідувати стоматологічну поліклініку в період вагітності. Пломба складається з багатьох хімічних компонентів та сполук, які можуть завдати шкоди здоров'ю ще не народженої дитини, тому не рекомендується застосовувати таблетки від сильного зубного болю, звернутися до народної медицини. Дискомфорт ротової порожнини усувається полосканням або компресами. Якщо у вас сильна денталгия, то рекомендуємо використовувати Ібупрофен, Баралгін, Но-шпу, Спазмалгон або Анальгін.

Для дітей

Перші зуби приносять дітям нестерпний біль, тому вони плачуть і не дають молодим батькам спати. Щоб заспокоїти дитину і знизити больовий синдром, що багато батьків вдаються до народної медицини - допомагають полоскання теплим содовим розчином, настоями трав - кори дуба, м'яти, ромашки, шавлії. Якщо засоби не допомагають, треба звернутися до дитячого стоматолога, який пропише медикаменти виходячи з віку дитини. Медикаменти містять парацетамол або ібупрофен. Немовлятам прописують ректальні свічки, а старшим дітям – таблетки від зубного болю, суспензії і сиропи.

Список таблеток від зубного болю

Так все ж, які таблетки допомагають від зубного болю, якщо потрапити до стоматолога немає можливості? Далі подано список препаратів, які можна придбати в аптеці. Якщо якогось з них немає у продажу, можна купити аналоги, які також розглянуті нижче. Всі препарати знеболюють загострення і запалення різної етіології. До них прикріплені інструкції щодо застосування і дози для дорослих і дітей. Ви зможете вибрати для себе певний препарат, виходячи від показань і протипоказань згідно інструкції.

Кеторол

Кеторол або Кеторолак має жарознижуючу, протизапальну та аналгетичну діями. Його застосовують для усунення гострого болю. В упаковці знаходяться 2 блістери по 10 таблеток. До протипоказань відносять підвищену чутливість до головного компоненту кошти, бронхіальну астму, при активному шлунково-кишковій кровотечі, захворювання кишечника, порушення згортання крові, період лактації, вагітність, пологи. Категорично заборонено давати препарат дітям до 16 років.

З обережністю рекомендуємо застосовувати засіб при набряковому синдромі, цукровому діабеті, активному гепатиті, виразки ШКТ. Якщо ви палите або зловживаєте алкоголем, то цей препарат приймайте теж акуратно. Існують і побічні ефекти, які можуть розвиватися при застосуванні, – це нудота, блювання, гепатит. З боку органів кровотворення: рідко виявляється анемія і лейкопенія.

Бувають набряки, підвищена пітливість, гарячка і набряк язика. Дозування препарату наступна: 1 таб. 1 раз в день. Допустима добова доза – 4 таблетки. Засіб не розжовують і не подрібнюють, а приймають цілими, запиваючи водою. Приймати засіб можна як до їжі, так і після. Однак Кеторол всмоктується набагато швидше до їжі, ніж після, а це значить, що знеболюючий ефект наступить швидше.

Найз

Наступний препарат – Найз. Він володіє знеболюючим і протизапальним ефектами. Головний діючий компонент кошти – німесулід. Він допомагає при болю слабкої та середньої зубів. Хоча сильний і гострий дискомфорт він маскує, але ниючі відчуття все одно залишаються. При застосуванні препарат діє протягом 4 годин. Лікар призначає препарат пацієнтам з масою тіла більше 40 кг В день рекомендується приймати по 1 таблетці 2 рази на добу. За день можна приймати до 4 таблеток. Препарат має побічні ефекти, це:

  • печія;
  • нудота;
  • пронос;
  • гепатит;
  • болі в животі;
  • анемія;
  • головні болі;
  • кров у сечі.

Побічні ефекти проявляються у міру тривалого прийому препарату. У засоби є протипоказання, такі як гепатит, вагітність, порушення кровотворення, хвороби шлунка і кишечника, дерматоз, бронхіальна астма і непереносимість аспірину. Не рекомендується використовувати медикамент дітям до 2-х років. З обережністю лікарі прописують препарат жінкам у період лактації: під час курсу лікування засобом рекомендується припинити грудне вигодовування. Медикамент приймають при цукровому діабеті, артеріальному тиску і серцевої недостатності.

Нурофен

Даний препарат має жарознижуючу знеболюючим і протизапальним діями. У його складі діючу речовину ібупрофен. Випускається препарат у вигляді таблеток, суспензій і сиропу. Він протипоказаний при кровотечах ШЛУНКОВО-кишкового тракту, захворюваннях печінки, нирок, органів зору, бронхіальної астми, вагітність і порушення синтезу ферментів. Побічні ефекти наступні:

  • сухість у роті;
  • зниження зору, слуху;
  • підвищення артеріального тиску;
  • нудота, блювання.

Темпалгін

Головні діючі речовини Темпалгину – метамізол натрію моногідрат та темпідон. Його приймають для усунення больового синдрому будь-якого виду. Їх приймають після їжі, запиваючи невеликою кількістю води. Курс лікування – до 3-х днів. Таблетки при зубному болю у дорослого приймаються в дозі – 1 таблетка 2 рази на день. Для дітей старше 15 років – 1 таблетка на день. Даний препарат має наступні протипоказання:

  • нестерпність компонентів засобу;
  • хронічні захворювання нирок, печінки;
  • анемія, лейкопенія, нейтропенія.

При застосуванні засобу можуть спостерігатися побічні ефекти: лейкопенія, анафілактичний шок, шкірний висип, свербіж, почервоніння, зниження апетиту, головний біль, запаморочення, блювання, біль у животі, ціаноз і анурія. При передозуванні спостерігаються нудота, блювання, біль у шлунку, шум у вухах, слабкість, сонливість, марення, висипання, задишка, параліч дихальних шляхів і гастрит.

Кетонал

Кетонал має діюча речовина під назвою кетопрофен. Він має протизапальну, жарознижувальну і аналгетичну дію. Таблетки приймають 1 раз на день до їжі або після з невеликою кількістю води. Максимальна добова доза – 2 таб. Препарат має побічні дії, такі як:

  • запаморочення;
  • головний біль;
  • анемія;
  • шкірний висип;
  • розвиток бронхоспазмов;
  • безсоння;
  • розвиток депресії;
  • маткові кровотечі.

Прийом протипоказаний при непереносимості компонентів кошти, виразках шлунка, кровотечі в анамнезі, нападах астми, вагітності, лактації та дітям до 14 років. У випадку передозування спостерігається нудота, блювання, сплутаність свідомості, порушення функції нирок і ШЛУНКОВО-кишкового тракту-кровотечі. У таких випадках слід викликати швидку, а до їхнього приїзду промити шлунок.

Німесулід

Цей нестероїдний препарат має протизапальну дію. Його приймають 2 рази на добу по таблетці. За день можна пити до 4 таблеток. Є побічні дії, такі як, сонливість, головний біль, нудота, печія, кропив'янка та анафілактичний шок. У випадку передозування спостерігається блювання, біль у животі, летаргія, сонливість, анафілактичний шок та кома. В таких випадках проводять промивання шлунка з додаванням активованого вугілля або іншого адсорбенту. Засіб протипоказаний при наступних випадках:

  • вагітність;
  • виразки;
  • ниркова або печінкова недостатність;
  • період лактації;
  • артеріальна гіпертензія.

Солпадеїн

Головні діючі компоненти препарату – кофеїн, кодеїн та парацетамол. Приймається по 1 таблетці 2 рази на добу. Максимальна денна доза – 4 таблетки. Протипоказання: гострі напади бронхіальної астми, травми голови, гіперчутливість до компонентів, підвищений внутрішньочерепний тиск. У випадку побічних дій спостерігається нудота, нервове збудження, безсоння, шкірні висипання і запори. При передозуванні спостерігається блідість обличчя, блювання, анорексія, біль у животі, тремор, дратівливість і нервозність.

Аспірин

Аспірин має жарознижуючу і знеболюючу дію. Він допомагає, якщо у вас слабка або ниючий біль. Головний компонент кошти – ацетилсаліцилова кислота. Однак він протипоказаний при вагітності, виразках ШЛУНКОВО-кишкового тракту, дітям до 15 років, захворюваннях печінки, виразках шлунка і дванадцятипалої кишки, так як відноситься до наркотичних анальгетиків. Приймають таблетки внутрішньо по 1 штуці 2 рази в день, запиваючи невеликою кількістю води. При передозуванні спостерігається:

  • нудота;
  • зниження апетиту;
  • розлад шлунка;
  • шкірний висип;
  • анемія;
  • синдром Рейє;
  • лейкопенія.

Ціна на таблетки від зубного болю

Нижче наведена таблиця з приблизною вартістю найвідоміших препаратів від зубного болю:

Препарат

Ціна, рублі

Кеторол

140

Найз

190

Нурофен

Двісті дев'яносто

Темпалгін

130

Кетанов

440

Німесулід

140

Солпадеїн

180

Актасулид

260


Відгуки

Олег, 34 роки.Нещодавно був у стоматолога, виявили гиперестезиюзадних зубів, тобто, у мене чутливість твердих тканин. З відгуками та рекомендаціями лікаря вирішив купити аспірин. Подіяв протягом години. Дешевий, діючий препарат допомагає зняти ниючий біль. Хоч спати спокійно можу і їсти тверді або холодні страви можна.
Світлана, 25 років.У мене пульпіт. Стоматолог рекомендував провести видалення пульпи, однак під час вагітності на останніх термінах таку процедуру не проводять. Вирішила замовити через інтернет за відгуками Нурофен, хоча раніше брала Дексалгін. Залишилася задоволеною – біль пройшла.
Карина, 29 років.У мене періодонтит. Неприємно, але фактором його появи вважається карієс. Не подумала раніше про це, і справді почали з'являтися дірки в зубах, з'явилася нестерпний біль, з якою не можу спати або їсти. Пропила анальгетики – стало краще, біль вщух.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!