Лікування алкогольної залежності у чоловіків і жінок - найбільш ефективні препарати

Одним з варіантів лікування згубних залежностей є прийом спеціальних таблеток, ряд яких входять і препарати від алкоголізму. Позбутися від цього важкого захворювання складно, але за допомогою своєчасної терапії цілком можливо. Медикаменти можуть бути представлені не тільки таблетками, але і краплями і крапельницями. Дія кожного виду ліків теж відрізняється. Одні призначені для кодування, інші – для видалення наслідків інтоксикації або зняття симптомів похмілля. Щоб вибрати ліки, варто детальніше вивчити препарати від алкогольної залежності.

Що таке алкоголізм

Хронічне захворювання, одна з різновидів токсикоманії, пов'язаний з психічною і фізичною залежністю від алкоголю (етилового спирту) – це і є алкоголізм. Тривати він може роками і навіть десятиліттями. Внаслідок залежності людина страждає при відсутності алкоголю, тому вживає його знову і знову, з-за чого і починає спиватися. Причинами такого захворювання можуть виступати багато факторів. Один з них – спадковість, але лише факт схильності до цього. Іншими причинами вважаються:

  • низький рівень життя;
  • особливості психіки, можливі депресії і стреси;
  • слабка воля;
  • деякі сімейні традиції – вживання алкоголю на свята;
  • деякі важкі професії, пов'язані з напругою і стресом;
  • вплив телебачення і реклами, які можуть підносити розпивання алкоголю як модну тенденцію.

Чим лікувати алкоголізм

Впоратися з алкоголізмом самостійно в більшості випадків дуже складно, тому часто доводиться звертатися за допомогою в наркологічну клініку. Там допомагають вийти із запою, проводять реабілітацію поряд з психотерапевтичною допомогою пацієнтам. При лікуванні обов'язково використовують ліки, які перешкоджають розвитку алкогольної ферментопатії. Це наслідок зловживання спиртними напоями, яке полягає у впливі на рівень у крові ферментів, що приводить до руйнування організму.

11111111111111111111111

Олена Малишева: "У наш час алкоголізм як хворобу, дуже сильно помолодшав. Часто спиваються саме молоді люди, які руйнують своє майбутнє і завдають непоправної шкоди здоров'ю. Допоможе впоратися з проблемою дієвий засіб.

Лікування алкоголізму проводиться двома методами залежно від того, чи визнає людина своє захворювання:

  1. Аверсивная терапія. Ефективна навіть у випадку, коли людина не усвідомлює наявність алкоголізму і опирається проведенню курсу лікування. У цьому випадку застосовуються препарати, які впливають на певні рефлекси, викликаючи відразу до спиртного.
  2. Психологічна терапія. Якщо людина усвідомила наявність у себе алкоголізму, тільки тоді стає можливим проведення подібних робіт. Близько 80% хворих у цьому випадку позбавляються від шкідливої звички, адже самі усвідомлюють її шкоду.

Незалежно від обраного шляху лікування воно проходить у кілька стадій. Основними з них є наступні:

  1. Детоксикація організму. Це процедура виведення хворого із запою, усунення симптомів загального отруєння організму ацетальдегидом, боротьба з синдромом похмілля. Займає від 2 тижнів до 3 місяців. На цьому етапі використовуються спеціальні засоби, які виводять з організму продукти розпаду алкоголю.
  2. Ремісія. Це відновлювальна терапія, нормализующая роботу всіх систем і внутрішніх органів. На даному етапі призначаються лікарські засоби, що знижують тягу до спиртного і оздоровлюючі печінку і організм в цілому, в тому числі антидепресанти, вітамінні комплекси і фізіотерапевтичні процедури. Це можуть бути Дисульфірам або Еспераль, що запобігають рецидив. Більш радикальні методи – кодування.
  3. Стабілізація ремісії. Це терапія підтримують препаратами, що закріплює отримані при лікуванні результати. На даному етапі дуже важлива соціальна адаптація.

Засіб від алкоголізму

11111111111111111111111
Ось, що говорить 45-річна Ганна в інтерв'ю для журналу 7 днів.ру«Алкоголізм лікується! З запійного алкаша мій чоловік нарешті перетворився на золотого людини! » Читачка рекомендує[seohide title="ефективний засіб від алкогольної залежності.
"]

Що стосується самих препаратів від алкоголізму, то їх класифікація включає багато видів. Поділ відбувається за принципом впливу на організм. Одні медикаменти впливають на потяг до алкоголю, інші – викликають до нього повна відраза. Існує ряд ліків від наслідків гострої інтоксикації організму спиртним. Найчастіше вони представлені крапельницями. Є навіть спеціальні препарати у вигляді крапель, якими можна лікувати людину без його відома. Будь коштів має протипоказання у вигляді вагітності, годування груддю, ниркової і печінкової недостатності.

Таблетки

Препарати для лікування алкоголізму представлені в основному таблетками. Конкретна їх група характеризується певною дією. Не рекомендується самостійно призначати препарати собі або іншому хворому. Краще залишити вибір терапії фахівця, який поставить діагноз, визначить вид і дозу необхідного ліки. Конкретний вид препаратів вибирається з наступних фармакологічних груп:

  1. Викликають огиду до алкоголю. Даний вид таблеток блокує окислення етилового спирту, тим самим викликає некомфортне для людини стан у вигляді таких побічних дій, як тремтіння рук, порушення серцебиття, страх, нудоту, блювоту. Сюди відносяться - Эспенал, Антэтан, Кротенал, Антикол, Нокзал, Контрапот, Аверсан, Стоптил, Экзоран, Дезэтил, Рефузал, Радотер, Алкофобин, Абстинил.
  2. Зменшують тягу до спиртного. Їх дія більш м'якою у порівнянні з попередньою групою. До цієї категорії належить більшість гомеопатичних ліків, таких як Пропротен 100, Торпедо, Алгоминал, Аквилонг, Актоплекс.
  3. Блокатори. Це більш прогресивні та ефективні препарати, що пригнічують рецептори задоволення, на які впливає алкоголь. Тут особливо виділяється засіб Вивитрол.
  4. Препарати, що нейтралізують алкоголь. Дана група необхідна для зниження згубного впливу спиртного на організм. Сюди відносяться лікарські засоби з вітамінами групи В (фолієва кислота), ентеросорбенти у вигляді Полисорба і білого вугілля, розчини для інфузій з гемодезу або глюкози.

Багато сучасні таблетки і краплі від алкогольної залежності можна застосовувати без відома хворого.

Таблетки від алкоголізму без відома п'є

Коли людина не усвідомлює свого захворювання, родичі і близькі зважуються на такий відчайдушний крок, як обман у вигляді додавання певних препаратів в їжу або напої. Лікарі не рекомендують це робити із-за можливої негативної реакції і низької ефективності такого лікування. Поки алкоголік сам не усвідомлює свою проблему, він не вилікується. У сформованій ситуації для обману хворого використовують наступні таблетки від алкогольної залежності:

  • Дисульфірам;
  • Колме;
  • Блокатор й Бар'єр.

Таблетки, що викликають блювоту від алкоголю

Окрему категорію становлять ліки, після прийому яких можуть виникати неприємні симптоми блювоти, нудоти, запаморочення, тремтіння рук і відчуття тривоги. Результатом стають асоціації спиртного з поганим самопочуттям, з-за чого він і може кинути. Цю групу засобів складають:

  • Дисульфірам;
  • Тетурам;
  • Еспераль;
  • Лидевин;
  • Антабус.

Краплі

Деякі препарати проти алкоголізму випускаються у формі крапель, які набагато простіше приймати. Їх додають у їжу або напої, причому часто навіть без відома хворого. Більш ефективними у цій групі вважаються:

  • Колме;
  • Стопэтил;
  • Витаэль;
  • Пропротен-100;
  • Тетурам;
  • Капринол;
  • Лавиталь;
  • Еспераль.

Краплі від алкогольної залежності без відома хворого

11111111111111111111111
Олена Малишева: Алкоголізм можна перемогти! Рятуйте своїх близьких, їм загрожує серйозна небезпека!Читати далі

Лікування алкоголізму без відома хворого - дуже небезпечне заняття з кількох причин. Додаючи алкоголіку в їжу токсичні препарати, що викликають погане самопочуття від спиртного, можна не розрахувати дозу. У цьому випадку високий ризик важкого отруєння, іноді навіть аж до летального результату. Питуща людина не може пов'язати погане самопочуття з алкоголем або подумає, що горілка виявилася неякісною, після чого купить нову і вип'є ще. У такому разі результат буде плачевним. Серед крапель, які можна додавати в їжу таємно, виділяють Колме.

Крапельниці при алкогольної інтоксикації на дому

Щоб зняти симптоми алкогольної інтоксикації, часто застосовують крапельниці. Вони вимивають із шлунка та крові токсичні речовини, які насичують киснем, нормалізують кислотно-лужний баланс, завдяки чому проходить головний біль і поліпшується загальний стан. Виведення людини з важкого запою краще здійснювати в лікарні, де можна отримати кваліфіковану допомогу і звести до мінімуму згубну дію спиртного. Для внутрішньовенних вливань використовують:

  • розчин глюкози;
  • фізіологічний розчин;
  • реополіглюкін та поліглюкін;
  • розчин Рінгера.

Препарати для зняття алкогольної інтоксикації

Ця категорія коштів не лікує алкоголізм, а тільки прибирає симптоми інтоксикації спиртним. Вони володіють комплексною дією, знімають головний біль, усувають блювоту і нудоту, прискорене дихання і тремтіння рук. Найефективнішими проти таких наслідків запою вважаються:

  • Алка-Зельтцер;
  • Алька-Прим;
  • Метадоксил;
  • Лимонтар;
  • Зорекс.

Найефективніший засіб від алкоголізму

Препарати від алкоголізму представлені широким асортиментом, але кожна група має кілька самих ефективних. Більш дієвими вважаються ліки з категорії знижують бажання випивати. Вони мають більш легкий ефект порівняно з тими, що викликають нудоту і блювоту після розпиття алкоголю. Застосування останніх виправдано при більш важких випадках цієї згубної залежності, особливо, якщо людина не бажає лікуватися.

Ганна Гордєєва, 45років:«Вилікувати алкоголізм можна навіть при поганій спадковості. Переконалася на власному досвіді!»[seohide title="Читати далі
"]

Акампросат

Даний препарат належить до групи ліків, які безпосередньо впливають на потяг до алкоголю. За хімічним складом він дуже схожий на таурин – амінокислоту, велика кількість якої міститься в головному мозку. На нього лікарський засіб і діє пригноблюючи діяльність глутаматних рецепторів частині, що відповідає за потяг до алкоголю. На симптоми похмілля він ніяк не впливає. Засіб випускається у вигляді таблеток, які рекомендується приймати тричі на день, запиваючи водою.

Алкофинал

Ефективність даного препарату не підтверджена офіційно, але лікарі-наркологи його застосовують. Показанням є хронічний алкоголізм. Воно відноситься до групи Бадів. На сумніви щодо ефективності препарату наштовхує те, що його не можна знайти в онлайн-каталогах, замовити та купити у інтернет-магазині або аптеці. Продажем кошти займаються невелике число сайтів або колл-центри. Крім того, ховається навіть вартість БАДа. Форма випуску: флакони по 10 мл, що дозволяє підмішувати засіб напої або їжу.

Тетурам

Користується хорошими відгуками препарат, який недорого коштує і дійсно ефективний у боротьбі з пияцтвом. Його робота полягає в перетворенні спиртного в високотоксичний ацетальдегід, який і є причиною ураження внутрішніх органів і таких симптомів, як нудота, блювання, тахікардія, головний біль. Це з'єднання просто не дає людині вживати алкоголь. Є у препарату і кілька недоліків:

  • недовговічний ефект – при відсутності регулярного прийому людина може повернутися до звичного способу життя;
  • токсичність – безконтрольний прийом препарату є неприпустимим.

Колме

Зарубіжний препарат з групи аверсійних для лікування алкогольної залежності, розроблений іспанськими вченими. Призначений засіб для вироблення стійкої відрази до алкогольних напоїв, тому часто призначається і для профілактики рецидивів залежності. Основою препарату є цианамид – він не має запаху, кольору і смаку. Тому ліки можна додати в їжу і без відома хворого, але з обережністю, адже при прийомі великої дози алкоголю можуть бути важкі наслідки, аж до летального результату.

Дія полягає у виклику нудоти і блювоти, головного болю, а іноді навіть алергічної висипки і почуття тривожності. Застосовують засіб разів на день по 12-25 крапель. З інших переваг ліки можна виділити:

  • нетоксичність;
  • можливість застосування протягом тривалого часу, навіть до півроку;
  • діє швидше, ніж поширений дисульфірам.

Медикаментозні препарати нового покоління діють без шкоди для хворого. Після застосування немає посталкогольного синдрому. Краплі від алкогольної залежності і таблетки здатні не тільки відбити тягу до спиртного, але й оздоровити організм.

Ціна препаратів

Перед купівлею і прийомом конкретних препаратів все ж таки варто проконсультуватися з лікарем. Купувати ліки краще в звичайній або інтернет-аптеці, щоб уникнути неякісних товарів. Приблизний діапазон цін на основні препарати представлений у таблиці:

Антиалкогольні препарати

Ціна, рублів

Від похмілля

Алка-Зельтцер

190-250

Алька-Прим

70-200

Метадоксил

800-1000

Лимонтар

80-100

Зорекс

180-160

Викликають огиду до алкоголю

Антэтан

1200

Кротенал

1500

Антикол

250-500

Нокзал

600

Краплі

Колме

1300-1500

Пропротен-100

100-300

Тетурам

200

Копринол

10000

Лавиталь

24000

Еспераль.

1400

Стопэтил

200

Зменшують тягу до спиртного

Торпедо

6000

Алгоминал

Шість тисяч

Аквилонг

5000

Актоплекс

1500

Блокатори

Вивитрол

20000

Викликають блювоту від алкоголю

Дисульфірам

70-900 р. у залежності від того, скільки таблеток буде містити упаковка, і дозування

Тетурам

70-110

Еспераль

750-900

Лидевин

800

Антабус

470

Відео: Ліки від алкоголізму в аптеці

Препарати для лікування алкоголізму: Копринол, Алкофинал, Алко Бар'єр, Екстра Блокатор, дисульфірам

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!