Інструкція щодо застосування очних крапель Альбуцид від нежитю - склад, механізм дії та протипоказання

При лікуванні нежиті у дитини можна використовувати очні краплі Альбуцид в ніс, відгуки про такому лікуванні з боку батьків і педіатрів позитивні. В інструкції такі особливості застосування препарату докладно не відображені, але на практиці ліки усуває всі симптоми гострого риніту, закладеності носа. Перш ніж використовувати Альбуцид від нежитю, рекомендується проконсультуватися з лікарем на рахунок позитивної динаміки захворювання, побічних явищ, протипоказань, випадків передозування, прогнозів.

Що таке Альбуцид

Зазначене ліки доречно для будь-якого віку, вагітність і періоди лактації не є відносним протипоказанням. Альбуцид – це очні краплі, які відносяться до фармакологічної групи медичних препаратів з протимікробним та бактеріостатичний ефект (місцеві антибіотики). Медикамент призначають при підвищеній активності бактерій і інфекції, перебігу запальних процесів великої офтальмологічної практики. Використання препарату Альбуцид для носа є основним або допоміжним прийомом, доречно навіть при гострому гаймориті.

Склад Альбуциду

Стійкий лікувальний ефект забезпечений за рахунок особливостей хімічного складу крапель Альбуцид. Активний компонент – сульфацил натрію для носа діє локально, тому ризик виникнення побічних явищ і список протипоказань мінімальний. Діюча речовина не проникає в системний кровотік, його концентрація недостатня для різкого погіршення здоров'я, появи алергії. Основний ефект – порушення цілісності патогенної флори, її прискорене виведення з інфікованих носових проходів.

По суті, це антибактеріальний препарат для носа, який дозволено застосовувати в дитячому віці при уточненні добових дозувань. За необхідності є аналоги, але лікувальну дію Альбуциду ні в кого не викликає сумнівів. Очні краплі від нежитю мають судинозвужувальну ефектом, до того ж, відомо кілька назв лікувальних засобів, якими однаково дозволено закопувати ніс і очі. Допоміжними компонентами є хлористоводнева кислота, тво сульфат натрію і вода.

Можна капати альбуцид в ніс

Цей лікарський препарат призначають при гострому кон'юнктивіті, але і при прогресуючому риніті його повсякденного застосування теж актуально. Альбуцид при нежиті масштабно вражає амінокислоти клітин хвороботворних бактерій верхніх дихальних шляхів. В результаті такої взаємодії патогенні мікроорганізми знижують свою колишню активність, перестають розмножуватися, відмирають. Виводяться зі слизом, не викликають ускладнень для здоров'я. Серед переваг безпосередній вплив на причину риніту, а не видиме усунення неприємних симптомів області носа.

Альбуцид в ніс дітям

При гаймориті та аденоїдах цей медичний препарат забезпечує зняття набряку, продуктивний відтік слизу і нормалізації носового дихання. Альбуцид в ніс немовляті або новонародженому можна використовувати при узгодженні дозувань з дільничним педіатром. Попередньо потрібно розбавити лікуючу засіб водою при співвідношенні 1:1. Потім капати по 1-2 краплі у кожен носовий прохід, а проводити таку процедуру до 3-4 разів за добу. Після закапування в носових проходах може з'явитися відчуття печіння, яке в ідеалі є короткочасним ефектом.

Інструкція по застосуванню Альбуциду

Важливо не тільки знати, як називається медичний препарат, але і наскільки його лікувальну дію ефективно і безпечно для здоров'я. Інструкція по застосуванню Альбуциду повідомляє, що характерний медикамент має кілька форм випуску – мазь, порошок для приготування розчину з метою виконання ін'єкцій, краплі 20 іл 30 відсотків для дорослих і дітей. Остання форма випуску препарату активно використовується в ЛОР-практиці, при застуді та отитах в тому числі. Купити ліки можна в аптеці, заплативши всього 60 рублів.

Показання до застосування

Сульфацил натрію в ніс дозволено використовувати людині з перших днів життя. Основними призначеннями стають хвороби очей, як варіант – ячмінь, блефарит, кератит, кон'юнктивіт, отит, тривалий риніт нез'ясованої етіології. Навіть при почервонінні очей з метою профілактики вкрай небажаного інфікування лікарі рекомендують дозу Альбуциду одноразово. При нежиті доведеться лікуватися протягом 7-10 днів, за день виконувати по 3-4 процедури.

Вивчаючи показання до застосування Альбуциду, важливо не забувати, що цей медичний препарат, володіючи судинозвужувальну дію, може спровокувати неприємний «ефект звикання». У такому разі лікувальна дія сповільнюється, й пацієнтові належить вибрати інший лікарський засіб в ніс. Так що при відсутності позитивної динаміки протягом тижня використання Альбуциду, в ніс показано замінити іншими краплями.

Побічні дії

Сульфацил натрію в ніс непомітно адаптується в організмі, однак може спровокувати певні ускладнення в ослабленому організмі. Такі випадки залишаються одиничними для великої медичної практики. Побічні дії Альбуциду з'являються нечасто, в більшості клінічних картин пов'язані з індивідуальною непереносимістю активних компонентів. Це місцеві та алергічні реакції на шкірі, сухість і свербіж слизових оболонок носа. Пацієнтам потрібно тимчасово припинити інтенсивну терапію, додатково обговорити необхідність введення аналогів з лікарем.

Протипоказання

Альбуцид при закладеності носа є ефективним ліками, діє вже на самому початку інтенсивної терапії. Однаково дозволений дітям і дорослим, але має свої протипоказання. Наприклад, при підвищеній чутливості до активних компонентів рекомендується утриматися від такого призначення в ніс, інакше може виникнути чихота, почервоніння очей і свербіж носових проходів. Вікових обмежень не спостерігається, для закладеного носа краплі можна приймати пацієнту з перших днів життя, але під суворим лікарським контролем.

Інші медичні протипоказання до застосування препарату Альбуцид поширюються на наступні клінічні картини, кілька обмежують список зацікавлених лікуванням пацієнтів:

  • ниркова недостатність;
  • хронічні хвороби нирок;
  • у комплексі з медичними препаратами срібла.

Ціна на альбуцид

Препарат ефективний і затребуваний в сучасній фармакології, а придбати його можна без рецепту в будь-якій аптеці міста. Замовлення через інтернет обійдеться дешевше, та й проблем з доставкою не виникає. Якщо необхідно використовувати очні краплі в ніс, бажано купувати 20%-ний розчин. Приблизні розцінки по Москві докладно зведені у наведену нижче таблицю:

Назва аптеки

Ціна, рублів

Адоніс Фарм

55

Вивафарм

57

Мелісса

60

Улюблена аптека

63

Омега

65

Ликитория

60

Відео

Чи можна лікувати нежить антибіотиками в ніс? - Доктор Комаровський

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!