Таблетки Ноопепт - показання до прийому для дітей і дорослих, склад, побічні дії, аналоги і ціна

При порушеннях функцій мозку лікарі рекомендують медичний препарат Ноопепт – інструкція по застосуванню додається в кожній упаковці. Медикамент продуктивно усуває неприємні наслідки черепно-мозкової травми, відновлює системний кровообіг. Перед тим як приймати Ноопепт, рекомендується в індивідуальному порядку проконсультуватися з неврологом, пройти повну діагностику організму для постановки остаточного діагнозу. Поверхневе самолікування виключено. Таблетки Ноопепт для перорального прийому відрізняються високою ефективністю.

Що таке Ноопепт

Цей медичний препарат належить до фармакологічної групи ноотропів, випускається у формі таблеток білого кольору. При судинної мозкової недостатності це ефективне лікуючу засіб, приймати яке належить повним курсом, попередньо вивчити інструкцію по застосуванню. Медикамент продається в аптеці, а прикладена в упаковці анотація служить для ознайомлення з лікувальною дією, фармакологічними властивостями в організмі.

Склад

Активний компонент Ноопепта – однойменне синтетична речовина; забезпечує регенеруючу, заспокійливе, нейропротекторну, ноотропну, антиоксидантну дію безпосередньо на вогнище патології. Лікувальна дія системне за умови, що консервативне лікування буде проведено повним курсом. Інструкція по застосуванню обумовлює добові дози і спосіб застосування, поради дає лікар. Якщо говорити про позитивну динаміку в організмі на тлі перорального прийому медикаменту Ноопепт, спостерігаються наступні зміни зі здоров'ям в кращу сторону:

  • підвищення стійкості мозку до зовнішньому подразників;
  • продуктивне заповнення дефіциту кисню;
  • усунення симптомів кисневого голодування;
  • ефективна електросудомна терапія;
  • захист пошкоджених тканин мозкових оболонок.

Форма випуску

Ноопепт випускається у формі круглих таблеток білого кольору, плоскі за формою, мають ризику по середині. У кожній пігулці міститься 10 мг активної речовини, чого вистачає для забезпечення одужання від основного захворювання. Етиловий ефір N-фенилацетил-L-пролилглицина покращує мозкову діяльність, доречний при органічних ураженнях головного мозку. Ноопепт призначають у дорослому віці, виражена позитивна динаміка спостерігається в самому початку лікувального курсу. Інструкція по застосуванню описує тільки одну форму випуску ліки.

Механізм дії

Ліки для пам'яті Ноопепт, що випускається у формі таблеток, позитивно впливає на мозкову діяльність і системний кровообіг, забезпечує комплексну дію в організмі. Серед допоміжних компонентів у хімічній формулі Ноопепта присутній лактози моногідрат, який, згідно інструкції по застосуванню, інтенсивно живить клітини мозку цінними речовинами для нормальної функціональності. В іншому, механізм дії медикаменту в ураженому організмі наступний:

  • поліпшення здатності до навчання, пам'яті, сприйняття інформації;
  • посилення стійкості тканин до гіпоксії, токсичних і травматичних уражень;
  • зменшення обсягів вогнищ ураження після перенесення інсульту;
  • збільшення амплітуди транскаллозального відповіді;
  • відновлення когнітивних функцій після перенесеної черепно-мозкової травми, органічного ураження головного мозку;
  • підвищення концентрації уваги, пам'яті, функції запам'ятовування інформації;
  • збагачення крові киснем, стимуляція мозкового кровообігу.

Показання до застосування

Медичний препарат, згідно інструкції по застосуванню, допомагає продуктивно усунути порушення кровообігу в мозку, виключає поширення негативних наслідків після органічних травм і уражень головного мозку. Варто Ноопепт не дешево, але благотворно впливає на вогнище патології при дотриманні всіх медичних рекомендацій. Лікуючий лікар дозволяє придбати ліки в наступних клінічних картинах:

  • мозкова судинна недостатність;
  • астенічні порушення;
  • зниження інтелектуальної продуктивності;
  • наслідки черепно-мозкової травми;
  • посткоммоціонний синдром.

Інструкція по застосуванню Ноопепта

Якщо є медичні показання, рекомендується не зволікати з початком лікувального курсу. Ноопепт має антиагрегантным, противотревожным, антиоксидантною, антикоагулянтною, ноотропним і фібринолітичних ефектом, тому при порушенні мозкової діяльності – ліки є незамінним переважно для дорослих пацієнтів. Відновлює цілісність структури нейронів, надає регенеруючу дію при гіпоксії, прибирає прояв хронічної втоми і відновлює функції головного мозку. Ноопепт і алкоголь – поняття несумісні.

Для дітей

Серед медичних протипоказань є пункт – дитячий вік до 18 років. Якщо виникає необхідність в такому призначенні дитині, невролог індивідуально обумовлює добові дозування, знижує її порівняно зі схемою лікування дорослих пацієнтів. Медичний препарат володіє сильною дією, тому порушення таких приписів негативно позначається на дитячому здоров'ї. Ноотроп під назвою Ноопепт при порушенні дози негативно впливає на нервову систему, мозкову діяльність, тому важливо правильно розподіляти прийом таблеток.

При правильному і своєчасному проведенні схеми інтенсивної терапії та чіткому дотриманні інструкції по застосуванню загальний стан пацієнта, згідно інструкції по застосуванню, буде поліпшуватися вже через тиждень, проте лікуючий курс Ноопепта показано пройти до кінця. Якщо у хворого дитини з'являються побічні явища, лікування терміново припинити, повторно звернутися до дитячого невролога за консультацією.

Побічні ефекти Ноопепта

Медичний препарат володіє м'якою дією в організмі, інструкція по застосуванню повідомляє, що ризик виникнення побічних явищ мінімальний. Ноопепт переноситься добре, а виникнення алергічних реакцій носить, швидше, тимчасовий характер. Якщо пацієнт – гіпертонік, то серед побічних явищ не виключені скачки кров'яного тиску. Щоб не підвищувати ПЕКЛО ще більше, треба відмовитися від такого фармакологічного призначення. Також не варто виключати розлад травлення, тимчасові ознаки диспепсії.

Протипоказання

Перед тим як приймати Ноопепт, важливо вивчити в інструкції по застосуванню існуючі медичні обмеження. Таке консервативне лікування дозволено не всім пацієнтам, а протипоказання можуть бути абсолютними, відносними. Щоб не пошкоджувати нейрони, нервові клітини ще більше, заборонено лікуватися Ноопептом в наступних клінічних картинах:

  • вагітність;
  • грудне вигодовування;
  • обширні ураження нирок, печінки;
  • схильність до алергічних реакцій;
  • підвищена чутливість організму до активних компонентів Ноопепта;
  • дитячий вік;
  • порушення всмоктування глюкози і лактози.

Взаємодія

Перш ніж замовити і купити в інтернет-магазині медичний препарат Ноопепт, в інструкції по застосуванню потрібно вивчити особливості лікарської взаємодії, що актуально в схемі комплексного лікування. Наприклад, категорично заборонено поєднувати Ноопепт зі снодійними препаратами, алкоголем, гіпотензивними засобами або іншими ноотропами. Всі ліки, які володіють психостимулюючу дію, не повинні бути об'єднані з Ноопептом.

Аналоги

У будь-якому разі призначення препарату не може бути самочинним. Це небезпечно для здоров'я, тим більше, Ноопепт для пам'яті підходить далеко не всім пацієнтам. Якщо є протипоказання, або пацієнта турбують побічні явища, потрібно своєчасно ввести гідну заміну з аналогічними фармакологічними властивостями, але більш м'яким, легким ефектом. Вибираючи гідний аналог Ноопепта, щоб отримати бажаний результат, потрібно звернути особливу увагу на такі лікарські препарати:

  • Семакс;
  • Карницетин;
  • Фезам;
  • Гліцин;
  • Пирацезин;
  • Ацефен;
  • Бравинтон.

Ціна

Ноопепт – відносно дешевий препарат, який є у вільному продажу в аптеці та інтернет-аптеці. В останньому випадку ліки можна замовити з каталогу недорого, додатково вивчити реальні відгуки про застосування. Ціни доступні, а ефективність лікарського препарат підтверджена багатьма клінічними картинами. Вартість Ноопепта в аптеках столиця представлена нижче:

Назва аптеки

Ціна, рублів

ЭликсирФарм

380

ЕвроФарм

380

Озерки

300

Самсон-Фарма"

310

Сердечко

330

Ріглі

350

Відео: ліки Ноопепт

Ноопепт, Розвиток мозку!

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!